Eşim ve KÜÇÜK yeğeni huzurumu kaçırdı !

Valla bana göre o bir çocuk suçu olduğunu düşünmüyorum
Siz haklısınız sadece bunu diyebilirim,sıkıntı ise ELTİNİZ hanımefendide!
Terbiyeyi ANNE verir !!
Yahu bende mi, bir bozukluk var acaba ,ben eltim dahil kim olursa olsun oğlum kızım 5 ve 3 yaşlarında mudahale ederim.
Ve yavrularım Sakın kelimesini çok duymuştur,hiç hoşlanmam öyle şeylerden kafalarına göre gelip karıştırmalarından
Ne munasebet!!Ayrıca ne bu boğaza düşkünlük nasıl yetiştiriliyor bu çocuklar!!
Eşinizin yaptığı çok ayıp ama sanırım ailesi ile kötü olmak istemiyor savunma mekanizmasını saçmalayrak sizi inciterek çalıştırmış.Birkere boşanmak neden alınıyor ağza !

6 yaşında bir çocuğun ağzında çiğnediklerini
Bir yerlere tükürmesi çocukluğuna verilebilecek bir şey
değil.
1-3 yaş arası için genellikle çok sınırlamayın
Müdahale etmeyin
Keşfetsinler der uzmanlar.
Bazı yorumlar gerçekten ilginç.

Saldım çayıra mevlam kayıra ile
Kısıtlamama kavramları karışmış bazı üyelerde.

Bu kadar gitmeyin üstüne bence, konu sahibi cok hakli. Ben olsam bende tahamül edemezdim bu sekilde bir cocuga. Cocuksa cocuk yani! Herkesin bir siniri var, iyi cocuk diye herseye susalim, bide istersen yedikden pisligini oraya buraya attikdan sonra bide indirsin donunu micsin salona, nolcak ki cocuk sonucta diyelim bizde susalim.

Söyle eltine canim, ben yetistiremiyorum de, olmadi pisletti mi oglu ver eline bir bez bi zahmet sen hallediver benim bugün keyfim yok de. Evine mi geldiler. Ay bende tam uzanacaktim de devir kendini koltugun üzerine. Bisey mi aldi mutfakdan. Ottur burda ye yoksa vermem de olmadi al elinden. Nedir canim bu.

Yer yer haklısınız, yer yer haksız.
Öncelikle belirtmeden geçemeyeceğim, bir çocuğa kinlenmişsiniz ve bu hal üslubunuza kadar yansımış.
Bu hiç sağlıklı değil, bi kendinize gelin.

Bunun haricinde;
6 yaşındaki çocuk o kadar da küçük, hiçbir şeyden anlamaz bir çocuk değildir; anaokulu ilkokul yaşı, gayet de eğitime-terbiyeye, cezalandırılmaya açık, "Uslu dur, yapma" vb. laftan anlayan, anlamayanına anlatılan bir yaş.

Diğer yandan, sizin şımarıklık olarak gördüğünüz şeyler, o çocuk için hep yeni bir keşif. Şu halde ciddiyetle muhatap olmanız, uyarmanız gereken kişi eltiniz. Madem hareketli, yaramaz bir çocuğu var (ki her çocuk kolay kolay da terbiye edilemez, kimi zorlar anne ve babasını. Öyle anası terbiye vermemiş demeyin hiç, her çocuk bir değil), onun kıçında da dönecek, evinize zarar verdirmeyecek. Özetle iş terbiye verip vermeme meselesi değil, çocuğunun huyunu suyunu bilen anasının sizin eve, parka salar gibi çocuğunu salıp keyfine bakması.

Bi de çikolatayı çiğneyip tükürmek filan, az inatlaşmaya başlamış sanki bu çocuk sizinle, 1 buçuk yaşında olsa da tükürse neyse. Negatif tutumunuzu hissetmiştir. Ama yineliyorum, kızacağınız kişi eltiniz. Eşinize de bi sinirle çıkışınca boş yere gerilmişsiniz. Ne sizin laflarınız laf, ne eşinizin lafları laf.

Eltinize söyleyin ya çocuğuna adam akıllı sahip çıksın, ya da size gelmesinler. Kocanız da o çok sevdiği yeğenini gitsin abisinin evinde sevsin. Boşuna iki ev batmasın, yazık yani aylık bebeyle ev temizliği, yemek ıcık bıcık uğraşan sizsiniz.

C
Eltini ve cocugu eve alma o zaman. kesin cozum.

Ayrica cimrisin. Onu yedi bunu yedi denmez. Cocuk iste.
Cimrılıkle ne ılgısı var hergun geliosa ve hergun bu görguszlugu yapıosa gayette haklı konu sahıbesi. Ayrıca da 6 yasındakı çocuk dedıgın pek de cocuk sayılmaz sanarsın ki 3 4 yasnda laf dınlemıo. Terbıye görmemiş terbıye almamış arsz şımarık. Bizde cocuk buyutuyorz 3yasında ve asla böyle bişeye musade etmem gerekirse gıtmem yani

tahammül edemediğiniz insanları evinize almayın, evinize aldığınız insanların da yediğinin içtiğinin hesabını yapmayın.
normalde şımarık çocuk annelerine çok kızarım, ama sizin çocuğun yediklerini saymanız, evde mutfağa girmez bize gelince karnı kurtlanıyor gibi çirkin tanımlamalar yapmanız inanılmaz irrite edici.
haklısınızdır ya da değilsinizdir, 6 yaşındaki çocuğu anlatırkenki tarzınız o kadar çirkin ki objektif bakamadım olaya.

6 yaşındaki çocuğun yediklerini mi sayıyorsunuz?
çocuk tabi ki yaramazlık yapacak.
problem çocuğu izlemiş miydiniz? çocuğa sevgi göstermiyorsunuz demekki hep sizin evinizde sorun çıkarıyor.
ayrıca büyük konuşmayın, aynı kandan soydan gelen bir evlat da sizin varmış. benim evladım yapmaz etmez demek için çok erken.

Okurkn sinirlerım zıpladı böylelrrınden nefret ederım. Çocuk deyıp de herseyı yapacak anlamınada gelmıor. Yasıda küçük degil. Baya terbısz bişey bu

Komsunun cocuguna tahammul edemedigimi soyleyince esim bana demedigini bırakmadı.
Yegeni icin soylesem eminim cok daha agir olurdu.
Yalniz boşanma falan cok absurt olmus bunun icin.
Eltinize soyleyin, bebegim kucuk yetisemiyorum islere, bu kadar sık yollama deyin bence eşiniz yerine.

Bir de insan yeri geliyor kendi cocuguna tahammul edemiyor.kimin cocugu olursa olsun çekmek zorunda degil bence.
Ayni yaslarda bir kizim var ve gayet de anlar neyin ne oldugunu. Kucuk bir yas degil , terbiyesi verilmemis sadece.

Dilerim "benim çocuğum asla yapmaz ben onu eğiteceğim" cümleniz sebebiyle imtihan olmazsınız.
Kendi çocuğunu sevmek marifet değildir, başkalarının çocuğunu sevebilmektir asıl marifet. Keşke onun en sevdiği insan olmayı seçip tüm bunları söyleyebilseniz.

Konu sahibi
Kendimi senin yerine koydum.

Her çekmeceyi karıştıran, yediklerinden sonra ellerini oraya buraya
süren, sürekli acıktım deyip bir şeyler önüne koymamı bekleyen
Yediklerini hiç aklıma gelmeyecek yerlere tüküren
(bu kısımda sanırım tansiyonum düştü)
Zeytin çekirdeklerini, tuvalet kağıtlarını bir yerlere
tıkıştıran, kalem kutumu, not kağıtlarımı
karıştırma bir yana olmaz dediğimde siz napcaksınız yaa bunları
şeklinde papuç kadar dil ile cevap veren bir çocuğa

Ayyy canımmm yaaa çocuk bu çocuk diye yaklaşamazdım.

Hele ki 4 aylık bebekle hiç..

Tek hatan eşinle konuşmak olmuş.
Muhatabın tamamen eltin. Onunla biraz sert biraz tatlı
Biraz sitemkar biraz da anlayışlı bir şekilde konuş ve kendini
İfade et.

+1

Kendisi bakıyor sanki komşunun çocuğuna.. eşinizi bırakın bir gün çocukla bakalım ne yapacak.

herkesin kendi tercihi olsa da bana banyoya bornoz koymak çok garip geliyor.ebeveyn banyosu tamam ama ortak banyoya hayır diyorum.ben yatak odamda tam kapının arkasındaki duvara özel bir askı yaptırdım oraya asıyorum.asla tutmuyorum banyoda

Kimse kimsenin çocuğunu çekmek zorunda değil. Ben de sevmem dolap açan çocuğu. Aile terbiyesini verecek tabi ki.

"Aman çocuk o"muhabbetinden nefret ediyorum. 6 yaşında okula başlanıyor. O kadar da çocuk değil. Bizim binada bir kadın var. Çocukları tam da konu sahibinin anlattığı gibi olduğu için kimse evine davet etmek istemiyor.

Canım sende evlat yetiştiriyosun, kınama başında bulursun. Hoşgörmeye çalış. Eltinle konuş.
Eşine de gereksiz yüklenmişsin. Gönlünü al,

Çocuk bu, yaparcılar, hoşgeldiniz.

Hani bu ilkokulda da diğer çocuklara zarar verdiğinde terbiyesizlik yaptığında aman çocuk bu, hem benim çocuğum yapmazcılar var ya, aklıma direk onlar geliyor bu yorumları okuyunca. Pişkin anneler hani, ilkokul çağındaki çocuk için ailesi terbiye verememiş denilen çocuklar hani. Oraya evriliyorsunuz galiba işin sonunda.
Bi gün sağlıklı bir çoçuğum olursa asla başkalarının evinde dolap çekmece karıştıramaz. Yediği zeytinin çekirdeklerini oraya buraya atamaz. Zaten o zeytini salonda vs istediği herhangi bir yerde de yiyemez. Ya yere örtüye oturur yer ya mutfak masasında yer. Nerede yerse yesin ben o çekirdekleri nereye attığına göz kulak olurum.
Ben kendi çocuğumda böyle davranacağım için de başkasının evimde çocuğunun kontrolsüz hareketlerine annesinin göz yumduğunu görsem uyarır, baktım saldım çayıra devam ediyor, bir daha misafir etmem.
Eşinin de tavrı korkunç ötesi. Lakayıt. Çocuğun hayal gücüymüş.
Gitsin açsın davayı gerçekten. İnsan karısına bu sebepten böyle şey der mi ya...

Ha bornoza gelince...
Evet bence de banyo kapısının arkasında çirkin duruyor. Ben yatak odasının kapı arkasına asardım. Ha genelde banyoda duruyorsa da misafir gelince yatak odasına asıverin bir zahmet. Gerçekten çirkin.

Kimse kimsenin çocuğuna katlanmak zorunda değil.
Dengesiz çocuğunuz varsa ve göz kulak olamıyorsanız, çocuğunuz milletin evinde orayı burayı karıştırıyor, koltukları duvarları boyuyor, odadan odaya dağıtmadığı çikolatalı yemekli elini oraya buraya sürüyor, çekmece dolaplardaki kişisel eşyaları dışarı döküyor, sizler de tüm bunlara pişkince göz yumuyorsanız, lütfen evinizde oturun. Arkanızdan hiç iyi konuşulmuyor, emin olun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…