- 29 Temmuz 2017
- 1.097
- 2.569
- 133
- Konu Sahibi greengirll
-
Pesimde kopek oldugun yillara geri donmek istiyorsun der deyip ckar giderdim anamin evine..
Ben zaten eşinin dediği gibi biriyim ve öyle olmasını da savunuyorum.
Aile ilişkileri çok önemli, akrabalık ilişkileri ev ziyaretleri,düğümler kutlamalar mutlaka katılması gereken özel günlerdir.
Benim eşimde ailemle çok iyi olmalı bende eşimin ailesiyle çok iyiyim çok şükür. Evet yanlışlar Yok mı var. Ben kendi annemle nasıl zaman zaman anlaşamıyorsa kv ile de bazen anlaşamıyorum elbette ama saygı mutlaka oluyor. Benim yetişme tarzımda küçük büyüğüne saygılı olur. Sonuçta çok şükür eşimle zaman zaman tartışmalarımız olsa da (ki bu evlilikte çok doğal) sonuç olarak mutlu kalabiliyoruz.
Kaynanamın istediği gelin olmak diye etiketleyince yapamazsın zaten
İkiside 20 yaşında olsa bu dediğiniz toylukta kabul edilebilir ama belirli bir yaşa gelmiş birde 40lı yaşlardaki eşin bu sözü sindirebileceğini sanmıyorum yani dilin kemiği yok ve böyle seviyesiz şekilde söylenmek yerine bitecekse de yaşlarına uygun şekilde seviyeli bitmeli.
Sevgili konu sahibi eşiniz sizden neşeli olmanızı istemiş..bu aslında sadece sizin eşinize mahsus bir istek değil..kocalar eve geldiğinde sürekli yorgunum diye söylenen,bakımsız,suratsız biriyle karşılaşmak istemiyorlar..evet haklısınız insan sürekli topmodel kıvamında objektiflere gülümser gibi dolaşamaz ama eşe yansıtılan davranış mümkün olduğunca bu şekilde olmalı..eşinizin ailesiyle olan ilişkilerinize gelince..saygısızlık yapmadığınız sürece "elimden geleni yapıyorum aşkım, anneni seviyorum ama gösteremiyorum sende anla beni" türünden birşeyler söyleyin ki annesini düşman gibi görmediğinizi bilsin..
ev gezmelerinden bende nefret ederim ve sürekli sıkıfıkı olmaktan..bu yüzden kendim gibi bir koca aldım :)) eşinize "benim peşimden çok koştun" minvalinde birşey söylerseniz, alacağınız yanıt "koşmaz olaydım" olur..bu tip birşeyi duymaktan kaçının bence..herkes flört döneminde çaba gösterir ama ilerde bunu yüze vurmanın bir anlamı yok.. kaynananıza içinizden küfürde etseniz, "anneciğim bugün nasılsınız" çıksın ağzınızdan..evet doğrucu davutluk güzel bir özelliktir ama her doğru her yerde söylenmez..hayatta bazı kurallar vardır ve her duygunuzu dışa yansıtmamayı öğrenmelisiniz..annesi size naparsa yapsın, adam "olsun sen yinede saygı göster" der..o yüzden eşinizin yanında annesiyle zıtlaşmayın..bu evlilik ancak sizin gayretinizle yürür..bu ülkede işler böyle yürüyor..kadın çaba gösterirse evlilik sürüyor..evet bencede illet bir durum ama gerçek bu.
Dünya kendi eksenimiz etrafında dönmüyor malesef. Eşine karşı nasıl sorumlulukların varsa evlendikten sonra kendi ailene ve eşinin ailesine karşı da sorumlulukların var. Vıcık vıcık ilişkilere karşıyım. Mesafeli olduğu sürece kayınvalidenle diyaloğunu daha sıcak tutabilirsin. Hem onun gönlü olur hem eşinin böylece yuvanda yıkılmamış olur. Ne bu hemen boşanma falan ya az biraz mücadele edin, fedakarlık yapın, benliğinizden ödün vermeden karşı tarafın sizinle ilgili istediği şeylerde kendinizi törpüleyin. Bu forumdaki üye yorumlarına bakacak olursak 7 kocalı hürmüz olup çıkıcaz nedir bu ya?
Bu seneye kadar çalışıyordum. İkinci çocuğum doğduğu için istifa ettim.
Bizim evliliğimiz de sizin evliliğiniz gibiydi. Sürekli birileri gelsin evimize biz onlara gidelim. Gelip gitme olaylarında kayınvalide hep yanımızda olsun. Evlerimiz çoook uzak olmasına karşın haftada 2-3 kere oraya gidelim isterdi. Tatil günümüz varsa geceden oraya gidelim günü orda geçirelim isterdi. Evlenmeden önce annecime çok misafir gelirdi. Minimum haftada yemeli 4 kere misafire. Evlendikten sonra misafir olaylarını yadırgamadım. Ama çalışınca bana zor oluyordu. Evimde ikramlık bişeyler hazır bulunduruyordum. Yani idare etmeye çalıştım.
Çünkü eşim bunları aslında onun için yaptığımın farkındaydı. Bazen misafiri kabul ederdim o yorgunluğumu fark edip misafiri arayıp ya kusura bakmayın benim haberim yoktu eşimle iş yemeğine gitmek zorundayız, başka bi yere davetliyiz gibi şeyler söyleyip bir iki gece bize kaçamak yaptırırdı. Hiç olmazsa çadırımızı uyku tulumumuzu alıp kampa gider balık tutardık. Ben görmeden kayınvalideme kızardı yeter artık bu hafta misafir istemiyorum dinleneceğiz gelenlere kapıyı açmam derdi. Bu arada temizliğe herşeye yardım ederdi. Şimdi iki çocuğum var ve bütün bunlar bitti diyebilirim. Bu arada Güler yüzlü oldum. Ama ne istiyorsam söyledim. Gitmek istemiyorsam şu zamana gidebilirim ya da gelemiycem dedim. Araya eşimi sokmamaya çalıştım. Şimdi ben ne dersem o nasıl istersem öyle olur.
Burda önemli olan yaptığım herşeyi eşimin taktir etmesi. Benim karşımda değil yanımda olmasıydı. Annesi bişey anlatacak olsa bile önce yazilimcidan duymak istiyorum demesi. Bi plan yapılıyorsa ara yazilimciya sor ya da bi ona sormam lazım demesiydi. Sadece senin değişmenle bu iş olamaz. Fedekarlık karşılıklı olan bişey. Sadece tek taraflı özveri ile evlilik olmaz olamaz. Sizde ondan isteklerinizi talep edin orta noktada buluşmaya çalışın eğer boşanmayacaksanız yani kararınız devamsa
Çalışan bir kadın herkesin gönlünü yapamaz. Eğer çok sık misafir gelecekse, siz gidecekseniz, kalan vakitlerde de kayınvalidenin gönlünü hoş edecekseniz size ne kaldı?
Güleryüzlü olup kimseyi kırmadan ilişkileri optimum seviyede tutarsanız sizin için en iyisi olur.
Eşiniz blöf yapıyor sanki. Siz cazgır, sürekli asık suratlı, kimseyle görüşmeyen, eşinizi de uzaklaştırmaya çalışan biri değilseniz boşanma sebebi değil.
ilk yapacağım iş kv ile gidip barışmak
En azından "keşke birde böyle deneseymişim" diye pişmanlık yaşamamak adına taktik değiştirip birde böyle çabalayın olmazsa olmaz zaten ama eşiniz çabaladığınızın farkında olsun..birde sürekli ona "annen şöyle,böyle" demeyin sizi dinlemekten sıkılır ciddiye almaz..hep annemi kötüleyip kafa ütülüyor der..bu adamların kafaları böyle çalışıyor..
bakın benim eşim annesini eleştirdi bir konuda bana..sonra ben "senin annen şöyle davranıyor" dediğimde birgün aldığım yanıt "annemi karıştırma şimdi yaptı geçti" oldu..haa dedim demekki işler böyle yürümüyor..adam aslında görüyor farkında ama bana karşı asla annenize birşey dedirtmeyecek..o günden sonra annesi hakkında birşey demedim..kadına mutlaka arada hediye alıyorum mesela..kullanıp kullanmaması,beğenip beğenmemesi zerre umurumda değil..ama kocam bunu görüyor ve asla bizi karşı karşıya getirmiyor çünkü biliyor ki ben annesiyle savaş halinde değilim..sizde olmayın eşiniz bunu görmeli
ben kimse için değil allah rızası için yapacağım, değişsin değişmesin umrumda değil. ben illa evliliğim için değil evliliğim bitse bile kendi karakterimi ortaya koymak için yapıcamjhayatinin hatasini yaparsin. Ben benden bilirim, istersen yat yere pas pas diye üzerine bassin yine degimiscek, sakin ama sakin yapma bu sefer iste herseyden önce kendine saygini özgüvenini kayberdersin
cocuk da varmis ve bosanna sebebi cok sudan sebepler onlar olmadan sosyal hayat eglence olmuyormuymus bu kamile anlayisiyla cok yuva yikilir ve gercekten cocugunu seven insan boyle secenekle gelmez kv ile iyi gecin tamam denilebilir ama onun disinda zorlama gereksiz vr zaten olacaksa zamanla olurKızlar merhaba, bir önceki konumda eşimle boşanma aşamasında olduğumuzu yazmıştım. Konu kv bazlı görünse de eşim ısrarla konunun benle alakalı olduğunu söylüyor. Şöyle ki; eşimle evleneli 5 sene oldu ve ilk zamanlar iş hayatında da evlilik hayatında da toydum. Mesela işyerinde herkesi çok iyi sanardım samimi olurdum sonra niyetlerinin kötü olduğunu anlayınca kendimi çekerdim, yani onlar gibi yüzlerine gülüp arkadan konuşup gemimi yürütmezdim. Aile ve arkadaş çevresinde de öyle. Doğrucu davuttum yani...bunun sonuçlarını az çok anlarsınız etrafınızda kimse kalmıyor, sadece çekirdek aile ve arkadaşlar.
Evlendikten sonra da kv nin sürekli baskıları yüzünden (her şeyin içinde olması, doğru söylese bile sürekli eşimin üstünden müdahale etmeye çalışması, aşırı nazlı olması, pohpoh beklemesi, eşimin aile içimizi ona anlatması, çok yakın olmamızdan ötürü sürekli gidip-gelme beklentileri vs ) derken sorunlar daha da arttı ve kv ile tartıştık sonrasında da ben barışmak için bir atakta bulunmadım. Çünkü çok kızgındım, kv nin hayatıma müdahalesi, eşimin soğukluğu, iş ve aile sorunları derken iyice kafayı yedim ve ilaç kullanmaya başladım...Her şey üst üste geldi, yani sudan çıkmış balığa dönmüştüm.
Eşim istek ve taleplerini açık açık söyleyen biri değil, ailesi de öyle. Benim için aile çok önemlidir der mesela, bunun ardından kv nin çok önemli olması, asla kırılmaması, ilişkilerin düzgün gitmesi vs talepleri var. Eşim her açıdan mükemmel birini istiyor açıkçası. zaten aramızda çok yaş farkı var (13) ve kendisi aşırı mükemmeliyetçi biri. Evlenmeden önce çok peşimde koşması, ilk yıllarda bir dediğimi iki etmemesi, beni kırmaması derken ben bana karşı bu kadar öfke biriktirdiğini anlamamıştım...
Şu an eşim ya kendini değiştir, ya birbirimizi üzmeyelim bitirelim modunda...Kendini değiştir dediği sosyal,aile ilişkileri iyi olan, herkesle iyi olan, neşeli bir insan istiyormuş. (yani bu aynı zamanda kv nin de istediği gelin oluyor) akrabalar gelsin gitsin, tüm düğünlere gidilsin, annesi ile iyi olalım....ikimizin bir şeyler yapması yetmiyor artık ona...
peki sizler nasılsınız ? özellikle çalışan bayanlar, aile arkadaş ilişkileriniz çok mu iyi? herkesi idare ediyor musunuz ?
fikirlerinize ihtiyacım var...
çocuk yok canım...cocuk da varmis ve bosanna sebebi cok sudan sebepler onlar olmadan sosyal hayat eglence olmuyormuymus bu kamile anlayisiyla cok yuva yikilir ve gercekten cocugunu seven insan boyle secenekle gelmez kv ile iyi gecin tamam denilebilir ama onun disinda zorlama gereksiz vr zaten olacaksa zamanla olur
mesela görümcem eşimi aramış gelmek istiyoruz demiş eşimde ben bilmem jaipuru ara konuş diye cevap vermiş çalışan bayanım genelde haftasonuna iş bırakmamaya çalışıyorum açıkçası ben pek zaman ayıramıyorum arkadaş eş dost çevre ne kendi aileme nede onunkilere tatil günlerindede birlikte vakit gecirmeyi daha cok seviyoruz bence öncelikle eşinin senle zaman gecirmekten dah cok keyif almasını sağlamak ilgini çekmese bile onun sevdiği şeyleri birlikte yapın aynı film birlikte balık tutmak kamp eğer seninle keyif alıorsa başka kimseyi kafaya takmaz zatenKızlar merhaba, bir önceki konumda eşimle boşanma aşamasında olduğumuzu yazmıştım. Konu kv bazlı görünse de eşim ısrarla konunun benle alakalı olduğunu söylüyor. Şöyle ki; eşimle evleneli 5 sene oldu ve ilk zamanlar iş hayatında da evlilik hayatında da toydum. Mesela işyerinde herkesi çok iyi sanardım samimi olurdum sonra niyetlerinin kötü olduğunu anlayınca kendimi çekerdim, yani onlar gibi yüzlerine gülüp arkadan konuşup gemimi yürütmezdim. Aile ve arkadaş çevresinde de öyle. Doğrucu davuttum yani...bunun sonuçlarını az çok anlarsınız etrafınızda kimse kalmıyor, sadece çekirdek aile ve arkadaşlar.
Evlendikten sonra da kv nin sürekli baskıları yüzünden (her şeyin içinde olması, doğru söylese bile sürekli eşimin üstünden müdahale etmeye çalışması, aşırı nazlı olması, pohpoh beklemesi, eşimin aile içimizi ona anlatması, çok yakın olmamızdan ötürü sürekli gidip-gelme beklentileri vs ) derken sorunlar daha da arttı ve kv ile tartıştık sonrasında da ben barışmak için bir atakta bulunmadım. Çünkü çok kızgındım, kv nin hayatıma müdahalesi, eşimin soğukluğu, iş ve aile sorunları derken iyice kafayı yedim ve ilaç kullanmaya başladım...Her şey üst üste geldi, yani sudan çıkmış balığa dönmüştüm.
Eşim istek ve taleplerini açık açık söyleyen biri değil, ailesi de öyle. Benim için aile çok önemlidir der mesela, bunun ardından kv nin çok önemli olması, asla kırılmaması, ilişkilerin düzgün gitmesi vs talepleri var. Eşim her açıdan mükemmel birini istiyor açıkçası. zaten aramızda çok yaş farkı var (13) ve kendisi aşırı mükemmeliyetçi biri. Evlenmeden önce çok peşimde koşması, ilk yıllarda bir dediğimi iki etmemesi, beni kırmaması derken ben bana karşı bu kadar öfke biriktirdiğini anlamamıştım...
Şu an eşim ya kendini değiştir, ya birbirimizi üzmeyelim bitirelim modunda...Kendini değiştir dediği sosyal,aile ilişkileri iyi olan, herkesle iyi olan, neşeli bir insan istiyormuş. (yani bu aynı zamanda kv nin de istediği gelin oluyor) akrabalar gelsin gitsin, tüm düğünlere gidilsin, annesi ile iyi olalım....ikimizin bir şeyler yapması yetmiyor artık ona...
peki sizler nasılsınız ? özellikle çalışan bayanlar, aile arkadaş ilişkileriniz çok mu iyi? herkesi idare ediyor musunuz ?
fikirlerinize ihtiyacım var...
mesela görümcem eşimi aramış gelmek istiyoruz demiş eşimde ben bilmem jaipuru ara konuş diye cevap vermiş çalışan bayanım genelde haftasonuna iş bırakmamaya çalışıyorum açıkçası ben pek zaman ayıramıyorum arkadaş eş dost çevre ne kendi aileme nede onunkilere tatil günlerindede birlikte vakit gecirmeyi daha cok seviyoruz bence öncelikle eşinin senle zaman gecirmekten dah cok keyif almasını sağlamak ilgini çekmese bile onun sevdiği şeyleri birlikte yapın aynı film birlikte balık tutmak kamp eğer seninle keyif alıorsa başka kimseyi kafaya takmaz zaten
Aile ilişkileri önemlidir ama akrabalara dıdının dıdısına kadar değil. Böyle büyük adamlarla evlenmeyin diye boşuna demiyolar.
Bence soyle dusunmelisin
Birak kv yi huyunu suyunu..
Esin nasil bir insan sana karsi..kirmadan dokmeden yormadan acitmadan seviyormu seni..eger oyleyse bir adim atabilirsin esinin hatrina.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?