Eşim ve oğlum arasında kalıyorum

Peki sürekli dağınık ve unutkan bir çocuk mu eğer öyleyse muhakkak bir çocuk psikiyatrisi ile görüşün geç kalmadan dehb belirtilerinden özellikle sürekli unutan dağınık bir çocuksa oğlumdan biliyorum olmayadabilir ama siz tedbirinizi alın derim bugün yasak koysanız büyüyor ilerisi için bir uzmandan görüş alın derim simdiden

Çocuk yetiştirmek cok zor yanlış anlamayın eleştirmiyorum ,ben daha bu yüzden çocuk dünyaya getirmedim :) inşallah bir gün anne olmak istiyorum tabi.

Kafam karışık işte bu konuda. İyi polis kötü polis olması gerekmiyor mu? Ben bu olayda kötü polis olmuşum. O da iyi polis olsun istiyorum. Olmuyor haksız mıyım yani. Çocuk kendi basina odasinda mutsuz mutsuz kaldı öyle.

Unutmak çöpünü atmayı üşenmesi gibi bir şey değildir. Bilinçli yapılan bir eylem değil unutması. Ve bu çocuğun sorumsuzluğundan kaynaklanmıyor. Bu sadece vitamin desteği ile çözülecek bir konu değil, çocuğun destek alması lazım. Kadını katmayıp, çocuğun elinde olmayan unutkanlık için onu böyle cezalandırıyorsun. Böyle olur mu? Bu mantıklı mı sence?

Ödevini yapmaz, yatağını toplamaz, masadan kendi tabağını bardağını kaldırmaz, pijamasını katlamaz bunlar yapılmadığın sorumluluğunu yerine getirmemiş olur.

Çocuk sana kırıldığında, sesini yükseltip bağırıyor. Bu normal mi bağırması? O bağırıyor biriniz ben kuralını bozamam diyor diğeri odasına postalıyor kendisini bağırarak ifade eden çocuğu odasına gönderiyor. Karı koca tavrınız çok yanlış.

Haklı değilsiniz ki.

Peki burda bilinçaltında yapılan hatanın telafisi yok diye kodlamaz mı ? Bazı şeylerin telafisi vardırı öğrenemez mesela,özür dileyerek vs ya da bilmiyorum ben iyisi bu konuya yorum yapmiyim anne olmadığım için sizin kadar anlayamıyorum belki de ..

Oğlunuz hiç dehb açısından değerlendirildi mi? Bir eğitimci olarak anlarsınız ama anlattığınız bazı şeyler bende acaba çocuğa haksız yere mi yükleniliyor istemeden mi yapıyor dedirtti

Ciddi bir dikkat eksikliği sorunu yok şükür. Psikiyatriste gitmiştik ilk, o da dikkat eksikliği var ama yasi ilerleyip beyin kivrimlari olustukca düzelecek şekilde demişti. Vitamini de o yüzden kullandık bir yıl kadar. Ders başarısı iyi şükür. Sorumluluk bile ile ilgili sikintisi var. Durtusellik yaşıyor. Umursamaz davraniyor. Daha önceki seferlerde kağıdın gelmesi gerektiğini söyledik sürekli ama bu kez net karar verdim. Daha da unutmaz kağıdı eminim. Ama işte babasinin çocuğun üzüntüsünü paylaşmasını istedim

Evet bende kendimi koydum cok uzuldum bu sekilde ogrenme olmaz olmasin cocuk o hayal kirikligini asla unutmayacak asil ogrendigi bu aksam yasadigi duygular

İyi bir anne olmak için elinizden geleni yapıyorsunuz bu yüzden de konu açmışsınız umarım en doğru cevabı bulursunuz burda.

Diğer sorumluluklarını da surekli hatırlatmamız gerekiyor zaten... Onları söyleyince yapiyor. Canı isteyince hemen yerine geliyor birşeyler. Savsaklayinca umurunda olmuyor. Unutması bilincsizce değil umursamamasindan bence. Amaaaan zaten yazıyorlar bizimkiler modunda. Bundan rahatsızım. Bağıran bir çocuk degil şükür ama bu mahrum kalış canını çok sıktı. Tepkisi ondan.

Daha önceden eşinle " ben böyle yaparsam sen de cocuğu sakinleş " vb bir şey dedin mi? Bu beklentin o yüzden mi?

Ben eşinde bir hata göremedim. Eğer çocuk gerçekten hataliysa ( ki bu konuda öyle) kimse onu desteklemek veya teselli etmek zorunda değil. Çocuk ancak böyle hatasını anlar.

Hayat çok acımasız. Bir insanın en ufak hata yapma lüksü bile olmuyor. Siz çocuğunuzu hayata hazırlıyorsunuz, bunu unutmayın.

Estg yumurtadan anlamak için illa yumurtlamak gerekmiyor. Sizin de ifadeleriniz kıymetli o yüzden. Genel tavır olarak her hatanın telafisi vardır düşüncesini veriyorum aslında. Ama bazı konularda da artık net olmam gerektiğini düşünüyorum. Belki de yanlış bilemiyorum. Ama soyledigimden dönmem. Ha öğretmen rica eder, bu kez benim için izin verin bir daha unutursa göndermeyin der belki düşünürüm. Ama annem sorumluluklarını yerine getirmezsem benim yerime herşeyi halleder kafasında olmasini istemiyorum. Gelecekte onun için iyi olacak olanı yapma cabasindayim

İlkokul çağındaki bir çocuğa, böyle bir şey için bu kadar sert bir ceza vermeseydiniz keşke. Diğer arkadaşları geziye giderken döndüklerinde anılarını anlattıklarında çok içerleyecek. Daha büyük bir kabahati olsa tabii ki cezalandırılsın. Ama bu olayda fazla bir ceza bence

Çocuklar robot olmadığı için o bahsettiğin şeyleri her anne baba çocuğa defalarca hatta yeri geldiğinde çileden çıkana kadar hatırlatıyor, tekrar tekrar söylüyor. Bugüm 9 yaşında 19 oluncada aynı şekilde sorumluluklarını hatırlatacaksın.

Ama unutkanlık başka bir şey. Umursamazlıkla alakalı bir şey değil. Ee vitamin kullandı noldu mesela? Bir süre için bile olsa destek almadı mı hiç? Vitaminin tek başına faydası olmaz. Hangi vitamini kullandı, mesela bazen psikiyatrik tanılarda ilaçlarına yanına ek b vitaminleri içeren takviye tavsiye ediliyor.

Çocuğu bu şekilde cezalandıramazsın. Herkesin gittiği geziden sırf unuttuğu için bir cezalandırma olur mu hiç?

Kocakarıların ilaç karışımları gibi kendince ceza yöntemi, kötü poliscilik yolu seçmişsin, ee çocuğa destek yok. Vitamin içmişmiş.

Oğlunuz hiç dehb açısından değerlendirildi mi? Bir eğitimci olarak anlarsınız ama anlattığınız bazı şeyler bende acaba çocuğa haksız yere mi yükleniliyor istemeden mi yapıyor dedirtti
Tabi tabi destek aldığımız donemler oldu. Kayda değer bir dikkat eksikliği yok şükür. İstemeden yapmıştır illaki ama sorumsuzluk var işin içinde. Bilemiyorum ya

Bence siz ebeveynler olarak profesyonel destek alin. Beslenme canta konusuna girmiyorum bile sinir etti cünkü. O geziden de bosuna mahrum birakacaksiniz, ama bunlari profesyonel biri ile görüsün ona göre devam edin
Defalarca oğlum beslenme cantanda copler olmasın demişim ama o umursamazca yine coplerle gelmiş. Nasıl bir yol izlemeliydim mesela?

Dürtüsel bir evladınız var ve bu kadar katı kurallarımız varsa işiniz ileride çok xok zor olucak soyliyeyim benim oğlumda dehb yoğun durtuselligi olan bir çocuk vitaminle geçmez durtusellik yaşı ilerledikce azalma olabilir artabilir de şimdi önce size şunu soyliyeyim dürtüsel çocuk ile ilgili bolca okuyun araştırma yapın sorumsuz diyerek böyle cezalar vererek sadece süreci zorlastirirsiniz bı çocukların sadece tam bir kabule ve sevgiye ihtiyaçları var net kurallar olucak ama bu seviye bu çocuğu sadece kamçılar size karşı üç beş sene sonra ki tablo çok daha zor olucak sizin için

Veli izin kağıdı 2 kopya verilse de bunlar birbirinin aynı olan kağıtlar değil mi ? Kağıdın fotosunu çekip, çıktı almak dahi mümkün.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…