Eşim ve KÜÇÜK yeğeni huzurumu kaçırdı !

Konu sahibi
Kendimi senin yerine koydum.

Her çekmeceyi karıştıran, yediklerinden sonra ellerini oraya buraya
süren, sürekli acıktım deyip bir şeyler önüne koymamı bekleyen
Yediklerini hiç aklıma gelmeyecek yerlere tüküren
(bu kısımda sanırım tansiyonum düştü)
Zeytin çekirdeklerini, tuvalet kağıtlarını bir yerlere
tıkıştıran, kalem kutumu, not kağıtlarımı
karıştırma bir yana olmaz dediğimde siz napcaksınız yaa bunları
şeklinde papuç kadar dil ile cevap veren bir çocuğa

Ayyy canımmm yaaa çocuk bu çocuk diye yaklaşamazdım.

Hele ki 4 aylık bebekle hiç..

Tek hatan eşinle konuşmak olmuş.
Muhatabın tamamen eltin. Onunla biraz sert biraz tatlı
Biraz sitemkar biraz da anlayışlı bir şekilde konuş ve kendini
İfade et.

Ama o çoccuaaakkk... :KK12:

Evet çocuk ama terbiye namına bir şey görmemiş, dünyanın kendi etrafında döndüğünü sanan, sınırları olmadığını düşünen, insanlara zarar vermesi, onların ne düşündüğü zerre umurunda olmayan, her ne yaparsa yapsın arka alınacağını bilen bir çocuk.

Dediğiniz gibi pabuç kadar diliyle aklı sıra ayar verirken gayet akıllı ama.

Konu sahibinin tek hatası eltiyle değil eşiyle sorunu çözmeye çalışmak.

en sinir olduğum şey banyoya bornoz asanlardır.oldu olacak içi çamaşırlarınızı da asın gıcık oluyorum.çocuk havlu niyetine siliyor nereden bilsin ki

Havluyla iç çamaşırının ne alakası var ya. Bornoz bizim evde duştan sonra giymek için banyoda hazır bulunur. Hani kurulanmaya yarayan bir şey ya o yüzden. Ayrıca bornoz ve havlu arasındaki farkı 6 yaşına geldiği halde hala öğrenemeyen çocuk ya terbiyesi verilmemiştir ya da öğrenmeyle ilgili sıkıntıları vardır, tedavi edilmelidir.

Ama annesine sorsak kesin hiperaktiftir.:işsiz:

Haklisin elbetde ama senin kocana böyle söylemen agrina dokundu. Eltine söylemelisin.
Burada insanlar cimri felan diyor ya insanin basina gelince nasil oldugunu bilmeden konusanlar sanirim. Bizim bir akrabamiz var annemde babamdan ayri yani cocuklae vark q annem tek calisiyor düsünün. O kadin hep gelir cocugu ile mutfaga oturur felan cocugu acar buzdolabi yer istedigini kadin da hic birsey demez 4-5 tane yogurt felan yer yada cani ne isterse. Karni doyuncada annna hadi eve gidelim derdi. Yank bu o kadinin bütün cocuklarinda öyle oldu. Ve o kadin kendiside öyle birsey alir geri vermez para ister geri vermez kendisinin günahini bile vermez ama. Eminim eltinizde öyledir

Onlara hiç gitme gelmezler bence ..yine geliyolarsa kapı çaldığı zaman açma bazen banyodayim falan de bazen özel temizligimi yapıyom de bazen tam bi yere cikcaktim de 2 3 kere öyle bak bakim geliyomu hep ay ben hayatta tahammül etmezdim bi ara benim eltimin ogluda gelirdi bilgisayar oynamak için bi kere geldi kapıyı açmadım ve evde olduğumu biliyordu sonra bi dahada gelmedii

esin aileci belli
nefret ediyorum bu tiplerden
benimde esim anaci haksiz da olsa anasi haklidir ...
senin tek hatan cocugu cok gözlemlemen..
biraz rahat ol..
cocuklar zatem kendi evinde yemez yabanci evlerde yedikleri daha tatli gelir onlara
burada esini degil eltini uyarman gerekiyodu
cocuk simarinca "annesi x surayi dagitmis bi bakiver duzeltiver " de
yani cocugun arkasini sen degil annesi toplasin
eltinin de isine gelir cocugun nasilsa arkasini topluyo der cocugu sana birakir birakir gider

Ben cocuktan bu kadar nefret etmene takildim. 6 yasinda yahu. Yalanci diyorsun da attigi her adimda cocugu yargilarsan zaten cocuk kendini yalan soylemek zorunda hisseder.

Yani ben senin yasadigini yasasam sinir olurum tamam ama cocuga degil annesine.
Annesine bisey deme cesareti gosteremeyip esinize patlamaniza, battaniyesini yastigini attim salona akli basina gelsin deyip cocuk cezalandirir gibi davranmaniza sasirdim.
Yani esinize anlatip abisine soylemesini mi bekliyorsunuz, ya da bu ise erkeklerin karismasi mi icap eder yoksa sizin uygun yollu annesiyle konusup cozmeniz mi?

Esinize ettiginiz dirdirin daha kibarini ve yarisini cocugun annesine etsen cocuguna benim evimde mukayyet ol diye zaten olay cozulecek.

Esinizin tepkisini de anlayabiliyorum kucucuk cocuga buradan gorunen nefretiniz bile sinir bozucu.
Benim de esim yegenimden nefret ederek konussa tepki koyarim, kisaca lafin annesine olmali.
Dirdir odakli degil cozum odakli olun bence.

Son düzenleme:
en sinir olduğum şey banyoya bornoz asanlardır.oldu olacak içi çamaşırlarınızı da asın gıcık oluyorum.çocuk havlu niyetine siliyor nereden bilsin ki

Nereye asmamız gerekiyo bornozu?
Gardropa mı asalım yoksa fortmantoya mı ?

Yoksa yatak odasında mı tutalım ?
Duştan çıkıp sırılsıklam odaya geçip öyle mi giyelim ?
Yoksa hiç giymeyelim mi ?

Çocuk nebilsinmiş onun bornozu yok mu ? Hadi yok diyelim kurulandığı havluyla el yüz havlusu bir mi ki anlamıyo ?

6 yaşında yahu 6 1-2 değil okuma yazma öğrenicek yaşta.

Yemek hesabı yapmak onu bunu saymak çok ayıp ve hiç olgun olmayan hareketler.. O 6 yaşında bi çocuk annesi ögretmediyse veya ögretmediyse onun ne sucu var resmen çocugu düşman edinmişsiniz.. Ablamın bir kızı var oda yemege düşkün evde diyet yaptırdıkları için bizde abur cubur varsa rahat duramaz gidip gelir yer..Ben diyeti bozulmasın diye annesinden müsade almasını isterim sadece saymam yani iki kek bir çokomel diye! Eşlerimizin ailesini kendi ailemiz gibi gördüğümüzde bu sıkıntılar bitiyor arkadaşım..görümcem ve kızları adap edep temizlik bilmezlerdi yavaş yavaş kırmadan öğrettim çok şükür iş verdim oyun oynattım annelerinin çözüm bulamadığı yerde abla çocuk onlar ögretmezsek nerden bilecekler dedim sen çalışıyorsun arada bana yolla ben öğretirim dedim hiç bi zaman eşime şikayet etmedim kendim hallettim hallemediğim durumlar olmadı mı oldu ama eşimin ruhu duymadı..
Yazın 20 yaşında ki erkek yeğen geldi ( kv ile yaşıyorum) anane evi oldugu için giren çıkan kalan belli olmaz eksikde olmaz.. Hep aynı koltukta yatıyordu yatağını serip gidince bi temizlik yapayım dedim bi baktım krem rengi koltuğun minder gelen yerin arkası komple sarı yeşil ( burnundan çıkan bütün atıkları düzenli olarak oraya sürmüş) kızdım söyledim temizledim eşime söylesem ne değişecek..? Seneye gelince komple çarşaf sererim dedim kapattım..İyi niyetli yumuşak kalpli olmak lazım böyle hayat gecmez hır gürle..eşinizin tepkisi abartılı olmuş ama sizde aşağı kalmamışsınız...

herkesin kendi tercihi olsa da bana banyoya bornoz koymak çok garip geliyor.ebeveyn banyosu tamam ama ortak banyoya hayır diyorum.ben yatak odamda tam kapının arkasındaki duvara özel bir askı yaptırdım oraya asıyorum.asla tutmuyorum banyoda

Ben fikir almak için sordum esasen

Benim de hoşuma gitmiyor ama koyacak yer sıkıntısı var

Islak bornoz yatak odasında nasıl kuruyor

nem olur ortalık gibi geldi

Haklı olarak kızmışsın zor bir durum. Ama eşin bu işi çözemez. Ben kendimi yerine koydum, yeğenim yese içse dökse terbiyesizlik yapsa bile eşimin bu durumu şikayet etmesini hiç hoş karşılamam. Tepkinizi fazla buldum.

Yiyip içse dökse ya annesi toplar ya babası hadi onlar yapmadı sizin uiğeniniz olarak siz toplarsınız. Dolayısıyla eşinizde biley diyemez.

Burda dış kapının mandalı olarak arkadaş topluyo.

Mecbur mu milletin çocuğunun tükürdüğünü çiğneyip attığını toplamaya?

Kaynanıza söyleyin elinize tükürsün bakalım ne hissediyosunuz

Okumaya tahammül edemedim. Hanımefendi 6 yaşındaki çocuktan bahsediyorsunuz. Bu yaştaki çocuktan olgunluk beklemek ne kadar doğrudur. Takmışsınız çocuğa.
Kimse burada şımarık çocuk falan demesin. Çocuk yahu bu çocuk.
Ne hikmetse herkesin evladı kendine harika gözüküyor. Sorsan, herkesin çocuğu terbiyeli, yalan söylemeyen, yaramazlık yapmayan ortalığı kirletmeyen biri.
Sorun yaptığınız, yarım sayfa dertlenip yazdığınız kişinin 6 yaşında olduğunu unutmayın.
6 yaşındaki o çocuk sinir krizleri geçirip herkesi döven, kimseden korkusu olmayan, evden kimseye haber vermeden kaçan ,ona söylenilen Bi lafı asla dinlemeyen ,sadece işine gelen şeyleri duyan o kadar bilmiş biri ki onu nasıl unutabilirim .

Ama o çoccuaaakkk... :KK12:

Evet çocuk ama terbiye namına bir şey görmemiş, dünyanın kendi etrafında döndüğünü sanan, sınırları olmadığını düşünen, insanlara zarar vermesi, onların ne düşündüğü zerre umurunda olmayan, her ne yaparsa yapsın arka alınacağını bilen bir çocuk.

Dediğiniz gibi pabuç kadar diliyle aklı sıra ayar verirken gayet akıllı ama.

Konu sahibinin tek hatası eltiyle değil eşiyle sorunu çözmeye çalışmak.

Gerçekten iki taraflı düşünmeye çalışıyorum.

Kuralsızlık diye bir şey benim açımdan söz konusu dahi olamaz.
Ki toplumsal kurallar küçük yaşlarda öğretilir çocuklara
Bunun doğrusu budur.
Hayal dünyalarına, özgürlüklerine müdahale ile ne ilgisi var?

Çöpü evin ortasına atan yada zeytin çekirdeklerini
oraya buraya tıkıştıran bir çocuga ki bu yaş 3 yaşında başlar
6 geç kalınmış bir yaş.
Oraya atmamalısın çünkü onun yeri çöp kovası
Çöp kovaları bunun için var demek nasıl kısıtlama
olabiliyor benim aklım almıyor.

okumayamadım o kadar uzun yazmışsın ki olayı abartıyosun küçük bi çocuktan bahsediyon bu kadar hırslanmaa yavruya bu kadar ayrıntıya girmen yersiz lafı evirip cevirme madem rahatsız oluyosun alma evine annesiyle direk muhattap ol dolabını açmışmıştaa bişeyler almışmışş ayy sinir oldum senin derdin eşinle değil hesabını problem yaşadığın kişilerle çöz

Birde benim çocuğum öyle olmaz demeyin şimdiden kontrol delisi olmayın..o bahsettiğim ablam evde tül oynasa halı kaysa delirirdi.. Şimdi çocuğuna söz gecirmek adına çocugu rencide ediyo gayrıihtiyarı ve sıkıntılı bi ergenliğe girdiler..emir komuta zinciri kırılabiliyo..

Gerçekten iki taraflı düşünmeye çalışıyorum.

Kuralsızlık diye bir şey benim açımdan söz konusu dahi olamaz.
Ki toplumsal kurallar küçük yaşlarda öğretilmeli çocuklara
Bunun doğrusu budur.
Hayal dünyalarına, özgürlüklerine müdahale ile ne ilgisi var?

Çöpü evin ortasına atan yada zeytin çekirdeklerini
oraya buraya tıkıştıran bir çocuga ki bu yaş 3 yaşında başlar
6 geç kalınmış bir yaş.
Oraya atmamalısın çünkü onun yeri çöp kovası
Çöp kovaları bunun için var demek nasıl kısıtlama
olabiliyor benim aklım almıyor.
Bir sürekli yapma etme demek var birde çocugu sakin bi zaman da alıp tatlı tatlı konuşup öğretmek var.. Ha uğraşamam banane diyorsa eşiyle kötü olup evini o aileye açmayacak

Bir sürekli yapma etme demek var birde çocugu sakin bi zaman da alıp tatlı tatlı konuşup öğretmek var.. Ha uğraşamam banane diyorsa eşiyle kötü olup evini o aileye açmayacak

Öğretmek konu sahibinin görevi mi değil.

Anne öğretseydi yada konu sahibinden önce çocuğuna müdahale
etseydi. Çocuğun gelişimi ailesi dışında kimsenin umrumda olmak zorunda değil.
Herkes aşırı hassas yaklaşmak zorunda da değil.

Elti için çocuğun davranışları sorun teşkil etmiyorsa
baktı konu sahibi ters davranıyor
Alacak çocugunu götürecek.
Mesafe koyacak, az görüşecek bu kadar basit.

Çocuğa içten içe o kadar bilenmiş ki konu sahibi bu yüzden muhtemelen her yaptığına müdahale ediyor. Ayrıca ben eminim ki ters davranıyordur.
Çocuk kaprisi çekmek bu kadar mı zor yahu.
Kusura bakmayın ama ömrümde gördüğüm ilk çocuk değil o . Bizim de yeğenlerimiz var etraf çocuk dolu ama böylesini ilk defa görüyorum . 1 buçuk senedir bu çocuk evime gidip geliyor . Başlarda çok yüz verdiğim için böyle . Ben en başta sınırımı koysaydım böyle olmazdı belki .

6 yaşında küçük değil ki çoğu yaşıtım okulda ve gayet kurallara uyuyorlar. Kuralları bilmeyecek yaşta değil annesi kural uygulamıyor galiba.
Eşinizle de sakınca konuşun

Büyük konuşmayin. Öyle hanımefendi öyle bey efendi insanların çocuklarını gördüm ki anlatamam asla bu bunun olamaz dersiniz. Evet terbiye önemli ama bazen insanın gücü yetmiyor evladına.

siz cocuga takmıssınız bence o daha cocuk yesin varsın acsın dolabı dolabı nolcak sonucta amcasının evi baska yerde yaparsa annesinin sorunu sizin degil neden bu kadar sorun ediyosunuz anlamıyorum
ben artık onun yendiğinde değilim yediklerini evimin çeşitli yerlerine tükürüp bırakmasından şikayetçiyim .

X