eşim ve ailesi

ya bence kendine haksızlık yapma çok ta haklısın.. herkesin kendi evinin düzeni var başkasına göre yaşamıyoruz hayatımızı.. abarmışsın diyenlere de anlam veremedim.. iyi sizler iyi gelin oolun bizler şikayetçi memnuniyetsiz kötü gelin olalım.. ne var yani sıkıntısını dile getirmiş.. katılmıyorsanız güzel bir dille anlatın madem çok biliyosunuz..

neyse saadete gelelim.. böyle durumlarda ilk yapılacak şey eşinle konuşmak.. eğer o da senle aynı fikirdeyse onu da kendini de çok üzmeden katlanmaya çalışıcan. eğer ki birşey değişmiyorsa eşin bu konuyu objektif olarak değerlendirebilecek bir aile büyüğüne anlatacak annesi mi olur babası mı amcası mı bilmem.. ama aile içinde çözülse daha iyi olur düşüncesindeyim.. kolay gelsin walla canım..

benim ailem geleceği zaman beni arar eşime derim annemler gelecek tamam der. aynı şekilde kayınvalidemler 5 dk mesafede oturmamıza rağmen arar gelebilirmiyiz diye beni yada eşimi tamam deriz. onlar geldiği zaman ortada asla ütülenecek kıyafet falan bırakmamaya çalışırım. varsada müsait bir yere saklarım ki görmesinler. ortada görürlerse yapmaya kalkarlar diye.

tabiki doğal bende olumlu tarafından bakman gerektiğini söylüyorum. biz abimlere teklif bile etmeyiz giderken. eve dğaınık toplu yemeği var yok hiç farketmez pisse birlikte temizleriz yemek yoksa birlikte yaparız. bence aile olmanın gereğide budur zaten. çok takmayın canınızı sıkmaya da değmez. aammaannnn

teşekkur ederim bu da mantıklı bir cozum olabilir aslında. eşimin morali bozuluyor. haklısın sabredelim az kaldı diyor. ben şehir dısına cıktıgımda istersn annenlere git onlar özlüyordur orda kal diyorum. sonucta yeni evli sayılırız özlüyorlar ki kalmak istiyorlar. istemiyor onlarda kalmak dogru eve geliyor beni bırakınca. emrivaki yapıyorlar birsey diyemiyorum diyor.

ortada saklamıyorum katlayıp koyuyorum ama dolaplara baktıgı icin her turlu şeyi görüyor. bir kere kendi odamda sakladıgım iç çamasırlarını katlayıp cekmecelere dizmişti ben işteyken. her alana mudahale edilmemesi gerektigini dusunuyorum

Benim abim de yakın.
Arasıra gideriz.
Ben hiç kalma taraftarı değilim, ama abim çok ısrar eder kalalım diye.
Yengem de ısrar eder, gönüllü mü gönülsüz mü bilemem.
Orda kaldığımız da ertesi gün bir şeyler yapmaya çalışırız, temizlik vs..
Yengem uğraşmayın der, ama cinlendiğini görmedim ben.

Aileyiz sonuçta, ben böyle düşünüyorum.
Yengem nasıl düşünür bilmiyorum.

Kendim nasıl davranırdım...
Yaşamadan bilinmez tabii..
Eşime çok kızardım muhakkak.
Habersiz olaylar gelişebilir, ama habersiz program yapılmaz.
Siz evin hanımıysanız size sorulmalı.

Ama kalıyorlar diye surat asamazdım, sanmıyorum.
Gelmişler bir kere, git mi desin ne yapsın?
Onun elinden ne gelir?

Kayınvalidenizin ütü yapmak istemesi benim gözümde ince bir davranıştır.
Siz neden ısrarla yapma dediniz onu anlamadım.

Çalışıyorsunuz, kalmayalım demesi daha ince bir davranış tabii, o ayrı...

Ben eşinize gereksiz yüklendiğinizi düşünüyorum.

teşekkur ederim arkadasım. bir kardeş gozuyle guzel bir yaklaşım olmuş. ben kalıyorlar diye onların yanında hiç surat asmam. kocama gereksiz cok eziyet ettim farkındayım. evin hanımı oldugumun anlaşılması tek istediğim. ütü konusunda ütülerimi saklamışken dolaptan bulunup cıkarılıp ben isteksizken utulenmesi hoşuma gitmedi. cinlendim sinirlendim şeklindeki tabirlerim ise benim tavırlarıma cok agır kaçtı cunku asla kavgacı bir yapım yoktur. içimden sinirlendim daha cok demek istemiştim.

Son düzenleme:

Ben ütü olayını net anlamamışım.
Dolaptan ütülenecekleri almakla, iç çamaşırları katlayıp yerleştirmekle ince düşünceden düşüncesizliğe doğru bir kayış olmuş.
Ne kadar art niyet olmasa da rahatsız edici.

Ama böyle konuları siz daha iyi konuşursunuz.
Yine kendimce düşünüyorum, ben olsam aileme söyleyemem öyle..
Eşiniz de söyleyemeyebilir.

Eşinizle huzurunuz bozulmasın, gerisi gelir geçer

amin canım. belki de eşimi karıştırmadan benim sunlardan rahatsız oluyorum diye konusmam en iyisi. ama ya babasının kapı çalma huyunun olmaması, kapıları açık atletle filan bizim onları görmemiz. bu konuyu nasıl dicez? hepsi bir nebze konuşulup anlatılacak seyler ama bu nasıl anlatılır bilemem

bazı arkadaşlar olumsuz yorumlar yapmış ama ben konu sahibine hak veriyorum
derdin büyüğü küçüğü yoktur bana göre
herkesin derdi kendine büyüktür,dışardan görüldüğü gibi olmaz..

gelelim konuya bende sevmem öyle evimde rahatça davranmalarını
bende çalışan bir bayanım,çocuğumda var ee haliyle her zaman temiz düzenli olmuyor evimiz
öyle bana sorulmadan haber verilmeden helede iftar yemeğine kim olursa olsun hoş değil

kaynanada olsa eğerki ev sahibi istemiyorsa kalkıp iş yapmalarına bende tahammül edemem
allah var benim eşim bana laf bırakmaz hiç söylenmesi gerekeni pat diye söyler herkese

ben doğum yaptım kayınvalidem bana bakmaya geliyor güya ama
bana veya bebeğe hiç sormuyor nasılsınız diye
tek yaptığı şey sabah geliyor giriyor mutfağa akşama kadar bütün mutfak eşyalarımı kullanarak (nasıl beceriyorsa) yemek yapıyor
akşam olunca kendi ailesinin tüm üyelerini yemeğe çağırıyor vs vs vs
bu 1 hafta sürdü böyle eşimin uyarısıyla son buldu

kısacası misafirim olsunlar başımın üstünde yerleri olur
ama öyle kendi evleri gibi rahatça gezinmelerini bende sevmem
kimse yapmasın kardeşim benim evimin işlerini
ben gerekirse zaten rica ederim dimi
yok canım yaa sana katılıyorum

eşinle güzelce konuş sanırım eşinde anlayışlı
onunla çöz bu konuyu sen arada kalma eşin güzelce izah etsin bu durumu

eşler arasında bence herkes kendi ailesinden sorumlu olmalı
benim ailemle ilgili bişey olursa ben
eşimin ailesiyle ilgili konuda eşim konuşur
en güzeli budur

evet ben de kendi ailem ile eşimi yuz göz etmem. gerekirse eşimin yanında bile ağzılarının payını veririm. kimseyi kırmam o ayrı. anne baba cocugu laf soylese alınmaz. ama gelin damat soylese zoruna gider. benim de eşim biraz kapalı bu konuda. bana bile neye kızdıgını söyleyemez. baskıcı yetiştirilmeden kaynaklı bir sorun. aşmaya calısıyorum diyip duruyor. bakalım bir çözüm getirebilecek mi bu duruma ben de cok merak ediyorum acıkcası

Bence mesafeyi iyi korumalısınız. Öyle kimse istediği zaman yatıya gelemez, hele ki çalışan birinin evine. Ben misafirsem eğer evin çekmecesine ütüsüne karışamam. Yok eğer misafir değilsem gelinim işten gelene kadar bi zahmet yemeği bulaşığı yapıveririm. Ama hiç bir şekilde kimse o çekmeceleri düzeltemez, karıştıramaz. Bunun ne kadar sinir bozucu olduğunu kendimden biliyorum.

Kayınvalidem 2 haftalığına bize gelmişti (2 aylık evlikdik) sonra 4 ay kadar bizde kaldı. Çalışma odamda yatak var orada yatıyordu, odadaki eşyalarımdan rahatsız olmuş, eşime her gün birer birer çıkarttırdı eşyalarımı, yatakodasına koyduk masaüstü bilgisayarımı. Sonra kendisi "çekmecende neler var ay ne güldüm" dedi. Meğer çekmecelerimi karıştırmış!

hanımefendiden izin alınmadan ütü yapılmayacak,televizyon izlenmeyecek,iftara kalınmayacak,lüzumsuzsa söndür gibi tabelalar assaydınız baribence çok komik,bize prensipli bir insan olduğunuzumu ispatlamaya çalışıyorsunuz nedir?
ütü yapmamasını oğlu söylediğinde;hayır yapıcam demiş söz dinlememiş annesi,ne kötü kayınvalideler var bakın,kızcağızın ütüsünü bile yapıyor...
hanımefendi anlaşılan farkında değilsiniz;hatırlatmak bana düşer,o kadın sizin sevdiğiniz adamı sizin sevdiğiniz hale getiren kadın.yani siz evlenene kadar oğluna bakan besleyen büyüten karnında taşıyan herşeyini yapan o..orası sadece sizin değil oğlunun da evi,ve o evde kendisini misafir gibi hissetmemesi normal,çünkü önemle hatırlatıyorum,orası oğlunun da evi.
oğlunuz babasının evine gidince kendini nasıl rahat hissediyorsa,babası ve annesi de öyle rahat hissedecek.
oturup tv izlemelerinde ne sakınca var anlamadım 60 yaşındaki insanlar kalkıp size hizmet mi edecek.aman efendim ben çalışıyorum ben ediyorum,eeee?yani?sadece kendinizi düşürüyorsunuz böyle içten içten fesatlık besleyip onları evinizde istemeyerek.kadın her zaman bulunur,anne asla bulunmaz.bir erkek kiminle evlense o karısı olur ama anne bir tane.
umarım eşiniz de farkeder ve boyunduruktan kurtulur.çünkü böyle düşünen biriyle ömür geçmez.

Konu ütü yapılması değil, ev sahibesinin adam yerine konulmaması. Evet oğlunun evi ama bir o kadar da gelinin evi. Bu konuda hele ki çalışan birinin evindelerse saygılı olmak zorundalar.
Anne bir tanedir ama karısı demiyorum "eşi" ise birlikte yaşlanacağı, ahirette birlikte olacağı kişidir. Eş bu kadar önemsizse erkekler sonsuza kadar anneleriyle yaşasınlar efendim! Ne kadar önemli ki onlardan çocukları bile oluyor. İlginç değil mi?

Son düzenleme:

:)aynı şeyi anlamışız tek böyle düşünen benim sanmıştım.eeeeveeet

siz de eşsiniz. anne kıymetli evet ama erkekler eşleriyle huzurlu olmak ister ve yaşlanmak ister. açıkcası bu tarz yorumu ağır buldum gerçekten. benden boşanması gerektiğini söylemeniz apayrı bir terbiyesizlik olarak algılıyorum. kurua bakmayın önceki yorumları okumanızı ve benim tutumumu gormenizi tavsiye ediyorum size.

:)aynı şeyi anlamışız tek böyle düşünen benim sanmıştım.eeeeveeet

bence sizin bu tarz yorumlarınız sizin kendinizi küçük görmenizden kaynaklanıyor. kimseyi yermem. kimseye kendimi buyuk göstermem kusura bakmayın. algınızda sorun oldugunu dusunuyorum hanımefendi

bence haksızlık ediyorsunuz
anne olması oğlunun gelininin eşyalarını istediği gibi karıştırması izinsiz iş yapmasını gerektirmez
herkesten eş olur anne olmaz 1 tanedir yargısıda yanlış
bende eşimin karısıyım ama aynı zamanda anneyim

hiç kimse oğlunun kızının evi deyipte kendi evi gibi davranmamalı
herkesin özelidir evi,
örneğin gelinin özel eşyalarımın kayınvalidesi tarafından bilinmesi görülmesi gelinirahatsız ediyorsa bu haksızlık mıdır saygısızlıkmıdır

sonuçta evlenen herkes bir aile oluyor ve evleride onlara özgü kurulmuş bir hayattır
gelenlerde misafirdir ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…