• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim

ne kadar gereksiz şeylerden sorun çıkarıyor eşin..seni kırmızı ışıkta bırakıp gitmesi hiç normal insanın yapabileceği bir şey değill...Onlar(Erkek milleti)ancak kadınlar üstünde egolarını tatmin etmeye çalışıyorlar..Herşeyine eyvallah diyecen tatsızlık çıkmasın diye herşeyi alttan alıcan...Kadın olmak ne zor şu dünyada...Canım Allah sana kolaylık versin..Eşin normale döner inşaallah..
Abim de senin eşin gibi eften püften şeylerden sorun çıkartıp yengemle kavga ediyorlardı...Örnek vereyim işte kuru fasulye neden etli olmadı..Tavuk niye çok kızardı,sigaram nerde?bulamayınca kıyamet kopmuştu...Zamanla düzeldi..artık öyle şeylerden sorun çıkartmıyor...Senin eşin düzelir inşaallah canımm..

inşaallah arkadaslar noolur dua edin...Benim kötü huylarımı da alimden alsın, eşimi de olgunlaştırsın Allah :((

Son düzenleme:
Güya ben çok nazlı yetişmişim, evin tek kızıyım bu arada.

valla kim nazlı bilemedim, ayrıca tek çocukmuşsun, kesin bu şımarmıştır falan diye güya sana hayatın gerçeklerini mi göstermeye çalışmış ne
hiçte ezilmiş bi oğlan çocuğuna benzemiyor, hatta çok şımartılmış, yemeği bile ağzına verilmiş ve hala büyümemiş bi oğlan çocuğuna benziyor.
yani dolabından bi pantolon bi gömlek seçip giyemiyor mu gardırobun önünde
valla canım sen çocuğun olunca yandın, pek sana bebek bakımında yardım edecekmiş gibi görünmüyor, herbişey senin görevin ya...
sempatiksalakcinni
bence durupdururken "patron kim" onu göstermeye çalışıyor, niyeyse... tamam patron o olsunda bu böyle basit kaprislerle olur mu canım

galiba görümceye gidiyonuz demi, valla başka bi kadın olsa görümce görümce diye eşinin başının etini yerdi, seni bulduğuna şükretsin bence

madem başka bi sorununuz yok, sorun eşinin çocukça ve saçma kaprisleri... bunu ancak konuşarak aşarsınız, belli ki pohpohlanmaya ihtiyacı olan bi adam, sen onu bol bol pohpohla ben bilmem beyim bilir modunda ol ona karşı
madem eşin büyümemiş bi çocuk sende onu idare etceksin.
ama kesinlikle sakin bi anda onun bu keskin laflarına ne kadar üzüldüğünü anlatmalı, böyle saçma şeylerden kavga etmemeniz gerektiğini söylemelisin tatlı dille

zaten yaşı ilerledikçe biraz daha durulur

Son düzenleme:
Ben böyle konular okudukça evlilikten çok korkar oldum ya mafoldumben

Allah yardımcınız olsun, her sey gonlunuzce olur inşAllah ..

deveyi diken adami s. ken, demisler.

sen hatalarini kapatmaya devam et bakali, seni adam yerine koyuyor mu? bakmis nasilsa senden ses cikmiyor. ortaligi inlet biraz, o kendini s.kenden hoslaniyor. sen de oyle yapacaksin. kocan ondan anlyior cunku.

Canım Allah sabır versin eşin çok zor bir insan. Sana tavsiyem kendini kimse için yıpratma. Demesi kolay diyeceksin ama bu gençlik bir daha gelmiyor kendini hasta ettiğinle kalırsın. Güzel bir anınızda güzelikle söyle. Seni dinlemesi için elinden geleni yap. Güzelce anlattıktan sonra yine emir kipli konuşmaları devam ederse şakayla karışık uyar, hemen tartışma. Çünkü eşin çok sinirli bir insan. Onu tatlılıkla uyar ama kendini de ezdirme. Nasılsa birşey demiyor diye iyice tepene binmesin. Baktın gördün hiçbir gelişme yoksa öfke kontrolünü kaybediyorsa psikologa gitmesi için ısrar et. Kabul etmez belki ama senin ne derece memnunsuz olduğunu anlar. Allah yardımcın olsun, inşallah hatasını anlar.

kahvaltı olayını da okuduktan sonra eski eşimle çok benzettim ama sizde tek sorun eşinin bu olgunlaşmamış hali sanırım. bizde bir sürü sorun olduğu için eski eş ya zaten:)

annesinden ömrü boyunca yani hatırladığı kadarıyla ilkokuldan beri kahvaltı görmemiş bir insandı. bense hem öğrenciydim o zamanlar hem de ailemden gördüğüm şekilde bir gün olsun kahvaltısız yollamak istemezdim. ancak sonradan aynen sende olduğu gibi yok pişmiş bir şeyler olmalıymış, yok bilmem neymiş, 22 yaşında tanıştığı kahvaltı sofrasında eksik bulur oldu beyefendi. ama yaşımız gençti, ha ben de gençtim 19 yaşındaydım ama öyle çocukluklar yapmıyordum.

yeter ki bir eksik bulsundu bir yerden sonra anlamıştım. daha sonra kendisi kendi ağzıyla itiraf etmişti ama boşandıktan sonra, ailesinde sözlerine hiç değer verilmediğini, hem haylaz çocuk olarak bakıldığını ve birden ona o kadar saygı-sevgi verilince ne oldum delisi olduğunu, hazır böyle biriyle evlenmişken hazır alltan alan bir eş bulmuşken onu kontrol eden kimse olmadığı için bir nevi ilk defa ailesinden ayrı egemenliğini bulmuşken hızını alamadığını...

ancak düşündüğümde biz evlenmeden de onun beni böyle saçma konulardan, daha öğrenciyim harçlığım malum, ucuz bir sigara kullanıyordum, neden efendim ona da onun pahalı sigarasından almamışmışım falan... neyse...

daha ne saçma nedenlerle neler neler... sonuçta yaşı kaç bilmiyorum ama zamanla, sizin de yol göstermenizle, ama en kısa zamanda bu konu masaya yatırılmalı bence... başka sorunlarınız yoksa bu konuyu aşın yoksa diğer konularda da etkilenmeye başlarsınız.

Abartmışsın hemde fazlasıyla.
Sende ondan kocalık bekliyorsun bak ne diyorsun erkek o saatte karısını pastaneye salmaz kendi gider.Demekki çiftlerin birbirinden bir şeyler beklemesi gayet normal-doğal.Anlamadığım Eline mi yapışırdı güzel kardeşim çıkarıp versen.
Ben zaten buradaki evlilik anlayışlarını okudukça sorar oldum ben ne yaşıyorum ve benim yaşadığım şeyin adı ne diye?
Kocam istediğinde veririm kıyafetini çorabına kadar koyarım yatağın üzerine uyumlu olsun bana diyede belirlerim bazen.Pışpışlayacağınız insan sokaktaki bi insan değilki eşiniz yahu..Ne verirsen elinle o gelir seninle derim ben.

kahvaltı olayını da okuduktan sonra eski eşimle çok benzettim ama sizde tek sorun eşinin bu olgunlaşmamış hali sanırım. bizde bir sürü sorun olduğu için eski eş ya zaten:)

annesinden ömrü boyunca yani hatırladığı kadarıyla ilkokuldan beri kahvaltı görmemiş bir insandı. bense hem öğrenciydim o zamanlar hem de ailemden gördüğüm şekilde bir gün olsun kahvaltısız yollamak istemezdim. ancak sonradan aynen sende olduğu gibi yok pişmiş bir şeyler olmalıymış, yok bilmem neymiş, 22 yaşında tanıştığı kahvaltı sofrasında eksik bulur oldu beyefendi. ama yaşımız gençti, ha ben de gençtim 19 yaşındaydım ama öyle çocukluklar yapmıyordum.

yeter ki bir eksik bulsundu bir yerden sonra anlamıştım. daha sonra kendisi kendi ağzıyla itiraf etmişti ama boşandıktan sonra, ailesinde sözlerine hiç değer verilmediğini, hem haylaz çocuk olarak bakıldığını ve birden ona o kadar saygı-sevgi verilince ne oldum delisi olduğunu, hazır böyle biriyle evlenmişken hazır alltan alan bir eş bulmuşken onu kontrol eden kimse olmadığı için bir nevi ilk defa ailesinden ayrı egemenliğini bulmuşken hızını alamadığını...

ancak düşündüğümde biz evlenmeden de onun beni böyle saçma konulardan, daha öğrenciyim harçlığım malum, ucuz bir sigara kullanıyordum, neden efendim ona da onun pahalı sigarasından almamışmışım falan... neyse...

daha ne saçma nedenlerle neler neler... sonuçta yaşı kaç bilmiyorum ama zamanla, sizin de yol göstermenizle, ama en kısa zamanda bu konu masaya yatırılmalı bence... başka sorunlarınız yoksa bu konuyu aşın yoksa diğer konularda da etkilenmeye başlarsınız.

hıım, demek çok şımartılmış bi çocuk olmak kadar hiç şımartılmamış olmakta böyle sorunlara yol açıyor

valla kim nazlı bilemedim, ayrıca tek çocukmuşsun, kesin bu şımarmıştır falan diye güya sana hayatın gerçeklerini mi göstermeye çalışmış ne
hiçte ezilmiş bi oğlan çocuğuna benzemiyor, hatta çok şımartılmış, yemeği bile ağzına verilmiş ve hala büyümemiş bi oğlan çocuğuna benziyor.
yani dolabından bi pantolon bi gömlek seçip giyemiyor mu gardırobun önünde
valla canım sen çocuğun olunca yandın, pek sana bebek bakımında yardım edecekmiş gibi görünmüyor, herbişey senin görevin ya...
sempatiksalakcinni
bence durupdururken "patron kim" onu göstermeye çalışıyor, niyeyse... tamam patron o olsunda bu böyle basit kaprislerle olur mu canım

galiba görümceye gidiyonuz demi, valla başka bi kadın olsa görümce görümce diye eşinin başının etini yerdi, seni bulduğuna şükretsin bence

madem başka bi sorununuz yok, sorun eşinin çocukça ve saçma kaprisleri... bunu ancak konuşarak aşarsınız, belli ki pohpohlanmaya ihtiyacı olan bi adam, sen onu bol bol pohpohla ben bilmem beyim bilir modunda ol ona karşı
madem eşin büyümemiş bi çocuk sende onu idare etceksin.
ama kesinlikle sakin bi anda onun bu keskin laflarına ne kadar üzüldüğünü anlatmalı, böyle saçma şeylerden kavga etmemeniz gerektiğini söylemelisin tatlı dille

zaten yaşı ilerledikçe biraz daha durulur

Allah a şükür, görümce mevzularını falan biraz çözdüm artık 2 yılda, kayınvalidem iyi bi insandır. Gerçi kendi haline kalsa çok daha iyi niiyetli de özellikle küçük görümcem onu çok fitliyor, inşaallah çok büyük şeyler olmaz onlarla. Ama eşimi bilemiyorum, en büyük sorun olur olmadık yerde tuhaf tepkiler veriyor olması. Babam da çok sinirli bi eştir anneme, ama o bile annemi arabada bırakıp gitmez. Yani eşimin tepkilerini, davranışlarını hesaplayamıyorum. Haa şöyle olsam, hani herşeyi eşim bilir, tamam ne dersen tamam, sen hep haklsın, ben de senin gibi düşünüyorum, desem herşey süt liman ....ama arkadaslar ben yıllarca Ank.da okumuş, karakrlarını alabilen, kendi fikirlerine sahip olan bi insanım. Ama aynı zamanda itaatkarım da. Ama fazlası zoruma gidiyor. Kendi fikirlerimi bile söyledğimde, kocam olduğu için onun fikrine sahip olacakmışım diye bile tartışmıştık bir keresinde. böyle saçma şey olur mu yaaa....Kendi de yıllarca dışarda okumuş, lise ve üniversite, İstanbulda üniv. okuduktan sonra orda çalışmış yıllarca.hep kendi işini kendi halletmiş ama şimdi bana yığmaya çalışyor herşeyini. offf , tabii normalde mutluyuz aslında, ama bu sorun hiç geçmeyecekmiş gibime geliyor, yani büyük adam gibi davranmaması... ne kadar ters değil mi yıllarca dışarda ve en iyi yerlerde okuyan ve çalışan bi insan, çocukça davranıyor...çıktıkça çıkıyor kızlar kusura bakmayın

ahh ahh suç sende be kardeşim ne diye ütüleyip hazır bulundurdun alacaktı eline eşşek gibi ütüleyip giyecekti eşine saygı duymayan insanlardan nefret ederim nolurdu beyefendi kendi alsaydı şımarık nolucak
:mymeka::mymeka::mymeka::mymeka::mymeka::mymeka:

Son düzenleme:
Bence bu basit sebeplerden dolayı olan şeyleri gördükçe evlilikten soğuyorum
Abimde bazen çok basit şeylerden sorun çıkartıyor ki anlamıyorum seviyor mu sevmiyor mu diye
Ne .. zor iş bunlar ya
Bu saçma mantıklar yüzünden bitirdik ilişkimizi evlensem bende daha kötüsünü görürdüm heralde kötükedihüso

Kendi fikirlerimi bile söyledğimde, kocam olduğu için onun fikrine sahip olacakmışım diye bile tartışmıştık bir keresinde. böyle saçma şey olur mu yaaa...

akannehir ya işte bu çok kötü biliyo musun, çünkü bu evliliklerde çok çok önemli temel unsurlardan fikre saygı...
ama bu işler okumakla olmuyo biliyo musun, tamamen ya çocukluktan gelen aile eğitiminden ya da kişinin kendi öz olgunluğu ile alakalı
sanırım birbirinize hala aşıksınız, bence konuşarak bunları aşabilirsiniz ya
yani hiç bi siyasi fikri olmayıp, sadece kocasının istediği partiye oy atıp gelen kadınlardan olmanı istiyor sanırım (siyasetten bahsetmiyorum bu arada, örnek verdim sadece, modlara duyurulurkaydirigubbakcemile3)
bence düşüncelerine de hakim olmak istiyosa orda bi dur demeli...

Son düzenleme:
esinin seni hizmetci gibi gormesi cok yanlis...
koskoca adam olmus hala kiyafetini senden istiyorsa bence esin kendinden utanmali.
bizim Turk erkeklerini anneleri, esleri maalesef boyle yetistiriyorlar...
suc kesinlikle ogullarini boyle yetistiren annelerde...
ne bicim cocuk yetistiriyorlar anlamiyorum, olan sonra eslerine oluyor...
bence esini bir sekilde yola getirmen lazim yoksa esin corabini bile senden ister :umursamaz:

Sende ondan kocalık bekliyorsun bak ne diyorsun erkek o saatte karısını pastaneye salmaz kendi gider.Demekki çiftlerin birbirinden bir şeyler beklemesi gayet normal-doğal.Anlamadığım Eline mi yapışırdı güzel kardeşim çıkarıp versen.
Ben zaten buradaki evlilik anlayışlarını okudukça sorar oldum ben ne yaşıyorum ve benim yaşadığım şeyin adı ne diye?
Kocam istediğinde veririm kıyafetini çorabına kadar koyarım yatağın üzerine uyumlu olsun bana diyede belirlerim bazen.Pışpışlayacağınız insan sokaktaki bi insan değilki eşiniz yahu..Ne verirsen elinle o gelir seninle derim ben.

benim asıl sorunum pıpışlamaktan gocunduğum değil, ben de biliyorum, bi tane kocam var, onu da mutlu etmek isterim. ama insan karşısındakinin tepkileri aşırı olunca çok kırılıyor. bu mevzunun bu kadar saçma yerlere gelmesi eşimin olgun davranmamasından kaynaklanıyor. merak ettim sizin eşiniz istese ve siz vermeseniz kıyafetini, acaba eşiniz size nasıl tepki verir?

sarıböcüg ablacım sonuna kadar görüşlerinize katılıyorum ama konu sahibi eşine elbisen orda hazır al dediğinde bir çocuk edası ile inatlaşmasıda yanlış sonuçta biri alttan alması gerekirdi bu kadar huzursuzluğa gerek yokdu diye düşünüyorumguclubacismileguclubacismileguclubacismile

benim asıl sorunum pıpışlamaktan gocunduğum değil, ben de biliyorum, bi tane kocam var, onu da mutlu etmek isterim. ama insan karşısındakinin tepkileri aşırı olunca çok kırılıyor. bu mevzunun bu kadar saçma yerlere gelmesi eşimin olgun davranmamasından kaynaklanıyor. merak ettim sizin eşiniz istese ve siz vermeseniz kıyafetini, acaba eşiniz size nasıl tepki verir?

Eşiniz olgun değilse ve huyunu biliyorsanız ona göre davranırsınız olur biter.Evlilikde mutlu olmak için mutlu etmek gerekiyor malesef.
Erkekler zaten geç olgunlaşırlar kendilerini hala analarının sallanacak bebekleri gibi görürler.He diyip geçmek en güzeli benim mantığımda.
Konu benim eşim değil ama sorduğunuz için cevap veriyorum;ben eşimin bir dediğini iki etmem.İstediği bir şeyi yerine getirmediğimde de mantıklı bir açıklamam olur elim doludur-kızımla ilgileniyorumdur vs.vs.Ama sebepsiz yere yapmasam birde üzerine üstlük tartışma çıkarsam yada gerginlik yaratsam benim eşimde peki ben gitmiyorum sen de gitmiyosun der yatar uyur bide.kaydirigubbakcemile4
Ekleyeyim çok hizmet bekleyen bir adam değildir ben direk hadi gel bana masayı hazırlamama yardım et demem;çünkü desem biliyorum akşama kadar çalıştım yoruldumla başlayacak.Sinirlenecek bende bu sefer sinirlenicem gereksiz yere tartışıcaz.Akşam geldiğinde gel mutfağa derim o gün komik bişeyi anlatırım ona o esnada da ay hayatım şunu da yaparmısın şunuda masaya koyarmısın der bazende demeden tabakları eline veririm.O konuşmanın keyfiyle farkında olmayarak yapar.Anlamaz.
Ben eşimin çok telinde oynarım konunun özeti.sengözlerimebaksanab

Eşiniz olgun değilse ve huyunu biliyorsanız ona göre davranırsınız olur biter.Evlilikde mutlu olmak için mutlu etmek gerekiyor malesef.
Erkekler zaten geç olgunlaşırlar kendilerini hala analarının sallanacak bebekleri gibi görürler.He diyip geçmek en güzeli benim mantığımda.
Konu benim eşim değil ama sorduğunuz için cevap veriyorum;ben eşimin bir dediğini iki etmem.İstediği bir şeyi yerine getirmediğimde de mantıklı bir açıklamam olur elim doludur-kızımla ilgileniyorumdur vs.vs.Ama sebepsiz yere yapmasam birde üzerine üstlük tartışma çıkarsam yada gerginlik yaratsam benim eşimde peki ben gitmiyorum sen de gitmiyosun der yatar uyur bide.kaydirigubbakcemile4
Ekleyeyim çok hizmet bekleyen bir adam değildir ben direk hadi gel bana masayı hazırlamama yardım et demem;çünkü desem biliyorum akşama kadar çalıştım yoruldumla başlayacak.Sinirlenecek bende bu sefer sinirlenicem gereksiz yere tartışıcaz.Akşam geldiğinde gel mutfağa derim o gün komik bişeyi anlatırım ona o esnada da ay hayatım şunu da yaparmısın şunuda masaya koyarmısın der bazende demeden tabakları eline veririm.O konuşmanın keyfiyle farkında olmayarak yapar.Anlamaz.

evet anlattıklarınız doğru zaten böyle olmalı çok şükür ben eşimle de böyle ufak sebeblerden kavga etmedik etsek de beni arabada bırakıp sen git al pastanı deyipde tek yollamaz ama işte insanın da ters bi zamanı oluyo işte napıcan o inat sen inat olmayacak iş işte biri alttan alacak kanımca aslında böyle tek taraflı dinlemeyi uygun bulmamamız lazım yaa ya da banamı öyle geliyo acaba adam belki senin elinden giydirmeni bekledi belkide :utangac::utangac::utangac:adamı dinlemek gerekgamyoncuiremsugamyoncuiremsugamyoncuiremsu

ben de sebepsiz yere kıyafetini vermedim değil zaten, ben de hazırlanıyordum ve o bunu göryüordu. sizin eşiniz açıklamadan anlayan ve bunu dominantlık meselesi yapmayan biriymiş zaten, şükredin bence...benim durum farklı

Siz benim eşimle bir dakika aynı evde kalmazsınız emin olun ben size anlatsam onu:delphin:
Bende ona uysam kedi köpek gibi oluruz biz bi evin içinde.:bbo:

Neyse;Ne diyeyim,hakkınızda hayırlısı olsun.

okurken daraldimkafamçokkarıştı
esine cok fazla yüz vermissin oda simdi astarini istiyor
malesef iyilikle konusmayla degismez, büyük bir tantana koparmadan akli basina gelmez kocanin
herseyden önce sana saygisi kalmamis bu cok kötü:sinifsinif: saygi yok ama saygi bekliyor, saygi olmayan yerde sevgide söner
pek kaprisli beyfendialsanaalsanasmile ama herkezin bir tahammül noktasi vardir, bakalim seninki nereye kadarbenneyaptımki

Son düzenleme:
Back