Saatlerdir baştan sona bütün yorumları ve yazılanları okuyorum. Öncelikle Allah kolaylık versin size demek istiyorum. Gerçekten zor bir imtihan bu yaşadığınız.
Kardeşinize güvenemedim, çelişkili konuşmalarını okudukça da güvensizliğimin ne kadar haklı olduğuna kanaat getirdim. Benim dikkatimi çeken birşey oldu, o da annenizin tavrı. Ne kızım iftira atıyor demiş, ne de damat yapmıştır demiş. Ortada böyle bir çıkmaz varken ve sizin ne kadar etkilendiğinizi bildiği halde kızını size getirmesi, buna onay vermesi anlaşılır gibi değil. Aile ve akrabalardan kardeşinizin sınavı varken gidip kalabileceği başka kimse yok muydu, tek çare siz miydiniz de sizde kalıyor?
Ayrıca ben sizin yerinizde olsam eşimi aklamazdım gözümde, siz de aklamamışsınız gerçi ama kamera ya da başka yöntemler konusunda adım atmak istemediğinizi yorumlarınızdan az da olsa hissettim. Ben de olsam çekinirdim. Görmek istemeyeceğim şeyler görebilirim, duymak istemeyeceğim şeyler duyarım diye ertelerdim eminim. Ama siz ertelemeyin, yoksa bu gidişle ne küçük bebeğinizle yeterince ilgilenebileceksiniz ne de evliliğiniz iyiye gidecek. İçinizi rahatlatmaya, gerçeğe en yakın şeyleri bulmaya ihtiyacınız var. Bu kamera olabilir, ya da başka bir yöntem olur ne bileyim, telefona yüklenen bir aplikasyon, ya da ikisini yüzleştirme, kardeşinizi psikoloğa görme, eşinizle birlikte aile terapistine gitme gibi şeyler...
Kardeşinizin bu rahat tavırları, vurdum duymazlığı ve konuşmaları bana çok çocukça geldi. Evet, zaten daha çocuk sayılır diyenler olacaktır ama 17 yaş o kadar da küçük bir yaş değil. İddia ettiği gibi bir tacize maruz kalsaydı aynı ortama girmek ister miydi diye sorguluyor insan. Ama bir yandan da psikolojisinin farklı şekilde etkilenmiş olma ihtimali geliyor insanın aklına. Belki de bilinçaltı onu bu şekilde tepki vermeye zorluyordur ve etkilenmediğini, güçlü olduğunu ispatlamaya çalışıyordur. Ama belki de eşinizle aralarında bir yaşanmışlık vardır. Biliyorum bunu yazması çok kolay, okuması sizin için kim bilir ne kadar yaralayıcıdır ama bu ihtimali aklınızın köşesinden çıkartmayın derim. Elinizde delil oluşturacak şekilde ortam hazırlamak belki size yardımcı olacaktır. Paranoyak olun demiyorum ama içinizin bir şekilde rahatlamaya ihtiyacı var. En azından böyle bir şey yoksa da kamera kayıtlarından ya da başka yollarla aralarında bir şey olmadığından zamanla emin olabilirsiniz.
Kardeşiniz yaşına göre hiç olgun değil, psikolojik sorunları olabilir. Ama eşinizde de dikkat çeken noktalar var. Mesela kendimi düşünüyorum, eğer gerçekten eşim iftiraya uğrasaydı ve gerçekten böyle bir şey yapmasaydı aylarca bu konunun içimi kemirmesine ve evliliğimizi bu denli etkilemesine sert tepkiler verirdi gibime geliyor. Her erkek farklı tabiiki, fıtrat ve davranışlar büyük ölçüde değişik olabilir birbirinden.
Bir de eşimle cinselliği bile konuşmayız demişsiniz ya.. Bu iyi bir şey değil. Orada bir sıkıntı var gibime geliyor.
İnşallah en kısa zamanda hakkınızda hayırlısı olacak şekilde içinizi rahatlatacak sonuçlar alırsınız.