eşim yine konuştu dün gece...

greengirll

yok başlık falan
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2012
9.044
9.555
398
Kızlar merhaba, bir önceki konumda eşimle boşanma aşamasında olduğumuzu yazmıştım. Konu kv bazlı görünse de eşim ısrarla konunun benle alakalı olduğunu söylüyor. Şöyle ki; eşimle evleneli 5 sene oldu ve ilk zamanlar iş hayatında da evlilik hayatında da toydum. Mesela işyerinde herkesi çok iyi sanardım samimi olurdum sonra niyetlerinin kötü olduğunu anlayınca kendimi çekerdim, yani onlar gibi yüzlerine gülüp arkadan konuşup gemimi yürütmezdim. Aile ve arkadaş çevresinde de öyle. Doğrucu davuttum yani...bunun sonuçlarını az çok anlarsınız etrafınızda kimse kalmıyor, sadece çekirdek aile ve arkadaşlar.

Evlendikten sonra da kv nin sürekli baskıları yüzünden (her şeyin içinde olması, doğru söylese bile sürekli eşimin üstünden müdahale etmeye çalışması, aşırı nazlı olması, pohpoh beklemesi, eşimin aile içimizi ona anlatması, çok yakın olmamızdan ötürü sürekli gidip-gelme beklentileri vs ) derken sorunlar daha da arttı ve kv ile tartıştık sonrasında da ben barışmak için bir atakta bulunmadım. Çünkü çok kızgındım, kv nin hayatıma müdahalesi, eşimin soğukluğu, iş ve aile sorunları derken iyice kafayı yedim ve ilaç kullanmaya başladım...Her şey üst üste geldi, yani sudan çıkmış balığa dönmüştüm.

Eşim istek ve taleplerini açık açık söyleyen biri değil, ailesi de öyle. Benim için aile çok önemlidir der mesela, bunun ardından kv nin çok önemli olması, asla kırılmaması, ilişkilerin düzgün gitmesi vs talepleri var. Eşim her açıdan mükemmel birini istiyor açıkçası. zaten aramızda çok yaş farkı var (13) ve kendisi aşırı mükemmeliyetçi biri. Evlenmeden önce çok peşimde koşması, ilk yıllarda bir dediğimi iki etmemesi, beni kırmaması derken ben bana karşı bu kadar öfke biriktirdiğini anlamamıştım...

Şu an eşim ya kendini değiştir, ya birbirimizi üzmeyelim bitirelim modunda...Kendini değiştir dediği sosyal,aile ilişkileri iyi olan, herkesle iyi olan, neşeli bir insan istiyormuş. (yani bu aynı zamanda kv nin de istediği gelin oluyor) akrabalar gelsin gitsin, tüm düğünlere gidilsin, annesi ile iyi olalım....ikimizin bir şeyler yapması yetmiyor artık ona...

peki sizler nasılsınız ? özellikle çalışan bayanlar, aile arkadaş ilişkileriniz çok mu iyi? herkesi idare ediyor musunuz ?

fikirlerinize ihtiyacım var...

Ben zaten eşinin dediği gibi biriyim ve öyle olmasını da savunuyorum.
Aile ilişkileri çok önemli, akrabalık ilişkileri ev ziyaretleri,düğümler kutlamalar mutlaka katılması gereken özel günlerdir.
Benim eşimde ailemle çok iyi olmalı bende eşimin ailesiyle çok iyiyim çok şükür. Evet yanlışlar Yok mı var. Ben kendi annemle nasıl zaman zaman anlaşamıyorsa kv ile de bazen anlaşamıyorum elbette ama saygı mutlaka oluyor. Benim yetişme tarzımda küçük büyüğüne saygılı olur. Sonuçta çok şükür eşimle zaman zaman tartışmalarımız olsa da (ki bu evlilikte çok doğal) sonuç olarak mutlu kalabiliyoruz.
Kaynanamın istediği gelin olmak diye etiketleyince yapamazsın zaten

Ben çalışan bir bayanım ve mesafeliyim.
Ancak düğün dernek işleri olunca gider gönül alırım .
Çok gidip gelmem zaten zamanım yok hatta zamanımız
Çocuktu işti güçtü derken kendimize bile fırsat bulamıyoruz .

akrabalar ile bağlarımız kuvvetlidir. Gelenekçi ve memleketiyiz. Eşimle en güçlü bağlarımızdan biri bu. Bi şekilde kv ne mesafeli ama yakın olabilirsin. Eşinin annesi sonuçta. Sosyal hayatında etrafında kimsenin olmayışı Şen'de bir sorun olduğunun gösteresidir. Kimse dört dörtlük değil sonuçta. Bence eşin biraz haklı. Ben eşimin aileme anneme saygılı sevgili ve yakın olmasını isterim herzaman oda bunu benden ister. Kimi zaman içimden gelerek giderim kimi zaman gelmeyerek. Ama aile olmak bazen fedakarlık gerektirir. Kv sini can ciğer kimse sevmez aşağı yukarı genelleme yaparsak. Ama bak etrafına sırf yuvaları mutlulukları için bişeylere katlanırlar. Bunu eşinin mutluluğu adına yap. Sana demiyorum ki kendini ezdir. Eşin bugün gidelim diyorsa gitmek istemiyorsan de ki yarın bi kek yapıyım öyle birlikte gidelim 1 saat çay içer geliriz. Tatlı dil yılanı deliğen çıkarır.

peki sizler nasılsınız ? özellikle çalışan bayanlar, aile arkadaş ilişkileriniz çok mu iyi? herkesi idare ediyor musunuz ?
İlişkilerin mükemmel olmasının tek şartı var,ya minimum seviyede ya da hiç görüşmemek,aksi mümkün değildir.
Çünkü karşı taraftan mükemmel olması talimatı geliyorsa bir arıza var demektir ve senden alttan alman beklenir.
Ben köyün delisi kıvamındayım,onlar beni idare ediyor.
Annem ve ablam da dahil bu duruma ama onlara biraz toleranslıyım çünkü onlardan başka kimsem yok bu hayatta,
Evliyim evet ama eş bile bazen en uzağın gibi davranabiliyor.
Eş ailesi ile hiç görüşmüyorum,bu konuda baskı görmemek gibi bir söz de almıştım evlenmeden önce.

neden kendini degistirecekmissin? böyle durumlarda uzlasilmali, yani ortak cözümler aranmali.. yani calisan bir bayan olarak herseye herkese yetmeni kimse bekleyemez senden.. biz sahsen hafta ici kimseyle görüsmüyoruz, belki arkadaslarla, ama o da cok nadir.. cünkü anca hallediyorum islerimi, ayaklarimi uzatmak istiyorum bende.. hafta sonu da her iki tarafin ailesinin gönlü alinir, bi kac saat oturulur kalkilir.. yani madem konusmaya baslamissiniz, bari uzlasmaya baslayin.. senin icinde yoksa eger, sen simdi ne sözler verirsen ver, 2 gün sonra yine ayni konularla geri döneceksin...

Annesini kirmamak vs mukemmel oldugunu gostermezki.. bak tatlim saygi hak edilen birseydir.. karsidaki hep seni ezmeye calisiyosa bi zaman sonra saygida gostermezsin yani...ya da cok politik olacaksin.. zaten dogrucu olanlarin kaybettigi nokta bu bana kalirsa...erkeklerin geneli boyle bence..once kul kole kopek olur pesinde sonrada ailesi en kiymetli olur.. halbuki bekarlikta oturup sohbet ettikleri yok..isin zor.. esinde yasca cok buyuk.. hersey ask demek degil ne yazikki bunu anlamak gec oluyor.. birde dikkatimi ceken evlilikler genelde 4-5 yil sonra catirdamaya basliyor..

Dünya kendi eksenimiz etrafında dönmüyor malesef. Eşine karşı nasıl sorumlulukların varsa evlendikten sonra kendi ailene ve eşinin ailesine karşı da sorumlulukların var. Vıcık vıcık ilişkilere karşıyım. Mesafeli olduğu sürece kayınvalidenle diyaloğunu daha sıcak tutabilirsin. Hem onun gönlü olur hem eşinin böylece yuvanda yıkılmamış olur. Ne bu hemen boşanma falan ya az biraz mücadele edin, fedakarlık yapın, benliğinizden ödün vermeden karşı tarafın sizinle ilgili istediği şeylerde kendinizi törpüleyin. Bu forumdaki üye yorumlarına bakacak olursak 7 kocalı hürmüz olup çıkıcaz nedir bu ya?

Bu seneye kadar çalışıyordum. İkinci çocuğum doğduğu için istifa ettim.

Bizim evliliğimiz de sizin evliliğiniz gibiydi. Sürekli birileri gelsin evimize biz onlara gidelim. Gelip gitme olaylarında kayınvalide hep yanımızda olsun. Evlerimiz çoook uzak olmasına karşın haftada 2-3 kere oraya gidelim isterdi. Tatil günümüz varsa geceden oraya gidelim günü orda geçirelim isterdi. Evlenmeden önce annecime çok misafir gelirdi. Minimum haftada yemeli 4 kere misafire. Evlendikten sonra misafir olaylarını yadırgamadım. Ama çalışınca bana zor oluyordu. Evimde ikramlık bişeyler hazır bulunduruyordum. Yani idare etmeye çalıştım.
Çünkü eşim bunları aslında onun için yaptığımın farkındaydı. Bazen misafiri kabul ederdim o yorgunluğumu fark edip misafiri arayıp ya kusura bakmayın benim haberim yoktu eşimle iş yemeğine gitmek zorundayız, başka bi yere davetliyiz gibi şeyler söyleyip bir iki gece bize kaçamak yaptırırdı. Hiç olmazsa çadırımızı uyku tulumumuzu alıp kampa gider balık tutardık. Ben görmeden kayınvalideme kızardı yeter artık bu hafta misafir istemiyorum dinleneceğiz gelenlere kapıyı açmam derdi. Bu arada temizliğe herşeye yardım ederdi. Şimdi iki çocuğum var ve bütün bunlar bitti diyebilirim. Bu arada Güler yüzlü oldum. Ama ne istiyorsam söyledim. Gitmek istemiyorsam şu zamana gidebilirim ya da gelemiycem dedim. Araya eşimi sokmamaya çalıştım. Şimdi ben ne dersem o nasıl istersem öyle olur.

Burda önemli olan yaptığım herşeyi eşimin taktir etmesi. Benim karşımda değil yanımda olmasıydı. Annesi bişey anlatacak olsa bile önce yazilimcidan duymak istiyorum demesi. Bi plan yapılıyorsa ara yazilimciya sor ya da bi ona sormam lazım demesiydi. Sadece senin değişmenle bu iş olamaz. Fedekarlık karşılıklı olan bişey. Sadece tek taraflı özveri ile evlilik olmaz olamaz. Sizde ondan isteklerinizi talep edin orta noktada buluşmaya çalışın eğer boşanmayacaksanız yani kararınız devamsa

Benim ailemde akrabalik baglari kuvvetli degildi, hala degil. Evimize de sık sık misafir gelmezdi ayda yilda bir bikac aile okadar. Her dugunede gitmezdik. Evde de tek cocuktum zaten. O bakimdan cok sosyal, aile iliskileri kuvvetli ve herkesi idare eden bir tip olarak yetişmedim. Doğal olarak esimin ailesiylede sıcak bir ilişkim yok. Surekli misafirlige gidip, misafir gelsin istemiyorum ve boyle mutluyum. Esimde beni böyle kabul etti.

Evet evlilikte bazi fedakatliklar, bazi alttan almalar olmasi gerekiyor her iki taraf icinde lakin bu konudaki mesele şahsen benim degistiremeyecegim birsey. Siz degistirebiliyorsaniz degistirin ama bunu zorlamasi cok anlamsiz cunku degistimde deseniz sahte olacak muhtemelen.

Bunları yapmazsanız bitecek mi evlilik? Erkekler böyle maalesef,basima geldi. Yaparken zorlanacaginiz birşey muhtemelen. Ama ben olsam denerdim değer mi değmez mi.mutlu evlilik oluyor mu? Sizin beklentileriniz karşılanıyor mu? Eğer evetse ne mutlu değilse ayrılmak en doğru karar

Aslinda her insan sever misafirligi bana gore..yani aslinda olayin ozu su: eger esin senden neseli ol derse bunu yaparsin. Ama kv esine geline neseli olmasini soyle derse onu omur billah yapmazsin! Cunku bilirsin bu kv dusuncsi.. ben olsaydim ne mi yapardim? Pesimde kopek oldugun yillara geri donmek istiyorsun der deyip ckar giderdim anamin evine..

Hoslanmadigim ve luzumsuz gordugum insanlarla asla gorusmem,esim de gorusmez. Birbirimizin butun akrabalarini sevecegiz diye bir kural yok. Ama sosyal hayati olan,evden ise isten eve olmayan bir es tabii ki herkesi mutlu eder. Su anda cocuk sebebiyle evdeyim ama calisirken sosyal iliskilerim cok cok daha iyiydi. Cocuk olmasa su anda da evde oturmazdim zaten bos bos.

eşinle konuşarak bir orta yol bulabilirsin böyle saçma şeylerden dolayı yuva yıkılmaz.Eşin bencil çok çok sıcak olmasan da mesafefeli ve sıcak davranabilirsin sosyal ilişkilerinde yarım elma gönül alma.

Çalışan bir kadın herkesin gönlünü yapamaz. Eğer çok sık misafir gelecekse, siz gidecekseniz, kalan vakitlerde de kayınvalidenin gönlünü hoş edecekseniz size ne kaldı?
Güleryüzlü olup kimseyi kırmadan ilişkileri optimum seviyede tutarsanız sizin için en iyisi olur.
Eşiniz blöf yapıyor sanki. Siz cazgır, sürekli asık suratlı, kimseyle görüşmeyen, eşinizi de uzaklaştırmaya çalışan biri değilseniz boşanma sebebi değil.

bende ilk başta eşimin ailesine tamamen nötr yaklaştım ama çokça saçma davranışlarını görünce pek görüşmez oldum. eşimde farkında, bazen bişeyler diyesi gelir ama doğrusu kafama takmam fazla. çalışıyorum çocuğum var birde hamileyim pek kimsenin derdini çekemiycem.
gerektiği zmn git ziyaret et ama içinden gelmiyorsa zorlama derim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…