Eşim ve KÜÇÜK yeğeni huzurumu kaçırdı !

Çocuğa içten içe o kadar bilenmiş ki konu sahibi bu yüzden muhtemelen her yaptığına müdahale ediyor. Ayrıca ben eminim ki ters davranıyordur.
Çocuk kaprisi çekmek bu kadar mı zor yahu.
Kimine zor. Çocugum olmasina ragmen bana da zor. Çocuk olmasi heraeyi yapbilecegi anlamina gelmiyor.

3 yaşındaki çocuğun mutfağa gelip benden süt istemişliği (hatta rica etmişliği desem daha doğru) mevcut. 6 yaşındaki çocuğun yaptığı şu saçmalıklara ay ne tatlı dememiz bekleniyor.
Bir de şu çocuğum çok zeki özgüveninden ben de istiyorum

Çocuktur yapar,o daha çocuk,gibi bir mantık olamaz,olmamalı çünkü görgü kuralları çocukluk döneminde öğretilmesi gereken birseydir. Kimin evi olduğu farketmez bir eve gittiğinde başı boş şekilde davranmamak,buzdolabını açıp yaygara şeklinde buzdolabındaki yiyeceklerden istememek ve evin içindeki eşyalara zarar vermemek bunların hepsi görgü kuralıdır. Bunların olmayışı çocuktur denilip geçilecek bir durum değildir.

Çocuktur denilecek durumlar daha farklı boyutta olan şeylerdir sapla samanı karıştırmamak gerek. Kaldı ki bir çocuğun şımarıklığına annesi,babası vs.tahammül edebilir, bir başkası tahammül etmek zorunda değildir işte en çok da bu yüzden görgü kuralları öğretilmeli.

Ve 6 yaşındaki bir çocuk nerede nasıl davranması gerektiğini bilebilecek yeterliliktedir,bunları çoktan öğrenmiş olması gerekir.

Ben 5-6 yaşımdayken misafirlikteysek yemek hazırlandığında sofraya davet edildigimde annemin gözüne bakar onun onayını alır öyle otururdum,tuvaletim geldiğinde bile 'şeyy tuvaletim geldi de tuvaleti kullanabilir miyim' derdim.

Şimdiki aileler; çocuğum bir birey,özgüvenli olsun,baskı hissetmesin,özgür olsun olayını çok ama çok yanlış anladıkları için ortaya böyle bir nesil çıkıyor maalesef..

Eşin ne yapabilir ki annesine söyle kapıyı açma Bebek'le uyuşmuşuz duymamışım De çocuk zaten daha 6 yaşında bu kadar kafana takma boşver eşinin yapabileceği bişey yok ama eşinde ağır konuşmuş sussaydı o daha çocuk deseydi ....
ayrıca eşine kızdın madem ne diye gece çağırıyorsun bi daha hadi gel filan Ada'm seni yeğeni için boşayacak kadar değer vermiyor madem sen niye ona değer verip yanına çağırıyorsun

sonuna kadar haksızsınız 6 yaşındaki çoçuğa bu nefret bune öfke kızarsınız anneye eşinize ama öfkeniz direk çocukğa
bu kişilikle siz nasıl bir çocuk yetiştirirsiniz merak ediyorum

MASada yemeyi kabul etmeyince ona içerde tv karşısında tepsi verdiğimi ve öyle yediğini yaZdım ilk mesajda hani tepsiye de atsa kafiii . Cimri olduğumdan değil ben o yediklerini etrafa döke saça yendiğinden rahatsız oluyorum sadece ve bunu sürekli yaptığı İÇİn dolabı açıp karıştırmasından da rahatsız oluyorum . Belki de etrafımda bu şekilde yetiştirilmiş çocuklar olmadığı İÇin bu çocuk bana çok zıt bir karakterde geliyor . Ve İnanın hiçbir ödülden süprizden anlamıyor . Siz ona istediği şeyi verin istediğiniz süprizi yapın ben onu değil bunu istedim der . Bir çocuğun silikon tabancası ile ne işi olur yok illa kullancam . Yani okula başlayınca düzelir dedik ama İnan'ın şuan okulda da yanlış tavırlarını sergilemeye devam ediyor . Öğretmenleri bugün yazılı gibi bişey yapmış onları el yazısı çalışmasından kalemlerin ucunu yediği için neymiş kalemi yokmuş öğretmeninin gösterdiği yere devam etmemiş ödevini arka sayfalara yazmış bişeyler . E öğretmen kendi yapım dediği yeri görünce hiçbişey yazmamış diyip sıfır vermiş o da kendi yazdığı sayfaya 100 yazmış annesine gösteriyor . Kafası hep kurnazlığa yaramazlığa çalışıyor .

Aynen öyle elti ile konuşmalı oğlunu alıştırsın. Ama sanki bu çocuk bana ac kalıyor gibi geldi. Yani amcamlarda yemek vardır diye yukarı geliyor sankiiiii. Kirletmesi hariç buda ayrı bi mesele
Annesinin maşallahı var sürekli abur cubur yediriyor ! bugün arka arkaya 2 paket cips yemek istedi İzin verdirmedim eltime 1 paket yedi diğerini verme Dedim orta sehpamı tekmelemesiyle yerle bir etmesi bir oldu .

Ben okurken fenalık gecirdim resmen yine iyi dayanmışsınız ben şuan ciddi bi ilişki içerisindeyim yakında sözüm olucak daha şimdiden bir yiğeniyle görüştürmüyorum lafımı gecirttim siz eşiyken nasıl olur yiğenini üstünden tutar çok kızdım eşinize imkanınız varsa tasının yoksa çok sıkıntı yaşarsnz eşinz ailesine çok düşkün

Annesinin maşallahı var sürekli abur cubur yediriyor ! bugün arka arkaya 2 paket cips yemek istedi İzin verdirmedim eltime 1 paket yedi diğerini verme Dedim orta sehpamı tekmelemesiyle yerle bir etmesi bir oldu .
ya cocuga kiziyoz muziyoz ama acaba baska sorunumu var aile ici bir problem var sizin bilmediğiniz sonuçta 4 duvar arasinda ne yaşandığı bilemezsiniz bu cocogu bir pedagoga gorurseler sanki cocugun bir seye ofkesi var. eger esin sakinleştiyse ve sana hak verdiyse guzelce konusan acaba esin kardesiyle konussa.

tabii ki "çocuktur yapar" diye bir mantık yok. belli ki anası "paşa"yetiştiriyor! müdahale etmiyor, gerekli görgü kurallarını öğretmiyor. ancakkkkk gel gelelim bu kadar nefret dolu söylemler de (6 yaşındaki çocuğa karşı!!!!) sizin bir doktora görünmeniz gerektiğini gösteriyor. ayrıca yiğen evlat yarısıdır, biri de yukarlarda "ben yiğeniyle görüşmesini yasakladım" mı ne demiş. afedersiniz ama eşi/sevgilisi de onu dinleyip yiğenine mesafe koyduysa baya bi dangalakmış. yarın bi gün başka bi kadın gelir kendisiyle de görüştürtmez. o zaman okuruz burda "yeni sevgilisi beni ve çocuğumuzu görmesine izin vermiyor" başlığıyla :)

Biraz aşırı olacak ama evimde bunu yapan çocuğa bi tokat atar yerine oturtur ya da kulağından tutar kapı dışarı ederim. Elti de kuserse küssün

Arkadaşlar yazdığınız iyi kötü tüm yorumlar İÇİN teşekkür ederim herkesin fikrine saygım sonsuz. Eşimle bu akşam eve geldiğinde biraz bozuktuk ben yatak odasında çamaşır katlıyordum oğlumda yatağın üstündeydi arada gülüşüyorduk falan oda içerde tv izliyordu birara mutfağa gittim baktım hemen kalktı çocuğun yanına geçti kapıyı da kapatmış aralık bir şekilde . Çok zoruma gitti ben varken yanımıza gelmeyip ben odadan çıkınca hemen gitmesiyle . Sonra tekrar içeri geçti ben işlerimi bitirip çocuğu uyuttum yemek hazırladım onun yemeğini tepsiye koyup içeri götürdüm yanyana olmak istemiyorsun madem burda ye demek istedim sonra o odada ben mutfakta yedik . Sonrasında oğlumuz sayesinde konuşmaya başladık yavaş yavaş şuan ne çok iyi ne kötü ayarda gidiyoruz bakalım :) ama tatlıya bağlanır diye umuyorum

Eltim hatta görümcem de kaynıma kaç kere söyledi bu çocuğu Bi psikoloğa götür diye ama kaynım gözlerini büyütüp benim çocuğumun bişeyi Yok diye kestirip atıyor hep

Eşinizle düzeldiniz mi konu sahibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…