• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim

İş yapmaktan bahsetmedim ben..
Kocamın isteklerini yerine getrmekten bahsettim.:delphin:
Sizin dediğiniz daha çok evin tüm ihtiyaçlarını karşılayan,kocasına hiç bir şey bırakmayan türden olan kadınlar..Yani evin erkeği olan kadınlar..
Ben evimin işini yaparım,ama alışverişe çıkmam.
Tüm dışarı işleri eşimindir..
Vermiyosan kapı orda demez eşim bana,bana o lafı söylemeye kıyamaz.Bende kendime söyletmem zaten..
Huyuna gidiyorum çünkü o bunu hakediyor çünkü beni mutlu ediyor..Güzel bir evliliğimiz var adam gibi adamdır kocam:nazar:Ben iyi bir ev kadınıyım iyi bir eşim iyi bir gelinim iyi bir evladım..Bunu sıralayabilirim..Ve böyle mutluyum..
Kusura bakmayın ama eşim sinirli huysuz diye üzerine gidip onu istediğim şekle sokmaya çalışamam, olduğu gibi kabullenip sinirliyken alttan alarak dengeyi sağlıyorum.Aynı şekilde bende gerildiysem eşim alttan alır.Vır vır tartışıp edepsizlik yapmayız ikimizde.
:umursamaz:

E ne guzel ozaman,allah selamet versin o halde.Bide siz oyle dusunun oyle mutlu olun ben boyle dusuneyım buda benım fıkrım olsun ,sızde a buda nısvesın fıkrı dıyıp okuyup gecın lutfen olurmu?Mutluluklar dılerım

Tabi tabi herkesin görüşüne saygım vardır zaten evliliğinede mutluluğuna da mutsuzluğuna..
Çok tşkler iyi dilekleriniz için.

ya bırde ben neye ınanıyorum bılıyomusunuz sözün özü sen kadınına kadınlıgını hıssettırırsen o sabahın besındede kalkar sana degıl tost hamur acar börek yapar..Ama sen adam ıcın saat 6 da kalkarken adam aksam eve gelınce butun gun karım evde yalnızdı bu aksam tv ızlemek yerıne sadece onunla sohbet edeyım demıyorsa ınanın kadına bır tost bıle cok gelebılır...

Son düzenleme:
bizde evin her ihtiyacını ben görürüm (dışarı işleri alışveriş fln hariç)ama eşim hiç bi zaman herşeyi önüne beklemez benim yetişemediğim yerde o beni tamamlar mesela geçen gün çok güzel bi film yakaladık tv de yemek yiyiyoduk makinadada çamaşır vardı reklam verene kadar yemek odanın ortasında çamaşırlarda makinada bekledi reklam verince ben yemek masasını toparladım eşimde dedi bende çamaşırları asayım reklam bitince birlikte oturup izleriz filmi.bu benim çok hoşuma gitti ve ben hergün gözünün içine bakıyorum ağzından çıkan sözleri dikkatle dinliyorum ki benden bişiler yapmamı istesin çok hoşuma gidiyor.o beni mutlu etmek için herşeyi yapıyor sevgi saygı eğlence gezmek hiçbişeyim eksik değil bende onu mutlu etmek için hereşyi yaparım ancak böle mutlu olunabilir aksi halde mutsuzluk olur evde.bi sorun olduğundada günlerce küs kalmak bi çözüm değil.yani işte bigünü iyi geçer çok iyi davranır size evde herşey süt limandır bigün kötü bişi olur morali bozulur evde iyi gününde olmayabilir yani biraz hoş görülü olmak lasım.tabi zaman zaman ibizde iyi günümüzde olmayabiliriz bir kelime bile kavgaya yol açabilir ama önemli olan çocuk gibi bunu uzatmamak çözümlemek.bence siz ufak bi konuyu çok büyütmüşsünüz eşinizde size naz yapmış olabilir ekeklerde naz yapıyo kadınlara özgü bişi deil iyiyiken iyi hoşbeş muhabbet sevgi ama kızınca kötü olma olmaz

bence siz zaten sorunun nerden kaynaklandığını çözmüşünüz, eşinizin daha önce ailesiyle yaşadığı durumu sizle de yaşayacağını düşündüğünden üzerinizdeki hakimiyeti kaybetme duygusundan kaynaklandığını ifade etmişiniz.(bazen bildiğiniz şeyleri başkasından duymak işe yarayabilir:) Ben de yedi aylık evliyim bu kısa sürede şunu çok iyi anladım ki karşınızdaki insan kim olursa olsun eşin, ailen, kardeşin, arkadaşın vs... siz ne kadar verici davranırsanız insanlar sizden hep daha fazlasını istiyorlar yani bunu kötü niyetle yapmıyo olabilirler , bence kadınlar kapasitesini çok zorlamamalı hayır demeyi , kendisinin de bir dayanma sınırı oldugunu söyleyebilmeli ama kesinlikle bunu ifade etme dili çok önemli, asla saygı zedelenmemeli, bazen biz kadınlar yapdığımızın söylediğimizin nereye gidecegini pek kestiremiyoruz ve sonradan olanlara da biz daha çok üzülüyoruz. neyse kadın olmak zor , ne diyeyim...

Bencede çoook güzel:nazar:

Gayet açık benim yazdıklarım.
Eski mesajlarıma bakabilirsiniz.

Konu sahibini gaza getirip haydi yap,surat yap,misilleme yap sen bastır bilmem ne demek benim tarzım değil.Demem,ben kendi hayatımı baz alarak yorum yaparım her zaman.Sizin gibi..Ben haksız bulurum siz haklı..Konu sahibi ben değilim,burasıda bir platform.Konu sahibini kırmadan hakaret etmeden yorumumu yazıyorum..

farkındalık oluşursa zamanla eğer güzellikte aynen devam eder umarım.
ve uçlarda dolaşmak.ya huyuna git yada misilleme yap.bir kadın huyuna gitmiyorsa surat eder misilleme yapar hmmmm ilginç bir yaklaşım.ortası yok yani.

gaza getirmeci bayanlar var bu forumda evet ama onlarınkide bir fikir şöyle bir esip geçiyorlar sadece lafı bile edilmez onların.

nasıl ya kendi eşyasını kendi alıp giyemiyor mu? yok artık. Çocuk mu bu, koskoca adam!
sanki ona kıyafet vermekle yükümlüsünüz de!..

verseydin elinemi yapışır demedim ama ona yakın bişeyler yazmıştım
evet herkes bir olmak zorunda değil
ama ben eğer eşimin huyunu biliyorsam, çocuk gibi davranışları olduğunu biliyorsam, sineği deveye yapacak kadar herşeyi büyütüğünü biliyorsam ve onun dırdırlarını dinlemek istemiyorsam huyuna giderim.
Sen yapmasın, başka yapmasın ama ben yaparım bunu arkadaşım
evimde devamlı huzursuzluk kavga gürültü olmasını istemem çünkü
ben eşimi altan aldığım konular var ise, emin ol ki bir okadarda eşimin beni altan aldığı konular vardır.
ver dediğimde vermiyorsan kapı orda lafı çok ağır o lafı ben olsam o adama bi güzel yediririm, her ne olursa olsun böyle bişeyi söylemye hakkı yok!
konu sahibini suçlayan olmadı burda ama madem eşinin daha önceden olayları nasıl büytüğünü biliyorsa bazı konularda altan alması evin huzuru için en sağlıklısı olduğunu düşünüyorum.
tamam haklisin ama ne zamana kadar esinin suyuna gidicek??
oda bi insan degil mi
nereye kadar esini düsünüp kendi fikirlerini geri plana aticak??
evlilikte herzaman bi taraf alttan almasi gerekir
ama alttan alan herzaman kadin mi olmali?
bikerede esi alttan alsa kiyamet mi kopar
kendini kasa kasa evlilik mi olur allah askina
neyse herkesin düsüncesine saygim sonsuz kaydirigubbakcemile5
sözüm sirf sana degildi bu arada...

kesınlıkle katılıyorum sana kocasnının huyuna gıde gıde kendınde huy bırakmayan bu ınsanlar zamanla tasıdıkları yukten ıdare etmekten gormezden gelmekten ustune vazıfe olmayan ama kocası ıstıyor huzursuzluk cıkmasın dıye yaptıkları tum ıslerı sırtlarında tasımaktan yorulacaklar..Bugun ıstedıklerını soylesınler.:içelim:
hah benim demek istedigimde buydu iste vereliniortak

tamam haklisin ama ne zamana kadar esinin suyuna gidicek??
oda bi insan degil mi
nereye kadar esini düsünüp kendi fikirlerini geri plana aticak??
evlilikte herzaman bi taraf alttan almasi gerekir
ama alttan alan herzaman kadin mi olmali?
bikerede esi alttan alsa kiyamet mi kopar
kendini kasa kasa evlilik mi olur allah askina
neyse herkesin düsüncesine saygim sonsuz kaydirigubbakcemile5
sözüm sirf sana degildi bu arada...

hah benim demek istedigimde buydu iste vereliniortak

hayır tabiki altan alan taraf herzaman kadın olmamalı
hata bana kalırsa erkeğin altan alması gereken durumlar daha çok oluyor
en azından bizde öyle
kadın kendini asla ezdirmemeli
ama sade eşi işte pantolon çıkar gömlek koy dedi diyede hiç bir kadın ezilmez
bu erkeğin kadının üzerinde hakimiyet kurmaya çalıştığını göstermez
bana göre tabii
şahsen ben kendimi hiç kasmiyorum
zaten nereye kadar kasarki bi insan kendini
ama bana eşim her fırsata kapı orda tarzında konuşsaydı inceldiği yerden kopsun derdim buda bi gerçek
şimarıklığın lüzümu yok

benim eşimde duşa girdiğinde canım bana hazırlarmısın kıyafetlerimi der bende hazırlarım her zaman değil tabiki ama benden bekliyor hoşuna gidiyor adamın :)) yapmadığım zaman olay çıkarmaz gider kendi alır bu böyledir eğer işim yoksa yaparım kendim seçer kıyafetlerini veririm çünkü hoşuna gidiyor eşimin uyumlu şeyler seçtiğim için başka bir açıklaması yok pek beceremez erkekler genel olarak söylemim ama evlenmeden önce annesi mi veriyordu sanki ama benim vermem hoşuna gidiyor

yani söyleyiş tarzı çok önemli bence yaparmısın dese kadın işi yoksa yapar yap derse sanki kadının göreviymiş gibi inada biner yapmaz

Benzer bir muhabbeti bir düğüne giderken yaşamıştık bizde eşimle..
Şahsen ben birinin bana gösterdiği kıyafeti giymem o gün canım ne istiyorsa kendim seçmek isterim,
bu erkekleri de anlamak bazen imkansız ya.
Cidden hoşlarına gidiyor bu şekilde onlara davranmamız, herşeyini hazırlıyor olmak bir nevi onu sahiplenmiş olmak.. Sizinki gereksiz uzamış tabiki, inş aranız düzelmiştir.

eşin aynı benim eşimin kopyası...hzimetçisi kölesi gibi davranmamı istior istediğini yapmasan sinirlenmeler tripler vs...sıkma canını
ben nası başediorum?..şahsen istediklerini yapmıyorum bana ne derse desin tın? ben onun hizmetçisi diilim önceden çorabını bile giydiridim çayının şekerine kadar karıştırırdım ama bu erkekelere ne yapsanda yaranamazsın şekerim ...biraz bencilce davranmak lazım sen kendini ezdirmiceksin...çok üzerime gelirse dediğini yapmak zorunda kalıyorum o zamanda küsüyorum sevgimi alakamı kesiorum peşimde dolanıyo sana hem hizmetçilik hemde çok afedersin karılık yapamam diorum...

onun eşi olduğunu , kölesi olduğunu hatırlatmalı birileri ona. git demek okadar kolay mı ya , çekip gideceksin de aslında bak bakalım ozaman dut yemiş bülbül olur..da iş işten geçer!...

ufacık birşey ancak bukadar büyütülür yani
ne varki adamın giyeceklerini çikarsan tahmini 1 dk ni ya alır ya almaz
bu hakkimiyet kurmak değildir bana göre
benim eşimde bunu çok der ne giyim ben, banada bişeyler çikar diye
ne varki bunda bukadar büyütülecek uzatılacak olaylar taaa nereye gelmiş inanmiyorum ya

olay orda kadının adamın kıyafekerini verip vermemesinde diil erkeğin tavrında.. erkek resmen karısına saygısızca dayatmada bulunmuş...üstüne üstlük bu ufacık olayı büyütüp çocukça inatlaşanda erkek...

onun eşi olduğunu , kölesi olduğunu hatırlatmalı birileri ona. git demek okadar kolay mı ya , çekip gideceksin de aslında bak bakalım ozaman dut yemiş bülbül olur..da iş işten geçer!...

kölesi olmadığını yazcaktım.. edit butonu nerde yaf

ses tonu,vurgulama, kıyafetleri isteme şekli önemli ..
emrivaki olursa sorun çıkar,hayatım,aşkım verir misin? dese belki verecek eşi..

benim eşimde duşa girdiğinde canım bana hazırlarmısın kıyafetlerimi der bende hazırlarım her zaman değil tabiki ama benden bekliyor hoşuna gidiyor adamın :)) yapmadığım zaman olay çıkarmaz gider kendi alır bu böyledir eğer işim yoksa yaparım kendim seçer kıyafetlerini veririm çünkü hoşuna gidiyor eşimin uyumlu şeyler seçtiğim için başka bir açıklaması yok pek beceremez erkekler genel olarak söylemim ama evlenmeden önce annesi mi veriyordu sanki ama benim vermem hoşuna gidiyor

yani söyleyiş tarzı çok önemli bence yaparmısın dese kadın işi yoksa yapar yap derse sanki kadının göreviymiş gibi inada biner yapmaz

vereliniortak

kaydirigubbakcemile5

ses tonu,vurgulama, kıyafetleri isteme şekli önemli ..
emrivaki olursa sorun çıkar,hayatım,aşkım verir misin? dese belki verecek eşi..

vereliniortak

Back