• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimi bağımlılığından kurtarabilir miyim? Lütfen akıl verin

Eş kumar oynamasına rağmen boşanmak istemeyen ve birakacagini inanan kadınlar ve bunun için çablayacak olanlar
Yani bir de kanser olsaydı da bırakır mıydım diyor. Ölümcül çaresiz hastalıkla bir tutuyor. Sadece başka kadınla ilişki değil, kumar da ihanettir. Aldatılırsan boşanır gidersin ama borç batağına düşünce boşanınca da kurtulamıyorsun. Bizim sorumluluğumuz bizim yükümüz diyor. Hayır efendim bizim yükümüz değil. Sanki üstünden uzun zaman geçmiş de adam yıllarca hiç oynamamış gibi. Toz toprak insin yatışsın, birileri borçları ödesin de gerisi önemli değil.. Telefon değiştirme, kartları hesapları yönetme, şifreleri alma, e devleti kontrol etme yöntemlerini kendi buldu sanki.

Yani bir de kanser olsaydı da bırakır mıydım diyor. Ölümcül çaresiz hastalıkla bir tutuyor. Sadece başka kadınla ilişki değil, kumar da ihanettir. Aldatılırsan boşanır gidersin ama borç batağına düşünce boşanınca da kurtulamıyorsun. Bizim sorumluluğumuz bizim yükümüz diyor. Hayır efendim bizim yükümüz değil. Sanki üstünden uzun zaman geçmiş de adam yıllarca hiç oynamamış gibi. Toz toprak insin yatışsın, birileri borçları ödesin de gerisi önemli değil.. Telefon değiştirme, kartları hesapları yönetme, şifreleri alma, e devleti kontrol etme yöntemlerini kendi buldu sanki.
Ay ben gerçekten size diyecek bir laf bulamıyorum gülüyorum sadece bu öfke mi desem karamsarlık mı desem 😊ne konuyu açma amacımı ne de yazdıklarımı anlıyorsunuz daha fazla kendimi açıklamıcam. Dediğim gibi ben kendi sürecimden bahsediyorum. Olumlu veya olumsuz, sizlerin fikrine uyar veya uymaz bahsetmeye de devam edicem 👋🏻

Ay ben gerçekten size diyecek bir laf bulamıyorum gülüyorum sadece bu öfke mi desem karamsarlık mı desem 😊ne konuyu açma amacımı ne de yazdıklarımı anlıyorsunuz daha fazla kendimi açıklamıcam. Dediğim gibi ben kendi sürecimden bahsediyorum. Olumlu veya olumsuz, sizlerin fikrine uyar veya uymaz bahsetmeye de devam edicem 👋🏻

Size öncelikle mutluluklar dilerim. İnşallah eşinizin bu istikrarı devam eder. Canı gönülden hemcinsim üzülmesin isterim.

Ama yukarıdaki hemcinsimin de ne demek istediğini anlıyorum. Hiç bir kadın böyle bir durumla baş etmek zorunda kalmamalı veya böyle bir risk ile uyanıp uyanmamalı. Çünkü kumar farklı. Evlilik borçların da ortaklığı demek. Siz resmen eşinize maddi ve manevi olarak bakıcı olmuşsunuz. Adam kendini teslim etmiş ve inşallah bu teslimiyeti uzun süre gider. Ama sizin için çok yorucu olmuş olmalı.

Ben yakın zamanda bir alkol bağımlısını terk ettim. Bir insanı ilişki içindeyken değil, ayrılırken tanıyormuş insan. Şu an yaşadıklarımdan sonra iyi ki diyorum. Alkolü bırakıp tedavi olup sana dönüyorum dese bile şu an hayır derdim.

Sizin canınız kanınız, kız evladınız olsa böyle bu şekilde bir bağımlıyla (bağımlı diyorum çünkü tedavi olsa da dönebilme riski hep var. Algıları bozuk çünkü) evlenmesini/evlilik hayatını devam etmesini ister miydiniz anne gözüyle?

Son düzenleme:
Ne öfke ne karamsarlık, sadece gerçekçiyim. Kaç kadının dolandırıldığını çocuğunun altınına kadar soyulduğunu okudum. O yetmedi kadının ailesine akrabasına yalanlar söyleyip krediler çektirdiler. Çünkü onların da eşleri hesaplarını kontrol ediyordu, maaşını alıp sadece harçlık veriyordu. Başkasının telefonundan hesap açıp elden borç almıyorlar mı sanıyorsunuz? Siz beş para etmeyen zarar ziyan adam için ömrünüzü feda edin ama keşke etmeseniz. Adamlara her özgürlük var; yalan söyleme, kandırma, dolandırma, para çalma... ama yükü kadınlar çekmeliymiş. Siz çekin ama biz biz yazıp durmayın. Kendi deneyimim diyorsunuz ama cümlelerin sonu hep bizim sorumluluğumuz bizim sınavımız bizim yükümüz le bitiyor. Niye, biz mi kumarbazız biz mi eşimizin ailemizin parasını çalıyoruz? Siz yapsanız ertesi gün avukata koşar, boşanma davası açıp malını mülkünü kurtarmaya bakarlar.

İsterseniz her gün her saniye konu açın yazın keyfiniz bilir. Ben sadece çok ümitvari yazmanızdan rahatsız oldum. Sizin yazınızdan ümitlenip kocasına şans verip daha büyük darbe alan bir üye çıksa rahatsız olmaz mısınız? Alkolik olsa kendine içiyor, madde kullansa kendi bedenine zarar veriyor ama kumar oynayınca eşi de batırıyorlar. Burada istisnasız her gün bir üye kocam kumar oynamış şu kadar para batırmış yardım edin diyor. Millet çoluk çocuğunun boğazına lokma bulamayacak duruma geliyor bu kumar illetinden.

Çok üzgünüm ama çevremde kumar illetine bulaşıp düzelen kimse yok. Kendinizi onu düzelteceğim diye perişan etmeyin. Sonra kendinizi de toparlamanız zor olur.

Konu sahibi azminizi anlıyorum ama bu kadar çaba sadece malum sonu biraz geciktirecek, yıllarca boşa cabalayip, daha da tükenmiş olarak başa döneceksiniz, biliyorsunuz değil mi?

Back
X