Eşim ve KÜÇÜK yeğeni huzurumu kaçırdı !

Çocuk iğrenç bir çocukmuş resmen!
Konu sahibi hakli. 6 yaşında diye terbiyesiz ve pis bir şeyi çekmek zorunda degiliz. Bütün çocukları sevmek zorunda değiliz. Neden böyle bir algı oluştu bilmem son yillarda.

Ama bu iğrenç çocuk ve pislik anası yüzünden eşinle arani bozma. Eltine ne diyeceksen de. Eve almamaya gayret et. Eşinle de mutlu ve neşeli ol.

Eltin eminim bu sebepten kavga ettiginizi duysa sevinçten havalara uçar. Ona bu zevki Yaşatma.

Iğrenç çocuk mu , pes gerçekten.

Çok özür dilerim ama çocuğunuz insan içinde nasıl davranacağını bilmezse, amcasının evi de olsa gittiği evde sürekli dolap açar, kapı çekmece karıştırırsa yetmez yediği çikolataları oraya buraya tükürür pislik görgüsüzlük yaparsa, zeytinlerini kağıtlarını sağa sola saklarsa, uyarıldığında pabuç gibi diliyle cevap verirse arkasında elti değil herkes konuşur.
Ben çok konuşuyorum böyle terbiyesiz şımarık çocuk görünce.
İnsan yavrusu diye her tür pisliği yapma hakkı olmuyor. Çocuk diye kutsal insan dokunulmaz varlık olmuyor. İnsan yavrusu işte.
Bir insan yavrusu da kim olursa olsun benim özelimi karıştıramaz ortalığı dağıtamaz, pisliklerini oraya buraya tüküremez. İnsan gibi davranmayı öğrenmemiş çocukların annesi arkasından da çok konuşuluyor. Evlerinde temilzik düzen disiplin yok herhalde ki sofra adabı bilmiyor diyorum mesela.
Terbiyesini vermeyen anne çok da kınanır kusura bakmayın
Müthiş yazmışsıniz. Bravo.

Kimilerine göre çocuk denilen şey aşırı kutsal ve aşırı yüce bir varlık. Oysa altı üstü cocuk. Analar terbiye vermekten aciz. Sonra da "ayy o daha çocuk"! Oldu canım. Git kendi evinde evini mahvettir ama benimkini ellemesin mumkunse. herkes hosgormek zorunda sanki.

Sorun çocuk değil yetişme tarzı. Konu sahibine hak veriyorum bende böyle bir çocuğu çekmek istemezdim. Bence eltisi bu kadar sık sık evine geldiğine göre eltisi ile halletmeliydi eşine yansıtmadan. Konu krize dönmüş eşler arasında...
Aynen öyle elti ile konuşmalı oğlunu alıştırsın. Ama sanki bu çocuk bana ac kalıyor gibi geldi. Yani amcamlarda yemek vardır diye yukarı geliyor sankiiiii. Kirletmesi hariç buda ayrı bi mesele

Kimilerine göre çocuk denilen şey aşırı kutsal ve aşırı yüce bir varlık. Oysa altı üstü cocuk. Analar terbiye vermekten aciz. Sonra da "ayy o daha çocuk"! Oldu canım. Git kendi evinde evini mahvettir ama benimkini ellemesin mumkunse. herkes hosgormek zorunda sanki.
Bende o söze sinir oluyorum "o daha çocuk " eeee çocuksa eğitip öğretilemez mi yani

Konu sahibi bence genel anlamda haklisin....hatta baya baya haklisin...neden hergun canavar gibi bir cocuk gelip benim evimi sömursun ki...arsiz arsiz bide....burdaki bazi uyeler yazmis yok evi pisletmesine haklisin da dolabi acip yemesine kizman cok ayip falan...ya ben zannetmiyorumki hergun arsiz arsiz evimize bebek sayilmayacak bir cocuk gelip kafasina gore dolabi karistircaak ve sizerde aferin evladim karistor karistir aksama kadar ye ne bulduysan evladim diyeceginizi....tabiki karni acsa cani biselrr cekerse yesin helal.olsun amaa bu cocihun durumu baska ..biliyorum.goriuorum ben boyle cocuklarri ve bennde nefret ederim...eltinle konus canim ..esinde cok haksiz ...yada fazla tepko vermis

Çocuğa tahammül edemiyorsun demisiniz de kadın evini silmiş süpürmüş zeytin cekirdekleri tükürük bulmus annesi bunu yaparken hic mi görmüyor çocuğunun Ne oldugunun farkında degil mi neden uyarmıyor eğitim eğitim diyoruz okullara gönderiyoruz çocukları saygı sevgi terbiye veriyoruz e bu Ne. Kbakmayin ağaç yaşken eğilir sonra bu toplum neden böyle diye şikayet etmeyin

Çok uzun valla hepsini okumadım ama 6 yasında çocuk dolabı açıp birşeyler yemesi sizinde buna sinir olmanız bilemiyorum yani iki tarafta gariplik var,hadi annesi öğretmemiş olabilirde sizin bu kadar gözünüze gelmesi hoş olmamış

Çok uzun valla hepsini okumadım ama 6 yasında çocuk dolabı açıp birşeyler yemesi sizinde buna sinir olmanız bilemiyorum yani iki tarafta gariplik var,hadi annesi öğretmemiş olabilirde sizin bu kadar gözünüze gelmesi hoş olmamış
Çocuk hergun orada ve yediklerini sus eşyalarına tukuruyor kanepe altı nere bulursa ve konu sahibi bebek sahibi. Çok haklı kadn

6 yaşındaki çocuk dur deyince durmasını bilecek olgunluktadır. O daha çocuk diyenlere pes diyorum. Benim kızım daha 2 yaşında eşeğe hayır dedim mi bir ağlar iki ağlar en azından bırakır. Diyelim ki bırakmadı peşinde dört dönerim birini rahatsız etmesin kırıp dönmesin diye. Evet çocuk mizacı önemli bir faktör ama büyük oranda iş annede biter. Yengeniz geniş biri umurumda değil belli konu sahibi. Ailevi duruma birşey demek istemiyorum çünkü erkeklere karşı asla pozitif olamıyorum. Fena sektirebilirim eşinize. Şımarık yeğenine laf etti diye karı boşayan koca ne diyeyim ki.

Yeğenime aklım çıkar 4.5 yaşında gelip gittiğinde ev hallaç pamuğuna döner ama eşim bana seninki gibi bir üslupla durumdan rahatsızlığını gösterse ben de açarım ağzımı yumarım gözümü. Hele ki çocuk evi pisletti diye yatak ayırmaya kalksa kolundan tutar atarım kapıya yada valizimi toplar çıkarım!
Bacak kadar çocuğun lokmalarını saymışsınız bu mu terbiye ahlak? Çocuğunuza bunları mı öğreteceksiniz?
Durumdan bu kadar rahatsızsanız eltiniz ile çözün kocanızdan beklentiniz ne ? gidip abisine karın bize gelince çocuğa mukayyet olsun diye tembihte mi bulunacak??

Benimde 5 yasinda kizim var misafirlige gittigimiz heryerde masallah kizin cok uslu cok terbiyeli derler ki evde de disarda da oyle. Hic tahammulum yoktur terbiyesizlige pislige.

Cocuklar aileyi yansitir zaten. Yaramaz bile olsa baskalarinin esyalarina saygili olmak aileden gelir.

Yazıldı mı bilmem kimse kınadığını yaşamadan ölmezmiş

Biz de bunu bekliyorduk :kusmuk:

Cocuklari onlara gore kutsal olabilir ama baskalarina gore kutsal olmama ihtimalini de dusunur insan. "Cocugum cok tatli, cok akilli, cok zeki." Bana gore degil kadin bana gore degil!

Konu sahibine insaf o daha çocuk diyenleri anlamıyorum kuzenim 3 yasnda ve bana ayakta yemrk yenmez ortu ser diyo eline bişey verince hemen oturuyo yerken demekki bişeyler ogretilebiliyormus

6 yasina gelmis ama bir sey ogrenememis cocuga mesela geri zekali dersen hakaret kabul ederler. Ama cocuklar 3 yasinda bile neler ogreniyorken bu cocugun en basit "dolaptan zeytin alabilir miyim" diye rica edip "normal" bir sekilde yiyip sonra tesekkur etmesini nasil ogrenemez. Hayir yapma onlara dokunma dendiginde cevap verirken gayette akil kupu.

Son düzenleme:
Şöyle ki rahatsiz olabilirsiniz elbette karistirilmasindan, sürekli bir sey istemesinden, hijyene dikkat etmemesinden..
Anliyorum açikcasi hepimizin hayatinda böyle anneler böyle cocuklar var.
Olayin tamamini okumadim.
Ancak esle degil elti ile mesafeyle çözülür bu elbette ki..

Okumaya tahammül edemedim. Hanımefendi 6 yaşındaki çocuktan bahsediyorsunuz. Bu yaştaki çocuktan olgunluk beklemek ne kadar doğrudur. Takmışsınız çocuğa.
Kimse burada şımarık çocuk falan demesin. Çocuk yahu bu çocuk.
Ne hikmetse herkesin evladı kendine harika gözüküyor. Sorsan, herkesin çocuğu terbiyeli, yalan söylemeyen, yaramazlık yapmayan ortalığı kirletmeyen biri.
Sorun yaptığınız, yarım sayfa dertlenip yazdığınız kişinin 6 yaşında olduğunu unutmayın.
Cocuktur yapar diye diye arsiz bir nesil yetisiyor sizin gibiler yuzunden.
Konu sahibi sizde eltinizle araniza mesafe koyun almayin eve.

Çocuğa içten içe o kadar bilenmiş ki konu sahibi bu yüzden muhtemelen her yaptığına müdahale ediyor. Ayrıca ben eminim ki ters davranıyordur.
Çocuk kaprisi çekmek bu kadar mı zor yahu.
Cocuk kaprisi cekmek zorunda mi?
Konu sahibi zaten bebegin var bir de baska cocukla ugrasmak zorunda degilsin

Ne güzel. Kendi çocuklarına vurulunca kıyamet kopar, başkasına vurduklarında çocuk onlar. Öğretmemişler ne kural ne sınır uğraşıp duruyoruz.
sonra otobuste yasli veya hamile binince yer vermeyen cocuklar var bunlar 15 ile 18 arasindaku cocuklar biz gencken buyuklere yer verelim diye yarisirdik AGAC YASKEN EGILIR BAZI SEYLER KUCUKLUKTEN BASLAR

Cok dır dır etmıssın ama esının davranıslarıda fazlasıyla agır olmus hemen barısma ve bundan snra kavgalarınızda yatak ayırma

X