- 25 Nisan 2007
- 6.600
- 11.284
Mesajları okumadınız anlaşılan. Ben zaten baştan söyledim. 2 çocuğumu da ben evde sınırsız özgürlükle büyüttüm. Evime gelen her çocukda o özgürlüğe sahiptir. Tabi kendilerine bir zarar vermemek şartıyla.Basiniza gelmemis de oyle havadan konusuyorsunuz. Sizde oyle bir cocukla karsilassaniz neler neler yazardiniz. Madem rahatsiz olmuyorsunuz gelsin sizin evde yapsin.
Konu sahibi cocuk 6 yasina kadar egitilir. Boyle cocuktur yapsin derler sonra cocukla bas edemezler. Cocuk ileride uyumsuz olur. Bu sefer de doktor doktor gezerler.
Bu arada oğlum 20 kızım 14 yaşında. Topluma zerre zararları olmayan okuyan, edepli terbiyeli, sorumluluk sahibi çocukturlar.
Hataları yok mu? Tabiki var ama gençliğin, insan olmanın verdiği hatalar yapıyorlar. Hırsızlık, cinayet vs. değil.
Anlaşılmayan nokta sanırım şu; 6 yaşındaki bir çocuktan beklenenler ile 10 yaşındaki bir çocuktan beklenenler farklıdır. 6 yaşındaki bir çocuğun zeytin çekirdiğini salona bırakması sorun değildir, yada dolabın kapısını açması. Çoğunluğun dediği gibi daha iyiyi ve kötüyü tam olarak algılayamadığı gibi neyin zararlı neyin zararsız olduğunu da tam kavrayamaz.
Yorumlardan bakıyorumda, yeğenden beklenenler 40 yaşındaki adamdan beklenmez. Biraz insaf yahu.
Yaramazlık yapan çocukları yollayın bana, İstanbul'dayım adres verebilirim. Evim açıktır.