Çocuk belki de sizden ilgi görmek istiyor. İkiz kardeşleri kaç yaşında şu an ? 3.5- 4 ?Defalarca oğlum beslenme cantanda copler olmasın demişim ama o umursamazca yine coplerle gelmiş. Nasıl bir yol izlemeliydim mesela?
Evet o doğru annem sorumluluklarımı yerine getirmezsem benim yerime her şeyi halleder kafasında olmaması lazım hayata hazırlıyorsunuz çünkü..Ağlayınca eminim cok üzülmüşsünüzdür çocuk yetiştirmenin zor tarafları,ama inşallah öğretmen ısrar eder o geziye gider :)Estg yumurtadan anlamak için illa yumurtlamak gerekmiyor. Sizin de ifadeleriniz kıymetli o yüzden. Genel tavır olarak her hatanın telafisi vardır düşüncesini veriyorum aslında. Ama bazı konularda da artık net olmam gerektiğini düşünüyorum. Belki de yanlış bilemiyorum. Ama soyledigimden dönmem. Ha öğretmen rica eder, bu kez benim için izin verin bir daha unutursa göndermeyin der belki düşünürüm. Ama annem sorumluluklarını yerine getirmezsem benim yerime herşeyi halleder kafasında olmasini istemiyorum. Gelecekte onun için iyi olacak olanı yapma cabasindayim
Tabiki ben kötü polis olursam sen iyi olan ol diye dedim kaç kez ama yok. Müdahil olmak istemiyor. Öyle üzgün olunca ben de haliyle çok üzülüyorum ama.Daha önceden eşinle " ben böyle yaparsam sen de cocuğu sakinleş " vb bir şey dedin mi? Bu beklentin o yüzden mi?
Ben eşinde bir hata göremedim. Eğer çocuk gerçekten hataliysa ( ki bu konuda öyle) kimse onu desteklemek veya teselli etmek zorunda değil. Çocuk ancak böyle hatasını anlar.
Hayat çok acımasız. Bir insanın en ufak hata yapma lüksü bile olmuyor. Siz çocuğunuzu hayata hazırlıyorsunuz, bunu unutmayın.
O zaman tamam en azından bir geziye gidecekmişBu arada iki gezi varmış. Çocuk sadece bir geziye gidebilecek. Eğer ikisine de gitmeyecek olsa evet büyük bir ceza olurdu ama eğer birine gidecekse büyük ceza değil. Olması gereken şey bu.
Olayla ilişkili bir durum diye düşündüm aslında. Ceza olarak bile değil.. izin kağıdın var mı? Yok. O zaman gidemezsin. Bu kadar. Offf ne zor buyuyorlarİlkokul çağındaki bir çocuğa, böyle bir şey için bu kadar sert bir ceza vermeseydiniz keşke. Diğer arkadaşları geziye giderken döndüklerinde anılarını anlattıklarında çok içerleyecek. Daha büyük bir kabahati olsa tabii ki cezalandırılsın. Ama bu olayda fazla bir ceza bence
Aynısı değiller. Gidilecek yerlerin adı ve tarihi farkli. Velevki aynısı olsun. Yok sonucta ortada dilekçe.Veli izin kağıdı 2 kopya verilse de bunlar birbirinin aynı olan kağıtlar değil mi ? Kağıdın fotosunu çekip, çıktı almak dahi mümkün.
Bakın hala aynı yerdesiniz madem hemen size örnekle anlatayım kuzenim de dehb li çıktı yavrucuğum yasadiklarindan sonra 18 yaşında kendi doktora gidip tanı almis ki bu yaşa kadar işte amcamla yengemin hep dediği aman sorumsuz işte işine geleni nasıl yapıyor vs vs ki ikiside egitimci şu an yengemin uzuntusunu anlatamam ben evladımı göremedim diye o kadar üzülüyor ki kuzenim ilaç kullanıyor güzel bir üniversitede ama gel gelelim giden yıllar zamninda tedavisi olmadığı için şu an çok zorlanıyorTabi tabi destek aldığımız donemler oldu. Kayda değer bir dikkat eksikliği yok şükür. İstemeden yapmıştır illaki ama sorumsuzluk var işin içinde. Bilemiyorum ya
O zaman burada asıl sorun çocuktan da önce sizin karı koca olarak bir anlaşmaya varamamanız. Eğer uzlaşırsanız bu durum çocuğa da olumlu yansır . İlla ki faydası olur .Tabiki ben kötü polis olursam sen iyi olan ol diye dedim kaç kez ama yok. Müdahil olmak istemiyor. Öyle üzgün olunca ben de haliyle çok üzülüyorum ama.Daha önce teknolojiyle ilgili sınır koydugumda da bu şekilde sinirlenmiş hem yanında olmuş hem tutumumdan vazgecmemistim. Zamanla alıştı. Ama bu kez bağırınca eşim kızıp gönderdi. Oysa ki ben sakindim.
Aynen iki gezi var. Hatta biri ücretli biri ucretsizdi. Ben dilekçeyi görmeden parayı da yollamistim. Gelmeyen dilekçe ücretsiz olana ait. Diğerine gidecek. Dilekçesi gelmeyene gidemeyecek.Bu arada iki gezi varmış. Çocuk sadece bir geziye gidebilecek. Eğer ikisine de gitmeyecek olsa evet büyük bir ceza olurdu ama eğer birine gidecekse büyük ceza değil. Olması gereken şey bu.
Çocuğunuz geziye gitmezse, iş yerinizde nerede duracak ? Siz öğretmendiniz. Çocuğunuzu kendi sınıfınızda bir köşede mi oturtacaksınız; planınız nedir ?Geri adım atamam artık. Yoksa aman söylüyor söylüyor yine iş benim istediğime geliyor deyip savsaklar. Bu geziye gitmeyecek o kesin yani. Benle okula geleceksin o gün dedim. Onu da istemiyor çünkü okula gelince gözümün önünde ders çalışıyor. Ha hoşuna gitsin diye yemeğe ua da sinemaya götürüyorum sonrasinda ama oradaki ders çalışma isinden rahatsız tabi.
Bende size katılıyorum.ornekten sorumsuzdan daha çok unutkan kafası karışık ve dikkat dağınıklığı sorunu varmış gibi hissettimÇocuk sürekli bir unutkanlık, dikkat dağınıklığı yaşıyorsa bir destek almalısınız. Destek alıyor musunuz?
İyi polis, kötü polis mantığı çok yanlış. Bu sefer çocuk senin tarafından sevilmediğini, babası tarafından sevildiğini, sadece babasını sevilecek, sığınabileceği biri olarak görür.
Bir şeyi unutması sorumluluğunu yerine getirmediği anlamına gelmiyor, pijamasını çekmeye koymaması, dişlerini düzgün fırçalaması, ödevini yapmaması gibi şeyler sorumluluğunu yerine getirmemektir.
O zaman da omurgasız bir tutum takinmis olmaz miyim? Götürdük psikiyatriste de Psikologa da.. canı isteyince herşey on numara. İstemeyince yok. Bilsem öğrencisi. Oradaki rehberlikciyle de görüştük. Şu an için dehb belirtisi denebilecek bir boyutta değil. Çevrede yasitlarina baktığımda daha sorunsuz çocuklar ve daha az endişeli ebeveynler görüyorum. Belki de hata bende bilemiyorum ki.Bakın hala aynı yerdesiniz madem hemen size örnekle anlatayım kuzenim de dehb li çıktı yavrucuğum yasadiklarindan sonra 18 yaşında kendi doktora gidip tanı almis ki bu yaşa kadar işte amcamla yengemin hep dediği aman sorumsuz işte işine geleni nasıl yapıyor vs vs ki ikiside egitimci şu an yengemin uzuntusunu anlatamam ben evladımı göremedim diye o kadar üzülüyor ki kuzenim ilaç kullanıyor güzel bir üniversitede ama gel gelelim giden yıllar zamninda tedavisi olmadığı için şu an çok zorlanıyor
Demem o ki siz işin ehli bir psikiyatri ye gidin süreci tekrar başlatın bırakin iyi kötü polisi katı kuralı ne yapabilirim evladım içinin peşine düşün olay sorumsuzluk falan değil bence ve bu kadar ağlayan bir çocuğu sabah konusarak şunu diyebilirsiniz keşke unutmasaydin ikimizde üzüldük ama hadi bu sefer git ve çok eğlen bırakın evladiniz doya doya o gezinin tadini çıkarsın siz kural koydum sorumsuz dersiniz ama o çocuk asla unutmaz bunu ve bu olanlar farklı şekillerde dönüş yapar size
Yarın sabah çocuğu okula götürürken, alıp doldurun kağıdı. Bu kadar zor mu gerçekten?Aynısı değiller. Gidilecek yerlerin adı ve tarihi farkli. Velevki aynısı olsun. Yok sonucta ortada dilekçe.
Mesela neyi çok sever ve tam anlamıyla odaklanır sizin işine gelen on numara dediğiniz şeyler nelerO zaman da omurgasız bir tutum takinmis olmaz miyim? Götürdük psikiyatriste de Psikologa da.. canı isteyince herşey on numara. İstemeyince yok. Bilsem öğrencisi. Oradaki rehberlikciyle de görüştük. Şu an için dehb belirtisi denebilecek bir boyutta değil. Çevrede yasitlarina baktığımda daha sorunsuz çocuklar ve daha az endişeli ebeveynler görüyorum. Belki de hata bende bilemiyorum ki.
Defalarca oğlum beslenme cantanda copler olmasın demişim ama o umursamazca yine coplerle gelmiş. Nasıl bir yol izlemeliydim mesela?
Daha önce de okula gitmediğinde yanımda geldiği oldu. Benle dersi dinliyor bir kaç saat hatta katıldığı da oluyor ki lisedeyim ben. Sonra basket oynuyor kutuphanede verdiğim ödevleri yapıyor ya da öğretmenler odasında birşeyler yiyor. Çıkışta da bir plan yapip birlikte vakit geçiriyoruz. Sıkılmıyor ama odevlendirilmis olduğu için mutsuz oluyor. Arkadaşlarım da gitmedi ama ödev de yapmıyor diyor. O arkadaşlarının ailesinin tercihi bu da bizim tercihimiz diyorum.Çocuğunuz geziye gitmezse, iş yerinizde nerede duracak ? Siz öğretmendiniz. Çocuğunuzu kendi sınıfınızda bir köşede mi oturtacaksınız; planınız nedir ?
Neden çelişkili geldi size? Sonuçta sorun çözüldü o çöpler bir daha gelmedi. Gerçekten anlamak için soruyorum. Çocuğuma bir yaftalama yok ki bu ifadede. Sadece yaptığının sorumlulugunu yüklenmesi var. Yani ben böyle düşündüm en azındanBence hata yapiyorsunuz. "bir gün sadece çöpleri ile geri gönderdim. İçine de çöp gelirse, çöp bulursun. Seni seviyorum, iyi dersler diye not yazdim.". Bu yaziniz bile aslinda ne kadar caliskili gelmistir cocugunuza..dedigim gibi profesyonel destek aliniz..bence ne siz nede esiniz oglunuzun dilinden anlamiyorsunuz. Ve bunu yalnis anlamayin: bunu buuh ne kadar kötü bir annesin anlaminda yazmiyorum..