• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşimi evde tek kalmaya ikna edemiyorum

Benim eşim de anneme giderken sorun etmez hatta mutlu ololur ama kuzenmiş diğer akrabaymış çok da içi rahat etmez. Aynı eşim gibi eşiniz.

Ne demek? Kuzeninde sanki ne yapacaksin? :KK57:

Ne kadar cirkin seyler bu. Korumacilik ile alakasi yok, düpedüz hasta ruhlu olmak ile alakali!!

Benim eşimden ilk evlendiğimiz zamanlarda bırakmıyordu yalnız:)Ama ben anneme gidiyordum genelde:)Kayınvalidemede arada gidiyordum Sonra sıkıldım Evde yapmam gereken işlerimde oluyordu...Dedim ben kalabilirim:)Ufak tartıştık ama kabul ettirdim:)Tek başıma kalıyorum ki kendim istersem aileme yada kv geçiyorum..Sende ısrarcı ol, rahat edemediğini evinde dinlenmek istediğini, vs. söyle..

koskoca kadınsın değil mi konu sahibi.sen bir yere gitmek istemiyorsan kimse seni saçından sürükleye sürükleye götürmüyor değil mi.eeeeee o zaman sorun ne. gitmeyeceğim diyeceksin ve ne kavga çıkarsa çıksın gitmeyeceksin. azıcık dirayetli olacaksın.hakkını savunacaksın. çocuk gibi sana söylenen her şeyi dinlersen herkes seni böyle bir tarafa çeker götürür.

Güven eksikliğiyle alakası yoktur eminim farkettiğim kadarıyla bayanın eşi de benimki gibi. Aşırı korumacı. Bu sıkıcı bi hal alıyor zaman zaman en iyi bizler anlarız bunu. Bir de sizlerin eşi nöbette kalsa belki onlar da yapar 24 saat uzakta olma psikolojisi de ayrı bişey.
anlamışsınız beni.. koruma iç güdüsüyle hareket ediyor. ama gerçekten çok bunaltıcı.

Erkekler calisirken icleri rahat etsin diye boyle kararlar verirler malesef.erkek ya dedigi kabul edilicek nasilsa.Sende haklisin calisiyorsun dinlenmek kafa dinlemek istersin ama tatli dille oturup konuş eşinle sakın diklenme huzurunuz bozulmasin sonucta eşinde gezmeye gitmiyor ki ikiniz icin biraz daha para gelsin diye ugrasiyor hayat zor.tv de haberlerde neler duyuyoruz korkuyordur sizi yanliz birakmaya birde iyi tarafindan pozitif düsünün.

koskoca kadınsın değil mi konu sahibi.sen bir yere gitmek istemiyorsan kimse seni saçından sürükleye sürükleye götürmüyor değil mi.eeeeee o zaman sorun ne. gitmeyeceğim diyeceksin ve ne kavga çıkarsa çıksın gitmeyeceksin. azıcık dirayetli olacaksın.hakkını savunacaksın. çocuk gibi sana söylenen her şeyi dinlersen herkes seni böyle bir tarafa çeker götürür.
sorunu yazdım ama idrak edememişsiniz. yineliyorum, sorun eşimi huzursuz olmadan ikna edememem ve eşimin bu tavırlarının normal olmadığını düşündüğüm için fikir almak. ki yanılmıyorum da.

Benim eşim de Bazen gece mesaiye kalıyor. Bana da ilk zamanlar diyordu babamgile bırakıyım diye. Ben valla çok net bir tavırla istemiyorum diyordum. Baktı ben çok ciddiyim. Hiç üstüme gelmiyordu. Çünkü biliyor ki o israr ederse benim cinlerim tepeye çıkacak kavga edeceğiz.:D
Disiligini kullan güzellikle söyle canım ben evde kalıp dinlenmek evime alışmak istiyorum diye. Tatlı dil yılanı deliğinden çıkartır unutma ki.;)

Tamam anlarım koruma psikolojisini ama koruma psikolojisi adı altında eşinin hayatını böyle kısıtlamasını anlKK daamam. Neden illa ki kendi annesi? Neden bu kadın kendi akrabalarıyla kalamıyor? Sizin eşleriniz olduğu için elbette ki dediğim şeyi onaylamayacaksınız ama bazen dışarıdan bir göz durumu daha güzel görebilir. Ha her zaman mı? Hayır. İşte o yüzden de fikirlerimi kimseye kabul ettirme çabasında değilim. Tahmin ettiğim şeyi söyledim, kolaylıklar diledim ve çekildim. Bu kadar. :KK52:
Dışardan bakan ve gören birilerine mutlaka ihtiyaç var buna inanıyorum.
Bu aşırı korumacı tavırların bunaltıcı ve anormal olduğunu da biliyorum.
Ama genelde kk da kötü bi özelliğe odaklanılıyor ve eşler tamamen psikopata çevrilebiliyor :) sözüm katiyen size değil öyle durumlar oluyor ki ufacık bişey büyütülmüş konu boşanmaya varmış oluyor.
Hepimiz mükemmel değiliz eşlerimiz de mükemmel değil.
Benim de eşimde bayanınkine benzer problemler var ama buraya yazıp da iyice dert sahibi olamam :)
Eşimle konuşmaya çalışıyorum. O da pißman oluyor ama yine yapmaktan da kendini alamıyor. Napcaz ben onun o benim hatalarımı örtüp gitcez. Olgunlaşcaz öğrencez.
Az değil 6 yıllık evliyim. İlk zamanlar daha fazlaydı bu durum giderek o da duruluyor.. Hatalar sıkıntılar herşey biz insanlar için be gülüm...:KK52: Allah hiç birimizi daha büyük imtihanlarla sınamasın.
(Bu arada ben de çalışıyorum, akşama kadar kaç işyerine gidiyorum insanlarla hemhal oluyorum bi şekilde, ama adam gece bişey olcak hırsız gircek ben korkcam sanıyor engelleyemiuorum bu duygularını napabilirim)

eşim, haftada birkez ekstra iş gereği nöbete kalıyor. (ekstra ücret alıyor)
bana sormadan plan yapıyor ve her nöbete gittiğinde beni kv me ya da ablasına göndermekte ısrar ediyor ve ben gitmeye mecbur kalıyorum. zaten aram limoni gitmek istemiyorum, gitsem sıkılıyorum her gitmemde moralim bozuk dönüyorum. eşimle oturup konuştum, ben oraya gitmek istemiyorum dedim. eğer gideceksen ben evde kalırım. evde tek kalmamı istemiyorsan da bir daha nöbete gitme dedim. ama her seferinde aynısını yapıyor. bende çalışıyorum şuan evimizi geçindiriyoruz çok şükür.
bulunduğum yerde kuzenlerim var, dayım var. onlara bırakmıyor, kendi ailesi varken benim başka yerde kalmam doğru olmazmış.... evde tek kalmamı da istemiyor. (içi rahat etmezmiş, ben korkarmışım)
yarın yine nöbete kalacakmış ve yine aynı problem beni ailesine göndermeye çalışıyor.
kendi ailem yakın olmadığı için gidemiyorum. hem kendi evimde kalsam işlerimi hallederim diye düşünüyorum. ama eşimin emirvaki tavırları hoşuma gitmiyor. ne yapmam lazım.
insan evcil hayvan gibi hissediyor yaw.annemde kalıyorum
aynı benimki gibi eşiniz.annem yakında sayılır kabul etti ama.

eşim, haftada birkez ekstra iş gereği nöbete kalıyor. (ekstra ücret alıyor)
bana sormadan plan yapıyor ve her nöbete gittiğinde beni kv me ya da ablasına göndermekte ısrar ediyor ve ben gitmeye mecbur kalıyorum. zaten aram limoni gitmek istemiyorum, gitsem sıkılıyorum her gitmemde moralim bozuk dönüyorum. eşimle oturup konuştum, ben oraya gitmek istemiyorum dedim. eğer gideceksen ben evde kalırım. evde tek kalmamı istemiyorsan da bir daha nöbete gitme dedim. ama her seferinde aynısını yapıyor. bende çalışıyorum şuan evimizi geçindiriyoruz çok şükür.
bulunduğum yerde kuzenlerim var, dayım var. onlara bırakmıyor, kendi ailesi varken benim başka yerde kalmam doğru olmazmış.... evde tek kalmamı da istemiyor. (içi rahat etmezmiş, ben korkarmışım)
yarın yine nöbete kalacakmış ve yine aynı problem beni ailesine göndermeye çalışıyor.
kendi ailem yakın olmadığı için gidemiyorum. hem kendi evimde kalsam işlerimi hallederim diye düşünüyorum. ama eşimin emirvaki tavırları hoşuma gitmiyor. ne yapmam lazım.

ya canım insan evlendikten sonra kendi anne babasının evinde bile huzursuz kalıyo (yani ben öyleyim biraz annemden ötürü) kii eşin kendi ailesinin yanına göndermeye kalkmış çok saçma. tamam o nöbete gitmeyi tercih ediyosa sen de evde kalmayı tercih edebilirsin. hem bi iki gün deil her hafta gidiyo diosun. mesela şey yapabilirsin nöbete gideceği günden bikaç gün önce kuzeninle telde eşinin yanında görüşüp "aaa tamda o akşam eşim nöbetçi tamam ben de akşam size gelirim" falan gibi bağlayabilirsin emrivakiyle. emrivakilere tepkisi nasıl kocanın tabi o da var. bilemedim canım yaaa benm eşim haftada 2-3 gece nöbette oluyo ama teklif dahi etmedi böyle bişeyi. kendi evimde yatarım kanepeme açarım dizimi missler gibi izler sonra çift kişilik yatakta çaprazlama yatarak bekarlık hayalimi gerçekleştiririm :KK53:

ya canım insan evlendikten sonra kendi anne babasının evinde bile huzursuz kalıyo (yani ben öyleyim biraz annemden ötürü) kii eşin kendi ailesinin yanına göndermeye kalkmış çok saçma. tamam o nöbete gitmeyi tercih ediyosa sen de evde kalmayı tercih edebilirsin. hem bi iki gün deil her hafta gidiyo diosun. mesela şey yapabilirsin nöbete gideceği günden bikaç gün önce kuzeninle telde eşinin yanında görüşüp "aaa tamda o akşam eşim nöbetçi tamam ben de akşam size gelirim" falan gibi bağlayabilirsin emrivakiyle. emrivakilere tepkisi nasıl kocanın tabi o da var. bilemedim canım yaaa benm eşim haftada 2-3 gece nöbette oluyo ama teklif dahi etmedi böyle bişeyi. kendi evimde yatarım kanepeme açarım dizimi missler gibi izler sonra çift kişilik yatakta çaprazlama yatarak bekarlık hayalimi gerçekleştiririm :KK53:
ahhh işte bende öyle yatmak, kafamı dinlemek, dinlenmek istiyorum işte. fırsat benim için. veya işlerimi hallederim, ama tutturmuş aklım sende kalır tek kalma diye. hem ben severim yanlızlığı..

ahhh işte bende öyle yatmak, kafamı dinlemek, dinlenmek istiyorum işte. fırsat benim için. veya işlerimi hallederim, ama tutturmuş aklım sende kalır tek kalma diye. hem ben severim yanlızlığı..
canım eşin kendisi seni gerçekten merak edeceği için mi kaynananda kalmanı istiyo yoksa kaynanan laf etmesin diye i istiyo bu önemli bence. eğer gerçekten senn için endişeleniyosa kapıyı kitleyeceğini çalsa da bakmayacağını falan söyle. biber gazı al kapının hemen yanına koy falan. merak etme beni gerçekten falan de tlf elimde gezerim bişey olursa hemen ararım falan gibi aklında ne varsa o konuda rahatlatmaya çalış. ama kaynanan laf eder diye göndermek istiyosa seni bunlar bi işe yaramaz

canım eşin kendisi seni gerçekten merak edeceği için mi kaynananda kalmanı istiyo yoksa kaynanan laf etmesin diye i istiyo bu önemli bence. eğer gerçekten senn için endişeleniyosa kapıyı kitleyeceğini çalsa da bakmayacağını falan söyle. biber gazı al kapının hemen yanına koy falan. merak etme beni gerçekten falan de tlf elimde gezerim bişey olursa hemen ararım falan gibi aklında ne varsa o konuda rahatlatmaya çalış. ama kaynanan laf eder diye göndermek istiyosa seni bunlar bi işe yaramaz
yok annesinin düşünceleriyle hareket etmez eşim.
hem gideceği zamanlar belli olmuyor günü değişik oluyor bazen. o yüzden kv nin haberi olmaz. bir de kv demez gelsin kalsın diye.

Benim eşim de yakında 3. nöbetine gitcek. Daha yeni başladılar nöbet işine.
Sen konu açıncs senden de esinlendim aradım. Bi çözüm buldum eğer korkuyorsan tek kalmamdan yakınımızda kız yurdu var nöbete gideyim dedim. Yok kalsın dedi :)
Seninki de bir iki mırın kırımdan sonra alışır merak etme :KK66:

Back
X