• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimi değiştirmeye mi çalışıyorum? Belki de hata bendedir. Ne dersiniz kızlar ?

Canim esinin boyle oldugunu bizde sende biliyorduk ve bunu konuda konusmustuk diye hatirliyorum. Yeni bir olaymis gibi sinirlenmen yersiz. Yapman gereken sakin kalip maasini vermemek demistik sana. Adam maasini alip sana harclik veriyor, sen bir ton baligini alamiyorsun,harcamalari yapan kendisi ve sana verdigi harclikla harcamalara dikkat edelim diyen yine kendisi. Sinirlenecegine maasini vermeyeceksin birak kim sinirleniyorsa sinirlensin. Sen sakince keyfine bakacaksin.
O zaman bu ay öyle yapıyorum. Araba kredisi bende onu kim ödeyecek. Zaten 3500 lira kredi. Vermediğim de nasıl konuşmalıyım sizce ?

Bişeyler mi kaçırıyorum anlamıyorum. Benim eşimin annesi de gerekirse eşimi çağırır benden de izin almaz isterse 10.000 tutsun benzin masrafı. Annesi babası yahu. Ne var konuda kaçırıp size hak veremediğim?
O para benimde param. Eşek gibi çalışıp elime 100 lira kalıyorsa ve aldığım maaşdan 5 kuruş almadan kocama veriyorsam kusura bakmasın ama kendi kendine karar veremez.

Siz bütçenizi ayırın. Evin tadilatı için eşinizin gitmesi bana normal geldi. Ama size kıs derken, kendisinin savurması açısından da haklısınız. Evin giderlerine herkes katkı yapsın, kalanını da istediği şekilde harcasın. Bu düzen bence de çok iyi değil. Ama siz para konularında uzlaşamadığınız için tek yolu bu.
Güzelim nasıl ayırayım. Ev giderleri 8 bin gelir 9 bin dersek kalan 1000 le gram alıyoruz. Ayırdığımda araba satılmak zorunda ödenmez. Zaten ödense korunmam bebek korusunda iki kişi çalışmak zorundayız sinirim bu yüzden.

Güzelim nasıl ayırayım. Ev giderleri 8 bin gelir 9 bin dersek kalan 1000 le gram alıyoruz. Ayırdığımda araba satılmak zorunda ödenmez. Zaten ödense korunmam bebek korusunda iki kişi çalışmak zorundayız sinirim bu yüzden.
Bu olayda haklısın.
Zırt pırt o kadar uzak yere araba götürülmez. Benzini geçtim km de artıyor

O zaman bu ay öyle yapıyorum. Araba kredisi bende onu kim ödeyecek. Zaten 3500 lira kredi. Vermediğim de nasıl konuşmalıyım sizce ?

Araba kimin adina? Sen maasini esine veriyorsun krediyi o mu oduyor? Araba da esinin adinaysa bosansan bile araba benim der ve sen odemeyi kendin yapmiyorsan bunun ispatini da yapamazsin. Gecmis olsun.

Eve lazım olan şeyi camiye vermek günahtır demişler. Anne babasının durumu çok iyi. İki maaşlar, evleri kendilerinin. Durumları iyi olan ailenin, görümce dahil sürekli isteklerinin olması ne kadar normal? Kanaryalar sürekli eksi hesapta gezerken, ailenin istekleri insafsızlık degil mi??? Durumları olmasa anlarım da durumları çok iyi.
Sinir bozucu yemin ediyorum.

Bu olayda haklısın.
Zırt pırt o kadar uzak yere araba götürülmez. Benzini geçtim km de artıyor
Teklif etmesine o kadar sinirlendim ki suratımı görmeliydiniz. Eşim bakıp bakıp durdu noldu diye konuşmadım. Yanıma geldi ilgilenmedim. Aramıyorum sormuyorum. O arabaya kolyeme kadar verdim sattırıcaklar bana.

Araba kimin adina? Sen maasini esine veriyorsun krediyi o mu oduyor? Araba da esinin adinaysa bosansan bile araba benim der ve sen odemeyi kendin yapmiyorsan bunun ispatini da yapamazsin. Gecmis olsun.
Araba benim üstüme o yüzden de kredi benim hesabımda ödemeleri ben yapıyorum. Araba altınlarla alındı isparlayabilirm çünkü bileziklerm yok 😂

Selam kızlar nasılsınız ? Umarım iyisinizdir. Yaklaşık olarak 2 senedir evliyim. Eşimi seviyorum onun sevgisinden de şüphem yok. Seneye bebek düşündüğümüz için birikime başladık ve borcunu ödediğimiz bir arabamız var. Konuyu anlamanız için biraz eşimden bahsedeyim. Ev işlerinde bana yardımcı olan işe bırakıp alan maddi olarak kısıtlamayan istediklerimi yapan ve çoğu konuda da bana danışan bi eşe sahibim. Ramazan da güzel bir şehir dışı gezimiz oldu. Dün birlikte avm de çok güzel vakit geçirdik aramızda problem yok bi kaç konu dışında:)

Eşim köyde büyümüş ve düzenli olarak 30 sene boyunca köye gitmiş lakin evliyiz ve her sene gidemeyeceğimi milyon kere söylüyorum. Aileside zaten gelicekmişiz gibi davrandığı içinde açıkcası ekstra sinir oluyorum. Belki gelmeyeceğiz ? Bu durumda eşimin hatası var bana göre. Kurban yaklaşırken daha planlanmamışken köye gelirim kurbanda muhabbeti döndü. Babasıda şunuda gelirken getir diyince bana geldiler:) Art niyetnden yaptığını düşünmüyorum tavrımdan çekindiği için isteğini dile getirememiş. Geçen senede gönlümü yapa yapa gitmek istiyorum demişti. Benzin fiyatına girmiyorum bu ara :) neyse konuşma aradında bana köye giderken de şunu yaptırırz dediğinde “ hayırdır canım köyemi gidiyoruz kurbanda “ dedim. Bunu kabul edemem çünkü benim fikrim alınmadı. Her sene görev gibi kurbanda köye gelmeyeceğim tabikide kendim karar verdiysen kendin gidersin dedim.
Eşim üzüldü haliyle senede 1 kerede gitmeyeyim ki çok seviyorum hakkım yok mu benim bazı şeylere dedi. 30 senedir gidiyormuş ben değiştirmeye çalışıyormuşum beyfendiyi. Ee dedim yarın bir gün çocuk olduğunda hamile olduğumda da mı gideceğim ? Böyle bi dünya yok danışırsın birlikte karar veririz yoldan akrabanı çevirsem x kurbanda köye gelir derler demicekler böyle bişey dedim. Başka planın varsa onuda oldururuz istediğin herşeyi yapıyorum neden böyle yapıyorsun diye alınganlığı tuttu.

Tamam da evlisin ? Evin düzeni var ve iznim kısıtlı neye göre gidiyorsun ? Bana kalırsa ailesinin yanında da söyleyeceğim bu seferde gelin yüzünden oğlumuz gelemiyor kısıtlıyor sıkıyor çekemiyor olucak ve ben bu saçma lafları duymak istemiyorum. Eşim bayram sonrası bizim içinde tatil rezervasyonu yaptırdı. Yalnız bırakmak istemiyorum ama hatasını anlamadı içinde böyle yapmam gerekiyordu gibi hissediyorum. Elimi versem kolumu kaptırıcam biliyorum.
Ufak bahsetmem gerekirse de eşim vicdanlı biri. Babasının çantası sökülmüş çanta aldı. Doğumgünü pastasını biz aldık. Tansiyon aleti lazımmış onu alacağım diyor. İyi de fazla değil mi bu kadarı ? Suratım düşüyor ve sinirleniyorum. Annesini komşu düğününe götürdü takıyı da ben taktım 100 lira dedi. Saklamaz haberim olur ama ben böyle şeyleri de doğru bulmuyorum. Laf edince de paradan dolayı huzurumuzu kaçırma yazık adamın ihtiyacı vardı annemin üstünde yoktu beslemiş büyütmüş para hesabımı yapayım diyor. Korka korka para harcıyorum üstüme gelme diyor. Senden eksiltmiyorum en önemlisi sensin diyor. Siz ne düşünüyorsunuz kızlar ?
Allah sizin gibi gelin kimseye vermesin eşiniz adına da üzüldüm , post açıp dert yanması gereken o sanırım. Kurbanda köye gitmeye bayılırım ki her sene Ramazan’da yurt dışı tatili yapariz . Kurbanda köye gidilir gelenek kalabalık et getiririz gelirken yaşlı İnsanlar gönlü olur. Tansiyon aletine laf etmişsiniz o insanlar o adamı büyüttü gerçekten daha fazla yazmak istemiyorum çirkinleşicem

Şirketi olur, durumu çok iyi olur, bu kızın eksiğini bırakmaz, evi arabası olur, borcu olmaz, ailesine 3 degil 5 harcasın. Bu kız eşin agız kokusunu çekerken 3bin TL benzin parası verilmesi ne kadar hak? Kanaryanın çok iyi korunması lazım. Bu aileye torun falan verilmez. Bunlar torunu işe sokup, onu bile sömürecek tipten.
Bende aynı fikirdeyim birde anne baba dedigin vicdanlı olur ya . Onların daha çocuğu torunu olacak . Hep istiyorlar ki kanaryanin kocası versin bu anne de kızına kendine harcasin gelin yiyeceğine onlar yiyecek. Gelinin çalışması flaan önemli değil

Araba benim üstüme o yüzden de kredi benim hesabımda ödemeleri ben yapıyorum. Araba altınlarla alındı isparlayabilirm çünkü bileziklerm yok 😂

Bak buna cok sevindim akilli kadinsin. ❤ hem araba al, hem maasini esine ver, hem gorumcenin ihtiyaclarini dusun ama hala sana kotusun diyenlere aldirma.

Bende aynı fikirdeyim birde anne baba dedigin vicdanlı olur ya . Onların daha çocuğu torunu olacak . Hep istiyorlar ki kanaryanin kocası versin bu anne de kızına kendine harcasin gelin yiyeceğine onlar yiyecek. Gelinin çalışması flaan önemli değil
Umrunda değiller kira ödemiyoruz diye laf çarpıyor. Kirası olanlar napsın diyor bana ekonomik boyutta söylendiğimde. Karısı çalışmayan napsın bak ben kocama destek oluyorum desemde anlamıyor. Kayınpederim de olur dedi tabi ne dicek:)

Oğulları da asgari ücret alıyorsa bu aile ne hakla gidip torunlarına bisiklet alıp sizden istiyor yok koye götür bizi diyor senin kocan tam sopalık resmen enayi yerine koyuyorlar ya adam çıldırtir bunlar . Kocana da Allah vicdan versin.

Canımsın 💙
Bak buna cok sevindim akilli kadinsin. ❤ hem araba al, hem maasini esine ver, hem gorumcenin ihtiyaclarini dusun ama hala sana kotusun diyenlere aldirma.
Kartım bende. Eşim maaş verme sebebimde zaten maaaştan kalmaması. Her ay ödemeleri çıkarıyoruz biliyorum nereye gittiğini hadi al olmuyor. Aslında zaten kredim maaş kadar kredi kartımla artmıyor bile. Açık kalınca da eşim kapatıyor. Ona göre çok çabalıyor hiç harcamıyor sosyal değil içki kumar harcamıyor bizide hiç zorlamıyor yani kabul etmiyor.

Umrunda değiller kira ödemiyoruz diye laf çarpıyor. Kirası olanlar napsın diyor bana ekonomik boyutta söylendiğimde. Karısı çalışmayan napsın bak ben kocama destek oluyorum desemde anlamıyor. Kayınpederim de olur dedi tabi ne dicek:)
Öbür evi kocan almamış mi ? Madem laf carpiyorlar bir gün çıkıyoruz madem bu kadar gözünüze batıyorsa yetti artık de yüzlerine bu ne ya Durup durup sen laf dinlemeye mi evlendin . Köle gibi sen bunları besle yok ya

Canımsın 💙
Kartım bende. Eşim maaş verme sebebimde zaten maaaştan kalmaması. Her ay ödemeleri çıkarıyoruz biliyorum nereye gittiğini hadi al olmuyor. Aslında zaten kredim maaş kadar kredi kartımla artmıyor bile. Açık kalınca da eşim kapatıyor. Ona göre çok çabalıyor hiç harcamıyor sosyal değil içki kumar harcamıyor bizide hiç zorlamıyor yani kabul etmiyor.

Canımsın 💙

Yok ya alemin tek akıllısı eşin herhalde. Kimse kusura bakmasın ben işten çıktım eşimin maaşı var onun da nereye gittiğini bilirim . Allah var zaten her ay açıkla geçiyor ama o da böyle saçmalıklar yapamaz. Bu resmen haram yani . Eve önce zorla oturt sonra da laf sok dur . Emir altına sokamadilar bari parayla susacaklar.

Oğulları da asgari ücret alıyorsa bu aile ne hakla gidip torunlarına bisiklet alıp sizden istiyor yok koye götür bizi diyor senin kocan tam sopalık resmen enayi yerine koyuyorlar ya adam çıldırtir bunlar . Kocana da Allah vicdan versin.
Gerizekalı işte. Laf edince de paragöz oluyorum. Madem öyle almazsın maaşımı diyorum paragözsem harcarım çatır çatır.

Back