Esim ve finansal hakkinda.

Misafirlerim vardi simdi gittiler. Kusura bakmayın.

Samenwonen( birlikte yaşayan) ve ayrılmış olan arkadasimdan net bilgi almak icin sorular sordum. Sabah en net cevaplari aliriz. Hala orda yaşadığı icin kesin cevaplara ihtiyacim var. Su an birsey demeyeyim.

Net olan tilki kadar kurnaz bu adam bu kuzunun gözlerini fena boyamış. Samenwonen hic bir zaman yasal evlilikteki haklari vermez. Adam Karun kadar zengin ama kizi ikna icin borç videolari izletmiş, naif kizimizin bir nevi ikna odasinda beyni yikanmis.

Ortak hesap kullanmasi tilkiligini gösteriyor. Ama ihtiyac aninda ortak hesaptan aliyor parayi. 3100 un üstü hic bilinmiyor. Adamin hesabi gayya kuyusu yani. Kendisi haftada 100 eurodan ayda 400 euro masaja verebiliyorken eşine sen gitme yoksa darda kaliriz diyor. Darda? Dört dukkan kirasini kim aliyordu? Ben mi?

Hangi mallari aldi evliliginizde? Aldigini ailesinin uzerinden kimlerin uzerine yapiyor bu süreçte? Bunlardan haberdar mısınız?

Çocuk düşürmüşsünüz. Gecmis olsun. Uc cocuklu samenwonen arkadasim var. Hollanda' da gercekten cok yaygin. Cunku normal bir evlilik değil bu. Artik kabul edin. Ugrasmak istemiyorsa 1 dakikada bay bay demiyorlar mi? Evet Faslı ve Türkler arasında son yillarda yaygınlaştı ama benim mantigima ters geldi hep ters gelecek.

Ilk yorumumda bir degersizlik hissettim demistim onca paranin icinde. Bir ezikliginiz vardi. Bu beni cok üzdü. Siz bu durumu görmek istemiyorsunuz. Ben karismakla hata mi ettim diyorsunuz? Evet finans ticaret onun alani ama bu adam ortak hesabinizdan bu dukkani alarak yanlis yapiyor. Bu dukkani kimin uzerine yapiyor konu sahibi? Bunlari biliyor musunuz?

arkadaslar.

Esim dukan almak icin ortak hesaptan para áldi' bu parayi geri koyacak. noterde zaten belirledi ortak hesaptan aldik diye cunku noter soruyor para nerden geldi diye, bu yasal olarak boyle

Suan nakitte olmadigi icin ve firsat oldugu icin baskasindan sormak istemedi. Bana sordu. Bende aileme soruyum dedim ve oda yarisini almis ( benim birikimimi dokunmadi )

Bunu geri koyacak, ortak hesap suan ayrilsak diyelim para benim cunku 3 senedir ben bunu biriktirdim. Anlatabildim mi ?

Ya cok farkli konulara geldik.

e işte en az 1 gün resmi evli kalmak varmış.demek ki eşim dediğiniz adam size tek kuruş mal vermek istemiyor ki 1 günlük nikahı bile çok görüyor

Siz ozaman 4 dukkan alin genc yasta, bi adamla evlenin. O adamda ayrilsin 2 dukkanini alsin bye bye desin.

Siz ozaman 4 dukkan alin genc yasta, bi adamla evlenin. O adamda ayrilsin 2 dukkanini alsin bye bye desin.
kendi mülküm de var eşimin de var .aklıma gelmez eşimin 2 dükkanını alıp bye bye demek.güven meselesi .tüm avrupa nikahsız yaşıyor demek ki mal vermemek için vayy be.Almanyada 2 hala kızım var birinin eşi de alman gayet resmi nikahları var.demek ki onlarda para avcısı kadınlar

Kaç yaşına gelmiş, onca mal mülk sahibi bir adam. Kendi ailesine bile sormazken siz niye ailenize soruyorsunuz. Ticarete herkesin kafası basmaz, hele yıllarca maaşla çalışan birinin asla. Ha ev almışsınız ha dükkan. Bence eşiniz haklı, benim kazandığım parayı niye eşimin ailesi yönetsin.

Ne istiyorsunuz peki bizden? Madem esinizin yaptigi dogru, icinize siniyor neden bize soruyorsunuz? Mutlu mesut yasamaya devam edin o zaman.

Bir hastam kendinden küçük Taylandlı bir kadınla evlenmişti. Adam okadar saf ki kadına aşık oluyor . Bu arada adam çok ama çok zengin . Kadın da tam bi şeytan . Neyse aradan zaman geçiyor adam hastalanıyor tabi biz evine gidiyoruz tedavisi için . Kadın adamın hesabını çaktırmadan boşaltıyor , sonra ben boşanacağım diyor . Adamın tüm malının yarısına konuyor . Zavallı adam şok oldu. Zaten doktorları kadının adama yanlış ilac vererek hastalandığından da şüpheleniyor . Kadın şimdi başka bir adama pençe atmış diye duydum

Iyi de burda cok var oyle.
Adam gayet dusunceli degil mi ?
Benim de 4 dukkanim olsa. 15 sene calis. ''evli' olup 2 dukkan mi adama verecem
Bide ustune adam aldatsin beni benim kazandigim ile gitsin baskasiyle ?
Olmaz demeyin, burda tonca bosanma davasi konulari var.

Ve hollanda da evlenip 15 sene a101den gecinen kadinlari taniyorum. Onlarda eslerine guvendi ama ?
Adam hem aldatti hemde nafaka bide borc birakip gitti.

Esimde bunlari istemiyor. Bende cunku ikimizde kendimizi gecindirebiliriz.

Ne istiyorsunuz peki bizden? Madem esinizin yaptigi dogru, icinize siniyor neden bize soruyorsunuz? Mutlu mesut yasamaya devam edin o zaman.
Biz şu kadar kazanıyoruz , şu kadar malımız var ve şu kadar biriktiriyoruz vs demek icin olmasın … zira aklımda tek kalan bunlar

Bu yüzden Evlilik sözleşmesi diye bir şey var, Avrupa da çok yaygın, " aman kocam çok zengin parasını yemiyim ( ya da adam bana mal kaptırmak istemiyor) ama nikahsız da oturamam, çocuklarıma ayıp olur " diyen hanımlar tercih ediyor, hiç duydunuz mu? Hatta kadının bu sözleşmeyi imzalamayı güven sarsıcı bulup bozulan ilişkiler var ama sizin kadar ne nalina ne mihina onur da para da gözetmeden teslim olanı var mıdır bilmem?

Son düzenleme:
ee eşim dediğiniz adam size zerre güvenmiyor.burda bir sorun yok mu diyorum ben size?bana hiç güvenmeyen adamla ne yıllarımı geçiririm ne de ondan çocuk yaparım

Ben bu konu hakkinda ama fikir istemedim ki.

Finansal isler hakkinda istiyorum yazmissiniz basliga. Biz de boyle her seyin ayri ayri hesaplandigi evlilik olmaz, adam sizi takmiyor dedik. Siz de biz evli bile degiliz dediniz. Biz de madem seviyor nikah yapsin dedik. Siz de yok yok yapmasin onca parasi var, benim o kadar param yok niye yapsin dediniz. Sonra siz de degersiz hissediyorum demissiniz. Biz de zaten adam deger vermiyor, aile olmaya niyeti yok para kacirma derdi var gitsin paralarina sarilsin siz de duzgun bir adam bulun dedik. Siz de simdi hayatimdan memnunum yazmissiniz, eee madem memnunsunuz civil partnership + ortaya %50-50 para koymaya devam edin, biz ne yapalim bu durumda?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…