• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimi değiştirmeye mi çalışıyorum? Belki de hata bendedir. Ne dersiniz kızlar ?

Yılın 365 gunu esımleyım zaten bayramlarda es dost akraba kardes koy ana baba ziyaret edilir tabıkı.Esın sana sormak istemez tabı sorsa hayır diyeceksin tabıkı boyle yapar hep hayır hayır dersen cogu seyden haberin bıle olmaz sonra sanma kı boyle gıder bu devran esın sızın emir kulunuz mu yazık adama acıdım.Bır evlat hıc kolay yetişmiyor bır oglan annesı olursan anlarsın buyuttugun emek verdıgın nakış nakış ısledıgın evlatlarını bayramda beklemek ne demek yaşayıp tecrube etme istersen.
Eşimin ailesi alt katımda :)

Eş ailesiyle problemlerin vardı tamam düzeldi dedin ama hala kin güdüyorsun farkında olmadan. eşin her sene köye gittiyse onun için manevi bir değeri olmuştur. Gitmek istemiyorum diyeceğine bütün bayramı orda geçirmeyin. Orta yolu bulmak yerine keskin çizgilerle çizersen zamanla iş inada biner ve eşinle de aran açılır
Eşimde öyle söyledi. geçen sene de 2 gün gezdik ben istediğim için. Söyle ona göre çizelim neden tartışıyorsun benimle diye üzüldü. Geceleri de iyi geceler demiyormuşum ona da üzülmüş. Seviyorum seni yapma böyle diyor.

Bilmem ben mi çok geleneksel kafadayim kanaryacim ama bende kurban da eşimin ailesine gideriz kurbanı keseriz köyde yaşıyorlar evleri güzel ama şimdi yalan söyleyemem köy evi gibi degil . Sonra ailemin yanına geçerim . Yani gerektiğinde önce benim aileme de gidebiliriz ama kurbanı ortak kesiyorlar niye zorlayım ki hayır olmazzz diye . Bu sene büyük ihtimal gidemem yedinci ayda olacağım ama esime gitme demem bende kendi ailemle geçiririm . Açıkçası bazı noktalarda bu kadar keskin olmak iyi değil . Evet büyük sorunlar yaşadın ama bazen de tolere etmek uyum saglamsk lazım .

Eşimde öyle söyledi. geçen sene de 2 gün gezdik ben istediğim için. Söyle ona göre çizelim neden tartışıyorsun benimle diye üzüldü. Geceleri de iyi geceler demiyormuşum ona da üzülmüş. Seviyorum seni yapma böyle diyor.
Eşini böyle şeyler için uzersen asıl tavır alman gereken noktalarda sıkıntı yaşarsın

Bilmiyorum belkide haklısınız lakin totale vurduğumda baya tutuyor. Ya yarın bir gün daha fazla harcama yapılırsa ? Ya sonu gelmezse ? Ya sürekli Maddi destek beklerlerse ?

Tum sayfalari okumadim ama bunu gorunce yazayim dedim. Anksiyeteli misiniz? Bunlarin hepsi birer ihtimal, olmayadabilir. Olursa da oldugu zaman dusunursunuz. Basiniza gelebilecek her durumu ve sonuclarini tek tek planlayip kontrol etmeniz mumkun degil.

Size soran danışan fikir alan eşi bu gereksiz bunaltmalarınızla sizden bir şeyleri gizleyen eşe dönüştürürsünüz. Yine alır yine yapar ailesi sonuçta ama sizden saklar. Zamanla böyle birine dönüşecek ve siz şundan dert yanacaksınız ‘kocam benden gizli ailesine bir şeyler alıyor’. Buna sebep olan sizsiniz halbuki.eşiniz bana çok makul geldi. Abartılı bir harcaması yok ailesine karşı. Olması gerektiği kadar. Ama yılda 1 kez olan pasta bile gözünüze batmış. Her yıl birkaç gün köye gitmesi bana da hiç garip gelmiyor. Eşim de her sene gitmek ister ve gideriz. Evlenince niye sevdiğimiz şeylerden uzak kalalım hayatımızı tamamen değiştirelim ki? 30 yıl köye giden birisi olarak evlenince hayalim de köye gitmek olur. Evlenince sevdiğim köye gitme aktivitesi değişecekse bunu sorun yapardım ben. Eşiniz ne kadar da anlayışlı ayrıca.

Siz kayınpederinizin evinde oturmuyor muydunuz?

Kayınpederin yerinde olsam evimi satar kendime tansiyon aleti ve çanta alırım. Siz de dünya kaç bucakmış görürsünüz.
Bunun için çok üzgünüm. Keşke vermeselerdi de borçlu gibi hissetmeseydim. Şuan araba değil ev borcu ödüyor olurdum.

Valla siz bize boşuna sormuşsunuz zira fikirleriniz ve davranışlarınız sabit.Her şeyi ödemesin elbette ama ailesini de senede bir kere görmek hakkıdır.Tamam da evli diyorsunuz e siz kendi ailenize gitmiyor musunuz? Ben sizi yüzde yüz haklı bulamadım biraz vurun abalıya yapıyorsunuz.Bulmuşsunuz sakin olgun adamı çatırdatıyorsunuz.Ama bir gün sabrı taşarsa çok yazık olur.
Kız anağmm anası babası burda adamın.

Konular birebir aynı olmasa da, ben eşime zamanında çok fazla fedakarlık ettim ve her şeyi onu düşünerek yaptım. O hep bir ileriye gitti ben öyle yapınca. Şimdi ise en ufak şeyde öfkemle karşılaşıyor çünkü tahammül sınırıma geldiğimi ben bile fark etmemişim bunca senedir. Eşime karşı olan duygularımdan yola çıkarak diyorum, yapmayın böyle lütfen. Gerçekten geri dönüşü olmuyor belli bir sınırı geçince. Ki sizi düşünerek yapmış zaten her şeyi, bir tek şey istemiş ona da olay çıkarmayın 💜

benim emek emek yetiştirdiğim evladım uykularıma sebep olan evladım okutacağım giydireceğim kurslara göndereceğim diye kendimden kıstığım evladım iş sahibi olan evladım evlenince bana hediye bile alamayacak ha bir pastamın hesabı sorulacak ha.dünyanın çivisi çıkmış.vallahi de billahi de bu durumu öğreneyim kızıma ya kocan ya ben derim sonsuza dek de silerim o evladı.parasını asla sömürmem ama bana bir yemek ısmarlamayacaksa beğendiğim bir bluzu bile almayacaksa bir tansiyon aletini korkudan alamayacaksa evlat sahibi olmak için kimse yırtınmasınn.emeklerimize yazık.nankörlük bunun adı kötü kalplilik.

Bunun için çok üzgünüm. Keşke vermeselerdi de borçlu gibi hissetmeseydim. Şuan araba değil ev borcu ödüyor olurdum.
Neden üzgün olasınız? Ne güzel iyilik yapmış adam evladına daire vermiş. Siz de minnet ve saygı duyun yeterli. Kendiniz de jest yapın, onlar da sizin aileniz. Kocanızı yönlendirecekseniz örneğin giderken biraz alışveriş yapalım, meyve alalım, bir yerde indirimde bir şey gördüğünüzde bak bunu babana alalım diyin. Eşinizin de ne kadar hoşuna gider.

Kanaryacım merhaba.
Pastaydı, tansiyon aletiydi bu işlere ben olsam takılmam canım benim.
Olması gereken diye düşünüyorum.
Köy olayında haklısın, ben de çok sıkılırdım. Ama adamın köyüymüş, her sene gidilirmiş, bunlar hep bekarken belli olan işler. Ben bekarken söylemiştim mesela kurbanda et kesemem, et yiyemem diye.
Adam bayram sonrası tatil planlamış demek ki iki tarafı idare etmeye çalışıyor. Sen de bunu düşün bence.
Canımsım Lalem merhaba. Elbette alsın sadece istemsizce içim sıkılıyor abartılınca. Her sene her sene köy mevzusu sıkıyor beni. Bu böyle kanıksanmış olabilir ama hamileyken gidemem çocuğumun düzeni uymazsa maddiyatım elvermezse iznim azsa gidemem. Şart mı zorunlu mu ? Bunu anlatmak istedim sadece. Bir de beyfendi diyorki kurbanı köyde keseriz zaten ilerde mecbur gidicez. Yok canım öyle 8 saat yola mı gidicem ben kurban için dedim. Neye göre yapılıyor bu planlar ? Tabikide engel olmayacağım gidebilir ama aynı evi paylaşıyorsak sormalıydı.

benim emek emek yetiştirdiğim evladım uykularıma sebep olan evladım okutacağım giydireceğim kurslara göndereceğim diye kendimden kıstığım evladım iş sahibi olan evladım evlenince bana hediye bile alamayacak ha bir pastamın hesabı sorulacak ha.dünyanın çivisi çıkmış.vallahi de billahi de bu durumu öğreneyim kızıma ya kocan ya ben derim sonsuza dek de silerim o evladı.parasını asla sömürmem ama bana bir yemek ısmarlamayacaksa beğendiğim bir bluzu bile almayacaksa bir tansiyon aletini korkudan alamayacaksa evlat sahibi olmak için kimse yırtınmasınn.emeklerimize yazık.nankörlük bunun adı kötü kalplilik.
Konuyu okurken ben de bunları düşündüm. Oğlumu evlendirmesem mi napsam 🤣 hayır yani evlenince göremeyeceksem bir daha 🙄

Kız anağmm anası babası burda adamın.
Eşin oraya direkt anne babası için gitmiyor zaten bunu sende biliyorsun, niye yazmiyorsun ailesi orada değil demek yerine? Orada arkadaşları, kuzenleri de olacak, köye ortamını seviyor. Mesele anne baba değil zaten.

Konuyu okurken ben de bunları düşündüm. Oğlumu evlendirmesem mi napsam 🤣 hayır yani evlenince göremeyeceksem bir daha 🙄
evladı kendiniz için mi yetiştiriyorsunuz diyorlar ya bazen ben huzurevine giderim rahatsız etmem diyorlar ya bana pek samimi gelmiyor.ben en başta kendim için evlat sahibi oldum .yalnız kalmamak için hayat da.can hıraş iyi yetiştirmeye çalışıyorum donanımlı ahlaklı iyi eğitimli.iş güç sahibi olunca beni yok sayacaksa neden çabalayayımm?tek başıma yer içer gezerdim rahatça.şu an hasta başındayım mesela.o olmasa çıkar gezerdim.fedakarlıklar ödenemeyecek kadar fazla.bir 100 tl nin bir tansiyon aletinin hesabını soracaksa evladımızın eşi vayy halimize vayy.sanki ev araba koltuk takımı vs al demişler?

Size soran danışan fikir alan eşi bu gereksiz bunaltmalarınızla sizden bir şeyleri gizleyen eşe dönüştürürsünüz. Yine alır yine yapar ailesi sonuçta ama sizden saklar. Zamanla böyle birine dönüşecek ve siz şundan dert yanacaksınız ‘kocam benden gizli ailesine bir şeyler alıyor’. Buna sebep olan sizsiniz halbuki.eşiniz bana çok makul geldi. Abartılı bir harcaması yok ailesine karşı. Olması gerektiği kadar. Ama yılda 1 kez olan pasta bile gözünüze batmış. Her yıl birkaç gün köye gitmesi bana da hiç garip gelmiyor. Eşim de her sene gitmek ister ve gideriz. Evlenince niye sevdiğimiz şeylerden uzak kalalım hayatımızı tamamen değiştirelim ki? 30 yıl köye giden birisi olarak evlenince hayalim de köye gitmek olur. Evlenince sevdiğim köye gitme aktivitesi değişecekse bunu sorun yapardım ben. Eşiniz ne kadar da anlayışlı ayrıca.
Babamda böyle bi insana dönüştü. Dikkat edeceğim teşekkür ederim

Soruldu mu bilmiyorum da sizin ailenize gitme sıklığınız nedir? Aileniz nerde yaşıyor? Bayramda aileye gitmek kadar normal bir şey bilmiyorum şu hayatta. Eşim isterse üç haftasonu üst üste yolculuk yapacak olsun, biz yine de bayramda memleketimize ailemize gideriz. Bu kadar hoyrat olmayın bayram bu, aile bu…

Eşimin ailesi alt katımda :)
Eşinin ailesi alt katında değil sen eşinin ailesinin üst katındasın kanarya😆😆 ev onların size verdiler çünkü.
Aylık beş yüz şok diyorsun da şu an en ucuz kira 2-3 bin bandında. Aile o evi vermese 3 bin lira gelirleri olacaktı

Canımsım Lalem merhaba. Elbette alsın sadece istemsizce içim sıkılıyor abartılınca. Her sene her sene köy mevzusu sıkıyor beni. Bu böyle kanıksanmış olabilir ama hamileyken gidemem çocuğumun düzeni uymazsa maddiyatım elvermezse iznim azsa gidemem. Şart mı zorunlu mu ? Bunu anlatmak istedim sadece. Bir de beyfendi diyorki kurbanı köyde keseriz zaten ilerde mecbur gidicez. Yok canım öyle 8 saat yola mı gidicem ben kurban için dedim. Neye göre yapılıyor bu planlar ? Tabikide engel olmayacağım gidebilir ama aynı evi paylaşıyorsak sormalıydı.
Sormalıydı canım benim haklısın da aile düzeni bu şekildeyse bunu zaten bekarken anlasan iyi olurdu.
Hamilelikte, bebek çok küçükken nasıl olur bilmiyorum da eşin kötü bir adam değil anlayışla karşılar inşallah.

Kurbanı orada kesmeniz mantıklı olmaz belki ama gidiş gelişten kurtulma ihtimalin yok kuzum, aile oraya taşınınca senede en az 1 kez gideceksiniz. Ben urfada evlendim, eşim her yıl 1000 km çekip çanakkaleye ailemi ziyeret geldi benimle. Şimdi benim memleketteyiz her yıl gidiyoruz yazın neredeyseler oraya, bu kimi zaman izmir oluyor kimi zaman urfa ama gidiliyor yani. Bu bebekliyken de hamileyken de böyle. Bu eşlerin birbirine yapacağı güzelliktir. Gözünde büyütmeye pek hakkın yok gibi.

Back