Eşim ve KÜÇÜK yeğeni huzurumu kaçırdı !

Basiniza gelmemis de oyle havadan konusuyorsunuz. Sizde oyle bir cocukla karsilassaniz neler neler yazardiniz. Madem rahatsiz olmuyorsunuz gelsin sizin evde yapsin.
Konu sahibi cocuk 6 yasina kadar egitilir. Boyle cocuktur yapsin derler sonra cocukla bas edemezler. Cocuk ileride uyumsuz olur. Bu sefer de doktor doktor gezerler.
Mesajları okumadınız anlaşılan. Ben zaten baştan söyledim. 2 çocuğumu da ben evde sınırsız özgürlükle büyüttüm. Evime gelen her çocukda o özgürlüğe sahiptir. Tabi kendilerine bir zarar vermemek şartıyla.
Bu arada oğlum 20 kızım 14 yaşında. Topluma zerre zararları olmayan okuyan, edepli terbiyeli, sorumluluk sahibi çocukturlar.
Hataları yok mu? Tabiki var ama gençliğin, insan olmanın verdiği hatalar yapıyorlar. Hırsızlık, cinayet vs. değil.
Anlaşılmayan nokta sanırım şu; 6 yaşındaki bir çocuktan beklenenler ile 10 yaşındaki bir çocuktan beklenenler farklıdır. 6 yaşındaki bir çocuğun zeytin çekirdiğini salona bırakması sorun değildir, yada dolabın kapısını açması. Çoğunluğun dediği gibi daha iyiyi ve kötüyü tam olarak algılayamadığı gibi neyin zararlı neyin zararsız olduğunu da tam kavrayamaz.
Yorumlardan bakıyorumda, yeğenden beklenenler 40 yaşındaki adamdan beklenmez. Biraz insaf yahu.
Yaramazlık yapan çocukları yollayın bana, İstanbul'dayım adres verebilirim. Evim açıktır.

Baskasina ait olani istemek ozuven degildir cute, o cikolata neden orada? Kimin? Belki ev sahibi kendi cocuguna aldi? Bugun "cocuk bu, o cikolata onun hakki" diye dusunursen yarin o cocuk her sey benim hakkim diye dusunecek.. mesela benim evimde oyle bir olay olsa ve cocuk sesli bir sekilde cikolatayi istese hayir derdim samimi soyluyorum..

Ozguven ile terbiyesizlik ciddi sekilde karistiriliyor bu ulkede.. her aklina geleni istemek, duvarlara nutella surmek ozguven degil arkadaslar.. iste bunlar hep o kisisel gelisim kitaplarinin urunu..

Ah o özgüvenli çocuk yetiştirenlerden biri de benim en sevdiğim dediğim, kardeşim dediğim kuzenim.
Ne yazık ki bu o kadar rahatsız edici bir şey ki kuzenimden soğudum. Onun hamileliğinde çok heyecanlanmıştım ama şimdi o kadar arsız ve mızmız bir çok yetiştiriyor ki görüşesim gelmiyor.
Mesela bizim eve geldiğinde kumandayı alıp televizyonuma geçirince gülüp geçiyor uyarmıyor aman çocuk diye. E o televizyon kırılsa beni ciddi bir masrafa sokacak yani bu hoş bir şey mi?
Yada mesela çocuğa paşa çayı hazırladığı kahvaltıda sırf şımarıklığından benim bardağımdan da içmek istediğinde benim iznimi almadan çayımı içiriyor. O elbette çocuğunun ağzından tiksinmez ama ben o tükürüklü bardağı kullanmak istemiyorum. Üstelik bu çocuk herkesin her şeyini kullanabilme hakkı olduğunu düşünerek büyüyor. Bu çok tehlikeli bir şey. Bugüün ufacık bardaktan bir yudum içti ne olacak diyor ama ileride herkesin her şeyini alma yada kullanma hakkını bulamadığında hırçınlaşacak. Başkasına ait olanı bilmesi gerekiyor bu çocuğun.
Yani bu özgüven değil terbiyesizlik, arsızlık.
Belki o buzdolabındaki çikolata son ve ay sonu mesela bir daha alamayacak o ev sahibi. Bu zor durumda bırakmak değil midir?

O melek dediginiz azmanlar yuzunden benim kizim okuldan soğudu. Ben en iyi eğitimi vermeye calisayim kuralları öğreteyim gerekli terbiyeyi vermeye calisayim okulda terbiye görgü ahlaktan nasibini almamislarla ayni ortamda bulunsun. Insan düşündükce sinirleniyor.

Sinifimizda bi cocuk herkese vuruyor kizim da nasibini aliyor. Artik canima tak etti sen de vur karsilik ver dedim ki cevabi yapistirdi ama sen bana kimseye vurulmaz vurmak kotudur diye ogrettin. Ogretilince oyle bir ogreniyorlar ki. Ogrenemeyene de yardim aldiracaksiniz. Ayip bir sey degil. Yaramazlikla terbiyesizligi karıştıran sizin gibiler olduktan sonra bizim cocuklarimiza cok üzülüyorum.

Mesajları okumadınız anlaşılan. Ben zaten baştan söyledim. 2 çocuğumu da ben evde sınırsız özgürlükle büyüttüm. Evime gelen her çocukda o özgürlüğe sahiptir. Tabi kendilerine bir zarar vermemek şartıyla.
Bu arada oğlum 20 kızım 14 yaşında. Topluma zerre zararları olmayan okuyan, edepli terbiyeli, sorumluluk sahibi çocukturlar.
Hataları yok mu? Tabiki var ama gençliğin, insan olmanın verdiği hatalar yapıyorlar. Hırsızlık, cinayet vs. değil.
Anlaşılmayan nokta sanırım şu; 6 yaşındaki bir çocuktan beklenenler ile 10 yaşındaki bir çocuktan beklenenler farklıdır. 6 yaşındaki bir çocuğun zeytin çekirdiğini salona bırakması sorun değildir, yada dolabın kapısını açması. Çoğunluğun dediği gibi daha iyiyi ve kötüyü tam olarak algılayamadığı gibi neyin zararlı neyin zararsız olduğunu da tam kavrayamaz.
Yorumlardan bakıyorumda, yeğenden beklenenler 40 yaşındaki adamdan beklenmez. Biraz insaf yahu.
Yaramazlık yapan çocukları yollayın bana, İstanbul'dayım adres verebilirim. Evim açıktır.
Kesınlıkle katılıyorum , ve cogu zaman eslerıne coraplarını kırlı sepetıne atmalarını bıle ogretmez bu kadınlar

Adap, edep, terbiye, doğru- yanlış ayrımı, saygı, titizlik bunlar 6 yaşına kadar verilmesi gereken kurallar eğitimler değil mi arkadaşlar? Biz kendimiz rahat edicez diye çocuklarımızı bu kadar başı boş bırakmamalıyız diye düşünüyorum.
Bir çocuk nasıl alışırsa öyle gider; ağaç yaş iken eğilir diye boşuna dememişler . O daha 6 yaşında bir çocuk diyenlere sesleniyorum;
" Her 6 yaşındaki çocuk; sizin kafanızdaki masum, yaramazlıkları kararınca ve göze batmayan , tahammül edilebilen çocuk profilinde değil ". Evin içine girdiği andan itibaren harıl harıl karıştıracak yer arayan, etrafı en olmadık yerlerde kirleten ( ki onların aklına gelen şeyleri İnan'ın biz akıl edip yapamayız), bide yetmezmiş gibi annesi tarafından kontrol edilmeyen bir çoçuğa herkes bir adım geri durur, çok yanyana gelmek istemez .
Bir çocuğa güzel vakit geçirmesini sağlarken biryandan hayatı öğretebilirsiniz.
Evinizin duvarlarını boyatmak , her istediğini önüne koymak, herşeyine müsamaha gösterip , pohpohlamak onu doyumsuz biri yapar sonunda ve bir gün bir şeyi eksik olduğunda sizi suçlar. Çünkü onu aşırıya alıştırmış olursunuz. Siz çocuğunuza evinizin duvarlarını boyatıyorsunuz, yemek yedikten sonra elini ağzını üstüne silmesine İzin veriyorsunuz diye kimse size madalya takmaz veya çocuğunu ne güzel yetiştirmiş demez aksine ayıplar - şu evin şu çocuğun haline bak- diye .
Resimlerini oturup beraber resim defterine çizdiğinizde , yemek yediği gibi el ağız temizliğini yaptığınızda, misafirliğe gittiğiniz de nasıl davranması gerektiğini öğrettiğiniz zaman insanlar sizi taktir eder.
başkalarının evinde kontrolsüzce yaramazlık yapmasına müsaade ediyorsanız sadece insanların kınayıcı sözlerini kazanırsınız.
Burda biraz empati yapmayı bilmek gerekiyor tabi.
Herkes sizin kadar rahat olmayabilir o yüzden siz her daim temkinli olmak zorundasınız bir ANNE olarak.
Lütfen ne siz insanların gözünden düşün ne de evladınız. :KK33:
Bakın hanımefendi, çocuğa öğretebilirsiniz ama her çocuk kitaplarda yada çocuk psikiyatrlarının söylediği gibi davranmaz. Her kurala uymayabilir.
Zamanında ben oğlumla iletişim kurabilmek için şu anda bile hükmü olan ben dili değil sen diliyle konuşmayı denemiş ve daha 4. cümlemde çocuk bana (4 yaşındayda) "anne söylediklerimi tekrar edeceksen konuşmayalım papağan mısın?) dedi ve öylece kaldım. Yani bazı çocuklara taktikler işler bazılarına işlemez.
Her çocuk karakteriyle doğar. Kimi yaramazdır, kimi uslu. Kimi hareketlidir kimi hareketsiz.
Sizinle anlaşamadığımız konu şudur; siz temiz olabilirsiniz, eviniz düzenli olabilir. Katlanmanız gereken 6 yaşındaki bir çocuktur. Hatalarının vebalini o çocuğa yükletmek büyük bir vicdansızlıktır. Annesine söylersiniz yada çok rahatsızsanız bir daha gelmeyin evime dersiniz olur biter. Ben şahsen sesimi çıkarmam. Kalp kıracağıma evim pislensin derim ki 50 yaşındayım ve bugüne kadar da öyle yaptım.
Hala evim gelen misafir çocukları için boyama alanıdır ve öyle de kalmaktadır.Duvarlarım resimlerle doludur.
Haa benim tahammül sınırım yüksektir sizinki azdır. O farklı bir konu ama çocuğa hele ki 6 yaşındaki bir çocuğa yüklenmek biraz haksızlıktır.
Daha 6 yaşındakilerin okula başlama yaşının küçük olduğunu, zorlanacaklarını, gelişimlerinin bunu kaldıramayacağını tartışırken ne oldu da o çocuktan iyiyi kötüyü ayırmasını, evi toplu tutmasını, kurallara dört dörtlük uymasını bekliyoruz.
Siz eşinizin yeğenine gıcık oluyorsunuz bu yüzden ne yapsa size batıyor ve batacak.
Ama unutmayın kınadığınız şeyle sınanırsınız. Evladınız var. Ne kadar ben eğitiyorum da deseniz kendi karakteri ortaya çıkacak ve verdiğiniz tüm eğitimler boşa gidecektir. Dua edin de çocuğunuz da sizin karakterinize benzer karakterde olsun.
Son söz, kendi adıma ben çocukları, yaşlıları ve hayvanları fıtratlarıyla severim ve katlanırım.
Konunuza daha fazla yorum yapmayacağım. Son sözlerimdir.

Nasıl bi tespit bu ya. Sanki işin uzmanısınız. Ben o çocuk melek diyenlerdenim. 6 yaşında daha diyenlerdenim. 2 çocuk yetiştirdim, salonda da yemek yediler, biblo dediğimiz o alçıdan beş para etmeyen şeyleride kırdılar. Evime gelen çocuklara da aynı şekilde davrandım. Kendi çocuklarımda dahil kimse eşkiya olmadı.
Buzdolabını açmakla, salonda yemek yemekle hiç bi çocuk suç makinasına dönüşmez.
Çocuğu topluma yararlı yetiştirmek, ayakları üstüne basan bir insan yapmakla, konu sahibinin şikayetleri arasında hiç bir bağ yok.
6 yaşındaki çocuğun yaptıkları

Konuyu duzgun okumamissiniz sanirim. Konu sahibi vocuk merakli demiyor,hareketli demiyor. Olmayacak seyler istiyor birde olmayinca diddet egilimli davranislar sergiliyor,saygisizca davraniyor diyor. Bir cocuk hareketli olabilir merakli olabilir niblo kirabilir yemegini yerken dokebilir bu onun cocuk oldugu icin dogasindan kaynaklanir. Ama 6 yasunda bir cocuk kimsenin evine gidip dolabini acip kafasina gore yeyip icip olmayana tutturup saga sola saldiramaz. Ustelik ev sahibi nereyi gosterirse orda yemek zorunda oldugunuda ailesinden ogrenmis olmasi gerekir. Hafi cocuk tv izlerken yemek istediyse edebiyle yer kalkar oraya buraya tukurmek ne dir ya!!!! Bu ailenin eli armutmu toplamid hic mi cocugunu kontrol etmiyor oglu yerken. Oglum o zeytinin cekirdeklerini naaptin sen tepside degil niye demiyor cocugunun huyunu biliyor cunki!! Kimse kusura bakmasin benimde evladim var buyudugundehareketli bir cocuk olabilir,koltuk tepesinden inmeyebilir duz divara tirmanabilor ama konuda gecenleri yapmasina asla izin vermem cunki onlar cocukluk davranisi degil tamamen aldigi yanlis egitimin sonucu..

burbuk burbuk
Konuyu duzgun okumamissiniz sanirim. Konu sahibi vocuk merakli demiyor,hareketli demiyor. Olmayacak seyler istiyor birde olmayinca diddet egilimli davranislar sergiliyor,saygisizca davraniyor diyor. Bir cocuk hareketli olabilir merakli olabilir niblo kirabilir yemegini yerken dokebilir bu onun cocuk oldugu icin dogasindan kaynaklanir. Ama 6 yasunda bir cocuk kimsenin evine gidip dolabini acip kafasina gore yeyip icip olmayana tutturup saga sola saldiramaz. Ustelik ev sahibi nereyi gosterirse orda yemek zorunda oldugunuda ailesinden ogrenmis olmasi gerekir. Hafi cocuk tv izlerken yemek istediyse edebiyle yer kalkar oraya buraya tukurmek ne dir ya!!!! Bu ailenin eli armutmu toplamid hic mi cocugunu kontrol etmiyor oglu yerken. Oglum o zeytinin cekirdeklerini naaptin sen tepside degil niye demiyor cocugunun huyunu biliyor cunki!! Kimse kusura bakmasin benimde evladim var buyudugundehareketli bir cocuk olabilir,koltuk tepesinden inmeyebilir duz divara tirmanabilor ama konuda gecenleri yapmasina asla izin vermem cunki onlar cocukluk davranisi degil tamamen aldigi yanlis egitimin sonucu..

Kucuk cocuktan beklentınız cok fazla..Annesiyle kontakt kurun eşinizle değil..

Baskasina ait olani istemek ozuven degildir cute, o cikolata neden orada? Kimin? Belki ev sahibi kendi cocuguna aldi? Bugun "cocuk bu, o cikolata onun hakki" diye dusunursen yarin o cocuk her sey benim hakkim diye dusunecek.. mesela benim evimde oyle bir olay olsa ve cocuk sesli bir sekilde cikolatayi istese hayir derdim samimi soyluyorum..

Ozguven ile terbiyesizlik ciddi sekilde karistiriliyor bu ulkede.. her aklina geleni istemek, duvarlara nutella surmek ozguven degil arkadaslar.. iste bunlar hep o kisisel gelisim kitaplarinin urunu..
Yine, çok haklısın... :)

Agac yasken egilir arkadaslar egitim zerbiye cok önemli bi cocugun aldigi terbiye insan icine ciktiginda belli olur derler ben yaptigim bi hatayi anlatim YouTube dan komik kazalar videosunu acar gülerdik esimle oglumda izlerdi disarda parkta bi cocuk düsmüstü oglum gülmüstü cocugumun degil benim ayibimdi o an farkettimki yanlis yapmisim artik oyuncagi yere düsse üzülüyo agliyo cani yandi diye merhametli ,baskalarina deger veren cocuklar yetistirin bu saf cocuk yetistirmel degil hak yemeyen ve hakkini yedirmeyen cocuk yetistirin demek kesinlikle cocukdur denmemeli konu sahibi esini degil cocugun annesini uyar

Neyse ben buradan uzuyorum bana gore cocuk terbıyesız bıle olsa ozguvenı yuksek bır cocuk ama konu sahıbının çocucunun bır suru yasagı olacak. Nutellalı ellerle duvara bıle ız yapamayacak. Hanı yaratıcılık :KK59:

Nutellalı elleriyle duvara iz yaptığın da
Gelişimine nasıl bir katkı sağlanmış olacak.
Kilit nokta duvar mı?
Duvara yapmayınca yaratıcı olmuş olmuyor mu?
Yada püf nokta nutella mı.
Sanattan, gelişimden, yaratıcılıktan anladığın tek şey
bunlar mı.
Salak saçma şeylere yaratıcılık diyenlerden misin sende.

Çocuğum böyle şeyler yaparak yaratıcı olacaksa
mümkünse olmasın. Düz bir insan olsun..

Sana tavsiyem yaratıcılık bu kadar önemliyse senin iiçin
Çok güzel boyalar var.
Ellerini bu boylara batırıp resim kağıtlarına uyguladığında da gelişmiş olur.
Yine başarmış ve düşünmüş olur.

Patates basma, ip basma bunlar da güzel alternatifler.
Oturun birlikte yapın.
Resim kalıpları alabilirsin. O kalıplar çok işe yarıyor bilgin olsun.
Boya püskürtmeye yarayan kaplar var.

Koy boyayı içine, püskürtmek istediğin kağıdı şövalenin içine oturt.
İstediği gibi püskürtsün.

Gerçi bunlar duvara uygulanmadığında sıradanlaşan şeylerdir sizin için.
de yinede aklınızda bulunsun.

Nutellalı elleriyle duvara iz yaptığın da
Gelişimine nasıl bir katkı sağlanmış olacak.
Kilit nokta duvar mı?
Duvara yapmayınca yaratıcı olmuş olmuyor mu?
Yada püf nokta nutella mı.
Sanattan, gelişimden, yaratıcılıktan anladığın tek şey
bunlar mı.
Salak saçma şeylere yaratıcılık diyenlerden misin sende.

Çocuğum böyle şeyler yaparak yaratıcı olacaksa
mümkünse olmasın. Düz bir insan olsun..

Sana tavsiyem yaratıcılık bu kadar önemliyse senin iiçin
Çok güzel boyalar var.
Ellerini bu boylara batırıp resim kağıtlarına uyguladığında da gelişmiş olur.
Yine başarmış ve düşünmüş olur.

Patates basma, ip basma bunlar da güzel alternatifler.
Oturun birlikte yapın.
Resim kalıpları alabilirsin. O kalıplar çok işe yarıyor bilgin olsun.
Boya püskürtmeye yarayan kaplar var.

Koy boyayı içine, püskürtmek istediğin kağıdı şövalenin içine oturt.
İstediği gibi püskürtsün.

Gerçi bunlar duvara uygulanmadığında sıradanlaşan şeylerdir sizin için.
de yinede aklınızda bulunsun.
Baktınız ortaya yazınca cevap vermıyorum bu defada alıntıyla mı yazdınız ?

Benim eltimin oğlu ve benim oğlum aynı yaştalar. 7 yaşındalar. Ali , küfür eden, büyüklerine "lan" diye konuşan, oğluma aynı okula gitseydik seninle çete kurardık diyen, sürekli bağırıp çağıran, laf söz dinlemeyen bi çocuk. Benim oğlum ise, küfür nedir bilmez, izinsiz kimsenin eşyasına elini sürmez, tşk eder, özür diler, oyun oynar, ama sakince. Bağırıp çağırmadan. Şimdi ailede eltimin oğluna uyanık, özgüvenli, erkek gibi erkek!!! Diyolar. Benim oğlum özgüvensiz, saf bi çocuk onların gözünde. Ne kadar ilginç değil mi

Coookkk haklisiniz...sizin evinizde sizin kurallariniza uymak zorunda.6yas o kadarda kucuk bir yas degil.gayet herseye anlayabilrcek bir yas.annesine acik bir dille soyleyin uyarin.bende olsam aynisini yapardim cocugun heristedigi verilmez veya yapilmaz.simarikligin ve bencilligin baslangicidir bu

Cocuk yaramaz evet. Ama kendi evinde yemeyip sizin evinizde yemesi güzel. Bizdolabi yatak odasinda degilse. Izinsiz acabilir bence. Salonda yesin ayrica. Mutfak da yemedi falan diyorsunuz ya. Salon zaten oturmak icin. Cocugun annesinde hata var ama. Yani size gidince ya da baska dikkat etmeli. Uyarmali falan. Cekmece dolapta karistirmamali. Ayrica esinize söylenmeyin. Baska cözüm bulun

Kimse kimsenin çocuğuna tahammül etmek zorunda değil. Niye konu sahibi alttan almak zorunda?
ha çocuktur yapar evet ama annesi o eve misafirliğe geliyorsa çocuğuna göz kulak olacak nerde ne yapıyor diye..
Eğer laftan anlamayıp bir yere birşey atıp tükürdüyse annesi temizleyecek konu sahibi mecbur değil.
Eşi nasıl haklı oluyor onu da anlamadım. Yeğenim yeğenim deyip duruyorsa ardı sıra temizleyecek o zaman.
Eğer kendi temizliyor olsa haklı olurdu.. ama yok öyle oturdukları yerden idare ediver canım çocuktur demek
ne kadar kolay.
Ben de öyle eğitimle söylemeyle olduğunu çok düşünmüyorum bazı çocuğun huyu yapabiliyor ama
annesi kabahatli burda.. çocuğun huyunu biliyorsa peşinden ayrılmayacak.

Benim de en nefret ettiğim anne tipi kendi evinde temiz titiz başkasının evinde salan modda olan

Birarkadaşım öyleydi evine gidince oğluma ve cocuguna oyuncakları toplattirirdi bana gelince evi talan ederdi çocukları kilini kipirdatmazdi pis pis bırakıp giderdi

sasirdim dogrusu tamam boyle cocuklar zor olabilir ama bu kadar da abartilmaz bence cocuk sonucta koca bir insandan bahseder gibi dolmussunuz karistirmasi kismina rahatsiz olabilirsiniz ama yedigini saymaniz da beni rahatsiz etti dogrusu.bi cocuk hele yegeni ve birbirlerine bagli bir aile icin cocugu sikayet bize gelmesin gibi sozler cok cocukca geldi bunu ese tasimak garib baska cozum bukmaliydiniz bahaneyle cocugu eve almama ya da sempatiyle egitmliydin. birak aile ici disarda gordugum cocuktan ogrencilerime kadar ekstra ugrasirim.kaldiki ailedense kestirip atmamalisin o kadar bilenmissin ki cocuga anlata anlata bitiremedin.ben bu konularda cok hassasim yegenlerimle ayri ilgilenurim kimseye de laf soyletmem ne gerekirse yaparim laf yememelri icin once ben mudahale ederim.esine anlatman ve konunun bi cocuk yaramazligi icin kari koca kavgasina yatak ayirmaya gelmesi sasirtti beni. bi de bosanma lafi boyle bir konu icin uzucu ve gereksizdi

Kesınlıkle katılıyorum , ve cogu zaman eslerıne coraplarını kırlı sepetıne atmalarını bıle ogretmez bu kadınlar

yahu cute yazmayayım yazmayayım diyorum öyle bir şey yazıyorsun ki yine duramıyorum.. Bu kanıya nasıl vardın? yani kaç tanemizin ev hayatını, kirli sepetinin detaylarını biliyorsun da bunu yazdın çok merak ettim.. Bir çocuk 6 yaşına kadar eğitilmelidir diyen annelerin eşleri de 6 yaşında eğitilmiştir emin ol.. İstisnalar varsa da bu senin yaptığın kadar genellenecek düzeyde değildir.. Zira kirlileri kirli sepetine atmak 6 yaşına kadar öğretilmesi gerekilen bir kural..

X