Kendini iyi ifade etmen için edebiyat öğretmeni olmana gerek yok. Kitap okuman ve diksiyon konusunda kendini geliştirmen yeterli. Bende bu konuda iyiyimdir.
"Ben de" olarak yazılması gerekeni "bende" şeklinde yazdığı için edebiyat öğretmeni olmadığı kesin. :)
Şaka bir yana, bizim ataerkil toplum ihanet söz konusu olduğunda kadını yerin dibine soktuğu kadar erkeğe laf etmez. Üstelik bunu kadınlar daha çok yapar.
Her ne kadar ahlaki açıdan doğru bulmasam da her şey insanlar için. İhanet kavramı da bunlardan sadece biri.
Bence boşan ve şayet eceline susamadıysan ihanetlerini itiraf etme. Gerek yok. Vicdanen de yok.
Peşinen dayak yiyerek bunun bedelini ödediğini düşün.
Medeni ve sağlıklı insanlar ihanete uğradıklarını öğrendiğinde o kişiden ayrılır. Evliyse ispatlayıp tazminatını ödetir. O kadar. Kalkıp da şiddete başvurmaz yani.
Dayak atmayıp seni affetseydi, şüphelenmiyorum deseydi vicdanen huzursuz olmanı anlardım.
Ama aksine, gerçekten gururlu olan adam karısını hem dövüp hem onunla olan evliliğini sürdürmez. Biz ona başka bir şey diyoruz.
O yüzden vicdan yapıp itiraf edilecek bir şey yok. Öyle bir şey yaparsan hayatının asıl hatası ihanet değil, bunu itiraf etmek olur.
Boşan, arın ve hayatına kaldığın yerden, tekrar aynı hataları yapmamaya çalışarak devam et. Başka bir dünya yok.