Eşime çok haksızlık yapıldı ama ailemdir...

Eşiniz çok sabırlıymış valla. Sizi gerçekten çok seviyor. Ailenize engel olabilirdiniz veya tepkinizi koyabilirdiniz.
Kendilerini gereksiz yere küçük düşürmüşler karşı tarafa. Şanslısınız karşınızda hoşgörülü inanlar var.

Eşim kötülemiyor. sadece artık dursunlar bi diyor. Bir hafta gönderemem seni dedi. Ben de seni bir hafta tek bırakmam zaten dedim.
İdare etmeye çalışıyorum ama üzülüyorum da.
anneme de dedim hiç bir damadın bunları yapmadı. Bi de üstüne hiçbiri yüzüne bakmıyor evine davet etmiyor. Ben ablamdan çok geliyorum buraya farklı şehirden geliyorum bi de. annem boşver diyor. ablam arayıp annemle kalsa biri bi hafta diyor.

İşte burada ablanız söz hakkına sahip değil. O kendi imkanlarıyla kalsın , sizde kendi imkanlarınız dahilinde.Kimse kimseye karışmamalı.
Annenizede kıyaslama yapmamanızı öneririm. İstemeden kırıyor olabilirsiniz ve bu kendini anlatma şekli değildir.
Siz sadece kendinizle ilgili net konuşun.

hayatını baltalayan aileye karşı sorumlulukların minimumdur. dinen de toplumsal olarak da. bak bunları kafamdan atmıyorum araştırdım daha önce:
bayramlarda kandillerde ellerini öp,gidemiyorsan ara.
onlar arayınca açmamazlık , kapına gelince saygısızlık yapma.
onun haricinde gitmek,konuşmak zorunda değilsin.
seni doğurdular büyüttüler diye,hayatını çizgisinden çıkarmalarına izin verme. şu annemdir/babamdır olayından çok sıkıldım ben ya. o zaman ona göre davransınlar. kimse yaşlı veya üreme kabiliyetine sahip diye saygı görme hakkına sahip değil. saygı da özgürlük gibi verilmez alınır...

Ailenin yaptıklarının 10/1 ni kv yapsaydı nefret edıyorum dıye tepınırdın ailenden uzak dur herseyıne el koymuslar esını sıgır gıbı sagmıslar sen herseye goz yummussun kabahat senın artık akıllan ayda bır gıt kalma bıle

Kelimeleriniz bir bayana hiç yakışmıyor tepinmek sığır gibi sağmak nedir Allah aşkına. Herkesi kendiniz gibi sanıyorsunuz herhalde.

Ailemi savunmadım aksine eşim benden çok savundu yeri geldiğinde boşver sıkıntı yapma vs dedi beni durdurdu.
"Aralarda mesajlarımda belirttim. Ben birçok şeyi yapmayın gelin konuşun orta yolu bulun dedim salon tutmayın ailem bilmesin emanet altın takın vs. Ama ailesi kabul etmedi. Ailemle her tartıştığımda da eşim beni durdurdu tatsızlık çıkmasın dedi. Ben vicdansız pasif olsaydım eşim bunca şeye göz yummazdı fatmagülün ağabeysi gibi biri değil eşim de yani :)"
Bizi yıprattılar çok. Bi çıkış yolu bulamıyorum eşime karşı savunamıyorum artık.
siz konunuzda yazmışsınız ailemi savunamıyorum artyık diye bende ondan savunmayın dedim.eşinizin ailesi bunları yapsa sizin aileniz tüm yükü üstlense onlarda bu şekilde sürekli talepte bulunsa sizde eşim vicdansız değil diyip görmezden gelebilirmiydiniz?ben yine sizin aileniz olduğundan konuya daha yumuşak bakmaya çalıştığınızı düşünüyorum.ayrıca ben evli çiflerin ailelerinde kalmasına karşıyım sabah gidilir akşam dönülür mesafe çoksada herhafta değil daha uzun zman aralıklarında gidilir.eşinizde fatmagülün abisi gibi değil ama naif bir insanmış yoksa herkezin iltimas göstereceği davranışlar değil ailenizin davranışları siz ne kadar ben istemedim desenizde.

Bizi yıprattılar çok. Bi çıkış yolu bulamıyorum eşime karşı savunamıyorum artık.
siz konunuzda yazmışsınız ailemi savunamıyorum artyık diye bende ondan savunmayın dedim.eşinizin ailesi bunları yapsa sizin aileniz tüm yükü üstlense onlarda bu şekilde sürekli talepte bulunsa sizde eşim vicdansız değil diyip görmezden gelebilirmiydiniz?ben yine sizin aileniz olduğundan konuya daha yumuşak bakmaya çalıştığınızı düşünüyorum.ayrıca ben evli çiflerin ailelerinde kalmasına karşıyım sabah gidilir akşam dönülür mesafe çoksada herhafta değil daha uzun zman aralıklarında gidilir.eşinizde fatmagülün abisi gibi değil ama naif bir insanmış yoksa herkezin iltimas göstereceği davranışlar değil ailenizin davranışları siz ne kadar ben istemedim desenizde.

Savunamıyorum derken düğunde olanlari degil sonrasinda beni cagirdiklarinda esim gitme dediginde savunamiyorum.
Yoksa dugun dönemi elbette savunmadım o dönem olanlar şuan elimi kolumu bağlıyor. Babam rahatsız ondan gidiyoruz ykksa bu kadar sık gitmezdik.
Haklisiniz belki evet yumuşak konusuyorum kendi ailem diye. Ama yapım bu. :KK43:

Savunamıyorum derken düğunde olanlari degil sonrasinda beni cagirdiklarinda esim gitme dediginde savunamiyorum.
Yoksa dugun dönemi elbette savunmadım o dönem olanlar şuan elimi kolumu bağlıyor. Babam rahatsız ondan gidiyoruz ykksa bu kadar sık gitmezdik.
Haklisiniz belki evet yumuşak konusuyorum kendi ailem diye. Ama yapım bu. :KK43:
yani biz eşimizin ailesi yapınca laf ile dövüyoruz sizinde eşinizin anlayış ve sukuneti altında eziliyorsunuz zor bir durum ama diğer kardeşlerinizle har hafta dönüşümlü kalınacak o zaman hafta sonu yada izin günlerinde onalrda kalması gerekli yada tüm kardeşler bir miktar para veriip yarı zmanlı yada tam zamanlı artık bütçeye göre bir bakıcı yada yardımcı annenize tutabilirsiniz babanızın durumunu tam bilmediğim için uygun olan şekilde.

yani biz eşimizin ailesi yapınca laf ile dövüyoruz sizinde eşinizin anlayış ve sukuneti altında eziliyorsunuz zor bir durum ama diğer kardeşlerinizle har hafta dönüşümlü kalınacak o zaman hafta sonu yada izin günlerinde onalrda kalması gerekli yada tüm kardeşler bir miktar para veriip yarı zmanlı yada tam zamanlı artık bütçeye göre bir bakıcı yada yardımcı annenize tutabilirsiniz babanızın durumunu tam bilmediğim için uygun olan şekilde.

Yaza kadar gidebilirim zaten sonrasında eşimin ailesiyle aynı şehire taşınacağız belki bebek de olur. mesafe de biraz daha uzayacak zaten. Bikaç ay idare edecez. Eşim de biliyor birkaç ay. o yüzden her haftasonu götürüyor.

Yaza kadar gidebilirim zaten sonrasında eşimin ailesiyle aynı şehire taşınacağız belki bebek de olur. mesafe de biraz daha uzayacak zaten. Bikaç ay idare edecez. Eşim de biliyor birkaç ay. o yüzden her haftasonu götürüyor.

konuyla bağıntısız ama
nick'iniz orijinalmiş :)

Eşiniz nasıl bir insan? Bırakın nişanlımı ben bile bu kadarına tahammül edemezdim. Durumları da var sanırım? Yine de hem ailesine hem kendisine maşallah.. Maddi konuya gelince ailenizin beklentileri gerçekten çok çirkin, takılarınızı az bulurlarken ablama daha mı fazlası takıldı diyebilirdin mesela ya da ablan kal dediğinde ben her hafta 2 saat'lik yol geliyorum sen şurdan şuraya 2 haftada 1 geliyorsun niye demiyorsun? Alıştırmışsınız, hemde çok fena eşin sessiz, sen tepkisiz, neden memnun olsunlar ki? Verdikçe isterler yetemezsiniz işte böyle olan size olur..:KK14:

X