• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim

Hayat müsterektir. Nasıl kadın'da calısıp eve katkıda bulunuyorsa ev islerin de erkek te yardım etmelii.:lepi:

Bencil erkeklerden nefret ediiyoruumm!! :kızgın:

valla kimse kusura bakmasın bu kadar küçük bir şeyden dolayı bana eğer elbisemi vermiyorsan kapı orada diyen adamın blöfünü direk görür resti çekerdim neye uğradığını şaşırırdı bu ne canım

tamam adam eşinin kendisine az biraz hizmet etmesini bekliyordur - ki ben bunu da anlamıyorum ayrı mesele- ama eşi o an müsait değilse verememişse bunun karşılığı kapı orada demek bağırıp çağırmak mı olmalı aşkolsun bi istediğimi yapmadın demek dururken belki küsmek felan dururken insan hayat arkadaşına böyle mi davranır hiç bana erkektir sinirlidir demeyin biz kocalarımızın kum torbası değiliz neticeten

erkek önce erkek gibi davranmayı bilecek ondan sonra eşinden kadınlık bekleyecek benim gözümde erkek adam kavramında saygı sevgi anlayış var ve bu da karşılıklıdır

arkadaşım bence sen eşinle uygun bir dillle konuş eğer senden rahatsız oluyorsa kapıyı gösterdiğine göre gitmeni isteyip istemediğini istiyorsa gideceğini onu üzmek istemediğini söyle aslında alttan alıyor çok üzülüyor onun istediğini yapmak istiyor gibi konuş ama aba altından sopa göstermeyi de ihmal etme benden ne bekliyorsun diye sor sen de ona ondan ne beklediğini anlat biraz alttan alıyor gözükürsen beyefendi belki aklını başına toplar

erkekleri biraz pışpışlamalı evet ama bunun karşılığı saygısızlık oluyorsa bir temiz ayaklarının altındaki halıyı çekmek gerek ki adam olabilsinler

Abartmışsın hemde fazlasıyla.
Sende ondan kocalık bekliyorsun bak ne diyorsun erkek o saatte karısını pastaneye salmaz kendi gider.Demekki çiftlerin birbirinden bir şeyler beklemesi gayet normal-doğal.Anlamadığım Eline mi yapışırdı güzel kardeşim çıkarıp versen.
Ben zaten buradaki evlilik anlayışlarını okudukça sorar oldum ben ne yaşıyorum ve benim yaşadığım şeyin adı ne diye?
Kocam istediğinde veririm kıyafetini çorabına kadar koyarım yatağın üzerine uyumlu olsun bana diyede belirlerim bazen.Pışpışlayacağınız insan sokaktaki bi insan değilki eşiniz yahu..Ne verirsen elinle o gelir seninle derim ben.
bu yoruma katılmamak elde mi?

bu kadar erkek budalasını herhalde kendi yapım itibarı ile çekemezdim kaynımın biri öyle onu gördüğüm vakit miğdem bulanıyor böylesini direk boşayacaksın bir daha da desin bakalım kapı orada o kapıyı onun gözüne skrm

esiniz bence erkekligine sigdiramiyor bu durumu yani cogu erkekte bu durum var diye düsünüyorum eslerinin onlarinin en ince ayrintisina kadar her dedigini yapmalarini istediklerini tmm hayatim tmm canim senin istedigin olsun sen nasil istersen bitanemmm...vb gibi laflari duymak istedikleri bi gercek haa tüm erkekler demiyorum ama genelleme yaparsak bu böyle yani...maksatini söyleyimmm sirf maraz cikarmak sirf lafini gecirmek ve bu sadeece sizin esinizde gecerli degil genelleme yaparsak hemen hemen her TÜRK erkeginde gecerli,umarim araniz cok cok güzel olur...

kızıp bağırıyorsa haksız yere gönlünü neden sen alıyorsun arkadaşım..bırak o yalvarsın o gösterdiği kapıdan bi çık,gidebildiğini bi görsün bakalım tekrarlayacak mı..kötü alıştırmışsın..gitmezse gitmesin kardeşine almasın inip bişey sen neden zorluyosun daha iyilik için..ben fenayım galiba..

konu sahibine suc bulanlara "verseydin eline mi yapisirdi" diyenlere cok sasiriyorum dogrusu
insan kötü gününde olur mesgul olabilir herzaman esinin emirlerini yerine getiremeyebilir
kadin hazirlaniyomus, mesgulmüs!
ne yani simdi esi dolabi acip kendisi alsa eline mi yapiscakti?
bi dedigini iki etmem vs vs diyenlere ithafen söylüyorum bunu
herkes ayni degil..
siz bi dedigini iki etmiyosunuz diye baskalarida sizle ayni olcak diye bisey yokki
ayrica konu sahibinin esinin tavirlari cok sacma
neymis efendim "ver dedigimde vermiyosan kapi orda" bu ne demek allah askina??
hadi bunda konu sahibi suclu diyelim
peki ya domates kavgasi?? ordada mi konu sahibi suclu :umursamaz:

Son düzenleme:
Bunu benim annemde yapar , babamda alışmış herşeyini annemden ister
Ne yani siz herşeyini hazır etmişsiniz , elinemi yapışacak acaba onunda alması ?
Biraz görünceniz gibi davransanız , her istediğini yapsanız iyi olur
Nasıl alıştırırsan öyle gider..

konu sahibine suc bulanlara "verseydin eline mi yapisirdi" diyenlere cok sasiriyorum dogrusu
insan kötü gününde olur mesgul olabilir herzaman esinin emirlerini yerine getiremeyebilir
herkes ayni degil..
siz bi dedigini iki etmiyosunuz diye baskalarida sizle ayni olcak diye bisey yokki

verseydin elinemi yapışır demedim ama ona yakın bişeyler yazmıştım
evet herkes bir olmak zorunda değil
ama ben eğer eşimin huyunu biliyorsam, çocuk gibi davranışları olduğunu biliyorsam, sineği deveye yapacak kadar herşeyi büyütüğünü biliyorsam ve onun dırdırlarını dinlemek istemiyorsam huyuna giderim.
Sen yapmasın, başka yapmasın ama ben yaparım bunu arkadaşım
evimde devamlı huzursuzluk kavga gürültü olmasını istemem çünkü
ben eşimi altan aldığım konular var ise, emin ol ki bir okadarda eşimin beni altan aldığı konular vardır.
ver dediğimde vermiyorsan kapı orda lafı çok ağır o lafı ben olsam o adama bi güzel yediririm, her ne olursa olsun böyle bişeyi söylemye hakkı yok!
konu sahibini suçlayan olmadı burda ama madem eşinin daha önceden olayları nasıl büytüğünü biliyorsa bazı konularda altan alması evin huzuru için en sağlıklısı olduğunu düşünüyorum.

ben ilk evlendiğimde ütüler senden dedim.surat astı yapmadı sonra baktı olmayacak ütüye başladı.ilk başlarda ağır geliyodu ona şimdilerde şarkıyla türküyle ütülüyor.televizyonun karşısında miskin miskin oturacağına bir işe yarıyor işte fena mı.sonrada getirip bana gösteriyor güzel olmuşmu diye bende yanağına öpücük konduruyorum gözleri parlıyor sevinçten.birgün bebeğimiz olursa bir iki işten sorumlu olur alışsın şimdiden benimde yüküm azalır.

ben şunu gördüm taviz tavizi oda ezilmeyi dahada ötesi kişiliğinin sıffırlanmasını getirir.evliliğin huzurunu her iki tarafta düşünmüyosa tek taraflı çaba nafiledir

bugün beni güldüren tek mesaj buydu akıllı hatunmuşsun çok yaşa

arkadaşın eşi fazla degil biraz kibar olsa zaten oda kıyafetlerini verirdi eminim..
bu olay büyütülcek birşey degil ama sadece şunu ögrenmiş oldun bu olayla küçücük bi olayda bile sana kapıyı gösterek bi eşin var canım..o bana kıyafetlerimi vermedi diye bende onu gecenin bir vakti pastaneye tek başına yollıyayım ne yaptığı şimdi bu misillememi evlilikte misillememi olur..

bugün beni güldüren tek mesaj buydu akıllı hatunmuşsun çok yaşa

hayat insanı zorla akıllandırıyor işte böyle.

bu anlattığım kocasının huyuna gidip çok geçimli, işbilir, evde huzur sağlayan! kocalarının hethütünü ancak böyle önleyebilen böylelikle evliliğinde huzur bulduğu inancıyla mutlu olan bayanlara ithaf olunur...

eğer ki birgün yaşlanıp artık kocalarının huyuna gitmekten yorulup, yıpranıp, huzurun sadece ve sadece vermekle yapmakla huyuna gitmekle sağlanamayacağını, çünkü evlilikte karşılıklı özverinin olması gerektiğini anlarlarsa (ki sanmıyorum böyle bir farkındalığa erişeceklerini) umarım sonradan da olsa kendi istekleriyle omuzlarına aldıkları o yükü (kocanın huyuna giderek evlilikte huzur sağlama yükü) eşleriyle paylaşabilirler.biz nekadar huyuna gidiyorsak onlarda o kadar huyumuza gidecek o erkekse bizde kadınızbayanssulusmilebayanssulusmilebayanssulusmilebayanssulusmile

hayat insanı zorla akıllandırıyor işte böyle.

bu anlattığım kocasının huyuna gidip çok geçimli, işbilir, evde huzur sağlayan! kocalarının hethütünü ancak böyle önleyebilen böylelikle evliliğinde huzur bulduğu inancıyla mutlu olan bayanlara ithaf olunur...

eğer ki birgün yaşlanıp artık kocalarının huyuna gitmekten yorulup, yıpranıp, huzurun sadece ve sadece vermekle yapmakla huyuna gitmekle sağlanamayacağını, çünkü evlilikte karşılıklı özverinin olması gerektiğini anlarlarsa (ki sanmıyorum böyle bir farkındalığa erişeceklerini) umarım sonradan da olsa kendi istekleriyle omuzlarına aldıkları o yükü (kocanın huyuna giderek evlilikte huzur sağlama yükü) eşleriyle paylaşabilirler.biz nekadar huyuna gidiyorsak onlarda o kadar huyumuza gidecek o erkekse bizde kadınızbayanssulusmilebayanssulusmilebayanssulusmilebayanssulusmile

kesınlıkle katılıyorum sana kocasnının huyuna gıde gıde kendınde huy bırakmayan bu ınsanlar zamanla tasıdıkları yukten ıdare etmekten gormezden gelmekten ustune vazıfe olmayan ama kocası ıstıyor huzursuzluk cıkmasın dıye yaptıkları tum ıslerı sırtlarında tasımaktan yorulacaklar..Bugun ıstedıklerını soylesınler.:içelim:

herkes ayni degil..

vereliniortakvereliniortakvereliniortakvereliniortak

Benim sevgilim de öyle.. Bi şey istediğinde vermedim mi, veya yap dedi yapmadım mı allaaaaahhhh kıyamet kopar.. her konuda anlaşiyoruz, çok uyumluyuz ama konu Böyle şeylere geldiği zaman Ben erkeğim sen kadınsın, Bana saygısızlık ediyorsun, hiç saygın yok diyor... hele de ortam içinde..sürekli egosu tatmin edilsin, sürekli pişpişlansın sürekli tamam paşam tamam canım densin yeter.. yani he diyip kendi Bildiğimi Bile okusam sorun yok yeter ki tatlı dilli olayım ve ortam içinde onunla tartişmayım.. Benim de elimde değil, he diyip kendi Bildiğimi okuyamam oturur tartişirim.. yanyana oturuyor oluruz aşkım hadi Biramı getir der, kalkar getiririm Beş karış suratla, ne oldu der, ne var sen kendin alsan derim.. kendi işlerini görmeye üşeniyolar yaa, ve istedikleri olmayınca erkeklikleri zedeleniyor..aslında o kadar kolay ki onları idare etmek.. ama Bu sefer kendimizle çelişiyoruz.

kesınlıkle katılıyorum sana kocasnının huyuna gıde gıde kendınde huy bırakmayan bu ınsanlar zamanla tasıdıkları yukten ıdare etmekten gormezden gelmekten ustune vazıfe olmayan ama kocası ıstıyor huzursuzluk cıkmasın dıye yaptıkları tum ıslerı sırtlarında tasımaktan yorulacaklar..Bugun ıstedıklerını soylesınler.:içelim:

İş yapmaktan bahsetmedim ben..
Kocamın isteklerini yerine getrmekten bahsettim.:delphin:
Sizin dediğiniz daha çok evin tüm ihtiyaçlarını karşılayan,kocasına hiç bir şey bırakmayan türden olan kadınlar..Yani evin erkeği olan kadınlar..
Ben evimin işini yaparım,ama alışverişe çıkmam.
Tüm dışarı işleri eşimindir..
Vermiyosan kapı orda demez eşim bana,bana o lafı söylemeye kıyamaz.Bende kendime söyletmem zaten..
Huyuna gidiyorum çünkü o bunu hakediyor çünkü beni mutlu ediyor..Güzel bir evliliğimiz var adam gibi adamdır kocam:nazar:Ben iyi bir ev kadınıyım iyi bir eşim iyi bir gelinim iyi bir evladım..Bunu sıralayabilirim..Ve böyle mutluyum..
Kusura bakmayın ama eşim sinirli huysuz diye üzerine gidip onu istediğim şekle sokmaya çalışamam, olduğu gibi kabullenip sinirliyken alttan alarak dengeyi sağlıyorum.Aynı şekilde bende gerildiysem eşim alttan alır.Vır vır tartışıp edepsizlik yapmayız ikimizde.
:umursamaz:

Son düzenleme:
Herkes gibi ben de eşinizin "ver dediğimde vermeyeceksen kapı orda" tepkisini çok abartılı buldum.
Zaten giyeceği elbiseyi bile karısından bekleyen erkek nasıl bir modeldir hiç anlamam. Anneleri öyle yetiştirmiş herhalde. Aman evladım sen otur, aman yavrum sen yorulma diyip erkeği şımartan, kızkardeşlerini abilerine hizmet ettiren anneler buna sebep oluyor işte. Sonra gelsin mutsuz evlilkler.
Anneannem 7 evlat yetiştirmiş. 5'i erkek. Hepsi de çoraplarını iç çamaşırlarını kendileri ellerinde yıkar asarlardı. Bunlar yaşlı başlı adamlar, dayılarım. O devirde doğuda böyle erkek evlat yetiştirilebiliyorsa her devirde her yerde yetiştirilir.
Arabada sizi bırakıp inmesi hakeza. Eşiniz başka bir şeylere sinirlenmiş hıncını sizden çıkarıyor gibi. Böyle konular alttan alınmaz. Keşke görümcenize ayıp olmasınj diye alttan alacağınıza tepkinizi eşinize gösterseydiniz. Nasıl olsa sesi çıkmıyor diyip daha da abartabilir çünkü. Siz de ilerde bir gün dayanamayıp yılların patlamasını yaşarsınız olanlar olur.

Yalnız kahvaltı konusunda sizi haksız buldum. Bir tost, bir omlet yapmak bu kadar zor olmasa gerek. Üstelik çalışmıyorsunuz anladığım kadarıyla. Kapıcı daha ekmeği getirmemiş diye tost yapmamışsınız. Tost zaten taze ekmekten yapılmaz :) Şaka bir yana, madem eşiniz kahvaltıda sıcak bir şeyler yemeyi seviyor evde tost ekmeğini buzdolabında hazır bulundurun bence. Uykunuzdan azıcık fedakarlık edin sabahları hiç olmazsa adama bir tost yapın. O da içinden "eşim benim sevdiğim şeyleri yapmak için kılını kıpırdatmıyor" duygusunu içinden atsın.

İş yapmaktan bahsetmedim ben..
Kocamın isteklerini yerine getrmekten bahsettim.:delphin:
Sizin dediğiniz daha çok evin tüm ihtiyaçlarını karşılayan,kocasına hiç bir şey bırakmayan türden olan kadınlar..Yani evin erkeği olan kadınlar..
Ben evimin işini yaparım,ama alışverişe çıkmam.
Tüm dışarı işleri eşimindir..
Vermiyosan kapı orda demez eşim bana,bana o lafı söylemeye kıyamaz.Bende kendime söyletmem zaten..
Huyuna gidiyorum çünkü o bunu hakediyor çünkü beni mutlu ediyor..Güzel bir evliliğimiz var adam gibi adamdır kocam:nazar:Ben iyi bir ev kadınıyım iyi bir eşim iyi bir gelinim iyi bir evladım..Bunu sıralayabilirim..Ve böyle mutluyum..
Kusura bakmayın ama eşim sinirli huysuz diye üzerine gidip onu istediğim şekle sokmaya çalışamam, olduğu gibi kabullenip sinirliyken alttan alarak dengeyi sağlıyorum.Aynı şekilde bende gerildiysem eşim alttan alır.Vır vır tartışıp edepsizlik yapmayız ikimizde.
:umursamaz:

iyi hoş ne güzel.

fakat ben burda konu sahibini niye haksız bulduğunuzu anlayamadım.üstünemi gitmiş eşinin.giysisini istemiş oda vermemiş üstünemi gitmiş olmuş şimdi.sizin söylediklerinizle konu sahibinin durumu farklı değilki aynı şeyleri söylerken niye konu sahibini haksız buldunuz onu anlamadım

iyi hoş ne güzel.

fakat ben burda konu sahibini niye haksız bulduğunuzu anlayamadım.üstünemi gitmiş eşinin.giysisini istemiş oda vermemiş üstünemi gitmiş olmuş şimdi.sizin söylediklerinizle konu sahibinin durumu farklı değilki aynı şeyleri söylerken niye konu sahibini haksız buldunuz onu anlamadım

Bencede çoook güzel:nazar:

Gayet açık benim yazdıklarım.
Eski mesajlarıma bakabilirsiniz.

Konu sahibini gaza getirip haydi yap,surat yap,misilleme yap sen bastır bilmem ne demek benim tarzım değil.Demem,ben kendi hayatımı baz alarak yorum yaparım her zaman.Sizin gibi..Ben haksız bulurum siz haklı..Konu sahibi ben değilim,burasıda bir platform.Konu sahibini kırmadan hakaret etmeden yorumumu yazıyorum..

Son düzenleme:
Back