- 20 Eylül 2017
- 2.363
- 9.334
- 38
Peki sürekli dağınık ve unutkan bir çocuk mu eğer öyleyse muhakkak bir çocuk psikiyatrisi ile görüşün geç kalmadan dehb belirtilerinden özellikle sürekli unutan dağınık bir çocuksa oğlumdan biliyorum olmayadabilir ama siz tedbirinizi alın derim bugün yasak koysanız büyüyor ilerisi için bir uzmandan görüş alın derim simdidenBu ilk değil ki kaç gezinin izin kağıdını elle yazdik yolladık. Sorumluluğunu bilsin istiyorum. Mahrum kalmazsa yine aynı olacak. Ama bir dahaki gezide bilecek ki kağıt gitmezse o da geziye gidemez. İlk iş onu yerine getirecek. Babası aman ne olacak modunda biraz daha esnek. Haliyle kural koyma işi bana kalıyor
Kafam karışık işte bu konuda. İyi polis kötü polis olması gerekmiyor mu?Bu anlatığınız olayda eşinizi hatalı bulmadım.
Sizin dediğinize karşı şeyler söylememiş. Oğlunuz size bağırınca tepki göstermiş ki onunda olması gerekiyor.
Ben sınır koyayım eşim çocuğumu teselli etsin istiyorsunuz sanırım ama bu her zaman kafanızdaki gibi olamaz.
Tavrini beğenmiyorum diyerek babaların pasif bir konuma sokulmasını da doğru bulmuyorum ayrıca. Çok ters, sert ya da rahat değilse baba onu da çocukla ilgili sorumlu olması gerekiyor.
Sürekli unutuyor olmakta bir sorun. Dikkat eksikliği vardı zaten. Onla ilgili vitamin desteği kullandık uzmanlara da gittik. Hala da arada görüş aldığımız bir uzman var ama herşeye de kadını katmak istemiyorum. Cocugumda büyük çapta ilerleme kaydetti. Eşimin kardeşi psikolog ona sor diyorum buna da gıcık oluyor. Çocuğum kendisini çok sevdiğimi biliyor. Bunu hep soyluyorum. Kurallarj net koyarken de ona tutumum sert olmuyor mevcut duruma karşı net oluyor sadece. Ama onun uzulmesi canımı yakiyor. Tek başına odasinda uzulsun istemiyorum. Babası destek olsun o sırada istiyorum.
Haklı değilsiniz ki.Merhaba Hanımlar
Bir konuda yardımınıza ihtiyacım var.
9,5 yaşında bir oğlum var ve sorumluluklarını bilme noktasında bazı eksikler yaşıyoruz. Bu eksikleri gidermek amacıyla da net kurallar koymaya çalışıyorum.
Çocuğun eğitimi ile ilgili birçok konu ben de, çünkü ben eğitimci olduğum için eşim bu işin yükünü bana bırakmış durumda. Bundan oldukça rahatsızım aslında ama eşimin tutumunu da begenmedigim için birşey diyemiyorum.
Neyse gelelim bugünkü mevzuya. Bugün öğretmeni çocuklara ikişer tane Veli izin dilekçesi vermiş. 2 ayrı geziye gidilecek ikisi de oldukça keyifli olacak geziler. Ama benim oğlum sorumluluklarını bilmiyor, her şeyini okulda unutabiliyor. Defalarca Veli izin dilekçesini okulu unuttuğu için elle yazdık. Bu akşam da getir dilekçelerini imzalayayım dedim bir tanesini getirmiş, diğeri okulda kitabın arasında kaldı diyor. Ben de madem unuttum o zaman o geziye gitmeyeceksin dedim. Çünkü böyle şeyler de net tepkiler koyunca bir şeyler yoluna girebiliyor. Daha önce beslenme çantasında çöplerini getiriyordu, bir gün sadece çöpleri ile geri gönderdim. İçine de çöp gelirse, çöp bulursun. Seni seviyorum, iyi dersler diye not yazdim. Bir daha asla o çöpler beslenme çantasına kalmadı. Net olduğumu da iyi bilir. Bı dünya ağladı. Özür diledi. Oğlum özür dilenecek bir durum yok, sana kızgın da değilim. Ama dilekçe yoksa, gezi de yok uzgunum dedim.
Çok uzattım kusura bakmayın. Eşim bu aşamada hiç yok. Oğlum bana bağırınca o da kizdi, çocuğu odasına gönderdi. ( Bu tavrını hiç sevmiyorum) Dedim ki iyi polis ol. Üzgün o. Sen bari yanında dur. Annen haklı ama bilmem ne bilmem ne diye yatistir dedim. Bu sefer de bana kızdı izin ver o zaman gitsin böyle mi öğrenecek dedi. Nasıl öğrenecek dedim, kızacagiz öğrenecek diyor.
Yasak koyucu ben olmalıyım sen oluyorsun ben iyi polis olamam yapma diyor. Sinir etti beni ya.e koy o zaman net çizgiler. Ama yok. Off çok yoruluyorum ya. Ergenlikte nasıl olacak bilmiyorumdertleşmek istedim sanırım. Ya da haklı miyim haksiz miyim off bilmiyorum.
Peki burda bilinçaltında yapılan hatanın telafisi yok diye kodlamaz mı ? Bazı şeylerin telafisi vardırı öğrenemez mesela,özür dileyerek vs ya da bilmiyorum ben iyisi bu konuya yorum yapmiyim anne olmadığım için sizin kadar anlayamıyorum belki de ..Geri adım atamam artık. Yoksa aman söylüyor söylüyor yine iş benim istediğime geliyor deyip savsaklar. Bu geziye gitmeyecek o kesin yani. Benle okula geleceksin o gün dedim. Onu da istemiyor çünkü okula gelince gözümün önünde ders çalışıyor. Ha hoşuna gitsin diye yemeğe ua da sinemaya götürüyorum sonrasinda ama oradaki ders çalışma isinden rahatsız tabi.
Ciddi bir dikkat eksikliği sorunu yok şükür. Psikiyatriste gitmiştik ilk, o da dikkat eksikliği var ama yasi ilerleyip beyin kivrimlari olustukca düzelecek şekilde demişti. Vitamini de o yüzden kullandık bir yıl kadar. Ders başarısı iyi şükür. Sorumluluk bile ile ilgili sikintisi var. Durtusellik yaşıyor. Umursamaz davraniyor. Daha önceki seferlerde kağıdın gelmesi gerektiğini söyledik sürekli ama bu kez net karar verdim. Daha da unutmaz kağıdı eminim. Ama işte babasinin çocuğun üzüntüsünü paylaşmasını istedimbence ilkokul cagindaki cocuklara bir sey ogretirken hemen ceza yontemine gidilmemeli. mesela unutmamasini istiyorsunuz, cozum yolu da gosterilmeli (odev defteri, vs gibi organize icin yol gostermek)
eger dikkat eksikligi DEHB bagliysa vitaminle gecmez. herkesin ilac kullanmasina gerek yok, ama bazi cocuklar zeki oldugu icin ilkokul 4 ve 5 e kadar semptomlar tam kendini gostermiyor.
Unutmak çöpünü atmayı üşenmesi gibi bir şey değildir. Bilinçli yapılan bir eylem değil unutması. Ve bu çocuğun sorumsuzluğundan kaynaklanmıyor. Bu sadece vitamin desteği ile çözülecek bir konu değil, çocuğun destek alması lazım. Kadını katmayıp, çocuğun elinde olmayan unutkanlık için onu böyle cezalandırıyorsun. Böyle olur mu? Bu mantıklı mı sence?
Ödevini yapmaz, yatağını toplamaz, masadan kendi tabağını bardağını kaldırmaz, pijamasını katlamaz bunlar yapılmadığın sorumluluğunu yerine getirmemiş olur.
Çocuk sana kırıldığında, sesini yükseltip bağırıyor. Bu normal mi bağırması? O bağırıyor biriniz ben kuralını bozamam diyor diğeri odasına postalıyor kendisini bağırarak ifade eden çocuğu odasına gönderiyor. Karı koca tavrınız çok yanlış.
Diğer sorumluluklarını da surekli hatırlatmamız gerekiyor zaten... Onları söyleyince yapiyor. Canı isteyince hemen yerine geliyor birşeyler. Savsaklayinca umurunda olmuyor. Unutması bilincsizce değil umursamamasindan bence. Amaaaan zaten yazıyorlar bizimkiler modunda. Bundan rahatsızım. Bağıran bir çocuk degil şükür ama bu mahrum kalış canını çok sıktı. Tepkisi ondan.Unutmak çöpünü atmayı üşenmesi gibi bir şey değildir. Bilinçli yapılan bir eylem değil unutması. Ve bu çocuğun sorumsuzluğundan kaynaklanmıyor. Bu sadece vitamin desteği ile çözülecek bir konu değil, çocuğun destek alması lazım. Kadını katmayıp, çocuğun elinde olmayan unutkanlık için onu böyle cezalandırıyorsun. Böyle olur mu? Bu mantıklı mı sence?
Ödevini yapmaz, yatağını toplamaz, masadan kendi tabağını bardağını kaldırmaz, pijamasını katlamaz bunlar yapılmadığın sorumluluğunu yerine getirmemiş olur.
Çocuk sana kırıldığında, sesini yükseltip bağırıyor. Bu normal mi bağırması? O bağırıyor biriniz ben kuralını bozamam diyor diğeri odasına postalıyor kendisini bağırarak ifade eden çocuğu odasına gönderiyor. Karı koca tavrınız çok yanlış.
Daha önceden eşinle " ben böyle yaparsam sen de cocuğu sakinleş " vb bir şey dedin mi? Bu beklentin o yüzden mi?Merhaba Hanımlar
Bir konuda yardımınıza ihtiyacım var.
9,5 yaşında bir oğlum var ve sorumluluklarını bilme noktasında bazı eksikler yaşıyoruz. Bu eksikleri gidermek amacıyla da net kurallar koymaya çalışıyorum.
Çocuğun eğitimi ile ilgili birçok konu ben de, çünkü ben eğitimci olduğum için eşim bu işin yükünü bana bırakmış durumda. Bundan oldukça rahatsızım aslında ama eşimin tutumunu da begenmedigim için birşey diyemiyorum.
Neyse gelelim bugünkü mevzuya. Bugün öğretmeni çocuklara ikişer tane Veli izin dilekçesi vermiş. 2 ayrı geziye gidilecek ikisi de oldukça keyifli olacak geziler. Ama benim oğlum sorumluluklarını bilmiyor, her şeyini okulda unutabiliyor. Defalarca Veli izin dilekçesini okulu unuttuğu için elle yazdık. Bu akşam da getir dilekçelerini imzalayayım dedim bir tanesini getirmiş, diğeri okulda kitabın arasında kaldı diyor. Ben de madem unuttum o zaman o geziye gitmeyeceksin dedim. Çünkü böyle şeyler de net tepkiler koyunca bir şeyler yoluna girebiliyor. Daha önce beslenme çantasında çöplerini getiriyordu, bir gün sadece çöpleri ile geri gönderdim. İçine de çöp gelirse, çöp bulursun. Seni seviyorum, iyi dersler diye not yazdim. Bir daha asla o çöpler beslenme çantasına kalmadı. Net olduğumu da iyi bilir. Bı dünya ağladı. Özür diledi. Oğlum özür dilenecek bir durum yok, sana kızgın da değilim. Ama dilekçe yoksa, gezi de yok uzgunum dedim.
Çok uzattım kusura bakmayın. Eşim bu aşamada hiç yok. Oğlum bana bağırınca o da kizdi, çocuğu odasına gönderdi. ( Bu tavrını hiç sevmiyorum) Dedim ki iyi polis ol. Üzgün o. Sen bari yanında dur. Annen haklı ama bilmem ne bilmem ne diye yatistir dedim. Bu sefer de bana kızdı izin ver o zaman gitsin böyle mi öğrenecek dedi. Nasıl öğrenecek dedim, kızacagiz öğrenecek diyor.
Yasak koyucu ben olmalıyım sen oluyorsun ben iyi polis olamam yapma diyor. Sinir etti beni ya.e koy o zaman net çizgiler. Ama yok. Off çok yoruluyorum ya. Ergenlikte nasıl olacak bilmiyorumdertleşmek istedim sanırım. Ya da haklı miyim haksiz miyim off bilmiyorum.
Estg yumurtadan anlamak için illa yumurtlamak gerekmiyor. Sizin de ifadeleriniz kıymetli o yüzden. Genel tavır olarak her hatanın telafisi vardır düşüncesini veriyorum aslında. Ama bazı konularda da artık net olmam gerektiğini düşünüyorum. Belki de yanlış bilemiyorum. Ama soyledigimden dönmem. Ha öğretmen rica eder, bu kez benim için izin verin bir daha unutursa göndermeyin der belki düşünürüm. Ama annem sorumluluklarını yerine getirmezsem benim yerime herşeyi halleder kafasında olmasini istemiyorum. Gelecekte onun için iyi olacak olanı yapma cabasindayimPeki burda bilinçaltında yapılan hatanın telafisi yok diye kodlamaz mı ? Bazı şeylerin telafisi vardırı öğrenemez mesela,özür dileyerek vs ya da bilmiyorum ben iyisi bu konuya yorum yapmiyim anne olmadığım için sizin kadar anlayamıyorum belki de ..
Ciddi bir dikkat eksikliği sorunu yok şükür. Psikiyatriste gitmiştik ilk, o da dikkat eksikliği var ama yasi ilerleyip beyin kivrimlari olustukca düzelecek şekilde demişti. Vitamini de o yüzden kullandık bir yıl kadar. Ders başarısı iyi şükür. Sorumluluk bile ile ilgili sikintisi var. Durtusellik yaşıyor. Umursamaz davraniyor. Daha önceki seferlerde kağıdın gelmesi gerektiğini söyledik sürekli ama bu kez net karar verdim. Daha da unutmaz kağıdı eminim. Ama işte babasinin çocuğun üzüntüsünü paylaşmasını istedim
Diğer sorumluluklarını da surekli hatırlatmamız gerekiyor zaten... Onları söyleyince yapiyor. Canı isteyince hemen yerine geliyor birşeyler. Savsaklayinca umurunda olmuyor. Unutması bilincsizce değil umursamamasindan bence. Amaaaan zaten yazıyorlar bizimkiler modunda. Bundan rahatsızım. Bağıran bir çocuk degil şükür ama bu mahrum kalış canını çok sıktı. Tepkisi ondan.
Tabi tabi destek aldığımız donemler oldu. Kayda değer bir dikkat eksikliği yok şükür. İstemeden yapmıştır illaki ama sorumsuzluk var işin içinde. Bilemiyorum yaOğlunuz hiç dehb açısından değerlendirildi mi? Bir eğitimci olarak anlarsınız ama anlattığınız bazı şeyler bende acaba çocuğa haksız yere mi yükleniliyor istemeden mi yapıyor dedirtti
Defalarca oğlum beslenme cantanda copler olmasın demişim ama o umursamazca yine coplerle gelmiş. Nasıl bir yol izlemeliydim mesela?Bence siz ebeveynler olarak profesyonel destek alin. Beslenme canta konusuna girmiyorum bile sinir etti cünkü. O geziden de bosuna mahrum birakacaksiniz, ama bunlari profesyonel biri ile görüsün ona göre devam edin
Dürtüsel bir evladınız var ve bu kadar katı kurallarımız varsa işiniz ileride çok xok zor olucak soyliyeyim benim oğlumda dehb yoğun durtuselligi olan bir çocuk vitaminle geçmez durtusellik yaşı ilerledikce azalma olabilir artabilir de şimdi önce size şunu soyliyeyim dürtüsel çocuk ile ilgili bolca okuyun araştırma yapın sorumsuz diyerek böyle cezalar vererek sadece süreci zorlastirirsiniz bı çocukların sadece tam bir kabule ve sevgiye ihtiyaçları var net kurallar olucak ama bu seviye bu çocuğu sadece kamçılar size karşı üç beş sene sonra ki tablo çok daha zor olucak sizin içinCiddi bir dikkat eksikliği sorunu yok şükür. Psikiyatriste gitmiştik ilk, o da dikkat eksikliği var ama yasi ilerleyip beyin kivrimlari olustukca düzelecek şekilde demişti. Vitamini de o yüzden kullandık bir yıl kadar. Ders başarısı iyi şükür. Sorumluluk bile ile ilgili sikintisi var. Durtusellik yaşıyor. Umursamaz davraniyor. Daha önceki seferlerde kağıdın gelmesi gerektiğini söyledik sürekli ama bu kez net karar verdim. Daha da unutmaz kağıdı eminim. Ama işte babasinin çocuğun üzüntüsünü paylaşmasını istedim
Veli izin kağıdı 2 kopya verilse de bunlar birbirinin aynı olan kağıtlar değil mi ? Kağıdın fotosunu çekip, çıktı almak dahi mümkün.Bu ilk değil ki kaç gezinin izin kağıdını elle yazdik yolladık. Sorumluluğunu bilsin istiyorum. Mahrum kalmazsa yine aynı olacak. Ama bir dahaki gezide bilecek ki kağıt gitmezse o da geziye gidemez. İlk iş onu yerine getirecek. Babası aman ne olacak modunda biraz daha esnek. Haliyle kural koyma işi bana kalıyor