Eşime ne b.k yariyorsun dedim

Valla çalışmayan adam kahrı çekmeyen bilmez tabi.
Ama küçük bebek var, geçinecek bir ev var. Adam rahata alışmış, iş miş umrunda değil.
Bazen hakedene hakettiğini söylemek lazım.
Şimdi özür dilersem yine postu serer yatar diye korkuyor, yoksa o da biliyor kullandığı kelimenin ahlaki yanını.
Sen güzel yemek yapamazsan yada ev işini beceremezsen kocan sana böyle deseydi burayı ayağa kaldırırdın

kızmakta çok haklısınız.anlamadım belirli bi işi yok mu bu adamın? çalışmak isteyen bi şekilde iş buluyor.e gitsin hamallık yapsın.o da bir iş değil mi?dediğiniz şey ağır olmuş biraz.ama bazı insanlar böyle laflardan anlıyor.hem ailenizin verdiği evde oturun.hem çalışın hem de çocuğa bakın.adam da işsiz işsiz yatağında uykusunu açsın.oldu canım.trip falan atmayın.birşey yokmuş gibi davranın.gönlünü almaya da çalışmayın ya.asıl o sizin gönlünüzü alsın.
SENİN DEDİĞİN BAZI KADINLAR DAYAĞI HAKEDİYOR DEMEKLE EŞDEĞER YAPMAYIN YAHU!!!

Sen güzel yemek yapamazsan yada ev işini beceremezsen kocan sana böyle deseydi burayı ayağa kaldırırdın
Ha ev işi/ yemek sadece kadının işi?
Ya şu kafaları bir değiştirin önce.
Paraya muhtaçken ben işten çıkarsam o zaman suçlu ben olurum. Kadınım diye evde oturmak hakkım mı? Kocam gibi ben de çalışmak zorundayım. Ama yemek yapma, ev işi gibi işler de komple benim işim değil, ortaklaşa işler. İşte erkek annelerinin yetiştirdikleri taçsız prensler yüzünden şu hallere düşüyoruz.

Burada kadın diyor ki bebekten dolayı çalışamıyorum, para hiç kalmadı, bebek var aç kalacağız, kocam keyfinden işten çıkıyor, iş aramıyor. Şu durumu bir ayırt edin önce. Kadının bebeği olmasa gider çalışır elbet, ama bebek var. Açlıktan ölen bebekler var bu ülkede hanımefendi. Gözleri biraz açalım. Ebeveyn olan birisi bazı şeylerden feragat etmeye alışacak. Yoksa hiç ebeveyn olmayacak.

ha ha teşekkürler, bir ara tereddüte düşmedim değil, acaba benim kociş mi çok kıymetli diye.

bir de ben annemden böyle gördüm, babam iki kez iflas bayrağını çekti, annem babam gece gündüz el ele verip çalışmak zorunda kaldılar.
bir kez annemden babam hakkında bu tarz laflar işitmedim, sadece bir kaç kez, "beni dinlemedi x o zaman " diye söylendiği oldu da, onda da çok yumuşak ifadelerle.

kıymet vericezki kıymet görücez canım

bende baba evinde sıkıntı çektim bir kere böyle bir laf ne annemden ne babamdan duymadım
şimdide sıkıntı çekiyoruz sırf maddiyat yüzünden bebek işini erteliyoruz
eşim çalışıyor ama düzenli maaş alamyor
napiyim adamın boğazınamı sarılayım
çalışıyorum elimden geldiğince destek oluyorum birikim yapıyorum fln.
kocam cebinde 10 tl olsa 5ini bana veren adam yani

bide öyle yorum yapıyorlar ki sanki konu sahibesinin eşini yıllardır tanıyor gibi
ayıptır resmen hakka giriyorlar ya

Ha ev işi/ yemek sadece kadının işi?
Ya şu kafaları bir değiştirin önce.
Paraya muhtaçken ben işten çıkarsam o zaman suçlu ben olurum. Kadınım diye evde oturmak hakkım mı? Kocam gibi ben de çalışmak zorundayım. Ama yemek yapma, ev işi gibi işler de komple benim işim değil, ortaklaşa işler. İşte erkek annelerinin yetiştirdikleri taçsız prensler yüzünden şu hallere düşüyoruz.

Burada kadın diyor ki bebekten dolayı çalışamıyorum, para hiç kalmadı, bebek var aç kalacağız, kocam keyfinden işten çıkıyor, iş aramıyor. Şu durumu bir ayırt edin önce. Kadının bebeği olmasa gider çalışır elbet, ama bebek var. Açlıktan ölen bebekler var bu ülkede hanımefendi. Gözleri biraz açalım. Ebeveyn olan birisi bazı şeylerden feragat etmeye alışacak. Yoksa hiç ebeveyn olmayacak.

ama iş aramıyor dememiş ki,
gece işinde çalışıyormuş, konu sahibi o zaman iş ara da bu işi değiştir demiş, adam demek ki o zaman işinden memnunmuş, iş aramamış.
şu an adam işsiz ve iş arıyor.

çocuk kay yaşında bilmiyoruz ama konu sahibi bebekten önce de çalışmıyordu diye biliyorum ben.

ben yanlış mı anladım acaba?

Valla çalışmayan adam kahrı çekmeyen bilmez tabi.
Ama küçük bebek var, geçinecek bir ev var. Adam rahata alışmış, iş miş umrunda değil.
Bazen hakedene hakettiğini söylemek lazım.
Şimdi özür dilersem yine postu serer yatar diye korkuyor, yoksa o da biliyor kullandığı kelimenin ahlaki yanını.
O zaman bu düşünce Sahtekarlığa giriyo biliyosa kullandığı kelimenin ahlaki yaninı etmiyorsa özrünü zeytinyağı gibi üste çıksın öyleyse iyi yapıyosun uz aferin iyi akıl veriyosunuz bir evlilikte insanlar eşlerine karşı dürüst değilse duygular gizleniyosa Özür dilenmesi gereken yerde burnu sürtsün diye Özür dilemiyosa bu evlilik bitsin daha iyi yaa adama yazık valla bak adam iş aramaya gitmiş o hışımla o üzüntüyle karısı buraya mesaj atmış oturduğu yerde Özür dilesemmi dilemesemmi diye ondan bundan fikir alıyo
zaten sizde onla aynı evde yaşıyorsunuz adamcağızın fikrini zikrini biliyonuz yorum yapıyosunuz yerli yersiz

ama iş aramıyor dememiş ki,
gece işinde çalışıyormuş, konu sahibi o zaman iş ara da bu işi değiştir demiş, adam demek ki o zaman işinden memnunmuş, iş aramamış.
şu an adam işsiz ve iş arıyor.

çocuk kay yaşında bilmiyoruz ama konu sahibi bebekten önce de çalışmıyordu diye biliyorum ben.

ben yanlış mı anladım acaba?
Benim anladığım kadarıyla müdürle kavga etmek gibi sebeplerden işi bırakıyormuş. Ya bakın şimdi, ortada bir çocuk varsa bu lükse girer. Bakacağım bir bebek varsa, tutarım o çenemi, takışmam o müdürle. Ya giderim tuvalet temizlerim, yine o bebeğe bakarım.
Evet tatlım, bebekten önce de çalışmadığı olmuş ama o zaman birikimleri varmış, hazıra dağ dayanmamış e o da bitmiş. Şimdi bebeğin bez parası kalmasa ne olacak? Benim için ortada bir bebek varsa o her şeyden önemlidir. Çünkü benim annem beni öyle büyüttü.

O zaman bu düşünce Sahtekarlığa giriyo biliyosa kullandığı kelimenin ahlaki yaninı etmiyorsa özrünü zeytinyağı gibi üste çıksın öyleyse iyi yapıyosun uz aferin iyi akıl veriyosunuz bir evlilikte insanlar eşlerine karşı dürüst değilse duygular gizleniyosa Özür dilenmesi gereken yerde burnu sürtsün diye Özür dilemiyosa bu evlilik bitsin daha iyi yaa adama yazık valla bak adam iş aramaya gitmiş o hışımla o üzüntüyle karısı buraya mesaj atmış oturduğu yerde Özür dilesemmi dilemesemmi diye ondan bundan fikir alıyo
zaten sizde onla aynı evde yaşıyorsunuz adamcağızın fikrini zikrini biliyonuz yorum yapıyosunuz yerli yersiz
Üyelere yorum yapmak yasak biliyor muydunuz?
Çok doğruysa fikirleriniz, konu sahibini siz yönlendirin, benimle uğraşacağınıza.
Kadın bebekten dolayı zaten yorgun bitkin, birikimler eridi, elimizde avcumuzda bir şey kalmamış derken kusura bakmayın da sinirlerinin bozulması gayet normal.
Rica ediyorum, beni alıntılayıp durmayın.

anladığım kadarıyla bulunduğunuz yerede iş imkanları kısıtlı.ailenizin verdiği evi satıp iş olan bi yerlere gitmeyi deneyebilirsiniz.bu bir 2.side doğum yapmışsın ailen yanında sen niye çalışmıyorsunda adama ne b..yarıyorsun diyorsun?ona bakarsan sende bi işe yaramıyorsun maddi konuda!!!!

Arkadaslar bazı durumlar çok yanlış anlaşılmış ben şuanda calismiyorum. Hamile kalmadan çalıştım ondada eşim maaşımi bile sormadi kendi aynı düzende evi gecindirdi üstüne bana para dahi verdi benim bu konuda sorunum yok buaralar şansı yaver gitmedi benim kızdigim konu yavaş bi insan olmasi kavgada o yüzden çıktı zaten o yataktan kalkana kadar çocuk catliycakti ağlamaktan. Eşim is yerinde işini hakkıyla yapar ama hiç hakkını arayamadim gözü açıklık yapamaz bunlarda bana ağır gelmeye başladı taşı sıkıp suyunu cikaranlardan değil yani

Benim anladığım kadarıyla müdürle kavga etmek gibi sebeplerden işi bırakıyormuş. Ya bakın şimdi, ortada bir çocuk varsa bu lükse girer. Bakacağım bir bebek varsa, tutarım o çenemi, takışmam o müdürle. Ya giderim tuvalet temizlerim, yine o bebeğe bakarım.
Evet tatlım, bebekten önce de çalışmadığı olmuş ama o zaman birikimleri varmış, hazıra dağ dayanmamış e o da bitmiş. Şimdi bebeğin bez parası kalmasa ne olacak? Benim için ortada bir bebek varsa o her şeyden önemlidir. Çünkü benim annem beni öyle büyüttü.

müdürle kavga edip bıraktığı bir iş olmuş
genel neden bu değil
aslında konu sahibesi tam detaylıda anlatmıyor
bence eşine sinirlenmiş gözüne batan durumları cımbızlayıp buraya yazmış
hem eşinin kurulu bir düzeni işi gücü varmış
karısı mutlu olmadığı için fedakarlık yapıp hem işinden hem düzeninden olmuş
hiç mi çekilir bir tarafı yok bu adamın

Arkadaslar bazı durumlar çok yanlış anlaşılmış ben şuanda calismiyorum. Hamile kalmadan çalıştım ondada eşim maaşımi bile sormadi kendi aynı düzende evi gecindirdi üstüne bana para dahi verdi benim bu konuda sorunum yok buaralar şansı yaver gitmedi benim kızdigim konu yavaş bi insan olmasi kavgada o yüzden çıktı zaten o yataktan kalkana kadar çocuk catliycakti ağlamaktan. Eşim is yerinde işini hakkıyla yapar ama hiç hakkını arayamadim gözü açıklık yapamaz bunlarda bana ağır gelmeye başladı taşı sıkıp suyunu cikaranlardan değil yani

Kardeş normal davran. Konuşup hoşuna gitmeyen şeyleri söyle ama empati yaparak kırmadan eminim her şey yoluna giricek. Hakkında hayırlısı olsun.

hem işini hakkıyla yapar evine bakar diyorsun
sırf yavaş olduğu içinde taşı sıkıp suyu çıkaranlardan değil diyorsunuz
pardon siz eşinizden ne bekliyorsunuz ben anlayamadım tam olarak

müdürle kavga edip bıraktığı bir iş olmuş
genel neden bu değil
aslında konu sahibesi tam detaylıda anlatmıyor
bence eşine sinirlenmiş gözüne batan durumları cımbızlayıp buraya yazmış
hem eşinin kurulu bir düzeni işi gücü varmış
karısı mutlu olmadığı için fedakarlık yapıp hem işinden hem düzeninden olmuş
hiç mi çekilir bir tarafı yok bu adamın
B.ka yaramak deyimi şık durmamış onda hemfikiriz fakat bazen öyle noktalara gelinir ki, o zehir içeride patlayacağına böyle dışarı püskürür işte.
Diyor ki zaten mali olarak zor durumdayız buna canım sıkkın, ayriyeten bebek gece hiç uyumadı bittim, sabah da eşim bebeğe ilgi göstermeyince patladım. Yani kadına çok da kızamıyorum. Bunu anlatmaya çalışıyorum.
Annem hep varlık gülüştürür, yokluk da dövüştürür der. Bu da o hesap işte...

Eger bile bile yapiyosa rahatina duskunlugunden calismiyorsa baska turlude ifade edebilirdin.
Ama o sehre alisamadim ailemi istedim oda yalnizdim vsvs adamin is duzenini bozup sirf ailen icin tasindiysam bu cumle cok yanlis.Suan oda senin yasadigin durumu yasiyo olabilir.Tabi bilerek is aramiyosa is varda calismiyosa.

hem işini hakkıyla yapar evine bakar diyorsun
sırf yavaş olduğu içinde taşı sıkıp suyu çıkaranlardan değil diyorsunuz
pardon siz eşinizden ne bekliyorsunuz ben anlayamadım tam olarak
Diyorumki herkes işsiz kalabilir ama sen neden aylardır kalıyorsun millet hemen buluyor sen neden bulmuyorsun

Ya yemin ederim yazıklar olsun ne hale gelmişiz adam çalışmayınca "tü kaka söyle kötü laflar Özür dileme haaa rahatlığa alıştırırsın hakediyor o kötü lafları..."bende öyle aile ortamın da büyüdüm ne huzur kalıyo ne saygı ne sevgi...Adam kumar oynamamış içkiye yatırmıyo parasını dövmemiş sövmemiş..hepsinin canı sağ elleri ayakları tutuyo çok şükür.neden yanlış yönlerdiriyosunuz insanı iki şey rahatlatır affetmek ve Özür dilemek bırakınca Özür dilesin yalan yanlış yönlendirmeyin hayatının merkezine parayı koyan insanlar.yarın hayatlarının değişmeyeceğini nerden biliyorsunuz belki gitti iş buldu belki yüklü bi miktar para geldi bişey oldu farzedelim ne olacak bu bayan ayıbıyla kalacak o zamanmı yanaşsın kocasına çıkar evliliğinemi dönsün

B.ka yaramak deyimi şık durmamış onda hemfikiriz fakat bazen öyle noktalara gelinir ki, o zehir içeride patlayacağına böyle dışarı püskürür işte.
Diyor ki zaten mali olarak zor durumdayız buna canım sıkkın, ayriyeten bebek gece hiç uyumadı bittim, sabah da eşim bebeğe ilgi göstermeyince patladım. Yani kadına çok da kızamıyorum. Bunu anlatmaya çalışıyorum.
Annem hep varlık gülüştürür, yokluk da dövüştürür der. Bu da o hesap işte...

bende kadını anlamaya çalışıyorum kolay değil bebek büyük sorumluluk herkes kaldıramaz
tmm kadına kızmayalım ama adamı da dinleyemiyoruz ki sadece anlatılan kadar yorum yapılıyor ve bazı yorumlarda çok acımasız gerçekten

mutlu olmak isteyen insan bir kuru ekmekle bile mutlu olur
ki adam eşi mutlu olsun diye düzenini bozmuş burada bi fedakarlık var ama bunu kimse görmüyor

bende kadını anlamaya çalışıyorum kolay değil bebek büyük sorumluluk herkes kaldıramaz
tmm kadına kızmayalım ama adamı da dinleyemiyoruz ki sadece anlatılan kadar yorum yapılıyor ve bazı yorumlarda çok acımasız gerçekten

mutlu olmak isteyen insan bir kuru ekmekle bile mutlu olur
ki adam eşi mutlu olsun diye düzenini bozmuş burada bi fedakarlık var ama bunu kimse görmüyor
Canım bir karı bir koca olsan, ye her gün kuru ekmek.
Ama bebek varken o mümkün değil. Bir hastalansa, Allah göstermesin, ilacını alamazsın. Bebek bebek olarak kalmıyor, ek gıdası bilmem nesi bir sürü masraf. Ben anne değilim, hatta evli bile değilim. Bebeği olan arkadaşlar yazsınlar ne kadar masraf oluyor?

Diyorumki herkes işsiz kalabilir ama sen neden aylardır kalıyorsun millet hemen buluyor sen neden bulmuyorsun

benim eşimde işsiz kaldı ben hamileydim o zaman
eşim sırf babalık zammı istedi diye işten çıkartıldı
eşim bi dönem işsiz kaldı
kısmet olmadı bende düşük yaptım
düşük yaptığım dönem hastaneye gidecek para yoktu
minibüslerde ne zorlukla gittim
bir arkadaşı var (buarada eşimde bende muhasebeciyiz) onun ofisinde çalışmaya başladı
bir yıldır orada düzenli maaş alamıyor yeri geliyor kendi kendine kızıyor sövüyor ama burdan başka yer bulsam
her ay 2 gün hastane işim için neresi izin verecek (ankilozanspondilit hastası eşim anti tnf ilaç kullanıyor)

yani eşinizde illaki çabalıyordur sizin için ne büyük fedakarlık yapıp ailenizin yanına gelmiş
kolay değil bir düzen kurmak bocalıyor şuanda bebek büyük sorumluluk o daha iyi şartlarda daha mutlu büyüsün diye önce sizin mutluluğunuzu düşünmüş haksızmıyım?

Back
X