- 18 Aralık 2014
- 799
- 369
- 123
- 31
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Bir kadın olarak bu şükredilecek durum değil. Kadına şiddeti normalleştiren, buna bahane bulan sözünüzü kınıyorum. Hamile bir kadını dövmeninin bahanesi tokat mıdır? Hata hata ile mi kapatılır?Tokat mi attin kocana? Sukret iyi bi dovmemis adam seni
Evet kavgaliydik kv ile... esim benden habersiz aramis hastanede gordm bende ve esime de soyledim sen kal annen gitsin zahmet olmasn dedim ama gondermedi ikisi de kaldi belliydi biseyler cikacagi..Bebek ne durumda?
Riske girmiş hamile kadına niye yükleniyor bu kadar?
Senin çözümün kv yi görmemek. Esinle konuş her an her yerde dibimizde olmasın de. Yani eşinin kabahati kadını gondereyim keşke. Zaten sen bu kadınla kavgalı degilmisydin kusmusun diye hatırlıyorum.
Tesekkur ederim evet Eşim annesini cagirmakla hata yapti kesinlikle cunki zaten konusmuyorduk hersey düzene girmisti bi faydasi da olmadi gelisinin sinirlerimi yıpratti sadece..gitmesini israrla istememe ragmen gitmedi cok politik bi kadın ben hep yeniliyorum..İstememişsiniz kayınvalidenizin kalmasını o da ısrarla kalmış. Ayrıca konuşmadığınız kayınvalideyi hastaneye çağırmak ne alaka. Sanki ülkenin sayılı kadın doğumcularından da eşiniz durumu bile bile çağırmış. Hamilesiniz bebeğinizin kalbinde sorun var zaten sinirleriniz yıpranmıştır. O halde sizden saygı anlayış bekleyemez kimse. Olayların bu duruma gelmesinin sebebi eşin ve kayınvaliden bence. Allah herkesin bebeğini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin. Üzmeyin kendinizi.
Benim ailem cok uzakta 24 saatlik bi mesafedeler malesef kv herseye aglar ve laf sokar mesela akrabalarindan bi kadinin cocugu evlendikten sonra degismis annesine karsi direk sunu dedi bak oglum millet karisini gorup amnesini unutuyo diyo laf sokuyo hep kadina agliyo kendine biseyler cikariyo ne guzel muhatap olmuyordum esim her firsatta annesini cikariyo karsimaEvet bende katılıyorum. Kv yi sen aglatacagina, sen haksiz dusecegine geç köşeye sen ağlıyormuş gibi yap.
Senin annen nerde? Esin niye kendi ailesini arıyor seninkileri aramıyor
Evet kavgaliydik kv ile... esim benden habersiz aramis hastanede gordm bende ve esime de soyledim sen kal annen gitsin zahmet olmasn dedim ama gondermedi ikisi de kaldi belliydi biseyler cikacagi..
Kv soylemeden once esime söyledim anneni birak bize esofman al evden sen gel dedim odada tek yatak var diye de bahane buldum ama esim cok pinpirikli bisey olsa ben naparim annem tecrubeli dedi hayir yani hastanedeyiz esim hala birtek annesine guveniyorEşim panik yapıp annesini aramış cümlesini okuyunca eyvah dedim.
Perşembenin gelişi Çarşambadan bellidir derler.
Konu hata zinciriyle dolu. Zincirin ilk halkasının eşiniz yapmış annesini çağırmakla.
Neyse hadi çağırmış, 10 dk sonra tamam siz gidin ben kalırım diyerek onları göndermemekle ikinci hatayı yapmış.
Siz sakince eşinize "sen yetiyorsun, anneni gönderebilirsin, bir de o burada sefil olmasın" demediğiniz için üçüncü hatayı yapmışsınız. Kayınvalideye değil eşinize söylemeniz gerekiyordu.
Dördüncü hata, yan odada 1 saat kalmanız. Yani buna ben bile şaşırdım. Bir saat ne demek yahu? Koskoca bir saat? Yanınızda cep telefonunuz yok muydu bu arada? Odada mı bırakmıştınız? Sizi arayıp bulamamaları, bulamadıklarında akıllarına bin türlü şey gelmesi normal. 15-20 dk sonra teyzeye "ben bir haber veryim burada olduğumu, yine gelirim" deyip YAN odaya haber vermemiş olmanız büyük sorumsuzluk.
Kayınvalidenizin size sorumsuz demesi ayrı bir hata. Sizin onun OYUNUNU görememiş ve tahmin etmeniz gerekirken etmemiş olmanız da sizin hatanız. Eline fırsat geçmiş kayınvalidenizin, bunu kaçıracağını mı sandınız?
Diyorsunuz ki eşim bana sarıldı, olayın sıcaklığında hemen eşinize özür dilerim, merak edeceğin bu kadar aklıma gelmemişti diye kendinizi acındırsaydınız belki olay böyle büyümeyecekti.
Kayınvalideniz size kaçtın sandık deyince onu kendinize muhatap almanız sizin diğer bir hatanız. Bırakın o ne düşünürse düşünsün, siz eşinize sarılıp aaaayyyy canım çok afedersin, yan tarafta çok tatlı bir teyze vardı, bal gibi muhabbeti vardı, dalmış gitmişim deseniz eşiniz size bu kadar yüklenmeyecekti.
Eşinize attığınız tokat hataların en büyüğü tabi. Tartışılmaz
Bence en kısa sürede eşinizle konuşun. Yalvarın. Bebeği kaybetme tehlikesinin sizi strese soktuğunu, bir de üstüne kv'nin üstünüze geldiği için hormonları da bahane edin vs, çok yanlış yaptığınızı, eşinizden çok çok özür dilediğinizi, ama bir daha da sizi kayınvalidenizle aynı ortamda karşılaştırmaması gerektiğini söyleyin.
Ama kv konusunda geri adım atmayın. Size öyle davranmaya hakkı yok, fırsatçılık yapmış resmen, kötü niyetli bir kadın.
Benim ailem cok uzakta 24 saatlik bi mesafedeler malesef kv herseye aglar ve laf sokar mesela akrabalarindan bi kadinin cocugu evlendikten sonra degismis annesine karsi direk sunu dedi bak oglum millet karisini gorup amnesini unutuyo diyo laf sokuyo hep kadina agliyo kendine biseyler cikariyo ne guzel muhatap olmuyordum esim her firsatta annesini cikariyo karsima
Evet hemde akıllı kavgacılardan oyle bi yapiyo ki insan şasiriyo bana neler dedirtti diyosun icinden..düsuncelerimi asla gizlemicem ama dedogin gibi uslup onemli sakinlik kazaniyor..Canim kv iyi niyetli degil zaten, kadin bildigin sana kotuluk yapmaya calisiyor. Sen zahmet olmasın dersen, halden anlayıp gitmez. Zahmet olmaz der kalır. Seni iste boyle hem sikintiya sokar hem de iyilik yapiyomus algisi olusturur.
İstemiyorum kavga çıkarır şimdi de. Hatta sen eşine söyle annen kavga çıkarıyor de. Hatta kv ye de bir sonraki kavganizda söyle. Sen kavga çıkarıyorsun hep huzur bozuyorsun de. Bunları herkesin içinde haklı olduğun bir zaman çevredekiler sana hak verirken üslubunu ayarlayarak söyle. Böyle bir algı oluştur. Bu kadın kavgacı.
Kv soylemeden once esime söyledim anneni birak bize esofman al evden sen gel dedim odada tek yatak var diye de bahane buldum ama esim cok pinpirikli bisey olsa ben naparim annem tecrubeli dedi hayir yani hastanedeyiz esim hala birtek annesine guveniyor
Odadan toplam bir saat ayrildim biraz gezdim yurumem gerekti.. sanirim teyze ile bi 30 dk kalmisimdir..telefonu telastan evde unuttum malesef evet bu konuda sucluyum ama kv bana bagirinca dengem bozuldu esimle konusmama bile izin vermedi agzimi actirmadi resmen kocam sarilmis gayet anlayisli kadin gazliyo benim gozlerim doldu ozur bile dileyemedim kv ye laf yetistirmekten
Oyununu goremedim ama kendimi ikaz ettim sakin ol dedim icimden sustum daha sonra kv agliyordu o sira cikti odadan esimde annemin k bakma ama sende bi oxur dile buyugun deseydi sakinlesip ozur dileyebilirdim ama hadi kalk annemin yanina gidelim ozur dile deyip elimden tutunca tokat attim cik odadan dedim cok pismanim ama stresliydim gercekten hem esimin annesini benden habersiz cagirip emrivaki yapmasi hem bebegimi kalp sorunu hem igneler serlar canim zaten cok yanmisyi ustune psikolojik siddet uyguladi kv resmen
Bu sabah daha iyiyiz doktor dinlenmem gerektigini soyledi esim kahvalti hazirladi yuzü güluyo en azindan ben aglamakli aglamakli bakiyorum yuzune tamam tek hatali sen degilsin annem ileri gitti bagirmasaydi sorun yoktu soylediklerinde ama bana yaptigin ayip haketmedim yasadigin strese veriyorum unitalm dedi.
Evet haklisin esimle tartusmalarimizi gozden geciriyorumda ikimizle ilgili hic bi sorun yok sadece annesi ve annesi :)Neyse hadi tatlıya bağlanmış eşin anneci ama en sana ve bebise cok değer veriyor. Kaynanan düzgün bir insan olsa çok mutlu olurmusunuz. Ama kv bu mutluluga yine engel değil bence. İş burada sende bitiyor. Sinirlenmemek, sakin kalarak cevap vermek önemli.
Bu sabah daha iyiyiz doktor dinlenmem gerektigini soyledi esim kahvalti hazirladi yuzü güluyo en azindan ben aglamakli aglamakli bakiyorum yuzune tamam tek hatali sen degilsin annem ileri gitti bagirmasaydi sorun yoktu soylediklerinde ama bana yaptigin ayip haketmedim yasadigin strese veriyorum unitalm dedi.
Eşin çok anlayışlı sevindim umarım bi daha gerginlik olmazBu sabah daha iyiyiz doktor dinlenmem gerektigini soyledi esim kahvalti hazirladi yuzü güluyo en azindan ben aglamakli aglamakli bakiyorum yuzune tamam tek hatali sen degilsin annem ileri gitti bagirmasaydi sorun yoktu soylediklerinde ama bana yaptigin ayip haketmedim yasadigin strese veriyorum unitalm dedi.
ay evlerden ırak kayınvalide. resmen nasıl da becermiş senle kocanı birbirine düşürmeyi. alkışlar olsunKizlar biseylerin arkasına sıginmak istemiyorum lakin konudn once bikac sey belirtmk istiyorum son 1yildir ofke kontrolumu iyice kaybetmis durumdayim eskiden beni taniyanlar bunu farketmeye coktn basladilar simdilerde en yakinlarimi kırıyorum cok üzgunum hamile oldugumu bilenler var icinizde konularimi okuyanlar sanci agri bi sürü sey oldu apar topsr hastaneye gittik esimin annesi ile görusmuyorum fakat esim panik yapip annesini aramis bizden once hastanedeydi o an onu sorun edick halim yoktu dogumhaneye girdim bebisimin kalbinde ritim sorunu vardi yatis yapildi kv ve esim yanimda kaldi ki kv esim kalsin siz gidin rahatsz olmayn dedim gitmedi gece boyunca uyuyamadm sabaha karsi esimi uyandrp ben gezincm uyuyamiyorm cok sıkildm dedim yan odadaki teyze beni gornce odaya davet etti gittm sohbet ettk ve saati unutmusum herkes her yerde beni arams ama bi anons etmek kimsenin aklina gelmems snra odaya bi gittm esim bana sarildi nerdeydin dedi kv ise bagirdi sorumsuz dedi bana insan adamini dinler dedi halbuki esime haber vermistm 1 saatcik gezdim kv devam etti özur dile deyip duruyor bende birinden diliceksem bu eßim olur dedim susmadi boyle evlilik mi olur dedi ki evliligimiz de ciddi bi sorun hic olmadı nerden nereye eşimi doldurup bana bagirtacak eşim sakin hic konusmadi esime oglum sakin ol diyor zaten sakin sonra tutamadm kendimi bizim evliligimizde bi sorun yok dedim ben kactin zannettim dedi bende kendinizden süphelisiniz sanirim dedim..terlik ve pijama ile kaccam bu kis ne alaka ya oglunu dolduruyo bi insan nie bu lafi etsin niya kacim ya bi sorunum yok olsa biter kuralinca ..en son sesimi baya yukselttim bu ne demek simdi noluyo ya ben neler atlattm moralimi bozmayn dedim kocamla arama girmeyin sizi ilgilendirmez evliligimizde sorun falan yok dedim ayy bana bagirdi dedi ve gitti agladi..esimde arkasndan anneme özür borclusun dedi sessiz konusabilirdin resmen aglattin kadini dedi bende elim titreye titreye tokat attim esime cik odamdan yanliz kalmk istiyorm dedim annen benim senden kactigimi ima ediyor bu ne demek ya dedim oda cikti simdi cok kırildi bana küstü niye sinirlerime hakim olamiyorum kv resmen bagrdim sessiz konusabilirdim ama cok uzatti susmadi.. napicam esimin gönlunu almak istiyorum en karsi oldugum seyi yaptim tokat attim ve eminim cok acimiştir ..