eşim yine konuştu dün gece...

Pesimde kopek oldugun yillara geri donmek istiyorsun der deyip ckar giderdim anamin evine..

İkiside 20 yaşında olsa bu dediğiniz toylukta kabul edilebilir ama belirli bir yaşa gelmiş birde 40lı yaşlardaki eşin bu sözü sindirebileceğini sanmıyorum yani dilin kemiği yok ve böyle seviyesiz şekilde söylenmek yerine bitecekse de yaşlarına uygun şekilde seviyeli bitmeli.

Sevgili konu sahibi eşiniz sizden neşeli olmanızı istemiş..bu aslında sadece sizin eşinize mahsus bir istek değil..kocalar eve geldiğinde sürekli yorgunum diye söylenen,bakımsız,suratsız biriyle karşılaşmak istemiyorlar..evet haklısınız insan sürekli topmodel kıvamında objektiflere gülümser gibi dolaşamaz ama eşe yansıtılan davranış mümkün olduğunca bu şekilde olmalı..eşinizin ailesiyle olan ilişkilerinize gelince..saygısızlık yapmadığınız sürece "elimden geleni yapıyorum aşkım, anneni seviyorum ama gösteremiyorum sende anla beni" türünden birşeyler söyleyin ki annesini düşman gibi görmediğinizi bilsin..
ev gezmelerinden bende nefret ederim ve sürekli sıkıfıkı olmaktan..bu yüzden kendim gibi bir koca aldım :)) eşinize "benim peşimden çok koştun" minvalinde birşey söylerseniz, alacağınız yanıt "koşmaz olaydım" olur..bu tip birşeyi duymaktan kaçının bence..herkes flört döneminde çaba gösterir ama ilerde bunu yüze vurmanın bir anlamı yok.. kaynananıza içinizden küfürde etseniz, "anneciğim bugün nasılsınız" çıksın ağzınızdan..evet doğrucu davutluk güzel bir özelliktir ama her doğru her yerde söylenmez..hayatta bazı kurallar vardır ve her duygunuzu dışa yansıtmamayı öğrenmelisiniz..annesi size naparsa yapsın, adam "olsun sen yinede saygı göster" der..o yüzden eşinizin yanında annesiyle zıtlaşmayın..bu evlilik ancak sizin gayretinizle yürür..bu ülkede işler böyle yürüyor..kadın çaba gösterirse evlilik sürüyor..evet bencede illet bir durum ama gerçek bu.

mesela kv niz gidilecek yeri, size gelecek misafiri, şüyu buyu her şeyi eşinize söylese sizi insan yerine koymasa sebep olarak da seninle yüz göz olmak istemiyorum dese napardınız?

benim hatam burda tepkimi görüşmeyerek vermek oldu ama bunlara sökmüyor, asla ayrı kalamıyorlar, eşim de diyor zaten ana kuzusu biri.

çok haklısınız aynen öyle. ben aslında gayet bakımlı, eşine hizmette kusuru olmayan (kendi de der sürekli bu konularda kimseye laf söyletmem) bir insanım ama yetmiyor çünkü kv sürekli eşime bir şeyler söyleme peşinde.

eşim daha önce de iki nişan atmış, aynı sebepler aslında. bu saatten sonra iki seçeneğim var ya ayrılmak ya da sürmesi için çaba göstermek. son bir çaba göstermem gerekiyor sonrasını allah bilir....

ilk yapacağım iş kv ile gidip barışmak ama eşim bu saatten sonra hiç bir önemi yokmuş,gram değeri yokmuş. e peki nerden başlayacağız önce içimiz sonra akrabalar dedim. senin yan apartmanda oturan annenle konuşmayayım ama tüm akrabalarını eve doldurayım olur mu bu dedim? zaten görüştükleri aman aman bir akraba yok, hepsi gösteriş, kv herkesle küstür kimseyi beğenmez, alttan alayım tarzı bir insan değil, hep onu alttan alacaksınız...

mesajınızı çok beğendim, inanın boşanmak çare değil çünkü gene evlensem gene aynı şeyleri yaşayacağım Türk ailesinin genel karakteri bu çünkü.

sizden biraz taktik alsam?

ne kadar güzel eşiniz yanınızdaymış ama siz de elinizden geleni yapmışsınız zaten hem de fazlasıyla... eşim kendince sorun çıkmasın diye başta susmuş, bense hiç bir problem olmadığını düşünüyordum o susunca.

En azından "keşke birde böyle deneseymişim" diye pişmanlık yaşamamak adına taktik değiştirip birde böyle çabalayın olmazsa olmaz zaten ama eşiniz çabaladığınızın farkında olsun..birde sürekli ona "annen şöyle,böyle" demeyin sizi dinlemekten sıkılır ciddiye almaz..hep annemi kötüleyip kafa ütülüyor der..bu adamların kafaları böyle çalışıyor..
bakın benim eşim annesini eleştirdi bir konuda bana..sonra ben "senin annen şöyle davranıyor" dediğimde birgün aldığım yanıt "annemi karıştırma şimdi yaptı geçti" oldu..haa dedim demekki işler böyle yürümüyor..adam aslında görüyor farkında ama bana karşı asla annenize birşey dedirtmeyecek..o günden sonra annesi hakkında birşey demedim..kadına mutlaka arada hediye alıyorum mesela..kullanıp kullanmaması,beğenip beğenmemesi zerre umurumda değil..ama kocam bunu görüyor ve asla bizi karşı karşıya getirmiyor çünkü biliyor ki ben annesiyle savaş halinde değilim..sizde olmayın eşiniz bunu görmeli

eşim çok beklentileri olmadığını söylüyor ama benim asıl sıkıntım kv nin eşimin üzerinden bizi yönetmesi, kendince her şeyi yapma, yaptırma çabası.

düşünün ki imam nikahımı bile haberim olmadan kıydırmış bir kadın. her şeyi kendi ayarlar düzenler ben sadece piyon olarak katılırım. benim tepki gösterdiğim nokta bu ama tepki gösterince ben haksız oluyorum.

ilk yapacağım iş kv ile gidip barışmak

jhayatinin hatasini yaparsin. Ben benden bilirim, istersen yat yere pas pas diye üzerine bassin yine degimiscek, sakin ama sakin yapma bu sefer iste herseyden önce kendine saygini özgüvenini kayberdersin

aynen çok haklısınız işin sırrını çözmüşsünüz. kendi annesinin ne halt olduğunun farkında ama alttan almazsam, bir şey dersem ben suçlu oluyorum.

jhayatinin hatasini yaparsin. Ben benden bilirim, istersen yat yere pas pas diye üzerine bassin yine degimiscek, sakin ama sakin yapma bu sefer iste herseyden önce kendine saygini özgüvenini kayberdersin
ben kimse için değil allah rızası için yapacağım, değişsin değişmesin umrumda değil. ben illa evliliğim için değil evliliğim bitse bile kendi karakterimi ortaya koymak için yapıcam

cocuk da varmis ve bosanna sebebi cok sudan sebepler onlar olmadan sosyal hayat eglence olmuyormuymus bu kamile anlayisiyla cok yuva yikilir ve gercekten cocugunu seven insan boyle secenekle gelmez kv ile iyi gecin tamam denilebilir ama onun disinda zorlama gereksiz vr zaten olacaksa zamanla olur

çocuk yok canım...

mesela görümcem eşimi aramış gelmek istiyoruz demiş eşimde ben bilmem jaipuru ara konuş diye cevap vermiş çalışan bayanım genelde haftasonuna iş bırakmamaya çalışıyorum açıkçası ben pek zaman ayıramıyorum arkadaş eş dost çevre ne kendi aileme nede onunkilere tatil günlerindede birlikte vakit gecirmeyi daha cok seviyoruz bence öncelikle eşinin senle zaman gecirmekten dah cok keyif almasını sağlamak ilgini çekmese bile onun sevdiği şeyleri birlikte yapın aynı film birlikte balık tutmak kamp eğer seninle keyif alıorsa başka kimseyi kafaya takmaz zaten

Bence soyle dusunmelisin
Birak kv yi huyunu suyunu..
Esin nasil bir insan sana karsi..kirmadan dokmeden yormadan acitmadan seviyormu seni..eger oyleyse bir adim atabilirsin esinin hatrina.

Aile ilişkileri önemlidir ama akrabalara dıdının dıdısına kadar değil. Böyle büyük adamlarla evlenmeyin diye boşuna demiyolar.

bilmiyorum eşime artık sadece benimle vakit geçirmek yetmiyor, aile, akraba, arkadaş da istiyor, eşim evlenmeden önce çok sosyal değilmiş, zaten tüm arkadaşları evli vs, şimdi hepsiyle sosyal olmak istiyor benimle birlikte.

Aile ilişkileri önemlidir ama akrabalara dıdının dıdısına kadar değil. Böyle büyük adamlarla evlenmeyin diye boşuna demiyolar.

çok dıdının dıdısı akrabalarını bilmiyorum açıkçası kv kendi eşinin ailesi ile bile küs..

Olay kvde de bitiyor. Bu kadınla uğraşın derim eşiniz zaten arada piyon sadece.
Mesela sizi aramadan bi misafir mi gelecek vs.dedi hemen arayın annecim önce beni aramam gerek bu evin hanımı benim deyin.
Ama kavga etmeden uzatmadan tartışmadan.
Her yaptığı hatada güzellikle sürdürün bu tavrı.
Bu şekilde onun planları alt üst olsun ama siz sert bi tavırla yapmayın bunu.
Öbür türlü hep onun dediği olursa zaten mutsuz olursunuz bi yere kadar dayanirsiniz.

Bence soyle dusunmelisin
Birak kv yi huyunu suyunu..
Esin nasil bir insan sana karsi..kirmadan dokmeden yormadan acitmadan seviyormu seni..eger oyleyse bir adim atabilirsin esinin hatrina.

evet eşim öyle bir insan İDİ...ama iki senedir içine atıyormuş, şimdi aşırı derecede biriktirmiş ve sinirli bir durumda. benim de hatam var, eşimin hatrına bir adım atmadım, kv dir büyüktür demedim. çünkü bana karşı neler düşündüğünün biliyorum ve hiç de olumlu değil bu düşünceler. eşimi bu kadar dolduran da kv ondan da adım gibi eminim. herşeyi annesine aktaran da eşim, o da suçlu zaten.

Çok değil, bir kaç ayda düzeltebilirsin herşeyi. Sadece biraz sabır, biraz kendini törpüleme. Her erkek ayni değil. Hoş kendi ailesini tamamen silip, evinde huzurlu oturan erkek ben görmedim. 5 yıl susuyor, 10 yıl susuyor ama illaki bir patlama yaşanıyor. Boşanmak en kolayı, siddet ve aldatma olmadığı sürece ben caba göstermeniz taraftarıyım. Çünkü her evlilikte kv, o yoksa görümce-etli-kayinbirader illaki olacak. Bir de su anda biraz sessizliğini koru. Çünkü iyi desen de kötü anlayacak, bir önyargı oluşmuştur kafasında. Eşinin sakinleştiğini hissedince kendini anlatmaya başlarsın yavaş yavaş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…