19 yaşında evlendim düğünün sabahı tarlada çalıştırildim 1 Sene zulüm görüp ayrıldım ama sizin kadar kıymetim olmadı aylarca köyde kaldık yemekler hep bir arada yendi vs demekki böyle olunca kıymetli oluyor kadinlar evet ailesi o insanı büyütmüş ne var yani bayramdan bayrama gitseniz evleniyor diye ailesini reddetmiyor çok bencil geldiniz bana
Sonra da gelinler kvleri sevmiyor, istemiyor. Ee sevecek, saygı duyulacak bir şey bırakmıyorsunuz ki. İnşallah sorunların çözüme kavuşmuştur da artık mutlu bir evlilik hayatın vardır.Susmak ne kelime alnıma vur lokmamı al tarzında biriyim ben. Sormayın ne hadle evime karışıyor değil mi ? Kaynanam ondan beter ikisi bir olmuş hem bana hem eşime yükleniyorlar. Şuan ne yaptılarsa yaşıyorlar.
Öyle düşünmeyin eşinizle huzurluysanız evlilik çok güzel bir şey
Çoğu sorunum çözüme ulaştı erkekler düz mantık haklı çıkmak için ailemi istemiyorsuna getirirler olayı. Ben şöyle bakıyorum olaya Benim bunu doğru bulma hakkım olduğu kadar onlarında bulmama hakkı var diyorum ve rahatlatıyorum kendimi. Eşimizle çoğu noktada uyuşmak zorunda değiliz ama saygılı olmak zorundayız. Kavga etmenizi tavsiye etmem olabildiğince naif ve soğukkanlı olmalısınız haklı haksız savaşa bizi yorar. Ben bunu yaptığımdan beri daha değerli kıymetli oldum. Yakın zamanda kayınvalidemi çıkardım sosyal medyadan. Yapma dememe rağmen yanlış bir hareketi yüzünden. Eşime de söyledim ama bi o kadarda kayınvalideme saygılıyım. Eşimle kavga etmemek için tuttum kendimi sakinliğimi korudum ve kabul etmiyorum benim kararım dedim geçtim. Öfke konusunda çalışmanızı öneririm.Sonra da gelinler kvleri sevmiyor, istemiyor. Ee sevecek, saygı duyulacak bir şey bırakmıyorsunuz ki. İnşallah sorunların çözüme kavuşmuştur da artık mutlu bir evlilik hayatın vardır.
Evlilik güzel ama karşındaki insan çok önemli. Eşim genel olarak uyumludur, sevgimiz hala çok üst seviyededir ama bazı davranışları beni çileden çıkarıyor. Eşimle genel olarak sorunlarımız yok ama o ailede yetişmiş birçok huyu onların aynısı. Uzun bir sevgililik sonrası evlendiğim halde birçok özelliğini sonradan gördüm. Aileci olmayan adam bir anda anam babam demeye başladı. En son geçen sene "sen beni annemi istemiyorsun, onu istemeyeni ben hiç istemem" deme hatasında bulundu. ( Konu bu arada asla anne istememe mevzusu değildi) Öyle mi "ne seni ne de anneni istiyorum, protokolü hazırlıyorum imzala bitsin bu iş, sende dahil kimseye hizmetçi olmaya evlenmedim " dedim. Bu defa yana yakıla af dilemeler, özürler. Sonuç itibariyle evlendiğimiz günden beri kayınaile sebepli kavgalarımız bitmiyor. Artık bıktırdılar yüzlerini görmek istemiyorum, mesafeliydim daha da mesafeyi arttırdım.
Sevindim çözüm bulmuş olmanıza. Normalde de sert mizaçlı biri olduğum için çok naif davranamıyorum. Ancak kayınaile konusunda inanılmaz sabırlı davrandım, kendileri ile sorunlarımı açık açık, hiçbir saygısızlık yapmadan da konuştum. Ama yüzüme tamam dikkat edeceğiz denilen mevzular bu defa da benden gizlenerek yapılmaya başlandı, bu noktada artık naif davranmam ya da sabırlı olmam hiç mümkün değil. Aslında olay haklı ya da haksız olmak da değil, benim kayınaile olan problemlerim için eşim bana haksızsın diyemez kendi de biliyor çünkü ne olduğunu. Ha biliyor ama değişiyor mu derseniz hayır, kendince değişmeye çalışıyor, bu nedenle aslında eşimle olan problemim. Yani evet sorunun kaynağı kayınaile ama sorunu tırmandıran eşim. O düzelmediği sürece problemler farklı biçimde var olmaya devam edecekler.Çoğu sorunum çözüme ulaştı erkekler düz mantık haklı çıkmak için ailemi istemiyorsuna getirirler olayı. Ben şöyle bakıyorum olaya Benim bunu doğru bulma hakkım olduğu kadar onlarında bulmama hakkı var diyorum ve rahatlatıyorum kendimi. Eşimizle çoğu noktada uyuşmak zorunda değiliz ama saygılı olmak zorundayız. Kavga etmenizi tavsiye etmem olabildiğince naif ve soğukkanlı olmalısınız haklı haksız savaşa bizi yorar. Ben bunu yaptığımdan beri daha değerli kıymetli oldum. Yakın zamanda kayınvalidemi çıkardım sosyal medyadan. Yapma dememe rağmen yanlış bir hareketi yüzünden. Eşime de söyledim ama bi o kadarda kayınvalideme saygılıyım. Eşimle kavga etmemek için tuttum kendimi sakinliğimi korudum ve kabul etmiyorum benim kararım dedim geçtim. Öfke konusunda çalışmanızı öneririm.
İstediğiniz kadar sabote edebilirsiniz insan anlattığı kadar rahatlar sonuçta. Özelden de yazabilirsniz sadece size şunu söyleyeyim insanların mizaçları değişmez eşinizi değiştirmeye çalışmadan kendiniz en az hasarla atlatabilecek şekilde devam ettirin hayatınızıSevindim çözüm bulmuş olmanıza. Normalde de sert mizaçlı biri olduğum için çok naif davranamıyorum. Ancak kayınaile konusunda inanılmaz sabırlı davrandım, kendileri ile sorunlarımı açık açık, hiçbir saygısızlık yapmadan da konuştum. Ama yüzüme tamam dikkat edeceğiz denilen mevzular bu defa da benden gizlenerek yapılmaya başlandı, bu noktada artık naif davranmam ya da sabırlı olmam hiç mümkün değil. Aslında olay haklı ya da haksız olmak da değil, benim kayınaile olan problemlerim için eşim bana haksızsın diyemez kendi de biliyor çünkü ne olduğunu. Ha biliyor ama değişiyor mu derseniz hayır, kendince değişmeye çalışıyor, bu nedenle aslında eşimle olan problemim. Yani evet sorunun kaynağı kayınaile ama sorunu tırmandıran eşim. O düzelmediği sürece problemler farklı biçimde var olmaya devam edecekler.
Bu arada konunuzu da sabote ederek, iç dökmeye dönüştürdüm olayı kusura bakmayın
Düzenli harçlıkÇalışmayı düşünmezmisiniz?
Evli barklı kadın abisinden düzenli harçlık alması nasıl birşey. Çok ilginç
Diğer yorumumda belirtmistim herkesin ilişkisi farklıdır ben yengemle yaşadığım soruna abimi dahil etmedim abim de aramıza girmedi karısı da abimi meselemize dahil etmedi saygıda kusur etmeyiz birbirimize ortamlarda abimin hatrına ben kocasının hatrına o . Bana saldiracaklarini bilseydim yazmazdimElbette o yüzden abi kardeş arasında ki ilişkiye hiç karışmadım. Ta ki kardeşi bizi taciz edene kadar.
Ahahahahah o kadar komiksiniz ki haraca bağlamışım gibi evet bizim kardeş bağımız çok şükür( fesatlardan koru rabbim)çok güzeldir mesele benimle yengem arasında ne yengem kocasını aramıza dahil etti ne ben abimi benim abim onun kocası onunla ilişkisi ayrı benimle ayri sizin kocalariniz bu dengeyi sağlayamıyor diye kuduruyorsunuzS
Sizde buna rağmen kabul ediyorsunuz öyle mi ? Bununla da övünüyorsunuz . Şimdi sizin ilişkiniz güzel mi ? Siz ne yapıyorsunuz öbür abiyi de harcliga baglamissiniz maşallah . Yengenin görüşmemesi normal
Harcliga bağlamayı nereden çıkardınız anlamadim ha salça kurutmalık olayiysa her yıl yollar zamanı geldi mi listeni at der siparişi karısı veriyor merak etmeyin abimin Max maaşı 20 bini geçiyorOgretmenler max. Ne kadar kazaniyor bilmiyorum da dusundugum gibiyse tek maaş, 2 cocuk, kira o harçliklari eşimin bogazina dizerdim ben olsam, mumkun değil aksi.Eşiyle neden goruşmuyorsunuz bilmiyorum ama kadinin bu konuya hiç takilmadigina ihtimal veremedim ben yinede.
Hadi senede 1 defalik hediye vs neyse alinirda. Eşimin de kardeşleri var, durumumuz iyi olmasina rağmen kimseyi harçliga bağlamaz, oyle zirt pirt yollamaz, rahatsiz olurdum..
Kardeş bağı maddiyatla mi çok güzel oluyorAhahahahah o kadar komiksiniz ki haraca bağlamışım gibi evet bizim kardeş bağımız çok şükür( fesatlardan koru rabbim)çok güzeldir mesele benimle yengem arasında ne yengem kocasını aramıza dahil etti ne ben abimi benim abim onun kocası onunla ilişkisi ayrı benimle ayri sizin kocalariniz bu dengeyi sağlayamıyor diye kuduruyorsunuz
Yengesinin bu yüzden dolduğuna, yengesiyle abisinin bu konu yüzünden kötü olduklarina eminim. Kendisi yegenlerine harçlık verecekken koskoca kadın abisinden harçlık alıyor. Ne saçma.Kardeş bağı maddiyatla mi çok güzel oluyor
Kocam bir denge sağlamıyor çok şükür çünkü kardeşlerinin işi var çalışıyorlar kimseye para vermiyoruz. Koskocaman öğretmen kadınsınız gerçekten abiniz para verdi diye seviniyor musunuz ki meslek sahibi olduğunuza inanmadım . Maddi özgürlüğü olan insan kocasından harçlık almaz siz evli kardeşlerinizden alıyorsunuz . Üstelik milletin buna kudurdugunu düşünüyorsunuz çok değişik
Anası babası köyde olsa laf etmezdim. Hatta ben diyorum ona köye gidince mutlaka 1 bayram gidilmeli diye. Burdalar.Anası babası da köyde değilse. Gerçekten saçmaymış
Sizin aklınıza gelen harçlık miktarı ne anlamadım, konu sahibi para üzerinden açtığı için parayı örnek verdim. abim yigenine harçlık yolluyor evet çok da mutlu oluyorum.Kardeş bağı maddiyatla mi çok güzel oluyor
Kocam bir denge sağlamıyor çok şükür çünkü kardeşlerinin işi var çalışıyorlar kimseye para vermiyoruz. Koskocaman öğretmen kadınsınız gerçekten abiniz para verdi diye seviniyor musunuz ki meslek sahibi olduğunuza inanmadım . Maddi özgürlüğü olan insan kocasından harçlık almaz siz evli kardeşlerinizden alıyorsunuz . Üstelik milletin buna kudurdugunu düşünüyorsunuz çok değişik
Yengesinin bu yüzden dolduğuna, yengesiyle abisinin bu konu yüzünden kötü olduklarina eminim. Kendisi yegenlerine harçlık verecekken koskoca kadın abisinden harçlık alıyor. Ne saçma.
Bakın kilit nokta bu. Ailenizin evinede. Yol üstünde ki kardeşime uğradım diye canıma okudu kayınaile. Ailem ve onlardan başka kimse yok dünyada gibi davranıyorlar. Kendi düzenime göre ayarlıyorum sorun çıkarıyorlar. Tek izin günüm bayram 3 gün orda 2 gün kardeşime uğrayacağım diyorum yok şöyle yok böyle yok onu yapmadık yok bunu yapmadık.Allahım babasının sökük çantasından aldığınız pastaya kadar kadınını ettiniz cidden.Eşinizi bin bir zorlukla büyütmüş.anne olduğunuzda bir evladın ne zorluklarla büyüdüğünü daha iyi anlarsınız.O zaman bazı düşünceleriniz değişir.
Yani köy muhabbetini çok abartiyorsunuz.Onunla evlisiniz.Aileyle bir sorununuz yoksa yanlış anlamayın ama sorun cikartiyorsunuz.Ne var ailenin gönlü hoş tutuluyor.bayr.dediginiz kaç gün sanki.
Ben kendim eşimin ailesinin dağ evlerine gitmek isterim.ki baya bir yokuş çıkıyoruz araba yoluda yok.hamileykende gittim 2 çocuklada çıktım.hem çocuklarım çok seviyor hem ben.herkes mutlu oluyor.
Tatilde gideriz benim ailemin evinede.Yani daha ne olabilir ki.
Harçlık alan siz olup biz nasıl paraya tapan oluyoruz, açıklar mısınız?Ben de yigenlerime veriyorum abimin bana verdiği daha doğrusu yigenine harca diye bana yolladığı harçlık size niye battı anlamiyorum paraya bu kadar mı tapiyorsunuz saçma olan sizsiniz asla yengem bu yüzden dolmaz öyle bir insan değil ki o da kendi ailesine istediğini yapar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?