Eşim ve KÜÇÜK yeğeni huzurumu kaçırdı !

Şımarık çocuklardan kimse hoşlanmaz. Siz biraz ilgilenseniz, önemseseniz dinleyeceğini düşünüyorum.
Annesine bileneceğiniz yerde çocuğa bilenmişsiniz ve anlatım tarzınız, uslubunuz nedeniyle aşırı itici geldiniz.
Benim de bir yengem var, küçükken amcamlarda karnım acıktı desem öfleye püfleye çay tabağına azıcık birşeyler koyar getirirdi. Cimrilikten eli titrerdi. Şimdi benden iyisi yoktur, çok sever beni fakat 24-25 yıl geçmiş ben hala o nemrut suratıyla onu elleme, buna dokunma, g.tünde kurt mu var? yeme, oynama demesini unutmam. Çocuk bu be...

Sıkıntınızı annesine söyleyin aranızda halledin. Eşiniz ne yapabilir? Kardeşiyle mi kötü olsun, yeğenini mi azarlasın?
Benim yeğenim mesela benim canımın parçası, eşim gelip dolapta ne varsa yiyor diye yeğenimi şikayet etse yemeğe içmeye konuşan adamdan buz gibi soğurdum.

:KK9::KK9::KK9:

Neler görüyoruz hergün okulda... o melek dedikleri koca koca insanları parmağında oynatıyor. Tabi ki çocuktur yaramazlık yapar ama terbiyesizlik başka birşey.

Kınamamak lazım zira herkesin başına gelebilir böyle laftan anlamayan çocuklar. Pedagoga müracaat edilmeli....
Laftan anlamayan çocuğun hiç karakter olarak öyle doğduğunu görmedim.
Ya aile yetiştirme konusunda bilgisiz ya yetiştirmede çift başlılık var (annane, dede faktörü gibi) veya ailenin kendi içinde problemleri var. Aksini hiç görmedim henüz. Evet çocuk doğuştan afacan olabilir, yerinde durmaz ama doğuştan terbiyesiz olmaz.

Çocuklar sevilmedikleri yeri hemen anlar ve inadına sevilmedikleri kişilerin kızdıklari şeyi yaparlar. Sizin defterinizin yaprağı yerine ona bir resim defteri ve boya alsanız hem sevinir hemde sizinkilere dokunmaz. Mesela dolabi açmasını istemiyorsanız ona bir çekmece yapın bir kac yediği seyden koyun her geldiğinde burasi senin yerin deyin ve dolabı açmasınıda engellemiş olursunuz. Ona bir çöp kutusu yapın kartonla eğlenceli olsun ve oraya atmasını güzel bir dille anlatin. Bu gibi şeyler her zaman işe yarar. Benim oğlum iki yaşında evdeki dolabımı bağlıyorum ama annaneye gittiğimizde asla dolabi actirmiyorum zaten artık açmıyor. Siz çocuğa gıcık olmuşsunuz bunuda yenmenin en iyi yolu onu sevmeye çalışmaktan geçiyor. Ayrıca çocuk konusunda büyük konuşmak her zaman tehlikelidir...
Güzel fikirler :KK9:

Şu; çocuktur o bir melek diyenlerin kafası nasıl bir kafa anlayamıyorum. Ortada yanlış bir durum varsa çocuktur diye tolere edilemez. Bunu diyenlerin çocukları kesin bu tür şeyleri yapan ve ailesinin; 'aman da ne tatlı,ne akıllı'diye sifatlandirdiklari çocuklardır. Böyle diyenlerin ; arsız,şımarık,uyarıdan anlamayan çocukları oluyor.

Öğretmenim; sınıfımda hangi aile çocuğuna yeteri kadar eğitim vermiş,toplumsal kuralları öğretmiş o kadar net anlayabiliyorum ki.. Böyle hiçbirsey öğretilmeyen çocuklar sınıfta uyumsuz,herkesi rahatsız eden,evindeki gibi prenslik ya da prenseslik bekleyen bir davranış içinde oluyorlar.
Ve, o bir melek mantığında çocukların aileleri de öğretmenin karşısına geçip cahil aklıyla "Sen öğretmen değil misin öğret" deme gafletinde ya da hadsizliginde bulunuyorlar..

Yani önce ailenin kendini eğitmesi lazım ki çocuğu eğitebilsin..

Şu; çocuktur o bir melek diyenlerin kafası nasıl bir kafa anlayamıyorum. Ortada yanlış bir durum varsa çocuktur diye tolere edilemez. Bunu diyenlerin çocukları kesin bu tür şeyleri yapan ve ailesinin; 'aman da ne tatlı,ne akıllı'diye sifatlandirdiklari çocuklardır. Böyle diyenlerin ; arsız,şımarık,uyarıdan anlamayan çocukları oluyor.

Öğretmenim; sınıfımda hangi aile çocuğuna yeteri kadar eğitim vermiş,toplumsal kuralları öğretmiş o kadar net anlayabiliyorum ki.. Böyle hiçbirsey öğretilmeyen çocuklar sınıfta uyumsuz,herkesi rahatsız eden,evindeki gibi prenslik ya da prenseslik bekleyen bir davranış içinde oluyorlar.
Ve, o bir melek mantığında çocukların aileleri de öğretmenin karşısına geçip cahil aklıyla "Sen öğretmen değil misin öğret" deme gafletinde ya da hadsizliginde bulunuyorlar..

Yani önce ailenin kendini eğitmesi lazım ki çocuğu eğitebilsin..

Bence de.. anneleri babalari ne ki çocuk ne olsun...

He yaa. Hepsi melek. Hepsi prens ve prenses. Tabi tabi...

Tamam konu sahibi evde mumya gibi cocuk yetıstırsın en pısırığından.

Ben cocugu takdır ettım belkı yaramaz olabılır ama ondan rahatsız olan bırının yanında bıle acayıp ozguvenlı bravo valla

Yanlış düşünüyorsunuz.
Ben çocuk sevmem, çocuklu aileleri de özellikle davet etmem. Arkadaşlarım gelecekse de çocuk getirmezler bildikleri için. Yine de çocuklar beni deli gibi sever, burnumun dibinde sürekli çocuklar var zaten. Sarılmalar, öpmeler...
Sevmemek başka bir şey sevmediğini yansıtmak başka bir şey.
Yani özetle çocuklar sevilmediklerini anlamıyor yansıtmazsan.

Sevmediğin ot burnunun dibinde biter diyorum:KK70:

Ben de şöyle anlatayım. Hem çok rahat hem disiplinli bir insanım. Benim evime gelen çocuk asla açıkta duran eşimin oyuncak arabalarına dokunamaz mesela. Aşağıdaki komşuları rahatsız edecek şekilde koşmalar, çığlıklara da müsaade etmem. Evi dağıtırlarsa o dağınıklığı toplamadan gidemezler, bu yüzden annelerin suratıyla çok karşılaşmışımdır. Evcillerimi korkutacak davranışlar da yapamazlar. Bazı konularda hassas olsam da bazı konularda da oldukça rahatımdır.

Ben kuralları çok net koyarım ancak alternatifler de sunarım. Misal evcillere dokunmak, onları korkutmak yok ama bakın ceviz verince ne güzel yiyorlar. Koşarsak aşağıdakiler rahatsız olabilir ama boyama, puzzle yapabilirsiniz. Arabalara dokunamazsınız çünkü onlar çok özel ve izin verilmiyorsa başkalarının eşyalarını alamayız ama şöyle bir oyun oynayabilirsiniz, size bir masal anlatabilirim gibi. O kadar kural koymama rağmen çocuklar gerçekten beni severler çünkü kuralların olmasını kötü bir şeymiş gibi yansıtmam. Arada kızarım da, arkasından nasıl özür dileyeceklerini planlarlar. Asıl zarar aman çocuk o diyerek medeniyetten bihaber yetiştirmektir.
Evet çocuğum yok, sevmediğim için ve bütün gün katlanamayacağımı düşündüğüm için çocuk sahibi olmak istemiyorum.

Laftan anlamayan çocuğun hiç karakter olarak öyle doğduğunu görmedim.
Ya aile yetiştirme konusunda bilgisiz ya yetiştirmede çift başlılık var (annane, dede faktörü gibi) veya ailenin kendi içinde problemleri var. Aksini hiç görmedim henüz. Evet çocuk doğuştan afacan olabilir, yerinde durmaz ama doğuştan terbiyesiz olmaz.

Çocuk sevmiyorsunuz ve sınıf öğretmenliği yapıyorsunuz, sevmediği ot burnunda bitermiş pes! Bizde sizlere çocuk emanet ediyoruz.

Ben size hak verdim açıkcası mesafe koyun araya o ne biçim çocuk öyle inşallah eşinizde size hak verir ve bir an önce düzelirsiniz.
Mesafe koyun araya her zaman gelmesinler size bebeğime zarar verir diye korkuyorum diyin.
Bir gün yine bendeler annesiyle birşeye sinirlenmiş bende o arada oğlumu emziriyordum . Oğlumun adı Z olsun . " illa Z 'ye mi vuruyım yapmanız İçin" Dedi Benim gözler yerinden çıkacaktı biran öyle bişeye yeltenirse diye aklım uçtu . Şiddete çok meraklı kendisi.

Ben cocugu takdır ettım belkı yaramaz olabılır ama ondan rahatsız olan bırının yanında bıle acayıp ozguvenlı bravo valla

Yani?

Benden hoşlanmayan birinin suratına yada herhangi bir eşyasına
Tükürmemin
Öz güven göstergesi olduğunu mu söylüyorsun.
6 yaşında çocuğun bunu yapsa takdir edeceksin yani...

Aileler terbiyesizliğe öz güven dedikten sonra
Evet haklısınız 6 yaşında çocuğun bunları öğrenememesi
kadar doğal bir şey yok.

Sanırım siz de onlardansiniz.

Sizinle muhatap olmamama ragmen beni rahatsız ederek saygısız olanin kendiniz olduğunu gosteriyorsunuz
Yok hiç değilim çok şükür gayet temiz çocuğunun kimseyi rahatsız etmesine izin vermeyen bir anneyim. Sizin gibi çocuklardan nefret etmiyorum onlara iğrenç demiyorum.
Saygıdan bahsetmeniz abes, pasaklı diye insanları yaftalarken.
Ayrıca forumda isteyen istediğini alıntılar muhattap olursunuz olmazsınız bu önemli değil.

Güzel örneklendirdin, anlatmak istediğim buydu; yapılan hatalı davranışlar özgüven olarak algılanıyor. Bu yüzden de çocuklar doğruyu ve yanlışı öğrenemiyorler maalesef..

Cocuklar aileyi yansitir zaten. Yaramaz bile olsa baskalarinin esyalarina saygili olmak aileden gelir.

Biz de bunu bekliyorduk :kusmuk:

Cocuklari onlara gore kutsal olabilir ama baskalarina gore kutsal olmama ihtimalini de dusunur insan. "Cocugum cok tatli, cok akilli, cok zeki." Bana gore degil kadin bana gore degil!

6 yasina gelmis ama bir sey ogrenememis cocuga mesela geri zekali dersen hakaret kabul ederler. Ama cocuklar 3 yasinda bile neler ogreniyorken bu cocugun en basit "dolaptan zeytin alabilir miyim" diye rica edip "normal" bir sekilde yiyip sonra tesekkur etmesini nasil ogrenemez. Hayir yapma onlara dokunma dendiginde cevap verirken gayette akil kupu.
En basiti 6 yaşında çocuk okula başlıyor ve öğretmen geldgnde ayağa kalkması gerektiğini zil caldgnda içeri girmesi gerektiğini derslerde konuşmaması gerektiğini gayet iyi biliyor hiçbir öğretmen onlr daha cocuuuuk bırakalım okulu brbrne katsinlar demez öğretir ve öğrenirler kaldiki 1 öğretmen 30 öğrenciye gereken terbiyeyi veriyoken bir anne sadece bir evladına nasl yetemio anlamıyorum

Yani?

Tükürmemin

kadar doğal bir şey yok.

Oyle degil mi ama.. cik sokaga toplu tasimaya binmeyi bilmeyen, siraya bile giremeyen, hep ben sadce ben diyen "ozguvenli" adam kayniyor ortalik.. ama insanlara saygili, hak-hukuk bilince otomatik olarak pisirik oluyorsun :) boyle bu ulke..

Yalnız CuteMom, bu özgüven olmuyor, çocuk yanlış yetiştirilmiş. Başkasının evine zarar vermek, eşyalara vurmak zarar vermek özgüven olmuyor.
Kendi evinde istediğini yapsın o annesinin sorunu ama amca da olsa başkasının evinde eşyalara zarar vermesi doğru değil, izinsiz bir şey yemesi.

Konu sahibi sana %100 hak veriyorum. Evet herkes çocuktur yapar demiş. Bu zihniyetteki insanlar zaman gelir erkektir yapar der . Hayır efendim çocuğunu eğitirsen yapmaz. Düzgün bir anne babası yok belli. Ayrıca dört aylık bebeğim var diyorsun. Benim kızım 1 yaşına yeni gırdı. Hala evim çok pis. Çünkü fırsat kolluyorum kızım uyusa da ben de uyusam diye. Kaldı ki kızım uyuyunca temizlik yapıcam. Sen fedakarlık yapıp uyuyunca temizlik işini yemek işini de yapıyormuşsun. Yazık çok uykusuz ve yorgun oluyorsundur. Herkes taşa tutacak beni belki ama düşüncelerim bunlar. Boşanıyorsa da boşansın. Seni ve bebeğini benimseyip aile olarak kabul etmek yerine hala kafası ilk ailesindeyse yeğenini tercih ediyorsa ettiğiyle kalsın. Sen nasıl tahammül ediyorsun bu adama.
Gecen sene kızım 25 günlükken kayınvalidemlere gittim on günlüğüne. Baktım eşimin yeğeni ve eltim de orda. Çocuk 4 yaşında çok yaramaz. Ben çekemem öyle çocuk. Aynı gün eşimi aradım geldi beni aldı. 260 km yol az da değil. Adamda adamlık olacak.

Yani?

Tükürmemin

kadar doğal bir şey yok.

Güzel örneklendirdin, anlatmak istediğim buydu; yapılan hatalı davranışlar özgüven olarak algılanıyor. Bu yüzden de çocuklar doğruyu ve yanlışı öğrenemiyorler maalesef..
Ben sızın gıbı dusunmuyorum.
Konu sahıbının cocugu mutfakta yıyecek atıstırmalıkları, salonda yasak, ayrıca sabunlada oynatmayacak ve bır dolu yasagı olacak o cocugun cunku herseyı yapmak yasak.
Gecende oglum dedı kı ananem halıda ıgne var yere ınmeyın dedı bende halıyı soyle kenarından kaldırıp kendıme yer actım dedı.
Hatırladım ben kucukken o zaman koltu ortulerı meshurdu annem bıze derdı kı koltukta ıgne var cıkmayın.
Cunku annem evın temız olmasına takıntılı bır kadındı, hala oyle hala oyuncakları bıle dagınıklık olarak goruyor. Konu sahıbıde buradan bu sekılde gozukuyor. Benım oglum bu tıp yasaklara alıskın olmadıgı ıcın kendıne yer acmıs cunku bızde bu sekılde yasaklar yok, ben ona herhangı bırseyı kırdı dıye kızmam .

Bu konuda kı cocuga gelınce bıblolara cekırdek dızmesıı fılan gecıyorum ama konu sahıbını yabancı gıbı gormedıgınden veyahut tam tersı sevılmedıgınden dolayı kadın ona ters gittikce oldukca yınede yıyecek ıstemeye cekınmemıs, utanmamıs sıkılmamıs ve aynen devam etmıs.

Bunu kac cocuk yapabılır, terbıyesızlıkle ozguvenı ayıralım bırbırınden evet kesınlıkle ayıralım ama bu cocugun ozguvenlı oldugunu ınkar edemeyız bence. Ki dedıgım gıbı konu sahıbı o zeytın cekırdeklerı bıblolara dızılmeden once dolaptan bıseyler ıstemesınden rahatsız. Dusunsenıze kocaman 30 yasındakı kadın cokomel 'ı kıskanıyor , peki onu hangı kategoriye koyalım ?

Not : benım cocugum degıl baskasının evınden bıseyler ıcın dolap acsın, verılenı bıle kolay kolay kabul edıp yemez.

Not : Bız koltuklara cıkmazdık iğne var diye

X