• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimi değiştirmeye mi çalışıyorum? Belki de hata bendedir. Ne dersiniz kızlar ?

Yok artık şu son cümleniz çok çirkin gerçekten. bunu nasıl söylersiniz ya, ne kötü bir kalp bu
Kötü kalpli olduğumu düşünmüyorum. Kayınvalidemin cebine net 4000 bin kalıyor aylardır borcu yok ama asla cebinde 100 lira bulamazsınız. he beni ilgilendirir mi hayır ? Kızına ve torununa harcar ki görümcem çalışıyor ama erkek evlat ya harcasın. 250 liraya çıtır çıtır baklava da alsın gittiği komşunun düğünündeki takıyıda oğluna taktırsın borcuda bizden istesin ki bunlar bir kısmı. Bi de üstüne onca şeye rağmen gelip görümcem bize cırlasın ne sanki bişey mi alıyorsun babama alsana annneme alsana diye ? İnsanların erkek kız evlat egosunu tatmin etmek için evlenmedim.

Eşiniz ağaç kovuğundan çıkmadı herhalde bir ailesi var. Ay düşündüm de senelerce emek ver büyüt belli yaşa getir sonra senede bir kere bile eşinden korkarak ancak gelebilsin hatta gelemesin. Şaka gibisiniz. Tabiki alacak hediye de pasta da tansiyon aleti de. Gören de evler arabalar aldı sanır. Ha ben size söyleyeyim ben eşinizin yerinde olsam bir noktada sizi asla çekmem. Eğer sizin ağzınızın içine bakıyor da ailesine şu kadarcık şeyi bile yapamıyorsa yazık gerçekten.

Ben de bana sorulmadan sanki görevmiş gibi her yıl kurban bayramında aynı harekete zorlansam hoşuma gitmez. Özellikle çalışan birisinin kısıtlı zamanları oluyor ve sürekli tek tarafı pışpışlamak bana doğru gelmiyor. Ne yani eşi anlayışlı ya da iyi huylu birisi diye ne istiyorsa o gerçekleşmek zorunda mı? Haa arada kendisi gider beni de zorlamaz ona bir şey demem. Bazen beni de görmek ister yanında bir kaç yılda bir belki gidebilirim ama her sene her sene bana da uyan bir şey değil.

Ancak son cümlelerinize asla katılmıyorum. Ben olsam eşimin ailesine sömürüye dönmeyecek şekilde yardım etmesine asla karışmam. Evleniyor diye ailesini yok saymasını bazı ihtiyaçlarında yanlarında olmamasını ben doğru bulmam zaten. Çünkü ben de ailemin bir ihtiyacı olsa yardımcı olmak isterim. Eğer ki bizi sıkıntıya sokmayan desteklerse onların bir açığını kapatmak için biz bir açık vermiyorsak böyle şeylerin lafı olmaz.

Hayır aksine çok güzel anlattın. Kendimi geliştirmek adına çabalıyorum emin olun. İlk senemde eşim kardeşine evden çalışıyor rahatsız etmeyin dedi diye görümcem “ öf sende abi ya hep aynı şey anladık” demişti. Öyle bi kıskançlık. Güncelleme yapayım hemen kızlar.

Eşimle iş çıkışı avmye geçtik. Alışveriş yaptık muhabbet ettik tatil için çektiğimiz ödemeyi malzeme satarak kapatmış. Hallettim ben merak etme çok güzel olucak dedi. Hevesli hevesli işle alakalı durumları aktardı. Yemek yemeğe çıktık köt konusunu açtı. Köye gidebilir miyim hayatım köye gidelim çok istiyorum kızma bana dedi. Senede 1 kere 2 3 gün gideceğim Mahrum bırakma anlıyorum seni öyle gelişti kötü niyetim yok biliyorsun ordan karadeniz turuda yaparız istersen abinlere de gideriz karı kocayız biz huzursuzluk olmasın ben senin derdini anlıyorum bazen oluyor işte dedi. Bende sorunun sebebinin köye gitmek olmadığını anladıysan okey benim için uzatıcak bir şey yok dedim. Hatta taklidimi yaptı hemen kime sordun diyorsun geriliyorum hevesimden dedim öyle bazem yeri gelicek gidemicek ben farkındayım ama büyüdüğüm hep gittğim yerler çok iyi geliyor bana vs vs anlattı işte.

Babası iznimizi sormuş otobüse vericekleri parayla 1500 benzin atarmış sence nasıl olur diye sordu. Bende köye gidicen ya ondan öyle düşünmüştür dedim güldüm :) özetle kızlar hatasını anlamıştır diye düşünüyorum bundan sonraki köy ihtiyacı içinde planlamayı birlikte yapmamız gerektiğini söyledim gerekirse yine söylerim zaten farkında ben terslediğim için ne diceğini bilemiyormuş. Kaynanamlar sene sonu ya da 2023 başı gibi komple yerleşicekler ufak bi iş kaldı kayınpederim kalmak istemiyor burda çok yoruldu. Eşim aslında tek gidebilir buna asla lafım yok bilirde kızmam ama tanıyorum bırakıp gitmek istemiyor arada kalıyor. He ne olur sonuçta kızdığım noktayı biliyor baktım cidden iznim az hiç gidesim yok gitsin ailesiyle en azından ağız tadıyla gitmiş olur.
Aynen öyle. Bırak kendisi gitsin. Sen çocuk değilsin ve gayet yalnız kalabilirsin. O köydeyken sen de kendi ailenle takıl. Gez,toz. Bırak anlasın neyin ne olduğunu.

Ben de bana sorulmadan sanki görevmiş gibi her yıl kurban bayramında aynı harekete zorlansam hoşuma gitmez. Özellikle çalışan birisinin kısıtlı zamanları oluyor ve sürekli tek tarafı pışpışlamak bana doğru gelmiyor. Ne yani eşi anlayışlı ya da iyi huylu birisi diye ne istiyorsa o gerçekleşmek zorunda mı? Haa arada kendisi gider beni de zorlamaz ona bir şey demem. Bazen beni de görmek ister yanında bir kaç yılda bir belki gidebilirim ama her sene her sene bana da uyan bir şey değil.

Ancak son cümlelerinize asla katılmıyorum. Ben olsam eşimin ailesine sömürüye dönmeyecek şekilde yardım etmesine asla karışmam. Evleniyor diye ailesini yok saymasını bazı ihtiyaçlarında yanlarında olmamasını ben doğru bulmam zaten. Çünkü ben de ailemin bir ihtiyacı olsa yardımcı olmak isterim. Eğer ki bizi sıkıntıya sokmayan desteklerse onların bir açığını kapatmak için biz bir açık vermiyorsak böyle şeylerin lafı olmaz.
Eşime her sene her sene dediğimde bana daha 2 senelik evliyiz 30 değil ki yıl içinde sürekli gidiyormuşuz gibi davranma başka gidicek zaman yok ki ben seninde olmanı istiyorum dedi. Bende iyi o zaman bana danışırsın bidahakine kendi kendinize plan yapmayın dedim.

Valla konuyu şöyle izah edeyim . Bende 2 yıllık evliyim eşimle genel olarak bi problemim yok tek sorunu ısrarcı olması kendi ailesi konusunda ara sor vs bu konuda . Ama hiç bir zaman aşırı olmadığı yada doğru kelime abartı olmadığı sürece ailesine verdiği şeylerden sesim çıkmaz. Her Ramazan bayram ailesine tatlı gönderir . Kardeşinin maddi durumu yoktu ben çalışmaya başladığımdan her ay bir miktar yardım yaptık şimdi borcumuz olduğundan kesildi. Yada ailesine annesine babasına aldığı şeylere takılmam karışmam. Hee ne zaman sesim çıkar evine ekmek götürmeyip varını yoğunu ailesine veren maaşın tamamını annesine veren adamlar var ailesinin haberi olmadan adım atmayan adamlar var işte o zaman sesim çıkar..

Peki kardeşine yardım kesilince laf yaptı mı ? Ya da verdiğiniz yardıma laf etti mi ? İşte görümcem ediyor. Bu ne abi bana bunuda alıcaksın şunu da alıcaksın bu ne beğenmedim çocuğuma daha fazla para ver. Yardım kesilince de başlıyor alırdın ederdin alsana diye. Paramız yok desekte susmuyor.
Anladım ben sizi hayır laf etmez çünkü edecek söz konusu bırakmadım . Evliliğimin başlarında da gönderdik duruma bakalım hayatım tabiki gönderelim dedim o şekilde söyledim hep . O da her göndermek istediğin de söyledi bi bakalım paramız artar ise kardeşime şu kadar yollayacağım dedi ses etmedim . Ama bu durum kardeş yada kv değil eş te bitiyor. Siz eşinizi karşınıza alıp durumu ben diliyle anlatmanız gerekiyor. Yani kök aile çekirdek aile ayrımı aslında. Yalan yok bana da sürekli para gelse bende ses etmem ki 😂 çoğu zaman etmem yani. Eşinizin bu durumu kesmesi gerekiyor . Kişinin kendisinde bitiyor bu durum. Hadi kv görümce istiyor nasılsa veriyor diye eşiniz 1-2 söylense istenmez mesela . Benm annem , kv istemez . Aksine onlar bize veriyor ..

Pardon ama evlenirken ailesini köyü bilmiyor muydunuz ? Adam kendini size cihangir de büyümüş istanbul beyzadesi olarak mı tanıttı? Haksızsınız hemde yüzde yüz. Buldukça bulmuşsunuz. Kendi aileniz nerede siz onlara gitmiyor musunuz hiç para harcamıyor musunuz? Kendinize çeki düzen verin ya da çocuk olmadan ayırın yolları adama yazık olmasın

Pardon ama evlenirken ailesini köyü bilmiyor muydunuz ? Adam kendini size cihangir de büyümüş istanbul beyzadesi olarak mı tanıttı? Haksızsınız hemde yüzde yüz. Buldukça bulmuşsunuz. Kendi aileniz nerede siz onlara gitmiyor musunuz hiç para harcamıyor musunuz? Kendinize çeki düzen verin ya da çocuk olmadan ayırın yolları adama yazık olmasın
Evet biliyordum ama ailesinin bu kadae evliliğimizin içinde olucağını tahmin edemedim ya da bu kadar düşüncesiz. Bakın köye gitmek mesele değil giderim yol üstünde abim var uğrayamıyorum neden ? Ailesi ayrılmıyor ki peşimizden plan yapalım. Eşim hevesle gideriz dedi ama anne babasını unuttu galiba neyle gelicekler ? Etleri bizim arabaya koyuyorlar ben abime giderken ne yapıcam o etleri ? Giderken uğrayamıcam kayınpederimi kaynanamı yengeme mi sürükleyeyim ?
Bakın mesele bu.

bence gitmeniz daha iyi olur , ailesi oğullarının evli olduğunu daha iyi idrak eder belki.
Eşimle konuştuk yol üstünde abim var eğer dönüşte ya da gidişte 1 gece kalmayacaksak ben gitmem. Zaten ailesinin etidir birlikte dönmedir mümkün olmayacak o yüzden ben tüm bayram abimlerde kalmayı düşünüyorum:)

Konuyu güncelleyemedim kızlar ama burda bana çok destek olan kızlar oldu bilmeleri gerek diye düşünüyorum. İyi hoş eşimle kurbanda ki köy konusunu güzelce konuştuk ettik sorun yok derken bu seferde ailesi köye yerleşiceği için tadilat çıktı. 2 3 günlük. Eşim babasıyla konuşurken gider geliriz haftasonu ya cumadan çıkarız haber gelsin de diyince sinirlendim. Kızlar araba su mu yakıyor ? Bir yerden tolerans gösteriyorum bir yerden pişman oluyorum. Ne demek gideriz ya ? Tek kayınbabam gitse yeterli zaten 3 binden fazla tutucak ne gerek var ki kurbanda da gidilicek.

Eşimi boğmak istiyorum o kadar sinirliyim 3 gündür geçmedi sinirim. Suratsız suratsız dolaşıyorum evde konuşmuyorum ilgilenmiyorum oralı olmuyorum gün içinde aramıyorum içimden gelmiyor o kadar kızgınım ki. Dün babasına sen gidince şunuda yap dedi muhtemelen gitmeyecekler ama bunu teklif etmesi bile çok kızdırdı beni çünkü o günün sabahında harcamalarımıza dikkat edelim tatile çıkacağız demişti. Ya sen de etsene ? Yüzünü bile görmek istemiyorum soğuk soğuk konuşup kapatıyorum mesaj da yazmıyorum😞

İyi hoş eşimle kurbanda ki köy konusunu güzelce konuştuk ettik sorun yok derken bu seferde ailesi köye yerleşiceği için tadilat çıktı. 2 3 günlük. Eşim babasıyla konuşurken gider geliriz haftasonu ya cumadan çıkarız haber gelsin de diyince sinirlendim.
Anladığım kadarıyla eşinizin ailesine karşı zaafı var. Ailesi ile birşeyler yapmaktan mutluluk duyuyor. Siz daha bireysel daha çekirdek aile olmak istiyorsunuz. Ama üzgünüm ya bu şekilde kabulleneceksiniz ya da hep surat asacaksınız.

Anladığım kadarıyla eşinizin ailesine karşı zaafı var. Ailesi ile birşeyler yapmaktan mutluluk duyuyor. Siz daha bireysel daha çekirdek aile olmak istiyorsunuz. Ama üzgünüm ya bu şekilde kabulleneceksiniz ya da hep surat asacaksınız.
Evet hoşuna gidiyor mutlu oluyor bi de sürekli övüyorlar oğlumda oğlum diye akrabalarıda sürekli x sin oğlu herseylerini hallediiyor dediği için sanırım mecbur hissediyor bilemiyorum ben daha çok çekirdek aile istiyorum. Mutlaka bi çözümü olmalı.

Evet hoşuna gidiyor mutlu oluyor bi de sürekli övüyorlar oğlumda oğlum diye akrabalarıda sürekli x sin oğlu herseylerini hallediiyor dediği için sanırım mecbur hissediyor bilemiyorum ben daha çok çekirdek aile istiyorum. Mutlaka bi çözümü olmalı.
Bence mecbur hissetmiyor. Aksine eşiniz bu durumdan çok memnun. Bence bunun çözümü yok. Siz çözüm ürettikçe mutsuz olan siz olacaksınız. Huzursuz olan da eşiniz olacak. Siz çalışıyor musunuz?

Kaprisli buldum sizi boyle yapmaya devam ederseniz bence esiniz bazi seyleri saklamak zorunda kalacak ki saklayip yakalarsaniz olay cikarirsiniz anladigim kadariyla 😃
Etrafmdaki bir sürü eş i keske gorseniz sizin ailenizin durumu ne nerde yakinizda mi merak etdim birde ailenize hiç bsey almiyormusunuz onu da merak ettim gerci sizi cozduysem eger ailenize yaparsinix da karsi aileye yapilmasindan rahatszlanirsiniz

Bence mecbur hissetmiyor. Aksine eşiniz bu durumdan çok memnun. Bence bunun çözümü yok. Siz çözüm ürettikçe mutsuz olan siz olacaksınız. Huzursuz olan da eşiniz olacak. Siz çalışıyor musunuz?
Evet çalışıyorum o yüzden de rahatsız oluyorum çünkü borç ödüyoruz ve hesaplarımız bir. Köye gitmek 3000 bin. O para için aynı zamanda bende ter döküyorum. Bu ne kadar doğru ? Para ayırayım desem aynı evdeymişiz doğru değişmiş paramı yemiyormuş. Bilmiyorum ama mutlaka çözümü olmalı.

Kaprisli buldum sizi boyle yapmaya devam ederseniz bence esiniz bazi seyleri saklamak zorunda kalacak ki saklayip yakalarsaniz olay cikarirsiniz anladigim kadariyla 😃
Etrafmdaki bir sürü eş i keske gorseniz sizin ailenizin durumu ne nerde yakinizda mi merak etdim birde ailenize hiç bsey almiyormusunuz onu da merak ettim gerci sizi cozduysem eger ailenize yaparsinix da karsi aileye yapilmasindan rahatszlanirsiniz
Hiç öyle değilim benim ailemde öyle değil. Ben aileye alınana karşı değilim alınır edilir ama ben anneme aynı hafta 2 kere masraf yaptıysam annem kızar kızım dikkat et açılma istemiyorum diye. Ben her aileye de eşit davranıyorum.

Evet çalışıyorum o yüzden de rahatsız oluyorum çünkü borç ödüyoruz ve hesaplarımız bir. Köye gitmek 3000 bin. O para için aynı zamanda bende ter döküyorum. Bu ne kadar doğru ? Para ayırayım desem aynı evdeymişiz doğru değişmiş paramı yemiyormuş. Bilmiyorum ama mutlaka çözümü olmalı.
Paranızı ayirabilirsiniz. Sonuçta sizin kazancınız. Evli olmanız bunu değiştirmez. Hatta eşinizin sizin kazancınızdan beklentiye girmesi bile doğru değil. Hesabınız ortaksa razılik önemli. Çözümü basit de işte çözüm olmaz. Her şey eşiniz de biter. Gelemiyorum tatil planım var diyebilir. Bu kadar basit. Ama bizim toplumda nedense böyle şeyler ayıp karşılanıyor. Bunu yapan aileler var tabii. Yok değil. Ama yetişme tarzı. Kültür ile alakalı.

Şunu da diyeyim. Diyelim ki bunu sorun etmiyorsunuz. Yine de yaranamazsıniz insanlara. Bunu bilir bunu söylerim. Bence bir durumdan rahatsız iseniz onu elbette dile getirmelisiniz. Susmak çare değil. Size kıymet verecekse böyle de vermeli. Anlayış göstermeli. Zaten ülkemizde çekirdek aile olmayı basaramadigimiz için sorunlar oluyor ya da boşanmalar oluyor.

Back