Eşim ve KÜÇÜK yeğeni huzurumu kaçırdı !

Oyle degil mi ama.. cik sokaga toplu tasimaya binmeyi bilmeyen, siraya bile giremeyen, hep ben sadce ben diyen "ozguvenli" adam kayniyor ortalik.. ama insanlara saygili, hak-hukuk bilince otomatik olarak pisirik oluyorsun :) boyle bu ulke..

Şöyle oluyor sanırım.

-Anne yaaa efe benimle hiç oynamıyor, yüz vermiyor
Hep arda ile oynuyor... benden hiç hoşlanmıyor çok üzülüyorum.

-Üzülme oğlum kendine güven biraz
Git kalemliğine tükür, saçını çek.. Ne demek yüz vermiyor
Aklını al o çocuğun aklınııı, Kim yaa o. bu ne pısırıklık.

aghsfşgh

Üyenin söylediği şey ile bu durum arasında fark olduğunu
İddia edebilecek olan var mı?
Cidden soruyorum.

Kadın sırf hoşlanmıyor diye sevilmediğini hissetti diye
Yaptıkları takdir edildi yaa. Şaka gibi.

ve bız baskalarının evıne gıderken napıyoruz bız hala oyuncaklarla oynuyoruz
ya oyuncak goturuyoruz, kıtap ya da tablet. Ama bazen oluyor acıkıyor veya goruyor dolap acılıp kapanırken cıkolata ıstıyorum eve gıdelım dıyor. Bende boyle olmasını ıstemezdım mesela keske ısteyebılseydı ev sahıbınden yada ben cıkolata ıstıyorum deseydı seslı bır sekılde. Sonuc ozguvenı gelıssın dıye drama kursuna gıdecek

Şöyle oluyor sanırım.

aghsfşgh

Cidden soruyorum.

Bence kategorıze edıyorsunuz. Cunku ben gercekten elımden geldıgı kadar ıyı yetıstırdıgımı dusunuyorum cocugumun eskı konularımda var ıstersenız hobı olsun acın okuyun. oglum sınıfta dayak yedıgınde sende vur demedıgımden dolayı( ( hırcın bır cocukta degıl hanı) ogretmenle kac kez kavga ettıgım mesela var konularda. Vurma dıyorum, ıtme dıyorum cocugun basına bı sey gelırse vıcdan azabı cekerız dıyorum.

Neyse ben buradan uzuyorum bana gore cocuk terbıyesız bıle olsa ozguvenı yuksek bır cocuk ama konu sahıbının çocucunun bır suru yasagı olacak. Nutellalı ellerle duvara bıle ız yapamayacak. Hanı yaratıcılık :KK59:

En basiti 6 yaşında çocuk okula başlıyor ve öğretmen geldgnde ayağa kalkması gerektiğini zil caldgnda içeri girmesi gerektiğini derslerde konuşmaması gerektiğini gayet iyi biliyor hiçbir öğretmen onlr daha cocuuuuk bırakalım okulu brbrne katsinlar demez öğretir ve öğrenirler kaldiki 1 öğretmen 30 öğrenciye gereken terbiyeyi veriyoken bir anne sadece bir evladına nasl yetemio anlamıyorum

İşte o 2 ebeveynin yetemediği çocuktan 30 tanesiyle 1 öğretmen uğraşıyor.

Şöyle oluyor sanırım.

aghsfşgh

Cidden soruyorum.

Aslında çok tehlikeli. Büyüdüklerinde saç çekme vs şeyler daha ciddi şiddete dönüyor. İşine gelmiyor mu? Ver zararı şimdi o düşünsün. Teklifini kabul etmeyen kadınları sokak ortasında öldüren bu şekilde yetiştirildiğinden yüzde bin eminim.

ya oyuncak goturuyoruz, kıtap ya da tablet. Ama bazen oluyor acıkıyor veya goruyor dolap acılıp kapanırken cıkolata ıstıyorum eve gıdelım dıyor. Bende boyle olmasını ıstemezdım mesela keske ısteyebılseydı ev sahıbınden yada ben cıkolata ıstıyorum deseydı seslı bır sekılde. Sonuc ozguvenı gelıssın dıye drama kursuna gıdecek

Belki de oğlunuz özgüvensiz değil olgun ve efendi bir çocuktur? Nefsi bir çocuk gibi değil yetişkin gibidir?

Tamam konu sahibi evde mumya gibi cocuk yetıstırsın en pısırığından.

Ben cocugu takdır ettım belkı yaramaz olabılır ama ondan rahatsız olan bırının yanında bıle acayıp ozguvenlı bravo valla

O özgüven değil terbiyesizlik oluyor. Benim teyzem de bir komşumuza, çocuğuna karşı kadının bir davranışının
yanlış olduğunu söyleyip uyardığında direkt çocuğa öyle yapıyor böyle yapıyor da demedi kadını eleştirdi o çocuk ne yaptı dersiniz? Gelip teyzeme tekme atmaya başladı.. Anası ne dese beğenirsin..
Oğlan ya o yüzden.. Zaten genelde erkek çocukları böyle yapıyor oğlum, paşam, aslanım diye diye
çocuğun böyle haşin ve öfkeli olmasını destekliyorlar. Ondan sonra bu çocuklar büyüyünce ben erkeğim
her istediğimi yaparım diye karısını insandan sanmıyor dövüyor, sövüyor, hakaret ediyor.

İşte o 2 ebeveynin yetemediği çocuktan 30 tanesiyle 1 öğretmen uğraşıyor.

Aslında çok tehlikeli. Büyüdüklerinde saç çekme vs şeyler daha ciddi şiddete dönüyor. İşine gelmiyor mu? Ver zararı şimdi o düşünsün. Teklifini kabul etmeyen kadınları sokak ortasında öldüren bu şekilde yetiştirildiğinden yüzde bin eminim.

Belki de oğlunuz özgüvensiz değil olgun ve efendi bir çocuktur? Nefsi bir çocuk gibi değil yetişkin gibidir?
Utandıgını soyluyor mesela, o yuzden bıraz daha acılması ıcın drama kursuna gıdeceki kendısıde zaten okulda tıyatro kulubunde. Bu arada oglum dıye demıyorum gercekten cok duzgun bır cocuk, yanı hıc mı bır ayarsızlıgı olmaz yok , hayallerımdekı cocuk ama bu kadar utanmasa olurdu ben cok konuskan bırıyım otobuste yolda kapıda bacada arkadas edınebılırım ama babamız daha mesafelı sanırım bu durumdan etkılenıyor

O özgüven değil terbiyesizlik oluyor. Benim teyzem de bir komşumuza, çocuğuna karşı kadının bir davranışının
yanlış olduğunu söyleyip uyardığında direkt çocuğa öyle yapıyor böyle yapıyor da demedi kadını eleştirdi o çocuk ne yaptı dersiniz? Gelip teyzeme tekme atmaya başladı.. Anası ne dese beğenirsin..
Oğlan ya o yüzden.. Zaten genelde erkek çocukları böyle yapıyor oğlum, paşam, aslanım diye diye
çocuğun böyle haşin ve öfkeli olmasını destekliyorlar. Ondan sonra bu çocuklar büyüyünce ben erkeğim
her istediğimi yaparım diye karısını insandan sanmıyor dövüyor, sövüyor, hakaret ediyor.
Ben cocukta hatayı en son buluyorum yanı sızın teyzenız cocugun yanında annesıne sıkayet veya akıl vermeyecektı yanlıs sadece cocukta degıl mesela.

Cocugun vurması, annesının tepkısıne zaten dıyecek bır soz yok

Utandıgını soyluyor mesela, o yuzden bıraz daha acılması ıcın drama kursuna gıdeceki kendısıde zaten okulda tıyatro kulubunde. Bu arada oglum dıye demıyorum gercekten cok duzgun bır cocuk, yanı hıc mı bır ayarsızlıgı olmaz yok , hayallerımdekı cocuk ama bu kadar utanmasa olurdu ben cok konuskan bırıyım otobuste yolda kapıda bacada arkadas edınebılırım ama babamız daha mesafelı sanırım bu durumdan etkılenıyor

Utanmak değil o, efendilik. Benim kardeşim aynısıydı ve hiç bir şey yapmadığımız halde sosyal ilişkileri o kadar iyi oldu ki. Özgüven adına insanlara zarar vermesinden iyidir. Zaten o özgüven değildir.

Adap, edep, terbiye, doğru- yanlış ayrımı, saygı, titizlik bunlar 6 yaşına kadar verilmesi gereken kurallar eğitimler değil mi arkadaşlar? Biz kendimiz rahat edicez diye çocuklarımızı bu kadar başı boş bırakmamalıyız diye düşünüyorum.
Bir çocuk nasıl alışırsa öyle gider; ağaç yaş iken eğilir diye boşuna dememişler . O daha 6 yaşında bir çocuk diyenlere sesleniyorum;
" Her 6 yaşındaki çocuk; sizin kafanızdaki masum, yaramazlıkları kararınca ve göze batmayan , tahammül edilebilen çocuk profilinde değil ". Evin içine girdiği andan itibaren harıl harıl karıştıracak yer arayan, etrafı en olmadık yerlerde kirleten ( ki onların aklına gelen şeyleri İnan'ın biz akıl edip yapamayız), bide yetmezmiş gibi annesi tarafından kontrol edilmeyen bir çoçuğa herkes bir adım geri durur, çok yanyana gelmek istemez .
Bir çocuğa güzel vakit geçirmesini sağlarken biryandan hayatı öğretebilirsiniz.
Evinizin duvarlarını boyatmak , her istediğini önüne koymak, herşeyine müsamaha gösterip , pohpohlamak onu doyumsuz biri yapar sonunda ve bir gün bir şeyi eksik olduğunda sizi suçlar. Çünkü onu aşırıya alıştırmış olursunuz. Siz çocuğunuza evinizin duvarlarını boyatıyorsunuz, yemek yedikten sonra elini ağzını üstüne silmesine İzin veriyorsunuz diye kimse size madalya takmaz veya çocuğunu ne güzel yetiştirmiş demez aksine ayıplar - şu evin şu çocuğun haline bak- diye .
Resimlerini oturup beraber resim defterine çizdiğinizde , yemek yediği gibi el ağız temizliğini yaptığınızda, misafirliğe gittiğiniz de nasıl davranması gerektiğini öğrettiğiniz zaman insanlar sizi taktir eder.
başkalarının evinde kontrolsüzce yaramazlık yapmasına müsaade ediyorsanız sadece insanların kınayıcı sözlerini kazanırsınız.
Burda biraz empati yapmayı bilmek gerekiyor tabi.
Herkes sizin kadar rahat olmayabilir o yüzden siz her daim temkinli olmak zorundasınız bir ANNE olarak.
Lütfen ne siz insanların gözünden düşün ne de evladınız. :KK33:

Tamam konu sahibi evde mumya gibi cocuk yetıstırsın en pısırığından.

Ben cocugu takdır ettım belkı yaramaz olabılır ama ondan rahatsız olan bırının yanında bıle acayıp ozguvenlı bravo valla

Yalnız bu özgüven değil terbiyesizlik. Ha bir de ozguven ve ego cok karıştırılıyor bizim toplumumuzda. Bu cocugu da annesi senin dedigin gibi takdir ederse cocuk egolu hep ben diyen bencil bir insan olur çıkar.

Ben cocukta hatayı en son buluyorum yanı sızın teyzenız cocugun yanında annesıne sıkayet veya akıl vermeyecektı yanlıs sadece cocukta degıl mesela.

Cocugun vurması, annesının tepkısıne zaten dıyecek bır soz yok

İşte şikayet değildi çocuğun böyle yapıyor da demedi çocuk orada diye.. kadına, çocuğa böyle yapma öyle
deme gibisinden konuştu direkt.. senin çocuğun öyle böyle filan demedi zaten çocuk ortamda nasıl desin.

Burda konu sahibi de çocuğa kötü davranmamış aslında tamam kendi sinir olmuş filan ama anlattıklarından
gayet de öğretmeye göstermeye çalıştığını görüyoruz. Hani çocuğu dövmüş sövmüş gibi bir durum yok ki
çocuk sana gıcıklığına yapıyor diyelim. Kadının eğitmeye çalışmasını neden eleştiriyoruz? Kötü bişey
yapmamış ki..

Merhaba kızlar. Biz eşimin ailesiyle aynı binada oturuyoruz. Eltim alt katımda oturuyor.
Eltimin Küçük oğlu 6 yaşında ve inanılmaz yaramaz bir çocuk! Görgü terbiye sıfır !
Bize ne zaman gelse direk buzdolabını açar karıştırır "onu yicem bunu yicem ". hatta bazen İZİN istemeden alır ve yer aşırı sinir olurum ben bu duruma . Kaç kere de annesi yanındayken uyardım. " X başkalarının buzdolapları izinsiz açılıp karıştırılmaz ! Ayıp ! Bişey istediğin zaman bana söyle varsa ben sana veririm ." Diye .
Ama yok o kadar asi ve dik başlı bir çocuk ki laftan anlamıyor o sadece kendi bildiğini okuyor .
Temizliğe de asla önem vermez yemek veya Abur cubur yedikten sonra o eller üstüne başına sürülür!!
bizdeyken ben zorla uyarıyorum da gidip ellerini yıkıyor . Banyoda da işi gücü sabunla oynamak işi bitince de elini tutup kapının arkasında asılı olan bornozlara silmeye kalkmıştı birkeresinde. Sürekli takip ediyorum onu gördüğüm gibi gittim ve uyardım " oğlum burda el havlusu var ya bornozlara niye siliyorsun diye " ,bide "yooo silmedim ki" diye yalan söylüyor gözümün içine baka baka.
çok yalan söyleme huyu da var . Çekmeceleri karıştırıp kalemliğimden kalem alır sonra "ben bunu okulda yerde buldum " der .
Eşim AÖF De öğrenci ders çalıştırıyorum ona o defteri almış neymiş resim yapacakmış "tamam kopar ordan 2-3 sayfa yap " dedim . Ama yok o her sayfaya çizip film yapçakmış sayfalar geçtikçe oynucakmış o film . "Oğlum görmüyor Musun dersler var bu defterde amcan çalışıyor" diyorum " amcam koca adam olmuş ne okuluna gidiyor sanki yalan söyleme" diyor.
Artık o saatten sonra sinirimden çatlıyorum işte . Neyse bunlardan daha çok var da ben size Cuma günü yaptığı şeyleri anlatayım .
Yine geldi annesiyle ve her tarafı karıştırmaya başladı mutfak çekmeceleri, camlar , tv sehpası , sıra buzdolabına geldi.
Benim uyarmama rağmen annesi de isteksiz Bi şekilde "oğlum kapat bak ayıp" deyip oğlunu çekmeye çalışıyor sözde! Bi yandan onla beraber dolabın içini süzüyor "al ne al ne istiyorsun" diyiverdi sonunda oda. çokomel vardı dolapta onları görmüş aldı ki kısa bir süre önce annesinin aldığı 2 tane keki yemişti bide salonda yeme huyları var "oturup mutfakta tepsinin üstünde ye " diyorum "yok içerde yicem " al o zaman tepsiyle ye ama dökme yerlere diye uyardım. Çünkü biliyorum herşeyi dökerek yiyor.
Neyse bu yedi biraz çizgi film izledi sonra tekrar gelip buzdolabını karıştırmaya başladı "ben yeşil zeytin yicem" !!!!!!
Ben tabi sinirden patlıyorum kendi evlerindeyken mutfağa uğramaz buraya gelince midesini kurtlar basıyor !
Aldı gitti içerde zeytin yemeye başladı . Her neyse bunlar sonunda gitti . Ertesi gün eşimle oturuyoruz. tv sehpamın üstünde 2 uçta süs eşyam var onlardan birtanesinin ağız kısmında Bi koyuluk farkettim o ne diye bakmaya gittim ki şoka girdim o küçük çocuk görünümlü canavar yediği çikolatayı çiğnemiş çiğnemiş süs eşyamın içine tükürmüş!! direk eşime gösterdim "bu ne rezillik nasıl bir çocuk bu hiç mi terbiye temizlik öğretmemişler bu çocuğa " diye söyleniyorum eşim sesini çıkarmadan dinledi.
Neyse aradan 1-2 gün geçti salonda zigon sehpamın üstünde de camdan bir süs eşyam var baktım tepesinde bişeyler var yakınına gittim kurumuş zeytin çekirdekleri !!!! İtinayla onları oraya dizmiş ! Allahım kriz geçircem ben denk gelip görmesem evime bir misafir gelse görse rezil olucam ! Dur dedim ben şu tv sehpasının üstündeki diğer bibloyada bakıcam Bi baktım onun içinde de 7-8 tane yeşil zeytin çekirdeği !
Allahım deli oldum ya ben asla alışık değilim böyle pisliklere . 4 aylık çoçuğum var ne zaman uyusa hemen temizliğimi işimi gücümü yapmaya çalışıyorum o uyanmadan şimdi böyle kirletilidğini görmek beni delirtti . Artık psikolojimi bozdu acaba başka nereye naptı diye her tarafı kontrol etmeye başladım koltukların altını yastıkların arkasını. ki iyi ki de bakmışım tuvalet peçetesinden alıp parçalayıp parçalayıp koltuğun altına atmış !
Ben artık iyice sinirlendim akşam eşime anlatıyorum bunları bana demesin mi " yaratıcı çocuk zeytin ağacı dikmiş oraya " !!!!! Ya sen ne diyorsun ben mecbur muyum senin yeğeninin pisliklerini temizlemeye kendin mi temizliyorsun bu evi de böyle rahat rahat konuşuyorsun gerekmediği sürece o çoçuğun artık bize gelmesini istemiyorum . Geldiği gibi zaten budolabına dadanır her tarafını karıştırır bundan da rahatsız oluyorum öyle kafasına göre İZİN almadan başkalarının dolabını açıp karıştıramaz" dedim
sonra bu başladı " benim yeğenim karıştırır da bide senden izin mi alıcak benim oğlum aşada böyle bişey yapsa yengem kızsa abim onu mahveder o yüzden sende sakın benim yeğenlerime karışma !
Bende dedim " benim oğlum hele Bi büyüsün öyle bişey asla yapmaz çünkü onu öyle eğitip öğreticem " dedim.
Bu içerde hala söyleniyor bana ben yatak odasına geçtim o kadar sinirlendim ki yeğeninin bu yaptığı şeyleri normal karşılayıp ona hak vermesine yastığını battaniyesini aldım içeri götürdüm " madem bana hak vermek bu kadar zor geliyor sana bu gece burda yat da aklın başına gelsin istersen hatta in yeğeninin koynunda yat" dedim.
Ben oğlumu uyuturken eşim geldi
" napıcaksın amcamlar gibi mi olalım birbirimize mi düşelim kardeşler yeğenler komple . Bi çocuğun yaptığı şeylere katlanamadın yemin ederim seni boşarım" dedi bana ve gitti içeri. Beynimden vurulmuşa döndüm .
8-9 yıllık beraberliğin sonunda evlenmişiz çocuğumuz olmuş birbirimizi o kadar severken o ettiği laf çok zoruma gitti.
Eşimde ailesi haksız bile olsa hep onları tutma huyu var ve bundan çok rahatsız oluyorum , üzülüyorum .
Ben yine de sabaha karşı 5 gibi uyandım baktım salonda yatıyor üstü yarı kapalı yarı açık kıyamadım gittim uyandırdım hadi gel yatağa diye beni Bi terslemeler . " bak o ettiğin boşanma lafına rağmen kıyamadım geldim seni çağırıyorum " dedim " git başımdan zaten 2 saat sonra kalkıcam gece nasıl burda yattıysam sabah da burdan kalkarım " Dedi .
Ben biraz daha ısrar edince beni itti ve ciddi bir ifadeyle "vallahi bak dövecem seni git " Dedi . Ben tabi o an delirdim ve yanına geldiğime lanet ettim içimden ! " öyle mi X dedim sen bence de git bugün o boşanma davasını aç açmazsan ş.......sizsin " dedim ve gidip yattım. Oda bişey demedi uyumaya devam etti sabah da kalktı giyindi işe gitti . Şimdi ben haksızmıyım , haksızsam nerde haksızım, akşam eşim geldiğinde nasıl davranmalıyım lütfen akıl verin :KK43: çok uzun oldu biliyorum ama anlatıp içimi dökmem lazımdı hakkınızı helal edin ve çok sağolun :KK43:
ben burada sınırları belirlenmemiş ,bu sebeple hangi davranışın doğru olduğunu bilemeyen ,öğretilmemiş bir çocuk görüyorum.
6 yaşında bir çocuk bunları arada yapabilir evet çocuktur.
ancak bu çocuk sürekli bu vaziyetteyse,aile ve çevresinin uyarılarını dinlemiyorsa,doğru davranış biçimlerinden birkaçını edinememişse büyük sorun vardır.
hoşgörülecek çocuktur yapacak denilecek bir durum değil.
o aile ileride çok sıkıntı çeker.
çocuktur melektir o her istediğini yapabilmeli denilmesi cidden çok tehlikelidir.
ben de anneyim.
çocuğun çocukluk yapacağı anlar tutar,mızmızlanır vs.
ancak bu genel davranış şeklini almışssa tehlike çanları çalıyor demektir.
o aile o çocuğu hiiç bir yerde hiiç bir şekilde zaptedemez.
yarın okula başladığında ise sorunları devasa boyutlara ulaşacaktır.
@Pembeay32 eşin böyle bakmaz işte olaya.
küçücük bir çocuğun nazını çekemedin olur.
son durum ne ki araları da okumadım.
eşinin tavrı değişti mi?

Ayyy allam be.imde esimin yigeni var ,1.2 geldi boyleydi ama cok akilli tekrar gelmesinde kizmistim burda oturuyosun burdadavyiyosun diye ,anneside ayy ama evde oyle hic yapmiyoki!
Elinde yiye yiye gezen cocuga.kil oluyorum ama suc annede cocuga karismiyo,cocuk ne bilsin ogretmessen biseyler
Annesini cagir temizlesin ,

Yetiştirmeye bağlı kesinlikle..
Ne kadar serbest büyütülürse o kadar doyumsuz, her şeyi yapmaya hakkı olduğunu zanneden çocuklar ortaya çıkıyor. Dur durak bilmiyorlar sonra bu ileriki yaşamlarına da yansıyor, nasıl olsa bana kızmıyorlar,uyarmıyorlar demek ki kötü birşey yapmıyorum, öyleyse devam..
Çocuktur deyip kestirip atmakla hiçbir şey düzelmez, geleceğin terbiye,saygı,anlayış yoksunu çocuklar ortaya çıkar malesef...

Baskasina ait olani istemek ozuven degildir cute, o cikolata neden orada? Kimin? Belki ev sahibi kendi cocuguna aldi? Bugun "cocuk bu, o cikolata onun hakki" diye dusunursen yarin o cocuk her sey benim hakkim diye dusunecek.. mesela benim evimde oyle bir olay olsa ve cocuk sesli bir sekilde cikolatayi istese hayir derdim samimi soyluyorum..

Ozguven ile terbiyesizlik ciddi sekilde karistiriliyor bu ulkede.. her aklina geleni istemek, duvarlara nutella surmek ozguven degil arkadaslar.. iste bunlar hep o kisisel gelisim kitaplarinin urunu..

ben burada sınırları belirlenmemiş ,bu sebeple hangi davranışın doğru olduğunu bilemeyen ,öğretilmemiş bir çocuk görüyorum.
ancak bu çocuk sürekli bu vaziyetteyse,aile ve çevresinin uyarılarını dinlemiyorsa,doğru davranış biçimlerinden birkaçını edinememişse büyük sorun vardır.
çocuktur melektir o her istediğini yapabilmeli denilmesi cidden çok tehlikelidir.
ben de anneyim.
P Pembeay32 eşin böyle bakmaz işte olaya.
eşinin tavrı değişti mi?
Aynen öyle oldum 1 çocuğun yaptıklarına katlanamadı oldum. Hiç düşünmez ama ben eve geldiğimde evim temiz , yemeğim hazır , her sabah temiz gömleğim dolapta hazır, çocuğumun sağlığı sıhhati yerinde . Eeee kim yapıyor bunları ? Karın . Bi şükret Bi hakver dimi ? Hemen boşarım !!!!! Bende hatalı olmasam bu lafına daha aşırı tepki verirdim ya neyse . Dün gece düzeldi ama aramız şuan iyiyiz yani . Umarım birdaha yaşamayız böyle şeyler ...

ben de anneyim.
P Pembeay32 eşin böyle bakmaz işte olaya.
eşinin tavrı değişti mi?
Aynen öyle oldum 1 çocuğun yaptıklarına katlanamadı oldum. Hiç düşünmez ama ben eve geldiğimde evim temiz , yemeğim hazır , her sabah temiz gömleğim dolapta hazır, çocuğumun sağlığı sıhhati yerinde . Eeee kim yapıyor bunları ? Karın . Bi şükret Bi hakver dimi ? Hemen boşarım !!!!! Bende hatalı olmasam bu lafına daha aşırı tepki verirdim ya neyse . Dün gece düzeldi ama aramız şuan iyiyiz yani . Umarım birdaha yaşamayız böyle şeyler ...

Baskasina ait olani istemek ozuven degildir cute, o cikolata neden orada? Kimin? Belki ev sahibi kendi cocuguna aldi? Bugun "cocuk bu, o cikolata onun hakki" diye dusunursen yarin o cocuk her sey benim hakkim diye dusunecek.. mesela benim evimde oyle bir olay olsa ve cocuk sesli bir sekilde cikolatayi istese hayir derdim samimi soyluyorum..

Ozguven ile terbiyesizlik ciddi sekilde karistiriliyor bu ulkede.. her aklina geleni istemek, duvarlara nutella surmek ozguven degil arkadaslar.. iste bunlar hep o kisisel gelisim kitaplarinin urunu..
Yengesınden veya teyzesınden ısteyebılır veya bunu seslı dıle getırebılır dıye dusunuyorum ama bunda sununda etkısı var . ev sahıbı cocugu sevıyor mu ?

X