- 14 Nisan 2017
- 5.663
- 25.958
- 498
- Konu Sahibi greengirll
-
şu an eşimin ailesine toz kondurmadığını, bana güvenmediğini, sevgimden emin olmadığını düşünüyorum. habire geçmişi düşünüp duruyor. tek suçlu ben değilim dediğimde evet bende sessiz ve yumuşak kaldım diyor, sessiz kaldın evet kendini anlatmadın ama yumuşak hayır çünkü o kadar soğuk ve katıydın ki senle konuşamaz olmuştum çekinmekten dedim.
düşünün eşinizle konuşmaktan çekiniyorsunuz? ne vahim değil mi. aynı evde iki yabancı.
Helal olsun eşine , hizmetçi eşlerinden gurur duyan erkek müsveddeleri ile dolu heryer , çok Şanlı’sın , kek börek pasta ne ya allah aşkına !! Milletin hizmetini yapmak ne? Benim eşim de standart erkelerden maalesef ve benim akrabalarımın içinde de kendisi hizmet etme moduna giriyor çocuk sanıyor beni ve kendini , otuz beş yaşındayız zihniyet bu maalesef, ben hoşlanmıyorum onun hizmet kafasına girip gösteriş yapmasından milletin içinde , kendini küçültmekten başka bişey değil, şu aşikar bişey : eşşek olursan Semer vuran çok olurAyrıca benim eşim akrabalarını ağırladım da güzel pasta börek yaptım diye hayatta gururlanmaz. Ama doktoramı bitirdiğim gün gururlanır mesela. Erkeğine bağlı.
Ya aslında beraber doktora gitseniz. Benzer durumlar yaşadım ve biz devlet hastanesinde psikiyatriye gittik. Konuştu bizimle yarım saate yakın, sonra bize özellikle bana aslında durumla alakalı kısa cümleler kurdu. İlaçlı bir durum görmüyorum su anda ama söylediğim tarihlerde gelin tekrar analiz edeceğim dedi. Toplam uç kere gittik. Ve her şey bir kaç ayda değişti. Keske siz de gidebilseniz. Çok üzüldüm size, hiç yoktan yaşanan bir huzursuzluk aslinda
benim eşimde bana okumuşsun ama sosyal hayatta geri kalmışsın diyor :) kv nin okumadığı için sürekli ee kızım sen okumuşun biz okumamışız dediğini ve habire çalışmamasının kendisini üzdüğünü vs bozuk plak gibi tekrarladığını belirteyim.Ayrıca benim eşim akrabalarını ağırladım da güzel pasta börek yaptım diye hayatta gururlanmaz. Ama doktoramı bitirdiğim gün gururlanır mesela. Erkeğine bağlı.
Aynen öyle. Ve zennetmiyorum ki benim eşim değişik bir pasta yaptığımda bunu farketsin, ev yemeğini tabi ayırt eder diğerlerinden ama misafire verilen pasta börek ne ki... Abur cubur işte onun için. Öyle şeylere önem verenler kadınlar, erkekler değil. Erkeklere bisküvi bile versen yer mutlu olur. Böyle erkeklere anneleri falan söylüyor öyle şeyleri bence, onlar da dolduruşa geliyor. Benim eşim daha benimle dalga geçer ailesinin yanına şakadan, köftelerim falan karikatür gibi olduğu içinHelal olsun eşine , hizmetçi eşlerinden gurur duyan erkek müsveddeleri ile dolu heryer , çok Şanlı’sın , kek börek pasta ne ya allah aşkına !! Milletin hizmetini yapmak ne? Benim eşim de standart erkelerden maalesef ve benim akrabalarımın içinde de kendisi hizmet etme moduna giriyor çocuk sanıyor beni ve kendini , otuz beş yaşındayız zihniyet bu maalesef, ben hoşlanmıyorum onun hizmet kafasına girip gösteriş yapmasından milletin içinde , kendini küçültmekten başka bişey değil, şu aşikar bişey : eşşek olursan Semer vuran çok olur
Aynen öyle. Ve zennetmiyorum ki benim eşim değişik bir pasta yaptığımda bunu farketsin, ev yemeğini tabi ayırt eder diğerlerinden ama misafire verilen pasta börek ne ki... Abur cubur işte onun için. Öyle şeylere önem verenler kadınlar, erkekler değil. Erkeklere bisküvi bile versen yer mutlu olur. Böyle erkeklere anneleri falan söylüyor öyle şeyleri bence, onlar da dolduruşa geliyor. Benim eşim daha benimle dalga geçer ailesinin yanına şakadan, köftelerim falan karikatür gibi olduğu içinHerkes de bilir, ben öyle şeyler bilmem. Hobi olarak bazı şeyleri yparım tariflere bakıp ama zevk aldığımdan. Bundan hiç de gocunmam konuşulduğunda eşimin ailesinin yanında, ayy yok hiç beceremem der geçerim. Zaten o muhabbet sırasında sıkıldığımdan elime bir kitap almışımdır çoktan.
biz eşimle iki kere psikiyatra gittik, ikisinde de bana ilaç yazdı çünkü kendimi anlatamamaktan ötürü çok gergindim. gittiğimiz doktor eşimi uzun süredir tanıyor, beni tek başıma aldı ve konuştu, sonra eşimi aldı. bana tek başımayken boşansan naparsın dedi, gelirim var vs konuştum. eşime da anlatmaya çalıştı beraberken, bakın ayrı kişiliklersiniz, sen geleneksel bir insansın, eşin daha modern, yürütmek istiyorsanız ilişkinizden herkesi çekin gerekirse tayin isteyin bir ikinize bakın dedi...eşime en son (daha önce iki nişan attığından ötürü sanırım) bak daha önce de iki kere denedin olmadı farkındaysan dedi tam çıkarken. annen çok müdahaleci dedi ama eşim asla annesine toz kondurmadı her zamanki gibi.
Bildiğim, söylediğim herşey sıfırlandı İnan ki, esini su anda hiç anlayamadım. Derdi ailesi değil gibi, seninle mi ego savaşına girdi yoksa üçüncü kişilere bir şey mi ispat etmeye çalışıyor bilmiyorum. Sen ne yapacaksın, biraz daha sükunetini koru, vereceğin karar da sağlıklı olsun. Ben burada karıştım, seni düşünemiyorum
Walla senin yapacağım şey karar vermek , eşin kolay kolay değişmez , değişir ama kolay değil ve yıllarını alır , ve sanırım senin şu şartlarda rest çekme gibi bir lüksün de anladığım kadarı ile , yani peşinde koşacak bir adam da yok Eğer devam etmek istiyorsan savaşacaksın sessiz savaş , kv yi takmadan umursamadan gidip geleceksin eşine gösteriş için , böyle böyle eşin sakinleşecek , sabır taşı olman lazım , umursamaman lazım vs vs , ya da direk kesip atacaksın ki onu da sen istemiyorsun , şu durumda eşine laf anlatmaya çalışmıcan... tartışmıcanişte tam da sorun burda, kv nin eşimi bu konularda doldurması ve eşimin de bana püskürmesi. her şeyin bitme noktasına gelmesi ve kv nin oğlum senin da kardeşin var şu bu deyip kenara çekilmesi.
bakın kv benim ailemdeki neredeyse her bayan bireyle konuştu,her konuşmasında aynı şeyler var, hep beni eleştirme, hatta halam (aralarında en açık sözlü odur) e madem bu kadar kötü boşansınlar mı istiyorsun nedir yani deyince yokk tövbeee ben namazdan kalktım diyen kadın...
söylüyor, piştekliyor, kendi isteklerini toplum gerekleri gibi dayatıyor sonrasında da ben namazlıyım niyazlıyım deyip duruyor, benim gerizekalı eşim de hepsini yutup bana tavır alıyor.
yahu düşünün ağzından kaçırdı, haklı olduğun halde özür dilemek istemiyorsun diye, emin olun, kv ye tek başıma gitmemi isteyen de kv dir diyorum ben artık.
Walla senin yapacağım şey karar vermek , eşin kolay kolay değişmez , değişir ama kolay değil ve yıllarını alır , ve sanırım senin şu şartlarda rest çekme gibi bir lüksün de anladığım kadarı ile , yani peşinde koşacak bir adam da yok Eğer devam etmek istiyorsan savaşacaksın sessiz savaş , kv yi takmadan umursamadan gidip geleceksin eşine gösteriş için , böyle böyle eşin sakinleşecek , sabır taşı olman lazım , umursamaman lazım vs vs , ya da direk kesip atacaksın ki onu da sen istemiyorsun , şu durumda eşine laf anlatmaya çalışmıcan... tartışmıcan
Heekes yaninda guler yuzlu, anlayisli, enerji dolu, insan iliskileri iyi olan birini ister. Kimse surekli problem yatan kimseyle gecinemeyen birini yaninda istemez.
Sizin değişmeniz gerek ama esiniz veya kv icin degil tabiki. Kendiniz icin degismelisiniz. Annemin bir sozu var"salla kulaklarini"der. Haksizliga ugramadiysan kendine ailene bir hakaret ya da saldiri olmuyorsa ne derae desin sende salla kulaklarini. Umursama onemseme!
Insanlarla mic mic olma mesafeni korunu ama kendini de izole etme. Kahkahan eksik olmasin inan gulmek insani en iyi antidepresandan bile daha iyi tedavi ediyor.
Hic bir kv gormedim ki herhangi birseye karismasin. En iyisinin bile muhakkat ettigi bir laf aegilesigi bir davranis vardir karsi tarafi uzen kiran ya da ofkelendiren.
Ben mesela tatli dille cok guzel laf sokarim gulerek gayet neseli bir sekilde. Herkeain icinde hem de. Ama kimse diyemez kv sinden hoslanmiyor diye tavrim gayet samimi ve ictendir cunku.
Insan kendine yapilan bir haksizlik oldugunda icinde tutamıyor soylemek istiyor ama bunu dile getirmenin de adabi var. Cat cat kavga edersen onlar melek sen seytan olursun.
Bence sirf bu sebeple yuva yikmayin derim. Kendiniz icin degiain hayatinizin nasil guzellestigini goreceksiniz.
Esinizle aranizda bundan baska bir sorun yoksa ve o da guler yuzlu eglenceli bir insansa sizin bu durumunuzu sorun etmesi normal.
Bunun disinda is ortaminda da hep guler yuzluyumdur. Ogretmenim bir okulda 90 ogretmeniz herkese selam veririm goz goze geldigimde gulumserim. Bu til daha 3 haftadir tanistigim insanlarlayim. Bir coguyla tanistim konustum sohbet ettim. Yani benim mizacim bu bi ortama girdigimde herkea beni guler yuzlulugumle tanir ilk once. Sonra da caliskanligimla. X ogretmen bugun okula gelememis derdi bos geciyor benim o an dersim bossa ogretmenler odasinda oturmak yerine o derse girer hic bisey yapamasam bile o cocukalrin basinda dururum. O benim isim degil benim saatim bos demem. 40 dk bi sinifta otuemak bana bisey kaybettirmez.
Siz de boyle olmaya calisin inanin hayat boyle cok daha kolay ve eglenceli.
aynen sormayın ailem bile dedi oğlum daha ne istiyorsun başka derdiniz yok mu sizinKendisine kukla ariyor galiba sen gittikten sonra mumla arayacak haberi yok gelen daha mi iyi olacak ne saf bu adamlar ya milletn ne dertlerı var ama bu cahiller icin aile ve elalem onemli seni dusunen yok
valla boşarsa boşasın, dünyadaki tek erkek o değil, çok şükür çalışıyorum gelirim var, çocuğum yok, ailem arkamda.Aynen öyle, esi kendini ispat edecek bakiinnnn ben emrettim karimda uyguladi, hele bi uygulamasin, bosayiveririm diye ilan edecek.
Madem öyle sende herkesi ara o namazinda niyazindaki kadin benim yuvami yikti diye anlat... Duymayan kalmasin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?