Eşiniz eşimin ikizi olabilir mi acaba
Biz ilk evlendiğimiz de ilk sene gittik köye, beni yol tutar , arabamızda yoktu o zamanlar, köy servisinde afedersiniz milletin üstüne kusa kusa gittim, rezil oldum yollarda. Ben benimkilerin böyle bir adeti olduğunu bilmiyordum, neymiş mutlaka köyde olunmalıymış, zorunlu hizmet.
2 . Kurban da ben gitmek istemedim ve buna da saygı duyulmasını bekledim ama ne mümkün, dedim ya zorunlu hizmet, aksi mümkün değil. İnatla gitmedim, ama huzurda kalmadı, meğerse hamileymişim, hamilelik haberim bile burnumdan geldi, çünkü köy daha önemliydi, orada olmalıydık.
Benim eşimde aynı sizin eşiniz gibi pasif direniş yapar , alttan alttan yaptırmaya çalışır. Eşiniz net mevzuyu anlamamış, bir umut bekliyor hala sizi.
Sonra ki seneler, zorundasınız diyen insanlar, geldiğiniz için Allah razı olsun a döndüler, yavaş yavaş alıştılar , normalde ben köye adımımı atmam, tavrım gayet net ama benim ki bu sene mesela zorunlu oldu mecbur gitmek zorundayım, eşimin ailesi dedesinin bakımından dolayı 2 senedir köyde kalmak durumunda kaldılar ve hem pandemi hem köyün çok uzak oluşundan uzun süredir görüşemedik, eşiminde artık ailesini görmesi için mecbur gideceğiz, normalde görüşmüş olsaydık beni kimse zorunlu hizmet gibi köye götüremezdi.
Ben net olmamanın bir faydası olacağını düşünmüyorum tecrübelerime dayanarak, siz net olmadıkça eşiniz alttan alttan böyle soru sorarak vs, üstünüzde baskı yaratıp stres yaratıyor ve eninde sonunda yüzleşmek zorundasınız, kurban günü gelip çatacak