• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Esim ve finansal hakkinda.

Bilmiyorum, eksik hissediyorum.
Ben hic birseyim diyor. Ne bi bilim adamiyim. Oldu mu insanlar icin hic birsey birakmamisim diyor.
Gunluk ofise de gitmiyor. Dedigim gibi cok boyle kendine bakmayi seviyor.

Bende icimden diyorum canim bak neler basarmisin daha ne basarmak istiyorsun.
Ben her sene turkiye ye tatil yapsam mesala yeterli benim icin.

Onun icin istanbula gitmek bi hafta sonu luk bir aktive. Ve bu beni cok degersiz hissetiriyor.
2 arabasi var ve surmuyorum yedek arabayi.
Bu konuda sizi anlıyorum. Trilyoner de olsam dünyayı gezmek yerine sakin, düz bir hayatı tercih ederim. Vizyonsuzluksa vizyonsuzluk, bu da benim tercihim.

Eşinizle ortak noktalarınız çok az.
Fakat bu size kendinizi değersiz hissettirmemeli. Siz daha sakin bir hayat istiyorsunuz, eşiniz hareketli. O kendisine ayak uydurmanızı istiyor, sizin de onu gözünüzde yüceltmek yerine "kır dizini az evinde otur, ben sükûnet seviyorum" diyebilmelisiniz. Kendinizi değişmek zorunda hissetmeniz yanlış. Siz "bu"sunuz. Beğenen böyle beğenmeli.
Yukarıda bir arkadaş söylemişti. Belki düz bir memurla birlikte olsaydınız aradığınız huzuru ve mutluluğu bulacaktınız.
Hayattan beklentilerinizin farklı olması sizi eksik, onu üstün kılmaz.

Demekki her ulke de farki gorus acilari var.
Ben saygi goruyorum.

Dedigim gibi, cok arkadas is cevremde ki insanlar boyle ''evli''

Rica ediyorum bir sorgulatır mısınız nüfusta medeni haliniz ne yazıyor? Bekar yazıyor çünkü ortada resmi bir nikah yok. Dolayısıyla siz, bir çok arkadaşınız ve iş çevrenizdeki insanlar ‘evli’ değilsiniz. Bu yoruma veya görüş açılarına göre değişebilen bir konu değil ki. Resmi olarak medeni durumunuz evli mi hayır değil.

Hepsini okuyamadım, çok karışık bir konu.
Resmi nikah yok, adam diyor ki sen kimsin de benim malıma ortak olacaksın, kıymıyorum nikahı. Tamam bunu anladım.
Birlikte yaşayan iki sevgili var mevzuda. Adamda deli para var, ama zırnık koklatmıyor, ortak hesapla napıldığını anlamadım.
Konu sahibi sen neden tüm paranı ortaya koyuyorsun? Bak adam hayatını yaşıyor pahalı kıyafetler, masajlar, kişisel bakımlar. Sen ne öyle asgari ücrete mahkum gariban gibi para biriktirme derdindesin? Partnerin bu kadar kendine özenirken gider yarın kendi gibi bir kadına nikahı basar kalırsın ortada haberin olsun, sen hala LCW den Defacto dan giyinedur.
Bir de tutturmuş köyümden ev alacağım diye, adam küçümsüyor resmen oraya gidip napacağız diye, Avrupa da doğup büyümüşsün biraz vizyonun olsun. Resmen sinir bastı burda bana ayyyy kolonyaaağğ getirin :KK70: :KK70: Nikahın da yokmuş beğenmediğin yerde vur kıçına tekmeyi, yatırımı kendine yap bırak kenar mahalleden ev hayali kurmayı.

Benim turkcem iyi olmadigindan anlatamiyorum.

Hani nasil bi insan olur 50 sene sonra derler bak bu adam insanlara bunu yapmis.
Iste interneti bulan adam olsun, elektrik bulan adam. Saglikta olsun biseyler bulmus.
O anlamda diyor ben hicim.

Ama belki dedikleriniz gibi manipule etmis olabilir bilemiyorum...
aylık o kadar kazanıp ben de hiç olmak istiyorum bu dünyada :KK53:

aylık o kadar kazanıp ben de hiç olmak istiyorum bu dünyada :KK53:
Çok enteresan değil mi ya? Daha dün bir kuzenimden yakındım eşime, 40 yıllık hayatının 30 yılını büyükşehrin göbeğinde geçirdi hala aynı cehalet çevreden hiçbir şey öğrenmemiş diye... Konu sahibi sen Avrupa da doğ, büyü, düşünce tarzına bak. Daha neyin içinde olduğunu anlamamış yazık. O kadar ayrı dünyaların insanları ki bir de görücü usulüyle evlendik diyor. Evlilik de yok ortada ayol bu nasıl görücülük? Görücü usulü sevgiliyle aynı evde yaşamak diyeceğim e sevgili de değiller :KK70: Ay bu konu çok yordu beni acilen harcamalık birkaç bin euroya ihtiyacım var:KK70:

Çok enteresan değil mi ya? Daha dün bir kuzenimden yakındım eşime, 40 yıllık hayatının 30 yılını büyükşehrin göbeğinde geçirdi hala aynı cehalet çevreden hiçbir şey öğrenmemiş diye... Konu sahibi sen Avrupa da doğ, büyü, düşünce tarzına bak. Daha neyin içinde olduğunu anlamamış yazık. O kadar ayrı dünyaların insanları ki bir de görücü usulüyle evlendik diyor. Evlilik de yok ortada ayol bu nasıl görücülük? Görücü usulü sevgiliyle aynı evde yaşamak diyeceğim e sevgili de değiller :KK70: Ay bu konu çok yordu beni acilen harcamalık birkaç bin euroya ihtiyacım var

Cidden soruyorum.
Bu ''evlilik' dediginiz sey neden bukadar onemli ?

Adam isterse zaten bosanir, yapacagini yapar, baskasini alir gider. Yani hic anlam veremiyorum.
Arkadasimla mesajlasiyorum, oda guluyor.

Hanimlar dunyadan haberi yok, bosver onlari diyor :KK70:

Diyelim sizin dedikleriniz oldu. Aldi bi manita cekip gitti ?

ee ben zaten calisiyorum kazancim var. Onun parasina mi muhtacim yoo ?

Yok öyle birşey

Waar heb ik recht op als ik trouw in gemeenschap van goederen?​

Dan geldt dat alle bestaande en toekomstige bezittingen en schulden van u en uw partner samen zijn.

Mal ortaklığında evlenirsem ne gibi haklara sahibim?
Bu durumda sizin ve eşinizin mevcut ve gelecekteki tüm varlıkları ve borçları birliktedir.

Resmi site

Mevcut ve gelecekteki tüm varlıklar ve borçlar size ve ortağınıza müştereken aittir.
Miraslar ve hediyeler mülkiyet topluluğunun bir parçasıdır. Bazen ve belirli koşullar altında, varlıklar ve borçlar hariç tutulur. Örneğin miras durumunda vasiyetçi öyle karar vermişse.
Kendi şirketi otomatik olarak mülkiyet topluluğuna girer. Alacaklılar daha sonra tüm ortak varlıklardan geri kazanabilirler.
Boşanma durumunda, siz ve eşiniz tüm varlık ve borçların %50'sini alacaksınız.

Cidden soruyorum.

Adam isterse zaten bosanir, yapacagini yapar, baskasini alir gider. Yani hic anlam veremiyorum.

Kazandığınızı ortak birikime aktarıyorsunuz, kendiniz için hiçbir şey yapmıyorsunuz, partneriniz de sizi ezim ezim ezerken hayatını da dolu dolu yaşıyor. Başkasını bulduğunda siz tüm birikimizini yarıya bölecek ve şahsınız adına da hiçbir şey edinememiş olacakken onun kaybı sıfır olacak. Kendini hem bilişsel, hem fiziksel olarak geliştirmiş bir adam olarak hayatına devam edecekken siz köyden aldığı evi bile ikiye bölmek durumunda kalacaksınız. Artı kendinize hiçbir yatırım yapmadığınız zaten ortada. Yok seyahat edemem, vay uçağa binemem, pahalı kıyafet giyemem. E gel yarın A101 de işe başla🤷‍♀️

Cidden soruyorum.

dünyadan haberimiz mi yok.şurda size yazanların yarısı ben de dahil avrupa da gördük hatta orda yaşayanlarda var aramızda ülke kendi davet etti kalitesinden ülkeye faydasından hatta.gayet dünyadan haberimiz var yani.dilimizde var vizyonumuzda.ama resmi nikah dışındaki evcilik oyunlarına evlilik demiyoruzzzzz demiyoruzzz

Kazandığınızı ortak birikime aktarıyorsunuz, kendiniz için hiçbir şey yapmıyorsunuz, partneriniz de sizi ezim ezim ezerken hayatını da dolu dolu yaşıyor. Başkasını bulduğunda siz tüm birikimizini yarıya bölecek ve şahsınız adına da hiçbir şey edinememiş olacakken onun kaybı sıfır olacak. Kendini hem bilişsel, hem fiziksel olarak geliştirmiş bir adam olarak hayatına devam edecekken siz köyden aldığı evi bile ikiye bölmek durumunda kalacaksınız. Artı kendinize hiçbir yatırım yapmadığınız zaten ortada. Yok seyahat edemem, vay uçağa binemem, pahalı kıyafet giyemem. E gel yarın A101 de işe başla🤷‍♀️

Ortak hesapta ki ikimizin.
Bende 3bin aktariyorum
oda aktariyorum

toplam paramiz ortak. ayrildi mi zaten yarisi benim
Burda art niyet nerde goruyorsunuz ?

Öyle valla . İsvecte mesela ben biriyle evlenirsem evlilik sözleşmesi yapmadığım takdirde tüm malıma ortak oluyor 😣. Hatta evlilik yapmasam bile beraber yaşasak belli bir süreden sonra hak iddia edebilir ve alırda yarısını 😒
sevgili nasıl hak sahibi olur ya?3 yıl biriyle 4 yıl biriyle oldun.hepsine mal mı vereceksin mesela?bana çok çok saçma geldi hadibea

Cidden soruyorum.

Evlilik ve ev arkadaşlığı kavramları karışmış sizde

Ilk sayfalarda kafanızın karıştığından bahsetmiştiniz oysa

Arkadaşınızla mesajlaşmak iyi gelmiş olmalı

Beklentilerinizi karşılayan bir evliliğiniz varsa ne alâ, mutluluklar...

Burada yapılan fikir sunmak, farklı bakış açıları

sevgili nasıl hak sahibi olur ya?3 yıl biriyle 4 yıl biriyle oldun.hepsine mal mı vereceksin mesela?bana çok çok saçma geldi hadibea
Evet öyle çok saçma ama öyle . O yüzden beraber yaşamaya karar veren insanlar önce sözleşme yapıyor , ayrıldığımız takdirde bunlar benim bunlar senin diye ..

1 gun 'resmi evli'kal ve bosanca dilekcesini verdigin an 50% senin,
Bu borc ve mal varlik da icinde.

Ortak hesapta ki ikimizin.
Bende 3bin aktariyorum
oda aktariyorum

toplam paramiz ortak. ayrildi mi zaten yarisi benim
Burda art niyet nerde goruyorsunuz ?
Ben anlayamıyorum ya da siz anlatmakta sıkıntı çekiyorsunuz emin olamadım.
Şimdi siz zaten 3000 kazanıyorsunuz, eşinizin de sizden kat kat fazla kazandığını söylüyorsunuz. Siz tüm paranızı ortaya koyarken o sadece sizin koyduğunuz kadarını koyuyor. Kalan parasıyla keyfine bakıyor. Ama sizin kazancın tamamı ortak. Benim anladığım bu, adil mi şimdi bu durum?
İlla ortak hesap yapacaksanız yüzdeye vurun kazancınızı. Herkes gelirinin yüzde otuzunu ortak hesaba koysun, kalanıyla masaja mı gider yatırım mı yapar kendi karar versin. Bakın o zaman adil olur işte. Benim anladığım gibiyse çok büyük suistimal var olayda.

1 gun 'resmi evli'kal ve bosanca dilekcesini verdigin an 50% senin,
Bu borc ve mal varlik da icinde.
e işte en az 1 gün resmi evli kalmak varmış.demek ki eşim dediğiniz adam size tek kuruş mal vermek istemiyor ki 1 günlük nikahı bile çok görüyor

Back
X