benim ailem biz gelmek istiyoruz demezler. davet edersem kırk naz yaparak gelirler ki eşim rahatsız olmasın. evet kalmaları cok rahatsız etti beni farkındayım gereksiz bu rahatsızlık. ama ben misafir onlar ev sahibi gibi olmasaydı bendimi evimde yabancı hissetmeseydim bunu da sallamazdım fazla . arkadasların dediği gibi eşimi üzmeden dogruyu bulmam şart. halime sukrediyorum. sorunlu tum arkadaslarım icin uzuluyorum. ama takdir edersniz ki konu acarken mutsuzken baskalarının mutsuzlugunu dusunup bu zamana kadar hiç konu açmadım. ben de bugun cok sıkıştım paylaşmak ve hatalarımı görmek istedim bu cok doğal değil mi
ya bence kendine haksızlık yapma çok ta haklısın.. herkesin kendi evinin düzeni var başkasına göre yaşamıyoruz hayatımızı.. abarmışsın diyenlere de anlam veremedim.. iyi sizler iyi gelin oolun bizler şikayetçi memnuniyetsiz kötü gelin olalım.. ne var yani sıkıntısını dile getirmiş.. katılmıyorsanız güzel bir dille anlatın madem çok biliyosunuz..
neyse saadete gelelim.. böyle durumlarda ilk yapılacak şey eşinle konuşmak.. eğer o da senle aynı fikirdeyse onu da kendini de çok üzmeden katlanmaya çalışıcan. eğer ki birşey değişmiyorsa eşin bu konuyu objektif olarak değerlendirebilecek bir aile büyüğüne anlatacak annesi mi olur babası mı amcası mı bilmem.. ama aile içinde çözülse daha iyi olur düşüncesindeyim.. kolay gelsin walla canım..
benim ailem geleceği zaman beni arar eşime derim annemler gelecek tamam der. aynı şekilde kayınvalidemler 5 dk mesafede oturmamıza rağmen arar gelebilirmiyiz diye beni yada eşimi tamam deriz. onlar geldiği zaman ortada asla ütülenecek kıyafet falan bırakmamaya çalışırım. varsada müsait bir yere saklarım ki görmesinler. ortada görürlerse yapmaya kalkarlar diye.
Benim abim de yakın.
Arasıra gideriz.
Ben hiç kalma taraftarı değilim, ama abim çok ısrar eder kalalım diye.
Yengem de ısrar eder, gönüllü mü gönülsüz mü bilemem.
Orda kaldığımız da ertesi gün bir şeyler yapmaya çalışırız, temizlik vs..
Yengem uğraşmayın der, ama cinlendiğini görmedim ben.
Aileyiz sonuçta, ben böyle düşünüyorum.
Yengem nasıl düşünür bilmiyorum.
Kendim nasıl davranırdım...
Yaşamadan bilinmez tabii..
Eşime çok kızardım muhakkak.
Habersiz olaylar gelişebilir, ama habersiz program yapılmaz.
Siz evin hanımıysanız size sorulmalı.
Ama kalıyorlar diye surat asamazdım, sanmıyorum.
Gelmişler bir kere, git mi desin ne yapsın?
Onun elinden ne gelir?
Kayınvalidenizin ütü yapmak istemesi benim gözümde ince bir davranıştır.
Siz neden ısrarla yapma dediniz onu anlamadım.
Çalışıyorsunuz, kalmayalım demesi daha ince bir davranış tabii, o ayrı...
Ben eşinize gereksiz yüklendiğinizi düşünüyorum.
teşekkur ederim arkadasım. bir kardeş gozuyle guzel bir yaklaşım olmuş. ben kalıyorlar diye onların yanında hiç surat asmam. kocama gereksiz cok eziyet ettim farkındayım. evin hanımı oldugumun anlaşılması tek istediğim. ütü konusunda ütülerimi saklamışken dolaptan bulunup cıkarılıp ben isteksizken utulenmesi hoşuma gitmedi. cinlendim sinirlendim şeklindeki tabirlerim ise benim tavırlarıma cok agır kaçtı cunku asla kavgacı bir yapım yoktur. içimden sinirlendim daha cok demek istemiştim.
Ben ütü olayını net anlamamışım.
Dolaptan ütülenecekleri almakla, iç çamaşırları katlayıp yerleştirmekle ince düşünceden düşüncesizliğe doğru bir kayış olmuş.
Ne kadar art niyet olmasa da rahatsız edici.
Ama böyle konuları siz daha iyi konuşursunuz.
Yine kendimce düşünüyorum, ben olsam aileme söyleyemem öyle..
Eşiniz de söyleyemeyebilir.
Eşinizle huzurunuz bozulmasın, gerisi gelir geçer
yardımcı olmasını istememe nedenim şu. yeterince rahat davranıyorlar artık misafir olduklarını anlasınlar sitiyorum. bir de ayrıca benim çamaşırlarımı ben izin vermeden ütülemesi benim sözümün ezilip geçilmesidir. umursamıyor diye dusununce cok sinirleniyorum
hanımefendiden izin alınmadan ütü yapılmayacak,televizyon izlenmeyecek,iftara kalınmayacak,lüzumsuzsa söndür gibi tabelalar assaydınız baribence çok komik,bize prensipli bir insan olduğunuzumu ispatlamaya çalışıyorsunuz nedir?
ütü yapmamasını oğlu söylediğinde;hayır yapıcam demiş söz dinlememiş annesi,ne kötü kayınvalideler var bakın,kızcağızın ütüsünü bile yapıyor...
hanımefendi anlaşılan farkında değilsiniz;hatırlatmak bana düşer,o kadın sizin sevdiğiniz adamı sizin sevdiğiniz hale getiren kadın.yani siz evlenene kadar oğluna bakan besleyen büyüten karnında taşıyan herşeyini yapan o..orası sadece sizin değil oğlunun da evi,ve o evde kendisini misafir gibi hissetmemesi normal,çünkü önemle hatırlatıyorum,orası oğlunun da evi.
oğlunuz babasının evine gidince kendini nasıl rahat hissediyorsa,babası ve annesi de öyle rahat hissedecek.
oturup tv izlemelerinde ne sakınca var anlamadım 60 yaşındaki insanlar kalkıp size hizmet mi edecek.aman efendim ben çalışıyorum ben ediyorum,eeee?yani?sadece kendinizi düşürüyorsunuz böyle içten içten fesatlık besleyip onları evinizde istemeyerek.kadın her zaman bulunur,anne asla bulunmaz.bir erkek kiminle evlense o karısı olur ama anne bir tane.
umarım eşiniz de farkeder ve boyunduruktan kurtulur.çünkü böyle düşünen biriyle ömür geçmez.
Bence abartıyosun. Fazlasını yazmak istemiyorum.Bu konuyu neden açtın anlamadım.Anladığım tek şey bahçeli bi evin, büron var, maddi durumun iyi, spor salonuna gidersin, canlı müzik dinlemeyi seversiniz vs. şimdi wooow etkisi yaratman lazım sanırım da güzelim ben anladım senin derdini.
hanımefendiden izin alınmadan ütü yapılmayacak,televizyon izlenmeyecek,iftara kalınmayacak,lüzumsuzsa söndür gibi tabelalar assaydınız baribence çok komik,bize prensipli bir insan olduğunuzumu ispatlamaya çalışıyorsunuz nedir?
ütü yapmamasını oğlu söylediğinde;hayır yapıcam demiş söz dinlememiş annesi,ne kötü kayınvalideler var bakın,kızcağızın ütüsünü bile yapıyor...
hanımefendi anlaşılan farkında değilsiniz;hatırlatmak bana düşer,o kadın sizin sevdiğiniz adamı sizin sevdiğiniz hale getiren kadın.yani siz evlenene kadar oğluna bakan besleyen büyüten karnında taşıyan herşeyini yapan o..orası sadece sizin değil oğlunun da evi,ve o evde kendisini misafir gibi hissetmemesi normal,çünkü önemle hatırlatıyorum,orası oğlunun da evi.
oğlunuz babasının evine gidince kendini nasıl rahat hissediyorsa,babası ve annesi de öyle rahat hissedecek.
oturup tv izlemelerinde ne sakınca var anlamadım 60 yaşındaki insanlar kalkıp size hizmet mi edecek.aman efendim ben çalışıyorum ben ediyorum,eeee?yani?sadece kendinizi düşürüyorsunuz böyle içten içten fesatlık besleyip onları evinizde istemeyerek.kadın her zaman bulunur,anne asla bulunmaz.bir erkek kiminle evlense o karısı olur ama anne bir tane.
umarım eşiniz de farkeder ve boyunduruktan kurtulur.çünkü böyle düşünen biriyle ömür geçmez.
:)aynı şeyi anlamışız tek böyle düşünen benim sanmıştım.eeeeveeet
valla arkadaşım Allah sabır versin ama öncelikle eşine sonrada ailesine.amaaan düşman başınaa
:)aynı şeyi anlamışız tek böyle düşünen benim sanmıştım.eeeeveeet