Eşim ve KÜÇÜK yeğeni huzurumu kaçırdı !

Bakın sizi yargılamak istemiyorum anlamaya da çalışıyorum, çocuğum olmadan önce sizin gibiydim, evime çocuklu misafir gelince ev dağılınca sinirim bozulurdu. Sonra çocuğum oldu, o çocuklarda kınadığım her şeyi kendi çocuğum yapar oldu. Üstelik sizin dediğiniz gibi terbiye vermeme rağmen.
Misafirliğe gidince, bir dakika oturduğumu bilmem amam bir yere zarar vermesin diye. Günün sonunda ben gergin çocuğum gergin. Böyle olacağına gitmiyorum bir yere. Kimsenin dolabını vs karıştırmaz ama çok hareketli benim çocuklar bir dakika oturmazlar.
Eltimle aynı binadayız, bizde tam tersi gitmiyorum diye küser, venim çocuklar hareketli yok sen bana gel derim, onun bana dediği amcasının evi benim yeğenim neyse senin oğlun da o benim için. Anlatabildim mi?

en başta en önce hatalı bir bakış açınız var. eşinize "senin yeğenin" diyorsunuz. bu çok yanlış. o sizin de yeğeniniz olmalı.
evet yaramaz olabilir, şımarık olabilir ama burda anlattıklarınızda çok uç şeyler yok ki. neymiş sizde çok yemek yiyormuş, neymiş buzdolabını açıyormuş, neymiş bornoza elini kurutmuş. ben komşularımın çocukları gelsin de dolabımdan istediklerini seçip yesinler diye gözlerine bakıyorum. zeytin yese hepsini bitirse ne olur. çocuk bu canı çekmiş. sizde yemek hoşuna gidiyor demek ki. bundan memnun olmanız lazım. çok farklı bir dünya görüşünüz var.
elini bornoza silmiş. tepesinde beklemişsiniz. hatasını gözlemişsiniz. ya 6 yaşında tamam bazı şeyleri biliyor ama havlu sanmış.
zeytinleri bibloya dizmişmiş. o pislik olsun istese çok daha kötü şeyler yapardı, çocuk çünkü. iğrençlikte sınır tanımıyorlar. belki bibloyu süsledi size. ay nelere takılmışsınız ya. Allah dert vermesin. bir dahaki sefere severek, güzelce böle höt zötlemeden konuşun çocukla, anlatın.
eşiniz konusunda da size çok hak veremiyeceğim. benim eşim de bana 6 yaşındaki yeğenim için"yeğenin bir daha buraya gelemez" dese, tepkim baya sert olurdu.

Evet bütün çocukları sevmek zorunda olmayabilirsiniz ama hiçbir çocuğa iğrenç ya da pislik gibi ifadeler kullanma hakkına da sahip değilsiniz. Bir insandan bahsederken kelimelerinizi daha iyi seçmeniz gerekmez mi?

Etrafa tükürmesine, zeytin çekirdeklerine falan bozulmakta haklısın.

Ancak yediği çokomele kadar yazmışsın.

Ben rahatsız oldum şahsen.

Bir de sinirlenmek ve kavga etmekle değil, çocuğu güzel uyarın, yapmaması gerekenden çok yapması gerekeni söyleyin bakalım değişecek mi.

Bir esya bir cocuktan nasil kiymetli olabilir anlayamiyorum.yiyecekler yenmek icindir yesinki eviniz bereketlensin.esyadir kirilsin kirlensin disarda binlerce cesit biblo var ama her cocuktan bir tane var.kizim 4 yegenim 6 yasinda evim daha esyalarla 1 senelik hersey yeni.evin halini gorseniz cildirirsiniz herhalde.herkes ortadan cekilince ortaligi toplamam en fazla 30 dak.biraz sakin olun...

Çocuğu yaramazlık yaparken rahat takılan müdahale etmeyen annelerin ağzına kürekle vurmak istiyorum vallahi.
Kendi evinde sınırsız özgürlük ver ama milletin evinde bi müdahale et yahu sınır koy çocuğuna peşinde dolan yani.
Konu sahibi eşinizin bi suçu yok yok yere dırdır edip durmayın.
Burada sizin eltiyle meseleyi halletmeniz lazım.
Ben sizin yerinizde olsam görünen yakındaki tüm abur cuburları üst dolaplara kaldırırdım.
Salonu da kilitlerdim ikisini de mutfakta oturturdum mutfak harici bir yerde yemesini de yasaklardım.
Bir şey dökerse falan da eltiden temizlemesini rica ederdim kimse onun çocuğunun peşinde koşmak zorunda değil.

Çocuğa kızmakla haksızsınız çünkü o çocuğun suçu yok suçlu onu öyle yetiştiren anne ve baba,(burnunun pisliğini duvara silmek ne demek)bazı anneler çocuğumu sıkmam serbest olsun der ama bu kadar serbest yetiştirilmez.Eşinize tavrınız yanlış,suçlu esiniz değil ki annesini uyaracaktınız ha anlar ,anlamaz bilemem.Hakli olduğunuz taraflardan biride eşinizin tavrı lütfen sakince oturup konuşun....

Annem sağolsun beni tertipli düzenli terbiyeli temiz yetiştirmiş ve böyle alıştırmış. İyi ki de böyle alıştırmış . Temizlik imanın yarısıdır. Evlendiğim günden beri eşimin yeğenleri sürekli gider gelir . Hiçbişey saklamam onlardan. Ama bu zamana kadar hep sustuğum İçin kendi evlerinde yaptıkları pis ve kötü alışkanlıkları benim evimde de yapmaya başlamaları canımı sıktı. Asla kınamak istemiyorum çünkü benimde evladım var bunun farkındayım . Ama ağaç yaş iken eğilir o çocuk ne öğrenirse 0-6 yaş arasında öğrenir . Bu çocuk resmen şiddet küfür asilik kabalık dolu bir ortamda büyümüş . Sinirlendiğinde bir keresinde oğlum kucağımdayken illa ona vurayım mı diye laf söyledi şoka girdim . Birisi ona el kaldırmaya kalksın kıyamet kopar tekmeler yumruklar tükürmeler ve insanlar bu davranışlarını gülerek hoş karşılayarak onu sakinleştirmeye çalışıyor . Doğru yanlış öğretilmemiş herşey serbest kılınmış. Bir örnek vericem o zaman anlıcaksınız ne kadar haklı olduğumu . Eltimlerdeyiz oğlum 2 aylık falan .çocukların odasında emzirdim altını değiştircem . O küçük olanın yatağında oturuyordum . Nereye gidersem gideyim alt açma örtüm Islak mendilim bezim yanımdadır. Alt açma örtüsünü serdiğim halde Benin yatağımda değiştirme yatağım kirlenir diyiverdi bana bişey olmaz oğlum altında örtü var dedim ben altını değiştirene kadar yanımızdan gitmedi . Kendi evine odasına titizlenen bir çocuk amcasının evini de kirletmemeli o Zaman .

Kaldı ki konu sahibi titiz değil de evi pis olsun, bu kimseye onun evini gelip kirletme hakkını vermez.
Kapının arkasına bornozu asması bile garipsendi kime ne kadın evinde istediği şeyi istediği yere koyar
istediği düzende yaşar çocuğa göre mi yaşayacak?

Bazilarimiz öyle anormal bi tepki vermişki sanirsin bu çocuğu evlerine alsalar yediklerini çiğne tükür bütün eve, her yeri pislet diye çocuğa yalvaracaklar. Kabul edelimki herkes bu tarz çocuklardan az veya çok rahatsiz olur.
Ayrica 1 2 yaşidaki bebekten degil 6 yaşindaki çocuktan bahsediyoruz. Bazi şeylerin oluşmasi lazim.
Konu sahibinin hatasi eltisiyle bu durumu ciddi ve kesin bir şekilde konuşmamak. Ayrica böyle bi sebepten dolayi yatak ayirmasi.

Şuana kadar bir çocuk gördüm annesi bize bırakır giderdi çocuk oturduğu yerden kalkmazdı annesi gelene kadar yetiştiren nasıl yetiştiriyor doğ at ortaya saldım çayıra mevlam kayıra oh ne iyi.

P Pembeay32 hatam nerde diye sormuşsunuz ? İlk mesajını okudum sadece , nacizane fikrimi yazayım .

Anlattığın kadarı ile evet 6 yaşındaki yeğen , epey haşarı ... nerede ne yapması gerektiğini bilmeyen (yaşı gereği normal) , temizlik kurallarından bi haber , hırçın bir çocuk .

Ama çocuk . Çocuk olması , ooooo hadi her yaptığını hoş görelim , balım cicim diyelim anlamına gelmez tabii.

Ama çocuk olması , bu yaptıklarından sorumlu olanın aslen ona gereken eğitimi , terbiyeyi vermeyen anne/babası olduğunu gösterir.

Onca paragraf yazmışsın ... eğer yazarken deseydin ki ; eltimde deli oluyor kadıncağız ...baş edemiyor bir türlü ...onu da dinlemiyor ... ama yok ! Elti lütfen bile müdahale etmiyor oğluna .

Yani mesele de sorun da annede . Benimde 7 yaşında bir oğlum var . Zaman zaman biz en iyiyi , en doğruyu öğretsek , öğrettiğimizi sansakta ... arada kural mural tanımıyor . Çocuk ilgisiz yetişiyor . O yüzden onun bir suçu yok.
Nasıl ki mesleği hırsızlık olan bir ailede büyüyen çocuk , cepçilik yapmayı normal görüp yetişiyorsa ...çocuğa hele de 6 yaşında bir çocuğa iyiyi/kötüyü aşılacak olan aile .

Yazdıklarında seni haksız kılan kısım bu . Sanki koskoca bir bireyden bahseder gibi yazmışsın ... eşine de böyle anlatmışsın.

Oysa bu kadar sitemin eltine olsaydı ...eminim burada hep bir ağızdan ; görüşme o eltinle ... aaaa ne ilgisiz anne ... sen haklısın canım , çekmek zorunda değilsin yazılacaktı .

Gelelim eşine ...her ne olursa olsun böyle bir konuyu boşanma tehditi ile noktalaması çok yanlış . Konuşarak iletişime geçemeyen erkek modeli.

Akşam kendini doğru ifade et .Çocuğun yediğini içtiğini sayar gibi gözüküyorsun bu şekilde .

Konuyu da eşinden ziyade uygun bir zaman dilimde eltinle görüş .

Dediğinizi anlıyorum bende oğlumun nasıl bir çocuk olacağını şimdiden bilemem ama ona bazı şeyleri öğretmek çoğu şeyin önüne geçmemi sağlayacaktır . O çocuğa bu eğitim verilmediği için bu kadar yaramaz . Ama bende titiz bir insanım kendi yeğenim olsa daha rahat uyarır bunları yapmasını engellerim ama kalp kırmadan uyarmaya çalıştığım ve çoğunu içime attığım İÇİN bugün bu kadar patladım yazarken. Eşimin herhangi bir şekilde müdehale edemeyeceğini de biliyorum sadece derdimi paylaştım bu evde yaşayan ben eşim ve oğlum temiz olmasını istemem orda burda tükürülmüş çikolatalar bırakılmış çöpler görünce moralimin bozulması ve eşimden anlayış beklemem normal geliyor bana.

Annem biz küçükken ablamla aramızda çok az yaş farkı olduğu için küçük çocuğum var diye hiç gezmeye filan gitmezmiş, ki ablam zaten çok uslu bir çocukmuş, ben yaramazmışım ama oyun yaramazı, oyunun başından kalkmazmışım. Biz biraz büyüyünce annem çok yakın arkadaşlarının evine giderken bile 80 defa tembih ederdi aman ha tuvalet yok, tuvaletiniz varsa evde yapıyorsunuz orada çişim geldi demeyeceksiniz diye. Şu yaşıma geldim hala hiç kimsenin yatak odasına girmem, kapısı açık olsa içine bakmam, en yakın arkadaşım evlendi, düğünden önce evini gezmeye gittik, onun yatak odasına bile çekinerek girdim, güzel olmuş deyip çıktım. 4-5 yaşlarındayken bir defa çok iyi hatırlıyorum annemin bir arkadaşının evinin bahçesinde oynuyorduk, susadım, yukarı çıkıp teyzeden su istedim, oynadığımız arkadaşım da geldi benimle. Olayı annem öğrenmişti sonra 3 gün sokağa çıkma yasağı koydu. Hem birisinin evine izinsiz çıktığım için, hem de su istediğim için.

Demem o ki eğitimle alakalı bu olay. Yengeniz rahat bir anne olabilir, yiğeniniz biraz fazlaca yaramaz olabilir. Bu tamamen terbiye ile alakalı, mesela alakasız bir örnek daha vereyim bizim iş yerine kargo getiren bir kurye var, 30-35 yaşlarında adam her geldiğinde tuvaletinizi kullanabilir miyim diye izin istiyor. İlk istediğinde zor durumda deyip izin vermişler, ama adam 5 gün geliyorsa 3 gününde tuvaleti kullanmak istiyor. Çok garip bence, anlamakta güçlük çekiyorum.

Çocuğa bir suç bulamıyorum. Annesi peşinden gidip bakacak. Bunu yapma şunu yapma diye tembih edecek. Annesi ilgisiz veya bıkmış demek. O zaman ya eltinizle aranıza mesfe koyun, gelip gitmesin,ya da ne bileyim, ya da daha ciddi uyarın. Ne istiyorsan ben vereyim ama mutfakta masada yiyeceksin deyin. Yemezse de vermeyin. Evinde ne yaparsa yapsın ama evinizdeki kural bu deyin. Bu konuda ısrarcı olun. Eşiniz o an yanınızda bile değil. Sonra adamın kafasını şişirmeye ne gerek var.
Fakattt gelelim eşinize. Boşanma lafını ağızına sakız eden adam veya kadından pek hayır gelmez. Bencegüzwl bir uyarıya ihtiyacı var.

Ben sizi anladım ama çocuğa kinlenmişsiniz bunun farkındamısınız? Kızmanız gereken kişi o çocuk değil eltiniz, eşinizden anlayış beklemeyin ben henüz görmedim ailesinden biri hakkında olumsuz konuşulunca hak veren erkek, istisnalar vardır mutlaka.
Eşinize yansıtmadan sorunu eltinizle çözün, mesafe koyun.
Çocuğa karşıda önce içinizdeki öfkeyi dindirin, o çocuk çoğu hareketi size inat yapıyor bence.

Bence buyuk konusmayin. Siz istediginiz kadar terbiue vermeye calisin. Cocuk almak istemeyince hepsi bosa gider. Sonra tukurdugunuzu yalamak zorunda kalirsiniz. Ayrica esinize soylemek yerine eltiniz soylemeniz gerekirdi. Yanlis yapmissiniz. Bu kadar rahatsizsaniz mutfak kapisini kilitleyin cocuk gelince.

cocuga ne verirsen onu alirsin bu boyledir anne baba bir ortama gittiginde cocuga nasil davranmasini ogretmediyse cocukda kafasina gore davranir tabiki oynar ufak tefek seyler olur ama boyle degil biz cocuklugumuzda biri birsey vermeden alip yemezdik simdiki anneler deacayip rahat yani sorun cocukta degil annede..esinizin tepkiside sacma evin heryerinden birseyler cikiyor mecburmusunuz temizlemeye devamli esinizle bosu bosuna sorun cikmis

Kadinin kimsenin lokmasini saydigi yok. Tepsiye koyup mutfakta yesin diyor fark ettiyseniz. Nasıl konu sahibini haksiz bulabiliyorsunuz anlamiyorum. Oldu o zaman terbiye almayan cocuklarin kahrini biz cekelim. Eltiye soyleyin bence biraz mudahil olsun cocuga. Yeni temizlik yaptim şurda pecete zeytin cekirdegi vs buldum hoş değil gibilerinden.. butun gun çocuğun daginikligini pisligini mi temizleyeceksin. Boyle annelere sinir oluyorum. Cocuklar her yeri dagitıyor kadın hic bisi soylemiyor. Ya da en sona dogru aa cocugum oyle yapma diyor ikna edici olmayan bir sesle. Benim cocugum durmuyorsa götürmem yukari bu kadar basit. Hergun boyle ic ice olmaya da hic gerek yok. Amannn ne guzel zeytin agaci dikmismis... ne komik.. toplum kurallarini bilmeyen her istedigini yapabilecegini sanan, terbiye bilmeyen cocuklar yetistirelim.. bravo şu kadını da haksiz buldunuz ya baska bir şey demiyorum..

- 6 yaşındaki çocuk pek de çocuk sayılmaz.

-Avrupa da böyle mi ,biz Türkler çocuk yetiştirmeyi bilmiyoruz.

- Biz çocukken öylemiydik, annemiz gözümüze bir bakardı yerimizden kalkamazdık.

6 yaş çocuk değil de ne ola ki?

Avrupadan banane ben Türkiye de yaşıyorum.

Biz çocukken öyle değildik evet sorgulayamayan, keşfetmesine izin verilmeyen, bastırılan çocuklardık.
Ayrıca eskiden annelerimiz folik asit içmezmiş, şimdi ki çocuklar folik asit bebesi, fazla zeka=fazla hareket

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…