eşim yine konuştu dün gece...

hayır yanlış anlamışsınız asosyal değilim, gün içinde sürekli insanlarla birlikte olduğum bir işte çalışıyorum akşam eve gitmem 19:30-20 arası. arkadaşlarım tabi ki var ama şehir dışındalar gittikçe görüşüyorum ya da telefon vs. aile olarak biraz uzak kalmıştık herkesin kendi derdi oldu son yıllarda şimdi yakınlaştık ama eşim tabi bunları görmek istediği gibi yorumlamak istediği gibi yorumluyor inanın, bir şeyi kendi nasıl görüyorsa asla ikna edemezsiniz...kv de öyle kendi de öyle. ve bana bunu söyleyen kv herkesle küs nerdeyse tüm akrabaları ile:) kp nin tüm ailesi ile kv küs, kendi ailesinin çoğuyla küs, habire birileriyle küser barışır, kendi abisi ile bile. hani dinime küfreden Müslüman olsa diyeceğim...kv ye haldur huldur misafir vs gelmez.

asıl ben bekarken bizim ev misafirden geçilmezdi, akraba komşu vs asla boş kalmazdı ev inanın bıkmıştım ben evlenince biraz sakin kalayım, eşimle kalayım istedim adım asosyal oldu. eşim işten 9 dan önce gelmez, haftaiçi kim misafir ağırlayacak bu durumda?

eşim de şu gün şunlar gelecek de demedi hiç bir zaman, hep kv bir şeyler ayarlama peşinde oldu. düşünün bayram sabahı kalkıyorsunuz, kv telefondan eşime ültimatom veriyor şuna gidin buna gidin. asıl eşimin akrabalar ile pek bir bağı yok ki annesinden ültimatom bekliyor...

ve bu insanlar beni yaftalıyor.

arkadaşlar annem eşimle konuşmuş, yanlış anlaşılan cümleyi hayır kızım doğru anlatmış demek için. hala kendi annesine bakın mesajına karşılık verdi bayramda falan diyormuş, annem demiş bundan önceki hiç bir mesajına karşılık vermedi herkes biliyor, kızımın halası cevap vermezseniz bu kız nasıl size gelip gidecek yok sayıyorsunuz dediği için cevap yazdı yapma oğlum demiş. bu kız çekindi sen mesaj at dedin attı (özür diledim gelip elinizi öpmek istiyorum vs dedim mesajda tık yok).

eşime başkası mı var yoksa demiş benimki çok bozulmuş. sonra sinirle karar vermek istemiyorum sakin karar vericem falan demiş, annem de saygım var demiş kararınıza.

kv ile kendımce en kötü en kırgın zamanımda bile gittim geldim kocamı asla tek göndermem doldurmasınlar diye yapıyorlar çünkü ,
bence çok konuşan neseli biriyimdir , misafiri severim ama ASLA habersiz misafir sevmem annemi bile istemem ,
evet düğün derneklere gidilip gelinmesi gerekli , herkes bana ne kadar gülüyorsa bende o kadar gülüyorum diğer düğünde görüşmek dileigyle diye ayrılıyorum ortamdan ,
herşeyden önemlisi kendimden ödün vermıyorum ama eşimlede mutlu olmak istiyorum
sen bunu istiyormusun bunu kendıne sor zaten gerisi gelir

tabiki istiyorum ama eşimde annesi de geçmişe takılı, takık insanlar. sürekli bana şunu yaptın böyle yaptın diye önüme sürecekse zaten olmaz ki bu iş...eşime de bunu söyledim ama bilemiyorum kafam öyle karışık ki.

kızlar bu arada düğün-dernek derken yanlış anlaşılmasın, akraba düğünlerine falan gidiyorum,ama eşim tüm ama tüm davet edildiğimiz alakası bile olmayan düğünlere gidelim istiyor, başka ildeki bile. yorgun hasta oluyorum bazen gidemiyorum eşim bu sefer yalnız gidiyor kimisine ama inanın böyle alakasız ötesi düğünler.

misafir konusunda da kv müdahale ettiği için inat yaptım ve ağırlamadım akrabalarını, eşim de yok şu senin yemeklerini yemez şöyle böyle diyerek baştan zaten hevesimi kırdı.

atıyorum dün akşam örnek veriyor mesela görüşelim dediği insanlar benden kaç yaş büyük, zaten eşim de benden 13 yaş büyük olduğu için çevresindekiler ondan da büyük nerdeyse ve eşleri hep orta yaşlı çocuklu bayanlar ben yanlarında kendimi çok alakasız hissediyorum. zaten arkadaşları da hep il dışında. arkadaştan dosttan ölmüyor yani. senede bir gelir arkadaşları buluşur ya da evde ağırlarız.

ailesi de çok garip, ramazanda görümcemle eşini yemeğe aldım, tüm akşam görümcemin eşinin beni övmesiyle ve görümcemin de içten içe bilenmesiyle geçti.

Neden görüşmüyor sun ? Eşin ne diyor bu duruma , hep merak etmişimdir böyle durumları , eşin görüşüyor mu peki ? Bayram seyran cenaze vs olduğund da mı görüşmüyorsun ?

Onlar kendileri istedi böyle olmasını. Eşimi ararlar konusur kapatırlar 5 dk bile sürmez. Beni kimse aramıyor ki zaten, ben neden arayayım onca yaptıklarına rağmen? Bayram seyranda gitmiyoruz. Daha doğrusu gidemiyoruz eşim asker ve biz çok uzağız memlekete. Tlfnla Aramıyorumda. Aramıyolarda :) yani herkes halinden memmun. Cenaze Allah göstermesin olmadı...

Ben açıkçası bu kadar gerizekalı bir adama asla bir gram çekim hissedemem bırak aşkı sevdayı. Nasıl katlanıyorsun onun beyninin çalışma şekline yahu? Anasının kuzusu, beyni de o kadar.

İddia ediyorum ki bu kaynanaları alıp bir odun ateşiyle kavurup yok etseler dünya adeta bir cennet bahçesi olacak. Ama sonra anacığımın da birgün kaynana olacağı düşüncesi geliyor aklıma ve hemen bu nahoş fikirden uzaklaşıp tövbeler ediyorum

+1000

Ben açıkçası bu kadar gerizekalı bir adama asla bir gram çekim hissedemem bırak aşkı sevdayı. Nasıl katlanıyorsun onun beyninin çalışma şekline yahu? Anasının kuzusu, beyni de o kadar.
ana kuzusu olduğunu, hatta ailesine bağımlı olduğunu da kendi itiraf ediyor zaten. valla bu adam büyük bir kurumda yönetici şu an :)

dışardan baksan kime söylesem inanmaz...ama böyle işte...

oh mis valla çok şanslısınız :)

Ben düğün dernekti, bayram gezmesiydi, sonra evime misafir o kadar seven bir insan-dım (!) ki..
Yakın arkadaşlarım, akrabalarım vs için hala öyle sayılır.
Bu eşimin ailesi işin de en bastaydı hatta.
Sonra onların arkadan konuşmaları, dedikodu, beğenmemezlik, hep açık aramaları beni nefret ettirdi.
Şimdi bir gece bile gelse kv iğreti oluyorum, bunalıma giriyorum resmen.
Çünkü biliyorum ki değiştirdiğim yatak çarşafıma, yaptığım yemeğe kadar, oğlumu yıkadım mı, poposunu sildim mi İnanın bunlara kadar dikkat ediyor.
Had bilmiyor, kim böyle bir insanı ağırlamak ister, ne için idare edeyim.
Bana ne.. Sorun çıkarmasın, basımın üstüne gelsin. Ama idare etmem, etmekten fayda da görmedim, sadece daha fazla hadsizlik yapar o kadar..
Sıcaklık duymuyorsan da eşin mutlu olsun diye kimseyle sosyal samimi olmana gerek yok.
Eşin seni seviyorsa böyle kabul etsin.

Aah ah bende zamanında yerlere yatardım onlar gelince. Nişanlıyken Kızına ayrı kaynanaya ayrı yemek hazırlardk. Meyvesini soyar dilimler getirirdim. Pardesüye kadar gydirir ayakkabısını terliğini ayaklarının önüne kadar getirirdim. Eşimle kavga etse eşimi ben yumuşatırdım. Kız kardeşine kızardı eşim kısıtlardı, sen karışma abilik böyle olmaz benim abimin bana yaptığını sen ona yapma derdim razı ederdim kızla konusurdum dertleşirdim sırrını açık etmezdim. Hâlâ da etmedim.. kendimizden önce onlara ev almayı bile teklif ettim eşime. Tabi bunların hepsi nişanlıyken oldu. Aldım payımı :))
Düğün gününe kadar sabrettim. Tabi düğün sonrası astalavista beybiii :)) yüzgöz olmadım tabiki. Sadece elimi eteğimi tamamen çektim...oturacak minder bırakmadılar. Şimdiyse vicdanım rahat... kıymet bilmiyorlar. Onlara Ferhunde gbi gelin lazım

Nedense hep sizi suçlu gördüm. Yok kayın valideniz akrabalariyla kusmuste . Ya bacim o kayınvalide nin sorunu , seni ne ilgilendirirki. İki kaşık yemek hazırlayıp bir misafir agirlayamadin mi? Bırak kayinvaliden eşin ne derse desin . Sen elinden geldiğince agirlaman lazımdı misafirlerini. Bizim kültürümüzde var birkere bu. Sen farklısın kayinvaliden farklı. O kuş diye belliki sizin kusmenizi istememiş. Birazda ben bilirim kafasından kurtulun. Esinde bu yüzden gıcık gidiyor. Her erkek başkalarının yanında buyutulmek ister. Evine birileri gelip gitsin ister . Güler yüzü vs. Kim istemez ki. Azcık şu kayınvalide le ri rakip gibi görmekten vazgeçin. Bunları sana annen söyleseydi annen nazlansaydi triplenseydi zoruna gitmezdi. Eşininde annesi olduğu için zoruna gitmiyor. Belli annesini senden daha iyi tanıdığı için kötü niyet beslemedigini bildiği için böyle davraniyordur. Malesef ki evlilikte ailelerde çok önemli. Tek taştan duvar olmuyo bacim bunu yaz bir kenara. Esinede diyecegini demişsin. Bırak kararmi veriyor ne yapıyorsa yapsın. Sessiz kal.

Canim ailesiyle gorus belli bi seviyede yani mesela haftada bir git misafirleri gelmek isteyince kabul et dugunlere falan gitmelisin bunlar olmasi gereken seyler diye dusunuyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…