• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimi değiştirmeye mi çalışıyorum? Belki de hata bendedir. Ne dersiniz kızlar ?

Iste anlamiyor ya da isine gelmedigi icin anlamamis gibi yapiyor o yuzden sen de onun taktigini uygulayacaksin. Ciciler falan alma. Canim sunu cekti de. Gozune sokmadan yap bunu. Bak bakalim o zaman bilmem kimin baklavasini dusunecek parasi kaliyor mu. Sen gecen ton baligindan bahsetmistin ben bile o kadar uzuldum ki o yazdigina hala aklimda yazip duruyorum bak. Esin nasil davraniyorsa ayni sakinlikte ayni seyi yap ona. Cebinde parasi kalmayinca bakalim yapabilecek mi. Yok sen bunu yeme ben aileme yedirecegim derse bundan sonrasina hic acima. Tamam esler arasinda ayri gayri olmaz ama hem boyle deyip hem sana harcama deyip gidip ailesine harciyorsa onun aile anlayisinda sen yoksun demek ki.
Bakkaldaydık bakkalda pahalı oluyor ya o yüzden dedi.. bende sorun yapmadım. Geçende karpuz istedim 180 lira tutmuş sen istedin diye aldım dedi kızıcakken aklıma iyi yanlarıda geliyor ama bu köy mevsusunda haksız olduğu gerçeğini değiştirmez.

Ailesi hakkında kesinlikle olumsuz bir şey söylemeyin bir şey izah etmeye çalışmayın zaten anlamayacaktır.Bence sabırlı olup nötr davranmaya çalışın belki siz konunun üzerine düştükçe ters tepiyor olabilir. Şuan neyi değiştirebiliyorsunuz ? En azından kötü duruma düşmeyin Zaten ailesi yakında gidiyormuş. Beni kp ve kv düşmanı olarak da görmeyin :)Karşılıklı saygı olsa insanın içinden gelir yardım etmek , mutlu etmek. Her şey karşılıklıdır. Maalesef bazı ailelerde yapılan iyilik yapışıyor insanın üzerine.
Malesef canım. Sustum. Anlamayacağı için sustum. Konunun üstüne vardıkça ben kötü oluyorum o yüzden de sustum. Zaten durumumuz olsa neden laf yapayım ki ? Ama herkesin kendine göre düzeni var ekonomi belli.

Bakkaldaydık bakkalda pahalı oluyor ya o yüzden dedi.. bende sorun yapmadım. Geçende karpuz istedim 180 lira tutmuş sen istedin diye aldım dedi kızıcakken aklıma iyi yanlarıda geliyor ama bu köy mevsusunda haksız olduğu gerçeğini değiştirmez.

Esinin iyi yonleri vardir ona lafim yok. Ben sadece diyorum ki karpuz almak onu iyi es yapmaz. Butun olarak bak diyorum. Ona bakarsan sen basindan beri cok seyi alttan aldin o zaman sen meleksin ve seni basinin ustunde tasimasi lazim ama gunun sonunda kanarya hayir deyince hem aile hem es tarafindan anlayissiz oluyor.

En onemli kisim aile olmak sana danisip senin fikrini almadan kararlar vermek degil. Bir bisiklet mevzusu var mesela sana ne o bisikletten? Ha sen cok rahat bir hayat yasarsin bisiklet degil ucak alirsin ama sen eksideyken bunlar ne alaka derler adama.

Selam kızlar nasılsınız ? Umarım iyisinizdir. Yaklaşık olarak 2 senedir evliyim. Eşimi seviyorum onun sevgisinden de şüphem yok. Seneye bebek düşündüğümüz için birikime başladık ve borcunu ödediğimiz bir arabamız var. Konuyu anlamanız için biraz eşimden bahsedeyim. Ev işlerinde bana yardımcı olan işe bırakıp alan maddi olarak kısıtlamayan istediklerimi yapan ve çoğu konuda da bana danışan bi eşe sahibim. Ramazan da güzel bir şehir dışı gezimiz oldu. Dün birlikte avm de çok güzel vakit geçirdik aramızda problem yok bi kaç konu dışında:)

Eşim köyde büyümüş ve düzenli olarak 30 sene boyunca köye gitmiş lakin evliyiz ve her sene gidemeyeceğimi milyon kere söylüyorum. Aileside zaten gelicekmişiz gibi davrandığı içinde açıkcası ekstra sinir oluyorum. Belki gelmeyeceğiz ? Bu durumda eşimin hatası var bana göre. Kurban yaklaşırken daha planlanmamışken köye gelirim kurbanda muhabbeti döndü. Babasıda şunuda gelirken getir diyince bana geldiler:) Art niyetnden yaptığını düşünmüyorum tavrımdan çekindiği için isteğini dile getirememiş. Geçen senede gönlümü yapa yapa gitmek istiyorum demişti. Benzin fiyatına girmiyorum bu ara :) neyse konuşma aradında bana köye giderken de şunu yaptırırz dediğinde “ hayırdır canım köyemi gidiyoruz kurbanda “ dedim. Bunu kabul edemem çünkü benim fikrim alınmadı. Her sene görev gibi kurbanda köye gelmeyeceğim tabikide kendim karar verdiysen kendin gidersin dedim.
Eşim üzüldü haliyle senede 1 kerede gitmeyeyim ki çok seviyorum hakkım yok mu benim bazı şeylere dedi. 30 senedir gidiyormuş ben değiştirmeye çalışıyormuşum beyfendiyi. Ee dedim yarın bir gün çocuk olduğunda hamile olduğumda da mı gideceğim ? Böyle bi dünya yok danışırsın birlikte karar veririz yoldan akrabanı çevirsem x kurbanda köye gelir derler demicekler böyle bişey dedim. Başka planın varsa onuda oldururuz istediğin herşeyi yapıyorum neden böyle yapıyorsun diye alınganlığı tuttu.

Tamam da evlisin ? Evin düzeni var ve iznim kısıtlı neye göre gidiyorsun ? Bana kalırsa ailesinin yanında da söyleyeceğim bu seferde gelin yüzünden oğlumuz gelemiyor kısıtlıyor sıkıyor çekemiyor olucak ve ben bu saçma lafları duymak istemiyorum. Eşim bayram sonrası bizim içinde tatil rezervasyonu yaptırdı. Yalnız bırakmak istemiyorum ama hatasını anlamadı içinde böyle yapmam gerekiyordu gibi hissediyorum. Elimi versem kolumu kaptırıcam biliyorum.
Ufak bahsetmem gerekirse de eşim vicdanlı biri. Babasının çantası sökülmüş çanta aldı. Doğumgünü pastasını biz aldık. Tansiyon aleti lazımmış onu alacağım diyor. İyi de fazla değil mi bu kadarı ? Suratım düşüyor ve sinirleniyorum. Annesini komşu düğününe götürdü takıyı da ben taktım 100 lira dedi. Saklamaz haberim olur ama ben böyle şeyleri de doğru bulmuyorum. Laf edince de paradan dolayı huzurumuzu kaçırma yazık adamın ihtiyacı vardı annemin üstünde yoktu beslemiş büyütmüş para hesabımı yapayım diyor. Korka korka para harcıyorum üstüme gelme diyor. Senden eksiltmiyorum en önemlisi sensin diyor. Siz ne düşünüyorsunuz kızlar ?
Sen artik evlisin ananin evine istedigin gibi gidemezsin diyen damatlara cemkiriyoruz burda valla. Ayrica bir cantayi bir tansiyon aletini ne buyuk dert etmissiniz kendinize. Adamla evlendiniz diye tabusunu da mi aldiniz? Ailesinin ihtiyaci varsa ufak tefek harcamalar tabi yapabilir onlar icin. Fazla olan bunlar degil sizin tepkileriniz bence.

Esinin iyi yonleri vardir ona lafim yok. Ben sadece diyorum ki karpuz almak onu iyi es yapmaz. Butun olarak bak diyorum. Ona bakarsan sen basindan beri cok seyi alttan aldin o zaman sen meleksin ve seni basinin ustunde tasimasi lazim ama gunun sonunda kanarya hayir deyince hem aile hem es tarafindan anlayissiz oluyor.
Türkiye'nin kronik sorunu bu. Hak vermemek elde değil. Kadın alttan alırsa iyi. Kadın sorunu dile getirirse kötü. Halbuki her şekilde kadın dile getirebiliyor ve iyileşme oluyorsa orada gerçek sevgi var demektir.

Adam kendi ailesinin koyune gitmek isteyebilir bayramda buna kimsenin lafi yok. Ama iki gun once emrivaki yapmak ve tek basina karar vermek hakkinda konusup anlastiktan sonra sanki karsidakini bir tarafina takmiyormus gibi 3 bin lira masrafin cikacagi yere tamam gideriz demek iyi bir dayagi hak etmektir. Bence senin esinin kafasi harbi basmiyor yani basmasa daha mi iyi yoksa bilerek mi yapiyor karar veremedim.
O kadar sinirlendim ki Beth. Daha yeni konuşmuşuz ve kalkıp gideriz diyor. Hadi iyi düşüneyim ailesinin gönlü hoş olsun diye desemde elle tutulur yanı yok ki. Kas kafalı herhalde bilmiyorum kendimi çok zor tuttum saydırmamak için. Saydırsam ne olucak ki ? Para lafı yapan ailesi konusunda kısıtlayan biri olacağım. Sustum konuşmuyorum açıklamıyorumda.

Konuyu güncelleyemedim kızlar ama burda bana çok destek olan kızlar oldu bilmeleri gerek diye düşünüyorum. İyi hoş eşimle kurbanda ki köy konusunu güzelce konuştuk ettik sorun yok derken bu seferde ailesi köye yerleşiceği için tadilat çıktı. 2 3 günlük. Eşim babasıyla konuşurken gider geliriz haftasonu ya cumadan çıkarız haber gelsin de diyince sinirlendim. Kızlar araba su mu yakıyor ? Bir yerden tolerans gösteriyorum bir yerden pişman oluyorum. Ne demek gideriz ya ? Tek kayınbabam gitse yeterli zaten 3 binden fazla tutucak ne gerek var ki kurbanda da gidilicek.

Eşimi boğmak istiyorum o kadar sinirliyim 3 gündür geçmedi sinirim. Suratsız suratsız dolaşıyorum evde konuşmuyorum ilgilenmiyorum oralı olmuyorum gün içinde aramıyorum içimden gelmiyor o kadar kızgınım ki. Dün babasına sen gidince şunuda yap dedi muhtemelen gitmeyecekler ama bunu teklif etmesi bile çok kızdırdı beni çünkü o günün sabahında harcamalarımıza dikkat edelim tatile çıkacağız demişti. Ya sen de etsene ? Yüzünü bile görmek istemiyorum soğuk soğuk konuşup kapatıyorum mesaj da yazmıyorum😞
Anlık söylenmiş bir cümle hakkı b.kunu ödemez o işin yol masrafı tadilattan fazla tutar. Gönülleri hoş olsun diye söylemiş eşin. Bu kadarına takılmamalısın, çünkü söylenen şey çok saçma. Bayramdan 3 gün önce yola çıksa kp bayrama kadar halleder o işleri, anlık sohbetlerde gönül hoşluğu olduğu belli olan şeyler için izin almaya çalışması da garip olmaz mı? Nasıl diyebilirdi? "bir hafta sonu gidip halletmemiz sence uygun mu hayatım" diyemez ki orada. Bazı sözler sadece insanları mutlu etmek için de söylenebilir. Eşini iyi analiz edersen bunları ayırman mümkün olur. İşin içine eşinin yapma ihtimali olan bir şey girdiğinde kirpi gibi dikenlerin çıkmaya başladı. Az sakin izle, çok daraldın biliyorum ama bazen izlemek iyidir. Bak gitmeyecekler işte, baştan belli bu zaten

Ev kayınaileninse haksizsiniz, evi kendiniz aldıysanız haklısınız. Çünkü ev verdilerse bu kadar karşılık beklemeye hakları var
O ev takas gibi bir şey aslında verilmiş değil. Oğulları onlar için köye ev yapmış onlar da köye taşınacağı için daireyi bunlara vermiş. Verince de taşınıncaya kadar kendi kvsinin evine geçmiş. Öyle hibe etme durumu yok.

En onemli kisim aile olmak sana danisip senin fikrini almadan kararlar vermek degil. Bir bisiklet mevzusu var mesela sana ne o bisikletten? Ha sen cok rahat bir hayat yasarsin bisiklet degil ucak alirsin ama sen eksideyken bunlar ne alaka derler adama.
Kayınvalidem işte. Bi ton işleri varken gitmiş almış. Hepsi manyak bunların. Eşime de dedim kredi çekiyor baban ama ödeyebilecekler mi annen gereksiz harcama yapıyor sıkıntı olmasın diye. Çekinmem ki doğru yani.

Türkiye'nin kronik sorunu bu. Hak vermemek elde değil. Kadın alttan alırsa iyi. Kadın sorunu dile getirirse kötü. Halbuki her şekilde kadın dile getirebiliyor ve iyileşme oluyorsa orada gerçek sevgi var demektir.
Kız bu iyileşmiş hali sen bi de ilk evlendiğimde görücektin 😂 kafayı yerdin. Şimdi en azından sindiremiyor beni korkuyor ya da cayıyor caymasa bile benimle iyi geçinmek zorunda kalıyor.

Adam kendi ailesinin koyune gitmek isteyebilir bayramda buna kimsenin lafi yok. Ama iki gun once emrivaki yapmak ve tek basina karar vermek hakkinda konusup anlastiktan sonra sanki karsidakini bir tarafina takmiyormus gibi 3 bin lira masrafin cikacagi yere tamam gideriz demek iyi bir dayagi hak etmektir. Bence senin esinin kafasi harbi basmiyor yani basmasa daha mi iyi yoksa bilerek mi yapiyor karar veremedim.
Bence sonunu düşünmüyor başka açıklaması olamaz. Kabul etmeyi bırak Beth kendi dedi olmadı gider geliriz ya 3 kişi haftasonu diye artislik yaptı. O an onu boğmak istedim de kendime olan saygımdan sesimi çıkarmadım. O kadar zekiki neyin var diye üstelemiyor bile. Yemin ettim ama köye giderse eğer kendime altın alacağım.

Güzelim nasıl ayırayım. Ev giderleri 8 bin gelir 9 bin dersek kalan 1000 le gram alıyoruz. Ayırdığımda araba satılmak zorunda ödenmez. Zaten ödense korunmam bebek korusunda iki kişi çalışmak zorundayız sinirim bu yüzden.
Ev giderleri 8000 gelir 9000se kalan 1000 lirayı 500-500 ayırırsınız. O da bozdurur bozdurur harcar.

Kayınvalidem işte. Bi ton işleri varken gitmiş almış. Hepsi manyak bunların. Eşime de dedim kredi çekiyor baban ama ödeyebilecekler mi annen gereksiz harcama yapıyor sıkıntı olmasın diye. Çekinmem ki doğru yani.

Ailesi hakkinda iyi ya da kotu bir sey soyleyip dahil olma. Hakliyken haksiz duruma dusurme kendini. Odeyemezlerse birak gorumce odesin. Bisiklet alinirken kimse sana sormadi.

Anlık söylenmiş bir cümle hakkı b.kunu ödemez o işin yol masrafı tadilattan fazla tutar. Gönülleri hoş olsun diye söylemiş eşin. Bu kadarına takılmamalısın, çünkü söylenen şey çok saçma. Bayramdan 3 gün önce yola çıksa kp bayrama kadar halleder o işleri, anlık sohbetlerde gönül hoşluğu olduğu belli olan şeyler için izin almaya çalışması da garip olmaz mı? Nasıl diyebilirdi? "bir hafta sonu gidip halletmemiz sence uygun mu hayatım" diyemez ki orada. Bazı sözler sadece insanları mutlu etmek için de söylenebilir. Eşini iyi analiz edersen bunları ayırman mümkün olur. İşin içine eşinin yapma ihtimali olan bir şey girdiğinde kirpi gibi dikenlerin çıkmaya başladı. Az sakin izle, çok daraldın biliyorum ama bazen izlemek iyidir. Bak gitmeyecekler işte, baştan belli bu zaten
Çok daraldım kuzum çok. Böyle bıktım demeye mecalim yok. Kavga da etmedim zaten kendi halimdeyim ama eşimle iletişimim yok içimden gelmiyor. Zaten laf yapsamda muhtemelen “ babam sıkıştı orda herkes karışıyor yanında olmak için dedim kötü niyetim yok sen benim içimi biliyorsun” diyecek. Peki benim gönlüm ? Benimde gönlüm hoş olsaydı da alabilirsin kıyafet deseydi. Bu ayrımcılık değil mi ?

Ev giderleri 8000 gelir 9000se kalan 1000 lirayı 500-500 ayırırsınız. O da bozdurur bozdurur harcar.
Harcamıyor almıyor kendine para bana veriyor. Ee yetmiyor tabi malzeme saattıkça katıyor. Meseka 200 biyere harcadı kapatıyor onu çalışıp o yüzden de benim paramı yemiş olmuyormuş.

Kız sen yine iyisin ben sorunumu eşime söyleyince hemen ayrılalım diyordu😄😄 senin ki yine korkuyor alttan almaya çalışıyormuş. Sıkışınca ayrılalım, anlaşamıyoruz diyordu. Ben de yorulmasin o dedim açtım davayı 😕

Ailesi hakkinda iyi ya da kotu bir sey soyleyip dahil olma. Hakliyken haksiz duruma dusurme kendini. Odeyemezlerse birak gorumce odesin. Bisiklet alinirken kimse sana sormadi.
Söylemiyorum ki gunces. Keşke imkan olsa da ailelere yardım edebilsek. Anneciğimi psikologa götürebilsem ama 1000 2000 nasıl ayırayım ben sonuçla evlendim ve aile kurdum sorumluluğum var. Abim memur evlendi bilmem para istediğimi annem ve ben hala deriz abi ihtiyacın varsa söyle diye tüp bebek sürecindeler. Ona da sordum öyle şey mi olur abicim hayır kurban amenna tabikide ailedir ama ben okula minibüsle gidiyorum saçmalamasın dedi.

Formdaki başlıkları okuyorum da nedense herkes erkek tarafından şikayetçi.. Neden bizim ülkemiz böyle yaa. Cidden bizler neden tüm sülale ile evlenmek zorunda kalıyoruz. Neden herkes bir aile oluşturmuyor. Kimse kimseye saygı duymuyor. Sonra gençler evlenmiyor diyorlar. Evlenir mi gençler yaa. İnsanlar korkuyor..İnsanlar burunlarını sokmayı çok seviyor. Bu hakkı kendilerinde görüyor. Ben büyüttüm diyor. İyi de dünyanın her yerinde birilerini büyüten olacak..

Back