Eşim ve KÜÇÜK yeğeni huzurumu kaçırdı !

Bence eşine "çocuğa kızdim sana patladı m ksura bakma biz aramızda halledicez diyebilirsin

Eşinizle düzeldiniz mi konu sahibi
Arkadaşlar yazdığınız iyi kötü tüm yorumlar İÇİN teşekkür ederim herkesin fikrine saygım sonsuz. Eşimle bu akşam eve geldiğinde biraz bozuktuk ben yatak odasında çamaşır katlıyordum oğlumda yatağın üstündeydi arada gülüşüyorduk falan oda içerde tv izliyordu birara mutfağagittim baktım hemen kalktı çocuğun yanına geçti kapıyı da kapatmış aralık bir şekilde . Çok zoruma gitti ben varken yanımıza gelmeyip ben odadan çıkınca hemen gitmesiyle . Sonra tekrar içeri geçti ben işlerimi bitirip çocuğu uyuttum yemek hazırladım onun yemeğini tepsiye koyup içeri götürdüm yanyana olmak istemiyorsun mademburda ye demek istedim sonra o odada ben mutfakta yedik . Sonrasında oğlumuz sayesinde konuşmaya başladık yavaş yavaş şuan ne çok iyi ne kötü ayarda gidiyoruz bakalım :) ama tatlıya bağlanır diye umuyorum

Ben size hak verdim açıkcası mesafe koyun araya o ne biçim çocuk öyle inşallah eşinizde size hak verir ve bir an önce düzelirsiniz.
Mesafe koyun araya her zaman gelmesinler size bebeğime zarar verir diye korkuyorum diyin.

Eltim hatta görümcem de kaynıma kaç kere söyledi bu çocuğu Bi psikoloğa götür diye ama kaynım gözlerini büyütüp benim çocuğumun bişeyi Yok diye kestirip atıyor hep

çocukta bir tuhaflık olduğu kesin. daha doğrusu çocukta bi tuhaflık yok, o ona verilen fırsatların hepsini değerlendiriyor sadece müdahale eden olmadığı için. sorun annesinde ve babasında belli ki. eşinle olan tarışmalarında yiğenine yüklenmek yerine onun ne kadar şımarık olduğunu, eğitilemediğini ve bunun için hepinizin bir şeyler yapması gerektiğini söylersen çok daha yapıcı olacaktır. snein de sabrının nasıl sınandığını anlayabiliyorum (benzer bi vaka bende de var) ama sen çocuğu takıntı haline getirmişsin ve bu seni suçlu ve saçmalayan taraf olarak gösteriyor.

Kusura bakmayin ama "o çocuk,o melek" diyenler; bugun ortalikta dolasan milletin canina,malina,irzina,yaşama hakkina saldiranlar da bir zamanlar çocuktu,melekti.. Ama sonradan bu ve belkide daha beter ailelerin verdigi daha dogrusu veremedigi eğitim yuzunden insanlara saygisi olmayan,istedigini alamayinca hircinlasip saldirganlasan,baskalarinin mulkiyetine özeline ve emegine saygi göstermwyip bide icine eden insan müsveddeleri ortaya çikıyor!!! Konu sahibi sunu dese haklisiniz: cocuk yerinde durmuyor,hopluyor zipliyor evde kosuyor.. Tamam deriz cocuktur ama bu saydiklari tamamen ailenin cocuguna ahlaki toplumsal ve görgu kurallarini vermemesinin sonucu.. Ve bunun ceremesinide onlar ceksin bi zahmet baskasi degil!!!

o kaynin ilerde bunun cok acisini ceker
Aynısını diyorum eltime" şuan o çocuk el kaldırmayı sizin tepkileriniz yüzünden normal sanıyor ve yapmaya devam ediyor ama ilerde büyüyüp delikanlı olduğunda size asi gelip el kaldırdığında anlıcaksınız nasıl bir hata ettiğinizi evladından şiddet gördüğünde dank edicek kaynımın kafasına ." Ama tabiki umarım böyle kötü şeyler yaşanmaz .

Benim henüz çocuğum yok ama kendi yeğenim oldukça dağınıktır. Ablam da şikayet eder ama öğretmediği için yaptığının cezasını çekiyor. Yakında bana gelecekler, birkaç gün kalacaklar. Çok sevmeme rağmen evi dağıtmasına nasıl yetişirim diye düşünüyorum. Dağınıklığa, pisliğe hiç tahammülüm yoktur. Sizin kendi yeğeniniz bile değil. Bence tepkiniz aşırı değil.
Buzdolabı mevzusunda da konu sahibi tabii ki çocuğun lokmalarını saymıyordur ama istediği şeyi güzelce söylemeyi bilmeli ve arsızca kendi kafasına göre takılmamalı. Güzel güzel söylese konu sahibi bir değil bin çeşit hazırlar verir çocuğa. Anne ilgilenmeyince çocuk da şaşırmış.

Ayrica melek olan bebeklerdir cocuklar degil.

En mantıklısı eve almamak. Bende şımarık çocuk sevmiyorum ne yalan söyleyeyim.

Buyukler bu sekil karistigi surece cocuk sana inat hep daha kotusunu yapacaktir. Cocuk arkadakilerden guc alip resmen savas alanina cevirmek icin yer ariyor. Bu onlara simdi normal gelebilir de buyudugunde zitlastigi bir tek sen olmayacaksin. Yani onlara simdiden kolay gelsin.

Elalemin çocuklarını kınadım kınadım başıma geldi AMAN DİYİM :)
Adı üstünde ÇOCUK.
Yetişkin bir insan gibi bakmanız enteresan..
Çocuğunuz henüz 4 aylık başınıza geleceklerden haberdar değilsiniz.

Nasıl bi tespit bu ya. Sanki işin uzmanısınız. Ben o çocuk melek diyenlerdenim. 6 yaşında daha diyenlerdenim. 2 çocuk yetiştirdim, salonda da yemek yediler, biblo dediğimiz o alçıdan beş para etmeyen şeyleride kırdılar. Evime gelen çocuklara da aynı şekilde davrandım. Kendi çocuklarımda dahil kimse eşkiya olmadı.
Buzdolabını açmakla, salonda yemek yemekle hiç bi çocuk suç makinasına dönüşmez.
Çocuğu topluma yararlı yetiştirmek, ayakları üstüne basan bir insan yapmakla, konu sahibinin şikayetleri arasında hiç bir bağ yok.
6 yaşındaki çocuğun yaptıkları sonunda tecavüzcüye, hırsıza, katile kadar getirildi ya PES.

Basiniza gelmemis de oyle havadan konusuyorsunuz. Sizde oyle bir cocukla karsilassaniz neler neler yazardiniz. Madem rahatsiz olmuyorsunuz gelsin sizin evde yapsin.
Konu sahibi cocuk 6 yasina kadar egitilir. Boyle cocuktur yapsin derler sonra cocukla bas edemezler. Cocuk ileride uyumsuz olur. Bu sefer de doktor doktor gezerler.

Gayet olur.
Ayrıca kendi çocuklarınızın nasıl olduğunu size değil etrafa sormak lazım. Herkese çocuğu melek, hoş 6 yaş meleklik bir yaş değil. Bebekken evet, 2-3 yaş kabul edilebilir ama 6 yaş her şeyi ayırt edebildikleri bir yaş. Bu çocuklar sınıftaki engelli bireylerle dalga geçebiliyor, arkadaşlarına vurabiliyor, yalan söyleyebiliyor, izinsiz eşya alabiliyor, izinsiz başkasının eşyalarını karıştırabiliyor ve kurallara uymuyor ama güya melek. Aman çocuktur diyen gamsızlar olduğu kadar bunlara hoş bakmayan bir kitle de var. Öyle saldım çayıra mevlam kayıra yetişiyorsa evinden çıkarmayacak, aksi halde bazı kuralları öğrenmek ZORUNDA. Okulun ilk haftası başka azmanlar vuruyor, küfrediyor, eşyalarını alıyor diye okula gelmek istemeyen çocuklar oldu. Evde hiç böyle çirkin davranışlar görmedikleri için afalladılar. Başkasının yetiştiremediği güya melek olan bu çocuklar yüzünden başka çocukların psikolojisi bozulmak zorunda mı?
İnsanlar sanki bitki yetiştiriyor ya bu ne aymazlıktır. Suyunu, yemeğini ver istediği gibi takılsın bir de melek olsun.

Son düzenleme:

Çocuklar melek denebilecek en son şey yapmayın lütfen.
Bebekler evet masum evet melek ama çocukluk çok başka.
Ben kendi çocukluğumu düşünüyorum mesela anaokulunda altına kaçıranla bütün dönem dalga geçer dışlardık mesela. Daha hain daha vicdansızdık. Çünkü çocukken iyiyi kötüyü ayırt edemiyoruz ve kılavuza ihtiyaç duyuyoruz.
Bu vicdansız dönemimizde bir büyük bize yol göstermezse neyin doğru neyin yanlış olduğunu göstermezse ne yazık ki evet kötü insanlar oluyoruz. Mesela ilkokulda yavru kedi bulup resmen işkence eden çocuklar vardı hatırlarım. Bakamamıştım bile çok ağlamıştım. Çünkü ne zaman bir hayvana bilmeden zarar versem annem onun da canı olduğunu ve acıdığını anlatmıştı. Diğer çocuklar da muhtemelen annesi yada büyükler aman canım çocuk o ne olacak dediği için o kedilere işkence ederlerdi. Belki o çocuk şimdi bir cani olmuştur bilemiyorum ama o çocuklara yaptıklarının kötü bir şey olduğunu söylememek tüm çocuklara yapılan kötülük aslında basite alınacak bir şey değil.
Kuralları takmayan, başkasının duygusunu düşüncesini umursamayan bencil insanlar oluyoruz eğer o dönemde bize yol gösterilmezse aman çocuk masum diye hoşgörüldüğünde.
Ben o yaşlardayken birinin malına zarar verdiğimde annem beni uyarırdı, neden yapmamam gerektiğini anlatırdı, çocuk diye hoşgörmez ceza da verirdi. Aman çocuk diye hoşgörse evet çok farklı bir insan da olabilirdim.

Yahu 6 yaşında bebe benim kardeşimde halam kilitledikce içeri bakardı
Halam çok titizdi kimseyi sokmazdı hep eşiyle misafir yüzünden kavga ederdi
En sonunda boşadı eniştem kimsem kalmadı diye kardeşim de kin güder
Hala
Bırak ya kırmadıktan sonra biblolara bakarsın artık

6 yasında bi çocuk terbiye alma zamanını geçirmiştir. Başkalarının evinde her yeri karıştırmamayı, yendiğini tükürmemeyi bilecek yaşta. Herkes de sizin kadar özgürlükçü olmak zorunda değil zaten bi çocuk her gittiği yerde duvarı boyayabileceğini zannediyorsa bu büyük bi sorun

Eşine yansıttığı için kızdı çoğu kişi, orda senin yeğenini çekmek zorunda mıyım gibi bişey söylemiş. Ne yani kendi yeğeni olsa çekecek miydi? Bu şekilde konuşması ayıp. Etlisi ile çözmeli

Annesinin ona hakim olması lazım bu yaşta öğrenmezse ilerde sorunlu bi birey olur

Neler görüyoruz hergün okulda... o melek dedikleri koca koca insanları parmağında oynatıyor. Tabi ki çocuktur yaramazlık yapar ama terbiyesizlik başka birşey.

Kınamamak lazım zira herkesin başına gelebilir böyle laftan anlamayan çocuklar. Pedagoga müracaat edilmeli....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…