Eşimi bağımlılığından kurtarabilir miyim? Lütfen akıl verin

Asla ve asla düzelmez kumar oynayan kişi gözünüzün içine baka baka yalan söylerler ve sizi suçlarlar bu illete bulaşan kurtulamıyor ne yazıkki çünkü bu bir hastalık dürtü bozukluğu bende eşimin kumar oynadığını öğrendiğimde yedama başvurdum randevu oluşturuyoruz 2 gün kala randevu iptal doktor yokmuş bilmem ne .. eşim 2025 yılında kumar oynamanın cezası hapis olacakmış dedi don getirirsin artık bana dedi benim psikolojimle oynuyor üstüne gittiğimde krize giriyor aileme söyleyene kadar duymazdan görmezden geliyorum ikinci evliliğim olduğu için çevre baskısından çok çekiniyorum

Çok üzülüyorum bu duruma.. Eşim kanser olsaydı da boşanmak ister miydim acaba. Bağımlılık da bir hastalık sonuçta. Bilmiyorum belki de duygusal bakıyorum olayaa
siz başında yakalamışsiniz ben ortalarında yakaladım, ne tesaduf benim esimde gecim sıkıntisi cektigi icin bulastigini soyledi ama benim arastirmalarima gore 2019 dan beri oynuyor daha oncesini takip edemedim.
Bu sürec icerisinde çokça maddi konularda yalan söylediğini farkettim.
Ben boşanirsam gidecegin şehir suan bulundugumuz sehirden farkli olacagi icin kiziminda okulunun ara donemi oldugu icin 6 ay kadar gozlemlemek zorundayim.
Aldiginiz tedbirlerin hepsini bende aldim tuşlu telefon haric çunku her hangi bir yerden online olmasi yeterli zaten pc den bile yapabilir bunu.
Son zamanlarda gozlemliyorum telefonu 10 senedir hic yapmadigi sekilde kendinden çok uzaga koyuyor, eli boş durmuyor hani s.. icenler birakirda surekli yiyecek atistiracak bir sey ararlar ya oda öyle şuan ev işi vs yapiyor kendini oyalamaya calisiyor vs ama biliyorum bir yerden sonra tutamayacak kendisini benim düzelecegine dair hic bir inancim yok açıkçası ancak dedigim gibi kizimin yaz tatiline kadar buradayım bu alti ayı umarim iyi degerlendirirde bir seyler degisir yoksa bir yuva daha kumar yuzunden yikilmis olacak.

Psikiyatriste gidin terapi de alsın mutlaka tek başına halledemezsinz https://www.greo.ca/Modules/Evidenc...mbling disorder a systematic review_final.pdf

Çok üzülüyorum bu duruma.. Eşim kanser olsaydı da boşanmak ister miydim acaba. Bağımlılık da bir hastalık sonuçta. Bilmiyorum belki de duygusal bakıyorum olayaa
Hastalık değil. Adam sana yalan söylemiş. Kocaman adama tuşlu telefon vericem diyorsun. Bu devirde onu kim kabul eder? Kendi iradesi ile bırakamayacağını çok iyi bildiğin için bu yöntemi seçiyorsun. Kumar illeti geçmez. Bir kere bulaştı mı katlanarak devam eder. 6 senedir evlisin. Seven adam ,yalan söyleyemez. Şeffaf olur. Yapacağın şey ıslah etmek değil boşanmak. Aynı duruma sen düşsen o seni boşardı. Erkekler bize göre bu konuda daha net. Bir kadınlarımız böyle olmayı başaramıyor. Hazır çocuk da yok. Boşanman en iyisi.

Arkadaşlar anlamadığım bir şey var. Haklıyım da demiyorum ama yanlış anlıyorsunuz. Yaralarımızı deşmeyin kanserle kıyaslayarak demişsiniz. Ben neden sizin yaralarınızı deşeyim ? Yukarıda da belirttim herhangi bir hastalık da olabilirdi. En çok akciğer kanserine yakalananlar sigara bağımlıları. İkisi de bağımlılık ikisi de insanların kendi tercihi ama bir noktadan sonra engel olamıyorlar. Amcam çok fazla sigara içtiği için ses tellerini kaybetti ama akıllanmadı hala sigara içmeye devam ediyor. Bunlar gibi birçok örnek vardım eminim. Neyse bu hastalık konusunda daha fazla kendimi savunmayacağım.

Ben bu durumda olanların benzer hikayelerini öğrenmek için bir umut da olsa düzelen vardır diye buraya yazdım. Yoksa ben de her şeyin farkındayım..

Açıkçası kendi iradesiyle bırakmaya çalışma riskini göze alamıyorum. O zaman işin ucu kaçabilir. Bir kere şans vercem onda kararlıyım, benim istediğim gibi gitmezse işte o zaman boşancam. Bunlar klişe cümleler gibi geliyor ama yuva yıkmak gerçekten kolay değil. Ortak sosyal çevre, akrabalar vs bunlar çok yıpratıcı olcak

Benim eşimde son zamanlarda çok fazla ev işi yapmaya başlamıştı. Nerdeyse mutfağa beni sokmuyordu. Bütün bulaşıkları yerleştirip her hafta dolap siliyordu ben söylemediğim halde. Hiç bu açıdan düşünmemiştim belki de kafa dağıtmak için ev işleri ile oyalanıyordu. Peki siz oyun oynadığının takibini nasıl yapıyorsunuz. Ben hesap hareketleri dışında bir şey bulamadım. Hangi sitelere girdiğini de açıkçası sormadım.

Mhrs den baktım haftaya psikiyatriden randevu almış. Terapi almayı da kabul eder ama bunlar işe yarar mı ne kadar yarar bilmiyorum. Okuduğum hikayelerde illa bir yerden sonra tekrar başlanıldığı gördüm korkum bu yüzden. Tek umudum resmiyette bir yerlere borcu yok oynadığı miktarları da gördüm. Tabi sağa sola elden varsa onu öğrenmem zor.

Ben tek başıma ayakta dururum ama bu çevre ile nasıl baş ederim işte onu bilmiyorum. Çevre baskısı gerçekten çok kötü. Ben önemsemesem çevrenin laflarını ailem kafasına takcak üzülecek biliyorum. Yedam hakkında biraz daha bilgi verebilir misiniz acaba

O kadar iyi anlıyorum ki geleceğe dair bir sürü hayalimiz vardı. Bizim de çocuğumuz yok belki de gerçekten hayırlısı buydu bizim için. Siz bırakması için bir şey yaptınız mı acaba? Bir de oynadığının takibini nasıl yaptınız? Siteye baksam desem bir sürü site vardır eminim hangi birini takip edicem. Banka hesaplarının takibi kolay da siteler bilmiyorum

Kimse kimseyi kendi isteğiyle düştüğü bir bataktan kurtaramaz, sizinki kurtarma isteği değil eşinizi düzeltip evliliği devam ettirme isteği ve ayrılık korkusu bunlar da kötü bsy değil, ancak kumardan kurtulmak çook zor ve bunu siz yapamazsınız, sert bir önlem alarak evi terk edin blöf yapın en azından, sizden özür dileyip bidaha oynamayacağını söyleyecek ve geri döndüğünüzde yüzde 90 yine oynayacak ancak başka bir çözüm de yok bence

Evet evliliğimi düzenimi bozmak istemiyorum eşimi de seviyorum ondan çabalamak istiyorum. Kumar oynadığını yakaladığım gibi evden kovdum. Hala eve almadım. Telefonlarına da çok sık cevap vermiyorum. Pişman olduğunu boşanmak istemediğini söyledi. Ben de şartlarımı kabul ederse ilk ve son bir şans vereceğimi söyledim. Tamam dedi ama daha şartlarımı söylemedim. Başka ne yapabilirim onun çaresini arıyorum. Psikiyatriye falan randevu almış doktora gitsin biraz ayrı kalıp çile çeksin ondan sonra konuşcam. Belki bu süreçte biraz sürünür

Bakmayın burda bu kadar çare arayıp üzüldüğüme. Eşime hiçbir şey yansıtmıyorum doğru düzgün görüşmüyorum bile.Aynı evde kalmıyoruz. Onu evden kovduktan sonra bütün kıyafetlerini valizlere koyup ertesi gün ona verdim. Eve gelmek için bahanen kalmasın dedim.Boşancaz havasına girmeye çalışıyorum onun gözünde. O da psikiyatriye randevu almış. Yedam dan falan daha haberi yok. Biraz kendi başına uğraşıp çırpınmasını istiyorum

Ay ne alakası var ya ? Hiç kanserden yakınınızı kaybetmemişsiniz anlaşılan, eşinize bu hastalığı bu kadar kolay yaklaştırdığınıza göre.

Kanser bir örnekti başka bir hastalık da olabilir. Madde, kumar vs sonuçta hepsi bağımlılık. Bağımlılıklar da bir hastalık değil mi
Siz suanda anlamak istemiyorsunuz ama önünde sonunda sizde gerçekleri göreceksiniz yakinim 8 sene mücadele etmis tam 8 sene , uzman bu alkol bağımlılığı değil, madde ,sigara değil bu bambaska bir bağımlılık diğerlerinde ilaç verirsin yatarak tedavi edersin geçer ama kumari iyi edecek ilaç yok demis. Yani o da kimseye demedi uğraştı ama artik yıldı. Sizin esinizinde bu ilk değildir. Suanda siz çok büyük paralar kaybetmediğiniz için hastalik, bağımlılık vs olarak görüyorsunuz. Hersey değişebilir

Vicdan mı..Onda yok söyleyeyim baştan..Sanırım ev aldınız.Ev kimin uzerıne..Gördüğü her şeyi nakite çevirecek..Bu şekılde ömrünüzü geçirmek istıyorsanız size kalmış..Deneyin tabıkı..Ama kaybedecegınızı bılerek yapın herşeyi...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…