bana baskıcı değil aksine yerden göğe kadar haklı geldiniz
siz tatil yapmayın, gezmeyin beyefendi aklını dağıtsın
sizin de aklınızı dağıtmaya hakkınız yok mu
allah allah çok garipmiş
sizi de kışkırtmak istemiyorum ama
siz onu değil o sizi kafese koymuş aslında
Psikologa gidebilirsiniz. Yaptiginiz seylerin farkinda olmaniz güzel. Bazı insanlar bunun bile farkına varamiyor. Aynı nedenden değil ama benim de eşimle bazi konularda sıkıntım oldu. Ayni sizin gibi hem kendimi hem onu yıprattigimin farkina vardim. Psikologa gittim. Çok iyi geldi. Artik herhangi bir durumda daha sakin olabiliyorum. Hafta da bir esin dısari cikmasinda bir sıkıntı gormuyorum ben. Arkadaşlari da ısmarliyor olabilir. Ama biz evde mutsuzsak adamlarin her yaptigi batiyor .Merhaba arkadaşlar,
Eşimle 11 yıldır birlikteyiz 5 yıldır evliyiz. Eşimin arkadaşlarıyla olmasına sanki benim yerime onları tercih ediyormuş hissine sürekli kapılarak devamlı mecazen bununla savaşıyorum. Arkadaşlarıyla birlikte hafta da bir kez dışarı çıkıyor ve bu beni acayip derece de rahatsızlık veriyor. Borçlarımızdan kaynaklı tatiller dışarı çıkma vs şeyleri uzun zamandır yapmıyoruz. Ev dışında yapabildiğimiz farklı bir planlama yok. Bunlardan veryansın ettiğim ya da bana zaman ayırmıyorsun dediğim zaman işten zaten kendime zaman kalmıyor nasıl vakit ayırayım diyor. Eşim evine bana bağlı hiç bir şekilde yalanı dolanı olmayan çok düzgün bir adam ve evliliğimiz de birbirimizi tanıyan ve birbirimizi çok seven bir çiftiz. Ama anlaşamadığımız tek durum Arkadaşları yüzünden sürekli tartışmamız daha doğrusu ben bunları sorun ederek sürekli bir kavga oluyor. Son yıllar da artık bundan çok sıkıldığını ve bunları yaşamak istemediğini, yaşamamız durumunda evliliğimizi sonlandırma isteğinden bahsetti. 1 Ay önce çok büyük bir kavga yaşadık ve ilk kez kavgamıza onun ailesi dahil oldu. Ailesi karşısında söz verdim. Ama ne yazık ki olan yine oldu 5 gün önce yine tartışmalarımız boy göstererek onu çok fena derece yıprattım. Şimdi benimle hiç bir şekilde konuşmayacağını beni yok saydığını benimle muhattap olmayacağını dile getirdi. Onun üzerinde sürekli baskı yaptığımı, onu kafesin içine almaya çalışıp kontrol etmeye çalıştığımı , zaten bir tane annesinin olduğunu 2.annelik ona yapmaman gerektiğini söylüyor. Ona çok hak veriyorum ama ben ne desem haklı ve ben çıkış yolu bulamıyorum. Günlerdir konuşmuyoruz. Konuşmamayı bırakın sanki düşman gibiyiz.
Teşekkürler
Teşekkür ederim benimde aklımda olan buEşinizle uzun süren bir beraberlik sonucu evlenmişsiniz ve hem kadının hem erkeğin ayrı vakit geçirebileceği sosyal bir çevresinin olması şart sağlıklı bir ilişki karşındaki insanı boğmadan ona nefes aldırabilmektir bence yaptığınız çok yanlış genel anlamda iyi olan bir adamı çok sık Boğaz etmişsiniz ve haliyle bu konular sürekli tekrarlandığı için onun canına tak etmiş ve size karşı tavır almış pişman olduğunuzuda dile getirmişsiniz bence bir an önce ona elinizde olmadan bu şekilde davrandığınızı ve artık tekrarlamayacağınızı söyleyin ve gönlünü alın
Maalesef benim arkadaşım yok sürekli herşey beraber yapma ihtiyacı güdüyorum ama bunun yanlış olduğunun bilincindeyim ve vazgeçmek için elimden geleni yapmaya çalışıyorum.Yanlış düşündüğünüzün siz de farkındasınız
Eş/sevgili başkadır, arkadaş başkadır. İkisi de birbirinin yerini tutmaz.
Bence siz eşinize annelik değil hayat arkadaşlığı yapmaya devam edin.
Rolleri şaşırmayın
Ayrıca siz de arkadaşlarınızla çıkabilirsiniz. Gece çıkamıyorsanız gündüz bir kahve ya da çay içmeye çıkın.
Maalesef benim arkadaşım yok sürekli herşey beraber yapma ihtiyacı güdüyorum ama bunun yanlış olduğunun bilincindeyim ve vazgeçmek için elimden geleni yapmaya çalışıyorum.
peki siz dışarıya çıkıyor musunuz kendi başınıza
günlere falan katılıyor muusnuz
Evliliğime bize zarar verdiğini görüyorum kurtulmaya çalışıyorum inanınDevam ederseniz ilişkinize zarar verirsiniz
Arkadaş edinemez misiniz?
Komşu?
İşin garibi bende eşime üzülüyorum ona bazı bazı haksızlık yaptığı düşünüyorumOf böyle konularda adamlara çok üzülüyorum. Bunu kimseye anlatamazsın da, tam bir boşanma sebebidir. Sevgi aşk herşey biter. Benzer sebeplerden dayımın oğlu boşandı, üç sene uğraştı çocuk boşanabilmek için.
Ben artık bu şekilde davranıp onu yıpratmak evliliğimi bitirmek istemiyorum. Destek almayı düşünüyorum doktor randevusu aldım umarım etkili olurAdam affetse, barışsanız muhtemelen iki hafta sonra yine aynı şekilde davranacaksınız. Beş yıldır böyle sürmüş bu mevzu. İnsan kendini kontrol edebilen bir varlıktır ve sevgi de bitebilen bir duygudur. Adamın size olan sevgisi bitmeden kendinizi kontrol etmeyi öğrenseniz iyi olur.
Bende zaten bu durumdan hoşnut olmadığımı ve çıkış yolu bulabilmek ve de yapmamak adına bu forma yazdım. Fikrin için teşekkür ederim."golden retriever" cinsi öneririm.
Bakın alın bu köpeği, ne size kızar, ne sinirlenir, sözünüzdende hiç çıkmaz. Arkadaşlarla buluşmak falanda hiç istemez. Tam istediğiniz gibi.
Siz ve sizin gibi düşünen tiplere insan yaramaz çünkü. Siz köpek arıyorsunuz. Alın rahat edin.
İnsanlara musallat olup hayatlarını karartmayın.
Adam haftada 7 gün akşam dokuza kadar eşşek gibi çalışsın, üstelik evinde ilgilide bir eş, karısını ihmal etmiyor, sende gşt arkadaşlarınla tatil yap diyor. Fakat tüm bunlara rağmen haftada bir gün 12,1 e kadar arkadaşlarıyla buluştu diye piremses burnundan getirsin. Ne güzel adalet...
Ailesi mecburen arkasında durmak zorundaydı çünkü o an eşim çok yükseldi ve herşey tamamen bitirmişti kendi kafasında durumu stabil edebilmek adına yaptılarsizin özel alanınız var mı? Arkadaşlarınızla aynı şartlarda buluşuyor musunuz?
Ayrıca size maddi manevi vakit ayırmıyor burda eşiniz hatalı. Ayda bir defa çıkar hadi anlarım ama her hafta her hafta sizi bu kadar ihmal ederken, yaptığı tahammül edilecek bir şey değil.
Ailesi de hatalı, ortayı bulacaklarına sizi kabahatli olduğunuza inandırmışlar, eşinizi iyice arkalamışlar adam çok doğru bi şey yapıyormuşçasına dayılanıyor bir de. Burda boşanmayı düşüncek, istiycek bir kişi var o da sizsiniz.
siz böyle bir hayata razı mısınız yani? Bu adam geri adım atmaz, arkadaşlarıyla buluşup rahatça takılmak için boşanmayı bile göze alıyor. Ben çoktan s..tiri çekmiştim. Kusura bakmayın ama bi dönem başıma benzer şekilde daha şiddetli hali geldi. O yüzden yaptığımı söylüyorum.Ailesi mecburen arkasında durmak zorundaydı çünkü o an eşim çok yükseldi ve herşey tamamen bitirmişti kendi kafasında durumu stabil edebilmek adına yaptılar
Tam anlamıyla dediğiniz gibi kafam da kuruyorum söylediklerinizi yapmaya deneyeceğim sağolunAmacınız ne, bir gün eşinizin bıkıp sizi terketmesi mi? Size zaman ayırmasa hak vericem, öyle bir durum da yok. Haftada bir o çıkınca sizde kendinize bir program yapın mesela, niye evde onu bekleyip kafanızda kuruyorsunuz?
Eşimin haftada iki gün halı saha maçı var, yazın haftada bir balığa gider nerdeyse. O gidince açarım film izlerim, arkasından ne diye yas tutayım.
Bize de zaman ayırır, hafta sonu gezeriz. Onun da ihtiyacı var nefes almaya, arkadaşları ile vakit geçirmeye, hep dibimde ne gerek var. Hatta artık çocuklar büyüdüğü için maça onları da gönderiyorum, babalarını izliyorlar, maç bitiyor çocukları eve bırakıp kendisi arkadaşları ile çay içmeye gidiyor. O arada bende nefes alıyorum.
konu sahibi bana maddi manevi zaman ayırmıyor demiş ama. Ben bi yeri mi atladım ki?Amacınız ne, bir gün eşinizin bıkıp sizi terketmesi mi? Size zaman ayırmasa hak vericem, öyle bir durum da yok. Haftada bir o çıkınca sizde kendinize bir program yapın mesela, niye evde onu bekleyip kafanızda kuruyorsunuz?
Eşimin haftada iki gün halı saha maçı var, yazın haftada bir balığa gider nerdeyse. O gidince açarım film izlerim, arkasından ne diye yas tutayım.
Bize de zaman ayırır, hafta sonu gezeriz. Onun da ihtiyacı var nefes almaya, arkadaşları ile vakit geçirmeye, hep dibimde ne gerek var. Hatta artık çocuklar büyüdüğü için maça onları da gönderiyorum, babalarını izliyorlar, maç bitiyor çocukları eve bırakıp kendisi arkadaşları ile çay içmeye gidiyor. O arada bende nefes alıyorum.
Razı olmamaya çalışıyorum ama elimden birşey gelmiyor eşimi de çok seviyorum bu yaptığından dolayı tüm doğrularını silemiyorum çünkü evimizde bir tek bu sorunumuz varsiz böyle bir hayata razı mısınız yani? Bu adam geri adım atmaz, arkadaşlarıyla buluşup rahatça takılmak için boşanmayı bile göze alıyor. Ben çoktan s..tiri çekmiştim. Kusura bakmayın ama bi dönem başıma benzer şekilde daha şiddetli hali geldi. O yüzden yaptığımı söylüyorum.
Hiç gerek yok inanın, evliliğin ilk zamanları öyleydim hep benimle olsun isterdim. Sonra onsuz da mutlu olduğum faaliyetler buldum. Siz tek başınıza aşamıyorsanız lütfen uzman yardımı alın, sonra çok üzülürsünüz.Tam anlamıyla dediğiniz gibi kafam da kuruyorum söylediklerinizi yapmaya deneyeceğim sağolun