Eşime ne b.k yariyorsun dedim

Ozurdileyemiycem sanırım içimden gelmiyo is bulana kadarda tavır yapıp surat aşmak istiyorum

siz bilirsiniz ama konu açtığınız için fikrimi söylemeden geçemeyeceğim.

iş nedir ya, tamam para çok önemli de, eşinizle ilişkinizden, ev huzurunuzdan daha mı önemli.
ki eşiniz tüm işlerinden şanssızlık nedeniyle ayrılmış gibi görünüyor, hani keyfi bir durum yok.

şimdi sizin tuzunuz kuru diye düşünme.

eşim şu an işsiz, ve tamamen keyfi için işsiz. eski iş yerinden istifa etti, ben de destekledim. uzun yıllardır çalışıyor, iş arayışına geç başladı, onu da destekledim.
adam bunca yıl çalışmış, 2 ay evde diye yüzümü düşürürsem bir daha o evlilikten hayır gelir mi.
benim bu konulara bakış açım biraz farklı.

hani kralicetaci kralicetaci nın yorumunda katıldığım noktalar da var mesela, ama ben şöyle düşünüyorum, şu dünyada bir eşi de insanı pohpohlamayacaksa ne diye evleniyoruz ki.
bir insanın azıcık suyuna gitmek, nazını çekmek, pohpohlamak da hayatta ara ara yapılacak şeylerdir benim gözümde.

Mesela bakın tüm bu koşullardan siz geçiyor olsaydınız, mesela ev işlerini iyi beceremiyorum, çalışıyordum ayrıldım iş bulamıyorum memleketine döndük düzenimi bozdum burada içime sinen bi iş bulamadım, babasının evinde kalıyoruz vs.. deseydiniz, kocanız o koşullarda size bu lafı etseydi yıkılırdı burası inanın o kocaya denilmedik laf kalmazdı...

Eşiniz çocuga bakmayacagım falan dememiş ki zaten uykuluymuş uykusu açılınca alırdı heralde kaldı ki erkek için işsiz kalmak ailesini geçindirememek başlı başına bir sorun eşiniz degil hiç kimseye böyle argo ve küfür gibi sözler etmeyin nihayet inde bir anne olarak daha dikkatli olmalısınız bence

ARKADAŞIM BENCE ÇOK ÇOK ÇOK AYIP ETMİŞSİN VE BENCİLSİN BENCE KOCANIN GÖNLÜNÜ ALACAĞINA KÜSSEMMİ KÜSMESEMMİ BİLEMEDİM DİYOSUN AMA O ADAMCAĞIZIN NELER DÜŞÜNDÜĞÜNÜ NELER YAŞADIĞINI NELER HİSSETTİĞİNİ ANLAMAYA ÇALIŞTINIZMI HİÇ BENCE HAYIR EMPATİ YAPABİLSEYDİN BURAYA BU ŞEKİLDE YAZIYO OLMAZDIN.BURDA BİRÇOK KADIN KOCAM BANA BUNU DEDİ ŞUNU DEDİ DİYO HEPİMİZ ÜZÜLÜYORUZ ANLAYIŞLI OLMASI LAZIMDI DİYORUZ AMA Bİ KADIN ERKEĞE DEYİNCE HAKETMİŞTİR DİYORUZ ÇOK KÖTÜ Bİ TUTUM SERGİLİYORUZ.NEYSE KONUMUZA DÖNELİM.EVET SİZDE KÖTÜ DURUMDASIN İZ DOĞUMDAN YENİ ÇIKTINIZ RUHEN VE BEDENEN YIPRANMIŞ OLABİLİRSİNİZ AMA EŞİNİZİN HAKKINI YEMEYİN ONDAN DA YETEMEMEZLİK DUYGUSU ÇARESİZLİK ŞANSIZLIK HEPSİ ÜST ÜSTE GELİNCE ADAMIN HALİ DE ÇOK VAHİMDİR.BİDE BU HALDEKİ BİR ADAMA EN YAKINI TARAFINDAN BÖYLE BİR CÜMLE CANINI DAHA FAZLA NE YAKABİLİRKİ.GAMSIZ VE TEMBEL BİRİ OLSAYDI O LAFADA ALINMAZDI GÖZÜNÜN İÇİNE BAKA BAKA KARŞINDA OTURURDU.BENCE DAHA FAZLA UZATMA ADAMCAĞIZIN GÖNLÜNÜ AL

Adam rahata alışmış ailen ev vermiş işsiz olduğu dönemlerde de onlar bakıyor belli ki, nasıl olsa bakan var diyo adam

Ama gene de o laf olmamış

YA ARDAŞLAR NE KADAR DA YANLIŞ DÜŞÜNÜYORSUNUZ YAA KARŞIMIZDAKİ İNSAN İNSAN PARA İŞ GÜÇ EVET BİR YERDE ÖNEMLİ AMA BU İKİ İNSANIN AKIL SAĞLIĞINDAN BEDEN SAĞLIĞINDAN DA ÖNEMLİ DEĞİLDİR HERHALDE.ALLAH CAN SAĞLIĞI VERSİN HERKES BU DÖNEMLERDEN GEÇMİŞTİR İLLAKİ.KİMSENİN DÖRT DÖRTLÜK HAYATI YOK İLLA BU İNSAN KÖPRÜYE ÇIKINCAMI ÖZÜR DİLE DİYECEKSİNİZ.YANGINA KÖRÜKLE GİTMEYİN.ARKADAŞIM BENCE HERŞEYİ Bİ KENARA BIRAK AYNI EVİ AYNI SIKINTILARI PAYLAŞTIĞIN BİR İNSAN VAR KARŞINDA VE AĞIR BİR LAF ETMİŞSİN GÖNLÜNÜ AL YAZIK ADAMA NİCE ŞEHİTLERİMİZ VAR ÇOCUKLARI VE EŞLERİ SAHİPSİZ KALIYO İNSANIN İÇİ GİDİYO EŞLERİNE SORSAYDIN BU KONUYU Bİ SOĞAN Bİ EKMEĞİMİZ OLSAYDI DA BAŞIMIZDA DURSAYDI RABBİM CAN SAĞLIĞI VERSEYDİ DERLER.O YÜZDEN KİMSE KAYBETMEDEN ANLAMIYOR EVDEN ÇIKTI AMA EVE SAĞSAĞLİM GELECEĞİ NE MALUM PİŞMANLIKTAN KAHROLSUN. O YÜZDEN HEP DAHA KÖTÜ DURUMLAR DÜŞÜNEREK ŞÜKRET VE BU ARALAR ANLAYIŞLI OL LÜTFEN

eşiniz sorumsuzca davranıyor belli ki ama ne olursa olsun ağır bir laf olmuş madem işe yaramıyor ve sorumsuz bence başka tedbirler alıp farklı konuşmalı..sorumsuz insanla zor ve keşke aile evine gitmeseydiniz. erkeklerin bazıları rahata çabuk alışır

Benim annem de babamı hep böyle aşağılardı.. İnşallah o çocuk böyle bi aile ortamında büyümez. Bi an önce kendinize çeki düzen vermenizi öneririm. Böyle bi anne inanın çok itici. Haklısınız ama üslubunuz bi anneye yakışacak cinsten değil..

Ya çıkıvermiş işte ağzından, seni anlayabiliyorum resmen sesli düşünmüşsün

Adam rahata alışmış ailen ev vermiş işsiz olduğu dönemlerde de onlar bakıyor belli ki, nasıl olsa bakan var diyo adam

Ama gene de o laf olmamış

iyi de konu sahibi eskiden yaşadıkları yere alışamadı diye taşınmışlar bu şehre.
hangi şehir ve eşi hangi meslek bilmiyoruz. hatta o konuyu açarken konu sahibi kendi demiş, eşim taşınacağımız şehirde iş bulabilecek mi kolay acaba diye, yani riskli bir karar verdiklerinin gayet farkındalarmış.

eski yaşadıkları şehirde düzenli bir işi vardı belki adamın, ama sırf karısı mutlu olsun diye şehir değiştirdi, hatta Türk toplumunda hoş görülmeyen bir şekilde eşinin ailesinin evine yerleşti belki, belki bunun ezikliğini yaşıyor.

her iki tarafta hatalı . ama senin ki biraz da gurur kırıcı olmuş . Biraz yatış da barışırsın .Ve bu tarz şeyleri küçük görme tek bir laftan biten evlilikler var . Saygı ilişkide en önemli unsur.

Çok şükür babam ev verdi ama onlara muhtaç olmadık evimizi gecindiriyoruz eşim muhasebeci ama yavaş işte biraz bişeyi biyerde alana kadar yıl geçer hiç bir şekilde hakkını yiyemem ama bugün o uykusuzluğun üstüne çıktı işte ağzımdan ama ozurde dileyemiyorum

iyi de konu sahibi eskiden yaşadıkları yere alışamadı diye taşınmışlar bu şehre.
hangi şehir ve eşi hangi meslek bilmiyoruz. hatta o konuyu açarken konu sahibi kendi demiş, eşim taşınacağımız şehirde iş bulabilecek mi kolay acaba diye, yani riskli bir karar verdiklerinin gayet farkındalarmış.

eski yaşadıkları şehirde düzenli bir işi vardı belki adamın, ama sırf karısı mutlu olsun diye şehir değiştirdi, hatta Türk toplumunda hoş görülmeyen bir şekilde eşinin ailesinin evine yerleşti belki, belki bunun ezikliğini yaşıyor.

Eşi hamileyken müdürle kavga edip işten ayrılmasından bunu çıkardım,çokta mecbur hissetmiyo yani kendini, aç kalmayacaklarını biliyo

Çok şükür babam ev verdi ama onlara muhtaç olmadık evimizi gecindiriyoruz eşim muhasebeci ama yavaş işte biraz bişeyi biyerde alana kadar yıl geçer hiç bir şekilde hakkını yiyemem ama bugün o uykusuzluğun üstüne çıktı işte ağzımdan ama ozurde dileyemiyorum

4 ay işsiz kaldı demişsin ondan dedim, o zaman sen de çalışıyorsun ya da birikmisiniz var yoksa 4 ay nasıl döner ev maaşsız

Eşi hamileyken müdürle kavga edip işten ayrılmasından bunu çıkardım,çokta mecbur hissetmiyo yani kendini, aç kalmayacaklarını biliyo

ben bu konularda farklı düşünüyorum biraz sanırım :)

kendi eşim için mesela, eğer müdürle kavga etmişse ve patron şirketi ise, derim ki "ayrıl o işten ya, çalışıp bu adamı zengin etmeye mi uğraşacaksın"

bu arada hamileyim ve eşim işsiz, sebep de benziyor gibi :KK70:

ben bu konularda farklı düşünüyorum biraz sanırım :)

kendi eşim için mesela, eğer müdürle kavga etmişse ve patron şirketi ise, derim ki "ayrıl o işten ya, çalışıp bu adamı zengin etmeye mi uğraşacaksın"

bu arada hamileyim ve eşim işsiz, sebep de benziyor gibi :KK70:

Nasıl geçiniyorsunuz peki

Back
X