Eşimi değiştirmeye mi çalışıyorum? Belki de hata bendedir. Ne dersiniz kızlar ?

ironi mi yaptın gerçek mi yazdın anlayamadım.yarısı ironi yarısı gerçeğe daha çok benzettim de

Yılda bir iki kez memleketine gidip ailesini, eşini dostunu görmek herkesin hakkıdır, uzun tatiller olduğu, köy yerinde kurban işi aileyi bir araya getiren bir iş olduğu için genelde kurban bayramı seçilir bu ziyaretler için, normaldir yani. Parada harcanaksa harcanır, bu da bir ihtiyaçtır, ifade etme tarzınız bana çok çirkin geldi, evliyiz diye kimsenin hayatına ipotek koyamayız. Her şey sizin önceliklerinize, önem verdiklerinize göre de olamaz. Eşinizde çalışan, yaşama gayreti gösteren bir ademoğlu, arada bir kendisime ait bir alana ihtiyacı var. Eşi olarak ona eşlik etmekte zor birşey değil. Bu tatiller tatlılıkla planlanabilir mesela köye gidelim ama en azından bir iki günde oradan başka bir yere kaçalım gibi, herkesin gönlü olur

Bir de kayın ailesi bunlar geniş evde otursun diye kendi evini verdi. Kendi küçücük eve geçti
Bir de ev borcu kolaymış gibi
Araba yerine ev borcu öderdim demiş
Ev kredilerinden de haberi yok. Peşinat zaten yüklü oluyor üstüne her ay 10 bin 10 bin ödüyorsun en az. Kolaydı sanki ev almak. Düz nankörlük ya

Valla aldığım pastayı beğenmeyip laf yapan burun kıvıran ve emir veren görümcemin tabikide istediğini yapmayacaktım.
Olmuşsun sen Kanarya.

Hiç öyle yalandan eşime üzüldüm falan deme.

Tedirgin olduysan da eşini düşündüğünden değil, benden bıkar usanır diye oldun.

Üniversite mezunuyum sağlıkçıyım hayatımda eşimden ibaret değil. Eşimde matah değil sadece eşini seviyor.

Siz niye evlendiniz bu adamla, köylü olduğunu bilmiyor muydunuz?

Kanarya, ben ailemin verdiği evde oturuyorum. Bebeğim yeni doğduğunda araca ihtiyaç duyduk altınlarla araç alalım dedik. Almışken yeni olsun dedik babamdan bir daha yardım almayı eşim kabul etmedi annesinden rica etti. Dünya kadar paraları olduğu halde sırtını döndüler bize. Kendimiz aldık. Benim onlara senin gibi minnet borcum olmadığı halde ben en azından bir bayramda gidiyorum. Eşimin ailesi, bende olmasa da eşimde hakları çok. Ki benim kayınpederim şeytan gibi bir insandır bir tane anlaştığı insan da yok kendi ailesiyle küs. Ona rağmen eşimin annesi hatırına eşimin hatırına sabrediyorum.
Senin bu insanlara minnet borcun da var. Üç senelik evliysen üç senelik ev kirası zaten bir ufak araba parası ediyor. Bı arabanı aldıysan krediyle evin olduğu için alabildin. Bunları unutup nankörlük yapma. Gün sonunda sen kaybedersin haberin olmaz

Ben babam için Almanya’dan geldim. Hayatının son zamanlarını el ele geçirdik, her anımızı doyasıya yaşadık. Hastane süreçleri, psikolojik ve fiziksel olarak yorucu ve acı tarafları çok olsa da onun ellerini toprağa kadar bırakmadım. Hayatımda yaptığım en güzel şeydi. Ona en azından bu kadarını borçluydum. İnsanın son zamanında ömrünü harcadığı evladı da elini tutmayacaksa çok acı gerçekten. Hele hayat arkadaşım dediğin insan harcadığını, aldığını da laf ediyorsa, o insan artık hayatımda olmaz şahsen. Elli tane herif bulurum, babam bir taneydi, bak gitti yerine kim gelebilir?

Bir kaynanam var, yalnız kalırsa son zamanında seve seve bizle kalmasını isterim şahsen. Ben hayat arkadaşımı doğuran insana minnet duyarım. Başım gözüm üstüne. Evladını niye koparmak isteyeyim ya da aldığı yaptığı ettiği neden gözüme batsın. Ben sevinirim bile, benim de evladım yapsın isterim çünkü.

Bu kararı almak için geç değil. İkiniz de çalışıyorsunuz
Borçlu hissetmiyor da zaten. Hissetse bu ay beş yüz TL yediler diyemez. Beş yüz TL ye kümes yok kiralık. Bu aile her ay en az 3 bin TL katkı sağlıyor kira almayarak zaten

ironi mi yaptın gerçek mi yazdın anlayamadım.yarısı ironi yarısı gerçeğe daha çok benzettim de

Kanaryayi ben severim. Bu gune kadar actigi konularda kimseye cemkirdigini gormedim. Yazdigi gibi zor biri degil aksine cok ilimli biri. Kanaryanin sorunu ne ailesinde ne cevresinde gormedigi bir evlilik modelini kendi evliligine uyarlamaya calismasi. En basinda evlenirken ve evlendiginde boyle degildi. Zamanla video izleye izleye kendini ve es ailesini degistirmeye calisiyor ve bunu yaparken karakteri bu olmadigi icin bu konuda oldugu gibi ayari kacirabiliyor.

Hiç birikim yoksa 3 bin TL ye ev imkansız artık.
Yok kira bedeli diyorum. Kredi en az 15 bin şu an. Aylık 15 bin TL kredi ödeyemeyeceği için kira parası ödediğini düşünerek hesapladım.
Aile o evden her ay 3 bin TL kazanabilir ama onlara vermiş. Her ay 3 bin TL kira ödemiyorum demiyor da beş yüz TL yediler diyor .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…