Eşime ne b.k yariyorsun dedim

ben bu konularda farklı düşünüyorum biraz sanırım :)

kendi eşim için mesela, eğer müdürle kavga etmişse ve patron şirketi ise, derim ki "ayrıl o işten ya, çalışıp bu adamı zengin etmeye mi uğraşacaksın"

bu arada hamileyim ve eşim işsiz, sebep de benziyor gibi :KK70:
Peki siz bunu nasıl kaldiriyorsunuz

Nasıl geçiniyorsunuz peki

çok maddi sıkıntımız yok canım.
ben çalışıyorum zaten, az biraz da birikmişimiz var.
ama ne bileyim, evim var arabam var, satarım gerekirse de eşime bu lafı etmem, başkasının da etmesine izin vermem.

tabi burada şu var, ben eşimi çok iyi tanıyorum, kesinlikle tembel bir insan değildir, hani ben yatayım da biraz goha işleri yürütsün diye düşünmez. sadece çok yoruldu, stresli bir işi vardı, biraz geç başladı iş arayışına.

konu sahibinin aradaki yorumlarından da onun eşi hakkında bende böyle bir kanı oluştu. hani adam tembel değil, sadece son zamanda sürekli iş değiştirmek zorunda kalmış. bir de yaşadıkları şehre göre değişir, her şehirde her meslek için kolay iş bulma imkanı yok. hele ki işsizliğin arttığı bu dönemde...

not: soru bana mıydı, konu sahibine miydi, karıştırdım sanırım.

Çok şükür babam ev verdi ama onlara muhtaç olmadık evimizi gecindiriyoruz eşim muhasebeci ama yavaş işte biraz bişeyi biyerde alana kadar yıl geçer hiç bir şekilde hakkını yiyemem ama bugün o uykusuzluğun üstüne çıktı işte ağzımdan ama ozurde dileyemiyorum
Arkadaşım bak sanada hak veriyoruz sende sağlıklı düşünemiyosun eşinde ben ce bu süreç biraz sizin için yıpratcı ve imtihan dönemi çocuğunda ar çok şükür hepiniz sağlıklısınızda yakında bu sorunlar geçer biter unutulur ama bunlar unutulmaz hep insanın içinde yara olur da kapanmaz.ki eşin dövmüyo sövmüyo çok şükür bence gamsızda değil koskoca adam onun burnunu bu laflar sürteceksen lazım değil lafları orda kalsın.en iyisi haksız olduğunu kabul et ki bu konuda haksızsın bi derin nefes al sonra eşini ara özrünü dile burdaki olumsuz yorumlarada kulak asma aynı şey abilerine yada babalarına yapılmış olsaydı böyle konuşurlarmıydı çok merak ediyorum

Peki siz bunu nasıl kaldiriyorsunuz

canım eşim kıymetlimdir, ben de onun.
ben doğum iznindeyken ücretsiz izin aldım, eşim ne zaman döneceğime karışmadı, ben mesleki kaygılar nedeniyle işime geri döndüm.
ki her zaman der, istemiyorsan çalışma, istiyorsan ben destekçinim.
böyle diyen bir adama bir süre işsiz diye laf edilir mi hiç.

şu kocalarınıza böyle davranmayın tamam adam çalışsın ama artık iş bulmata zorlaştı asgari ücret yükseldikten sonra işverenler en az seviyeye çekti çalışanlarını, ayrıca daha yeni adanada bir adam balkondan atlayıp intihar etti sebebte kadının dırdırı ... sonrada nıye yaptın diye aglıyo ...hayır yanı adam depresyona girip ıntıharmı etsin ... şu dilinizi tutun.

çok maddi sıkıntımız yok canım.
ben çalışıyorum zaten, az biraz da birikmişimiz var.
ama ne bileyim, evim var arabam var, satarım gerekirse de eşime bu lafı etmem, başkasının da etmesine izin vermem.

tabi burada şu var, ben eşimi çok iyi tanıyorum, kesinlikle tembel bir insan değildir, hani ben yatayım da biraz goha işleri yürütsün diye düşünmez. sadece çok yoruldu, stresli bir işi vardı, biraz geç başladı iş arayışına.

konu sahibinin aradaki yorumlarından da onun eşi hakkında bende böyle bir kanı oluştu. hani adam tembel değil, sadece son zamanda sürekli iş değiştirmek zorunda kalmış. bir de yaşadıkları şehre göre değişir, her şehirde her meslek için kolay iş bulma imkanı yok. hele ki işsizliğin arttığı bu dönemde...

not: soru bana mıydı, konu sahibine miydi, karıştırdım sanırım.

Bu u demek istedim bende,konu sahibi çalışmıyor birikimleri de bitmiş,sen çalışıyorsun para sıkıntısı yok birikmiş var isterse 10 is değiştirir ya da durumunuz göre 1 2 sene çalışmaz esin, ama bunu herkes yapamaz ki, borcu harcı olan insan nasıl kavga mı ettin çık gel desin

Adamın rahatlığı şu bence, onlar ev verdi dahasını da verirler, birsey diyen olursa sizin için işimi bıraktım buraya geldim derim

genel olarak böyle vurdumduymaz ise
bence bu tür vurdumduymazlara böyle bir sert silkeleme gerekiyor
sen sinirini bozacağına o bozsun

Bu u demek istedim bende,konu sahibi çalışmıyor birikimleri de bitmiş,sen çalışıyorsun para sıkıntısı yok birikmiş var isterse 10 is değiştirir ya da durumunuz göre 1 2 sene çalışmaz esin, ama bunu herkes yapamaz ki, borcu harcı olan insan nasıl kavga mı ettin çık gel desin

Adamın rahatlığı şu bence, onlar ev verdi dahasını da verirler, birsey diyen olursa sizin için işimi bıraktım buraya geldim derim

böyle de bakılabilir, konu sahibi kendi eşini tanır, kendi karar versin.

ama son cümlen hakkında, eş böyle düşünüyorsa benim gözümde yine de yüzde yüz haksız değildir gibi.
ya da ben bu ailelerin yanına taşınma olayını çok lüks gördüğüm için diğeri bana lüks bir tercih gibi görünmüyor diyeyim, tam ifade edebildim mi emin değilim :)

canım eşim kıymetlimdir, ben de onun.
ben doğum iznindeyken ücretsiz izin aldım, eşim ne zaman döneceğime karışmadı, ben mesleki kaygılar nedeniyle işime geri döndüm.
ki her zaman der, istemiyorsan çalışma, istiyorsan ben destekçinim.
böyle diyen bir adama bir süre işsiz diye laf edilir mi hiç.

Kıymetten ziyade imkan bi yerde,var ki rahatsınız,sen ücretsiz izin alabiliyorsun o laf etmiyo ki etmemeli zaten keza senin etmiyorsun, borç olsa nasıl olacaktı 2 çocukla, mecbur çalışmak zorunda olan insanlar da var eşleri kıymetli ama napcan hayat

Kızlar herkese teşekür ederim aslında herkesin imrendigi bir evliliğini var bir ay önce tanışma yıldönümünü çok güzel süpriz le kutladı 6 yıl sevgili olduktan sonra tanıştık. Diğer yerde işimiz iyiydi ama yalnızdim şehre alisamadim ağır konuştum biliyorum ama onun yaptığı sorumsuzluk tüm birikimimizi tüketti sabrimi bitirdi
Diğer yerde işi iyi ise esiniz kurulu düzenini bozmuş hiç bilmediği bir şehire gelmiş eger o şehirde kalsaydiniz esiniz belki işsiz olmayacaktı nedense ben Eşinizin sorumsuz olduğu düşünmedim şu yazmış olduğunuz mesajdan ötürü bencede Özür dilemeniz gerek.

böyle de bakılabilir, konu sahibi kendi eşini tanır, kendi karar versin.

ama son cümlen hakkında, eş böyle düşünüyorsa benim gözümde yine de yüzde yüz haksız değildir gibi.
ya da ben bu ailelerin yanına taşınma olayını çok lüks gördüğüm için diğeri bana lüks bir tercih gibi görünmüyor diyeyim, tam ifade edebildim mi emin değilim :)

İlk yorumumun son cümlesi zaten gene de o laf denmez şeklindeydi, haklı ya da haksız tartışma bel altına tasindiysa saygı biter istersen dibine kadar haklı ol

Cebinde parası olan ya da güvencesi olan insan rahattır yürüyüşü bile farklıdır,tek maaş olan hanelerde hele ki asgari ücret falansa nasıl müdürle kavga ettim diyip çıkıp gelecek, herkes müdürüyle enseye tokat değil tacize uğrayan da var mobbinge maruz kalan da ama borç harç varsa coluk çocuk varsa mecbur susup oturuyosun

Demek.istediğim özetle bu,adam.çokta mecbur hissetmiyor yani,acımızdan ölmeyiz diyor en azından bilmem anlatabildim mi

Kıymetten ziyade imkan bi yerde,var ki rahatsınız,sen ücretsiz izin alabiliyorsun o laf etmiyo ki etmemeli zaten keza senin etmiyorsun, borç olsa nasıl olacaktı 2 çocukla, mecbur çalışmak zorunda olan insanlar da var eşleri kıymetli ama napcan hayat

canım burada eş için şehir değiştirilmiş, 8 saat uzaklıktaki bir şehre taşınılmış bir durum var. mecburduysalar kalaydılar eski şehirlerinde, işsizlik derdi de yokmuş o zaman...
şimdi bu noktada ben hak vermiyorum zaten.
burada konu sahibi diyor ki, ailem senden daha değerli, sana ne işe yarıyorsun derim diyor, bir de kendi küsüyor bu laf üzerine...
yoksa eş işsiz, evde çocuk, burada konu sahibinin üzgün oluşu ve stresli oluşu elbette normaldir.

her yorumuna katılıyorum Alys Alys

ha ha teşekkürler, bir ara tereddüte düşmedim değil, acaba benim kociş mi çok kıymetli diye.

bir de ben annemden böyle gördüm, babam iki kez iflas bayrağını çekti, annem babam gece gündüz el ele verip çalışmak zorunda kaldılar.
bir kez annemden babam hakkında bu tarz laflar işitmedim, sadece bir kaç kez, "beni dinlemedi x o zaman " diye söylendiği oldu da, onda da çok yumuşak ifadelerle.

kızmakta çok haklısınız.anlamadım belirli bi işi yok mu bu adamın? çalışmak isteyen bi şekilde iş buluyor.e gitsin hamallık yapsın.o da bir iş değil mi?dediğiniz şey ağır olmuş biraz.ama bazı insanlar böyle laflardan anlıyor.hem ailenizin verdiği evde oturun.hem çalışın hem de çocuğa bakın.adam da işsiz işsiz yatağında uykusunu açsın.oldu canım.trip falan atmayın.birşey yokmuş gibi davranın.gönlünü almaya da çalışmayın ya.asıl o sizin gönlünüzü alsın.

Valla çalışmayan adam kahrı çekmeyen bilmez tabi.
Ama küçük bebek var, geçinecek bir ev var. Adam rahata alışmış, iş miş umrunda değil.
Bazen hakedene hakettiğini söylemek lazım.
Şimdi özür dilersem yine postu serer yatar diye korkuyor, yoksa o da biliyor kullandığı kelimenin ahlaki yanını.

Back
X