• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşim yine konuştu dün gece...

Cogu kisi aynisini diyor. Sakin kv ile barisma. Sen esin icin yapacaksin (seni sallamayan adam icin anamda anam diyen adam icin) sonra kalkip hem kv hem esin yaaa bakkk haksiz oldugunu kabul edip nasilda geldi özür diledi diyecekler. Yapma. Kendine saygini yitirmemek icin yapma

dün gece olanları anlatmak istiyorum sizlere. akşam çıkar çıkmaz eve geçtim baktım eşim gene bilgisayar başında, ışığı bile açmamış (normalde sinir olur karanlığa anneleri görmesin diye açmadı sanırım, izin aldığını bile söylememiş onlara). ben geldim der demez hoş geldin dedi ve kızarak gene konuşmaya başladı. evet bakalım düşündün mü ne karar verdin dedi, annen de beni aramadı dedi, arama demiştin, biz de konuştuk annemle dedim, anlattım dedim sana hak veriyor, kızım artık sözle değil hareketle göstermelisin eşin haklı diyor, bir de beraber doktora gideceğiz dedim. coştu birden ne doktoru ne alaka, hayır dedim önce konuşmak istiyorum, ailene de istesen de istemesen de gideceğim merak etme dedim. bundan sonra da düğünlere gelmeyeceksin dedi, hayır dedim geleceğim ...sonra neyse dedi sinirliyim, ben yemek hazırladım onu yedi, duş aldım vs yerime geçer geçmez gene konuşmaya başladı. ben artık karar vericem, bana aynı şeyleri yaşatacaksın, gene doktor deyip beni oyalayacaksın,annene de çok kızgınım seni hiç uyarmıyor, şimdi mi ben haklı oldum, annem şimdi öğrendi de ondan dedim, eskisini bilmiyordu ki. habire bizden çocuk istiyordu ne çocuğu deyip durdu, bilmiyordu durumu, kimsenin çocuk beklentisi yok zaten şimdi, ben de sana bir kere bile dedim mi çocuk yapalım diye dedim...annemle annesinin durumunun farkındaymış eliyle zıt işareti yaptı, kalp kırıklığı yaşıyormuş annesi (burda çok kızdım ama kendimi tuttum, kv anneme ağzına geleni sayan muhatap almayan insan kalp kırıklığı yaşayan da o valla ne güzel ,namaz abdestliymiş yalan söyleyecek hali yok, bunu kullanıyorlar ya sinir oluyorum benim annem de namaz kılar söylemez bile)...

sonra bana muhtaç mı hissediyorsun dedi, yoo dedim niye muhtaç hissedeyim ki? başkaları ne der etraf hakkımda ne düşünür mü diyorsun hayır dedim insanlar umrumda değil, peki benim hakkındaki düşüncelerin ne dedi duyguların...seni sevmesem işten koşa koşa gelmez yemeğini düşünmezdim dedim...normalde iş çıkışı yürüyüş yapar gezerim 20-20:30 arası eve gelirim bak 19 da evdeyim 1 haftadır dedim.o önemli değil ya takma falan dedi, sonra wc ye girdi. çıkınca bak dedim seni seviyorum düzeltelim...hemen böyle sarılarak olmaz sakın yapma dedi kızdı.

bundan sonra ne olursa aklımda hep aynı şeyler olacak kazındı bir kere ne yaparsan yap değişmez dedi.sen kafanda bitirmişsin ki, bana güvenmiyorsun ki dedim. sonra ağlamaya başladım içeri geçip, yanına çağırdı, sen dedim kendine güvenilmeme duygusunu yaşadın mı şu anda yaşıyorum ve emin ol çok kötü dedim. kendime kızıyorum kendi salaklığıma...

anlamadım söylediklerini dedim. tekrar sordu elalem ne der diye mi düşünüyorsun hayır dedim. neyse konuşmam cesaretini kırıyorsa susarım dedi ve birden tv deki filme yorum yapmaya başladı , banane diyorsun dimi dedi. bende normal konuştum falan çay içtim biraz bilgisayara kedilerime bakayım dedim. bak dedi filmdeki kadının da köpeği var, bende istiyorum çok iyi anlıyorlar sıkıntını dost oluyorlar dedim ben güvenmem falan...

neyse dedi ben bir karar vereyim artık, saygılı olacaksın dimi evet dedim. ha bir de bu arada sen tabi annemlere gitmedin, haklı olduğum halde niye gideyim özür dileyeyim diyorsun dedi ,bu kısmı artık ağzından mı kaçırdı bilmiyorum, asla bu cümleyi söylemezdi normalde...

ben uyudum sonra,şimdi de işteyim.

dün gece olanları anlatmak istiyorum sizlere. akşam çıkar çıkmaz eve geçtim baktım eşim gene bilgisayar başında, ışığı bile açmamış (normalde sinir olur karanlığa anneleri görmesin diye açmadı sanırım, izin aldığını bile söylememiş onlara). ben geldim der demez hoş geldin dedi ve kızarak gene konuşmaya başladı. evet bakalım düşündün mü ne karar verdin dedi, annen de beni aramadı dedi, arama demiştin, biz de konuştuk annemle dedim, anlattım dedim sana hak veriyor, kızım artık sözle değil hareketle göstermelisin eşin haklı diyor, bir de beraber doktora gideceğiz dedim. coştu birden ne doktoru ne alaka, hayır dedim önce konuşmak istiyorum, ailene de istesen de istemesen de gideceğim merak etme dedim. bundan sonra da düğünlere gelmeyeceksin dedi, hayır dedim geleceğim ...sonra neyse dedi sinirliyim, ben yemek hazırladım onu yedi, duş aldım vs yerime geçer geçmez gene konuşmaya başladı. ben artık karar vericem, bana aynı şeyleri yaşatacaksın, gene doktor deyip beni oyalayacaksın,annene de çok kızgınım seni hiç uyarmıyor, şimdi mi ben haklı oldum, annem şimdi öğrendi de ondan dedim, eskisini bilmiyordu ki. habire bizden çocuk istiyordu ne çocuğu deyip durdu, bilmiyordu durumu, kimsenin çocuk beklentisi yok zaten şimdi, ben de sana bir kere bile dedim mi çocuk yapalım diye dedim...annemle annesinin durumunun farkındaymış eliyle zıt işareti yaptı, kalp kırıklığı yaşıyormuş annesi (burda çok kızdım ama kendimi tuttum, kv anneme ağzına geleni sayan muhatap almayan insan kalp kırıklığı yaşayan da o valla ne güzel ,namaz abdestliymiş yalan söyleyecek hali yok, bunu kullanıyorlar ya sinir oluyorum benim annem de namaz kılar söylemez bile)...

sonra bana muhtaç mı hissediyorsun dedi, yoo dedim niye muhtaç hissedeyim ki? başkaları ne der etraf hakkımda ne düşünür mü diyorsun hayır dedim insanlar umrumda değil, peki benim hakkındaki düşüncelerin ne dedi duyguların...seni sevmesem işten koşa koşa gelmez yemeğini düşünmezdim dedim...normalde iş çıkışı yürüyüş yapar gezerim 20-20:30 arası eve gelirim bak 19 da evdeyim 1 haftadır dedim.o önemli değil ya takma falan dedi, sonra wc ye girdi. çıkınca bak dedim seni seviyorum düzeltelim...hemen böyle sarılarak olmaz sakın yapma dedi kızdı.

bundan sonra ne olursa aklımda hep aynı şeyler olacak kazındı bir kere ne yaparsan yap değişmez dedi.sen kafanda bitirmişsin ki, bana güvenmiyorsun ki dedim. sonra ağlamaya başladım içeri geçip, yanına çağırdı, sen dedim kendine güvenilmeme duygusunu yaşadın mı şu anda yaşıyorum ve emin ol çok kötü dedim. kendime kızıyorum kendi salaklığıma...

anlamadım söylediklerini dedim. tekrar sordu elalem ne der diye mi düşünüyorsun hayır dedim. neyse konuşmam cesaretini kırıyorsa susarım dedi ve birden tv deki filme yorum yapmaya başladı , banane diyorsun dimi dedi. bende normal konuştum falan çay içtim biraz bilgisayara kedilerime bakayım dedim. bak dedi filmdeki kadının da köpeği var, bende istiyorum çok iyi anlıyorlar sıkıntını dost oluyorlar dedim ben güvenmem falan...

neyse dedi ben bir karar vereyim artık, saygılı olacaksın dimi evet dedim. ha bir de bu arada sen tabi annemlere gitmedin, haklı olduğum halde niye gideyim özür dileyeyim diyorsun dedi ,bu kısmı artık ağzından mı kaçırdı bilmiyorum, asla bu cümleyi söylemezdi normalde...

Bak iste agziyla demis, senin hakli oldugunu dibine kadar biliyor, tek derdi annemin gönlü kirilmasin, kariminiki paramparca olsa da fark etmez. Hakkinda hayirlisi diyorum bu saatten sonra..... Senin yerinde olsam asla konusmazdim ben o kv ile

Kızlar merhaba, bir önceki konumda eşimle boşanma aşamasında olduğumuzu yazmıştım. Konu kv bazlı görünse de eşim ısrarla konunun benle alakalı olduğunu söylüyor. Şöyle ki; eşimle evleneli 5 sene oldu ve ilk zamanlar iş hayatında da evlilik hayatında da toydum. Mesela işyerinde herkesi çok iyi sanardım samimi olurdum sonra niyetlerinin kötü olduğunu anlayınca kendimi çekerdim, yani onlar gibi yüzlerine gülüp arkadan konuşup gemimi yürütmezdim. Aile ve arkadaş çevresinde de öyle. Doğrucu davuttum yani...bunun sonuçlarını az çok anlarsınız etrafınızda kimse kalmıyor, sadece çekirdek aile ve arkadaşlar.

Evlendikten sonra da kv nin sürekli baskıları yüzünden (her şeyin içinde olması, doğru söylese bile sürekli eşimin üstünden müdahale etmeye çalışması, aşırı nazlı olması, pohpoh beklemesi, eşimin aile içimizi ona anlatması, çok yakın olmamızdan ötürü sürekli gidip-gelme beklentileri vs ) derken sorunlar daha da arttı ve kv ile tartıştık sonrasında da ben barışmak için bir atakta bulunmadım. Çünkü çok kızgındım, kv nin hayatıma müdahalesi, eşimin soğukluğu, iş ve aile sorunları derken iyice kafayı yedim ve ilaç kullanmaya başladım...Her şey üst üste geldi, yani sudan çıkmış balığa dönmüştüm.

Eşim istek ve taleplerini açık açık söyleyen biri değil, ailesi de öyle. Benim için aile çok önemlidir der mesela, bunun ardından kv nin çok önemli olması, asla kırılmaması, ilişkilerin düzgün gitmesi vs talepleri var. Eşim her açıdan mükemmel birini istiyor açıkçası. zaten aramızda çok yaş farkı var (13) ve kendisi aşırı mükemmeliyetçi biri. Evlenmeden önce çok peşimde koşması, ilk yıllarda bir dediğimi iki etmemesi, beni kırmaması derken ben bana karşı bu kadar öfke biriktirdiğini anlamamıştım...

Şu an eşim ya kendini değiştir, ya birbirimizi üzmeyelim bitirelim modunda...Kendini değiştir dediği sosyal,aile ilişkileri iyi olan, herkesle iyi olan, neşeli bir insan istiyormuş. (yani bu aynı zamanda kv nin de istediği gelin oluyor) akrabalar gelsin gitsin, tüm düğünlere gidilsin, annesi ile iyi olalım....ikimizin bir şeyler yapması yetmiyor artık ona...

peki sizler nasılsınız ? özellikle çalışan bayanlar, aile arkadaş ilişkileriniz çok mu iyi? herkesi idare ediyor musunuz ?

fikirlerinize ihtiyacım var...
eşin kesinlikle haklı
dogrucu davut bir noktadan sonra sıkar
sus biraz ve
gelinip gidilme misafir cagrılma olayı cok önemli insna akrabalarını cagırmalı
eşini bir nevi gurulandırmalı bak sen böyle yaparsan o sana nasıl davranır
seni dahada el üstünde tutar agzının içine bakar resmen
onun yası büyük kadın kıymetini bilir

bende soruyu kendi açımdan cevaplayayım. arkadas aile ilişkilerinde kimseyle kötü olmamaya çalışırım ama çok içli dışlı da olmam. etliye sütlüye pek karışmam kendi hayatımı kendi sınırlarım içinde yaşarım.
sizde o şekilde olabilirsiniz fakat bunu biraz eşininde anlayış göstermesi lazım. kv yi sevmek zorunda onla can ciğer olmak zorunda değilsin. kimse kimseyi sevmek zorunda değil ama saymak zorunda eşinin düşünce yapısını değiştirmesi lazım.

evilikte bir noktadan sonra zaten birlikte bişeler yapılmaz
eşle dostla akrabayla yapılır
ve kv ahhh iyi olsa onlada yapılır ama nerde iyi kv nadir var malesef

Burda konu sahibine herkes öyle pembe tablolar çizmiş ki sanırsın herkes kv ile dört dörtlük geciniyor arkadas cevresi geniş sosyallikten ölüyor.Konu sahibine sorun sen de diyen bile olmuş.Valla insanları tanıdıkca daha yalnızlastım.Bir iki tane can dostum var gerisi bos.Evliliklerde malesef büyük yük kadında oluyor.Erkeğin ailesine alışmak iyi geçinmek iş hayatını ev işlerini aksatmadan yürütmeye çalışmak bu arada cocuk varsa mükemmel bir anne olmaya calısmak genelde kadınlar eziliyor bu sorumlulukların altında eger es anlayıssızsa o da sacma sapan istekleriyle kadını daha cok eziyor yükünü hafifleteceğine.Yorumları okuyunca cok üzüldüm konu sahibine yardımcı olmak yerine üstüne gidilmiş.Hiç birimiz mükemmel değiliz tabi ki eşlerin birbirlerinden beklentileri olur ancak burada eşiniz sizi oldugunuz gibi kabul etmek yerine kafasındaki sablona uydurmaya calısıyor.Ne yapılmalı bilemedim.

evilikte bir noktadan sonra zaten birlikte bişeler yapılmaz
eşle dostla akrabayla yapılır
ve kv ahhh iyi olsa onlada yapılır ama nerde iyi kv nadir var malesef

O zaman niye evleniyoruz? Madem esle bisey yapilmaz? Bekar takilalim? Olmaz mi? Herkes kendi akrabasiyla biseyler yapar

inan öyle degil bak evlilik emek ister herkezin bir beklentisi var
evlilikte onlar karsılanınca mutluluk gelir

Valla esim benden anasinin, akrabalirinin, didisinin dididisin didisina kendimi ezdirmemi bekliyorsa, kusura bakmayiversin. Hiiicde gelemem böyle seylere. Hersey karsiliklidir bu hayatta. Ben esime söyle sormustumm, senin annenin bu söyledigi laflari yan komsumuz x teyze (cok sevdigimiz bi teyze) bana deseydi ne yapardin dedim, verdigi cevap, kimse sana öyle birsey diyemez, yasli basli demem veririm agzinin payini dedi, peki bunu yapan annen olunca degisen ne sorusuna cvp veremedi!

O zaman niye evleniyoruz? Madem esle bisey yapilmaz? Bekar takilalim? Olmaz mi? Herkes kendi akrabasiyla biseyler yapar
Çok ilginç yahu. Cidden haklısınız, madem kocamla takılmayacağım, ailesiyle takılacağım ya da arkadaşlarıyla, evlenmem kendi ailemle kendi arkadaşlarımla takılırım bana ne, ne uğraşayım dimi? Çok ilginç insanlar ve çok ilginç evlilik anlayışları var maalesef. Ben kocamla rahat rahat ömür boyu takılayım diye evlendim şahsen.

Çok ilginç yahu. Cidden haklısınız, madem kocamla takılmayacağım, ailesiyle takılacağım ya da arkadaşlarıyla, evlenmem kendi ailemle kendi arkadaşlarımla takılırım bana ne, ne uğraşayım dimi? Çok ilginç insanlar ve çok ilginç evlilik anlayışları var maalesef. Ben kocamla rahat rahat ömür boyu takılayım diye evlendim şahsen.

Aynen bende o sekilde düsünerek evlendim aslinda, demek hata bizdeymis :D neyse kocama yazmak yerine ben onun didisinin didisina yazim ne var ne yok nasil geciyo is diye :D Sonucta onla bisey yapamicakmisim, akrabalariyla takilacakmisim ya :D

eşin kesinlikle haklı
dogrucu davut bir noktadan sonra sıkar
sus biraz ve
gelinip gidilme misafir cagrılma olayı cok önemli insna akrabalarını cagırmalı
eşini bir nevi gurulandırmalı bak sen böyle yaparsan o sana nasıl davranır
seni dahada el üstünde tutar agzının içine bakar resmen
onun yası büyük kadın kıymetini bilir[

Karı koca çalışıyoruz küçük kızımız var.kreşten al, yemek hazırla ye iç onunla ilgilen.ev topla yat.hafta içi misafir mümkün değil.4 hafta sonu onda da ne eve misafir gelecek diye hazırlıkla uğraşmak istiyorum ne tatil gün başkasını rahatsız etmek istiyorum.tabi hiç gitmiyor değiliz ya da gelmiyor değiller.ama hiçbir zaman eşim akrabasını ağırladım diye gururlanmaz bu gururlanacak bişey değil.o kadar insanları gözünüzde büyütmek ne kadar doğru bilmiyorum.kapıyı çekince başbaşayız.kimse umrumuzda değil çok şükür. Bu arada sene de 1 gün eşimin akrabalarına yemek veririm iftarda.kalabalık 30-40 kişi en az.ama o kadar bizim hayatımızın merkezinde değillerdir .

Ben eşinin yaptıklarından hiç bir şey anlamadım canim. Senin yorumun ne bu durumda.

Ben eşinin yaptıklarından hiç bir şey anlamadım canim. Senin yorumun ne bu durumda.

şu an eşimin ailesine toz kondurmadığını, bana güvenmediğini, sevgimden emin olmadığını düşünüyorum. habire geçmişi düşünüp duruyor. tek suçlu ben değilim dediğimde evet bende sessiz ve yumuşak kaldım diyor, sessiz kaldın evet kendini anlatmadın ama yumuşak hayır çünkü o kadar soğuk ve katıydın ki senle konuşamaz olmuştum çekinmekten dedim.

düşünün eşinizle konuşmaktan çekiniyorsunuz? ne vahim değil mi. aynı evde iki yabancı.

arkadaşlar hepinizin yorumlarını tek tek okuyorum herkese teşekkür ederim öncelikle. kafamda şekilleniyor bazı şeyler artık. eşime sürekli geçmişi konuşacaksak, şunu yaptın bunu yaptın diye kafama kakacaksan, yaptıklarımın hiç bir kıymeti olmayacaksa zaten gitmez bu iş dedim.

ben hep eşimin hayatım haklısın ama annem de böyle hadi gel beraber gidelim gönüllerini alalım onu da böyle kabul et benim için demesini bekledim, nerde...öyle dese ben koşa koşa giderdim kv ye. çünkü daha önce de oldu kv yoktan yere küstü (sebep gene aynı benim kişiliğim) ben özür diledim. neden? karakterim için kimseden özür dilemek zorunda değilim. ben herkesle can ciğer olan biri değilim, insan düşkünü değilim.

eşim bana evlenme sebebini şöyle açıkladı; bir gün bir arkadaşı ile karşılaşmış diğer arkadaşı da akşam size geleceğiz eşimle demiş çok özenmiş vs.

adamın beklentisi bu işte.

Back