• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evimizde Kalan Aile Dostu ve Beni Çileden Çıkaran Temizlik Problemi

Ne iyi ya valla otel gibi gel kal, oh yemek yapan temizleyende var. Çok bile tahammül etmişsiniz. Arada kim olursa olsun, kız çok sorumsuzca davranmış.

AY NA KADAR ARSIZ OKURKEN İÇİM DARALDI SİNİRLENDİM .AZ BİLE YAPMIŞSINIZ BU NE RAHATLIK YA .

Koca kız ayol.Ortalıkta çekirdek,ıslakmendil vs. ne demek.Birde ALLAH'tan temizliği seviyormuş yani.Sevmediği halini düşünemiyorum bile.
İş bölümü yapın.Olmadı bu şekilde olacaksa anlaşamayız seninle felan deyin.

Cok sakin davranmissin bravo
Ben olsam aile dostu falan demem
Resmen iyi niyeti suistimal ediyorlar
Ne utanmaz insanlar var

son kez bir uyarı daha yapın, onada söyleyin eğer bu şekilde olursa yanınızda kalamıyacağınızı, siz zaten zor olanı yapmışsınız evinizi açmışsınız.Düzeninizi bozmaya hakkı yok..Mutfağa siz girmeden girmemesini anlarım çekiniyordur ediyordur, ama evi yokluğunuzda yol geçen hanına çevirmesi çok ayıp

Aynen bunları konuştuk zaten bakalım. Açıkçası daha fazla misafir etmek istemiyorum bir kere sinirim bozuldu. Belki de bu ayın sonuna doğru sen artık kendine bir yer bak derim. Bilmiyorum. Evimde huzurum olmyacaksa yalnız yaşamayı tercih ederim..

Bence yapmanız gereken : Aile dostum olduğun için hem ailem adına hem de kendi adıma ve senin ailenin hatrına belli bir süreliğine bende kalmanı kabul ettim. Ancak ikimiz de gördük ki birbirini tanımak/hatır aynı çatı altında kalmakla aynı şeyler değilmiş. Geçici bir süre demiştin belki de başka kalacak yer bulsan daha iyi olur. Şimdi finalleri ocak zamanı olur sanırım. Ayın sonunda derseniz finallerim var filan diyebilir. Olmazsa hiçbir şey demeyip ikinci yarıyılda başka yer bulmasını isteyebilirsiniz ancak hemen söylemeyin finallerinden sonra. Zor bir durum ve insanlar utanmaz. Umarım bir an önce huzur bulabilirsiniz. Sevgiler.

ay canim ayni dertten bende de var benimde kuzenim oyle hic bir seye elini surmez biraksam evi pislik goturcek bende artik yavastan yavastan laf soka soka yaptiriyorum. kalk sende sunu yap diyorum baska caresi yok cunku.

Kızın karakteri çok ilginç. O kadar sakin biri ki laf sokamıyorsunuz. Carcar bir tip olsa lafla sustururum ben onu da bunu yapamıyorsunuz yani. Neyse bakalım inşallah sorun çözüldü şimdilik. Ocak'ta finalleri olduğunu unuttum be nevet. Finallerden sonra evine gidecek büyük ihtimal zaten o zaman söylerim.

Yurttaki yedek sırasını sorsaydınız keşke. 1000lerde falansa zaten gelmez. Arkadaşım 15 yedek olmasına rağmen 1 sene oldu hala giremedi. Yabancı birini düzeninize almanız çok cesurca olmuş... Umarım en kısa zamanda kendine bir yer bulur.

Allahaşkına niye uğraşıyorsunuz, siz evinizi açmışsınız, şartlarınızı belirtmişsiniz, haddini bilsin. okurken ben daraldım.
birdaha uyarmayın, beklemeyin de olmuyor deyin gönderin. size mi güvendiler, niye kazık kadar kızların arkasını temizliyesiniz.
çok bile katlanmışsınız, böyle bir kızı daha ilk hafta gönderirim, işim mi yok uğraşıcam.

Ay sorma resmen sırtımda yük taşıyormuşum boşu boşuna:KK49:

İyice derdimi anlattım. Gereksiz bir savunma muhabbetine girdi. İşte sen de şunu yaptın ben de bunu dedim onu dedim filan diye. Ben de olayı mahalle kavgası gibi ağız dalaşına döndürmeye gerek olmadığını söyledim. Ağzına tıktım bütün lafları yolladım odasına. Ablasına anlatsın işte sabah kadar mevzuları olur konuşacak :KK45:

Şu an kendimi kötü biri gibi hissediyorum ama artık sinirden patlayacaktım..
kesinlikle düşüncesiz misafire tahammülüm yoktur :KK62: asla sizinki kadar beklemez daha gezmeye giderlerken yapardım bu konuşmayı daha yeni misafir ağırladım 2 haftalığına rahatsız olduğum şeylerde oldu ama hepsini uygun dille istediğim şekle getirdim :KK76:

ben kafayı yiceme onlar yesin :KK76:

Yurttaki yedek sırasını sorsaydınız keşke. 1000lerde falansa zaten gelmez. Arkadaşım 15 yedek olmasına rağmen 1 sene oldu hala giremedi. Yabancı birini düzeninize almanız çok cesurca olmuş... Umarım en kısa zamanda kendine bir yer bulur.
9. sırada idi en son sorduğumda.. Bulacak yer beni daha fazla enterese etmez. Ailevi durumları da gayet iyi aten özel yurda çıksın bana ne...

benzer sorunları üniversitede bende yaşadım. evin gerçek sahibi sensen eve gelen misafir adı altındaki kimseler çok güzel kullanıyorlar. bir plan şart. bir liste yap. kim ne iş yapacaksa belirleyin. yemeği sen yapıyorsan bulaşıkları o yıkasın mesela. bunu kesin bir kural olarak koy. yapmayınca defalarca kez. uyar. annem küçüklüğümden beri sürekli aldığın şeyleri yerine koyarsan ortalık dağılmaz derdi sürekli, ne zaman dolaptan birşey çıkarsam hemen annemin lafı geliyor. kullandıktan sonra yerleştiriyorum. sende sürekli söyleyeceksin. her evin ve her insanın kuralları vardır. bu kuralları ona ezberlettir. zamanla alışkanlık haline dönüşecektir. kavga filan çıkar diye endişe etme. sakin sakin söyle istemezse çeker gider. sen kurallarını koy.

Evet, az önce kızla konuştum.
Aşağıdakileri söyledim özetle:

Bir iki haftadır evdeki temizlik sıkıntısının sanırım sen de farkındasın. İş tempomu ve geçen hafta geçirdiğim sağlık problemini biliyorsun. (geçen hafta ben acil servislik oldum bir hafta hiç çalışmadım süreki yatmak zorund kaldım). Evde temizlik yapılmadı hiç. Ben giderken de bu konuyu sna söyledim bana halledeceğini söyledin ama geldiğimde evi ne halde buldum. Sabah yorgun argın geldim siz de evden çıkıp gittiniz sabahtan beri temizlik yapıyorum. Her yerde çekirdek kabukları, ekmek kırıkları, cipsler, boş poşetler, senin sümüklü mendillerini bile ben topladım, hem de mutfaktan. Bu evde bir iki haftadır bu şekilde temizlik sıkıntısı olması bu evin düzeni böyle demek değil. Ben asla bu şekilde yaşamayı kabul edemem. Bu evin bir düzeni var. Benden habersiz eve birilerini davet etmişsin. Misafirin başımın üstünde yeri var ama burası "BENİM EVİM" evdeki bazı giderleri paylaşıyor olman bu evde istediğin herşeyi yapabileceğin anlamına gelmiyor. Bu evde benim kurduğum 2,5 senelik bir düzen var ve sen bu evde GEÇİCİ bir süreliğine kalıyorsun. Bu evin kuralları bunlr uymak zorundasın. Ben nasıl kendi anemi bile davet etmeden evvel gelip senin fikrini alıyorsam sen de bu eve giren herkes için beni haberdar edeceksin. Normalde izin alman gerekir ama sana yeterli alanı verdiğim için sen bunun karşılığını bana saygısızlık ederek veriyorsun.

Arada bir kaç laf etti işte rahatsız olduysan bi daha kimseyi davet etmem, evi ben yarın temizleyecektim keşke sen dokunmasayın bu kadar problem olduysa filan dedi. Ben de, iki haftadır aynı yerde duran çöpleri görünce daha fazla bekleyemdim özür dilerim dedim. Bir de misafirden rahatsız olmadığımı sadece evime giren çıkan insanlardan haberdar olmak istediğimi, eğer misafirsden rahatsız olacak biri olsam baştan onu da bu eve kabul etmeyeceğimi söyledim mesajı aldı zaten. Bir de ağladı bunları konuşurken Allah'ım ya......

En son da şunları söyledim: Bu evin düzeni ve kuralı budur. Bu zaman kadar ne olduğu bittiği benim için artık önemli değil. Ben sana rahatsız olduğum konuları sana söyledi. Bu sana ilk ve son uyarım. Eğer düzene sonradan gelen biri olarak benim koyduğum kurallara uymak istemiyorsan, kendi kurallarını koyduğun bir yerde yaşamak istemek senin en büyük hakkın. Ama orası bu ev değil. O yüzden ya uyum sağlarsın, ya da bunların tekrarı durumunda ben bu kadar sakin davranmam.

Ağlaya ağlaya odasına gitti sonra. Ama içimi boşalttım çok şükür.
Ağzına sağlık seninle birlikte ben de rahatladım valla.
Hiç sevmem öyle rahat insanları..

Bu akşam eve sessiz sedasız geldi hanımefendi. Yemeğini dışarıda yemiş. Hoş geldin dedim hoşbulduk deyip daldı odasına. Aklı sıra boykot ediyor :KK45:

Çocuk daha ya

Bu akşam eve sessiz sedasız geldi hanımefendi. Yemeğini dışarıda yemiş. Hoş geldin dedim hoşbulduk deyip daldı odasına. Aklı sıra boykot ediyor :KK45:

Çocuk daha ya
Hangi sıfatla kimi boykot ediyor?
İnsanlar ne alem ya. Artistlik yapacaksa evi terk ederek yapsın haspam :KK53:

Back
X