eşim ve ailesi

Sinir olmakta haklısın. Bu şekilde keyfi davranılması eğer kendi ailenden alışmadıysan seni sinir ediyordur eminim. Benimde durumum aynı, kendi ailem gideceği yere haberli gider gelir, gelen olursa saygıda kusur olmasın diye yemek hazırlanır ev temizlenir, pasta börek yapılır. En yakının bile olsa önüne dolapta ne varsa konulmaz. Mutlaka temiz ve hazırlıklı olacaksın. Ben böyle gördüm. Ama eşimin ailesi öyle değil. Ve hala anlamadılar beni müsait değiliz dediğimiz de küserler, kayınvalidem bi akşam gelir, günlerce kalabilir. Geçen sene bizde kalırken lavabo tıkanmış. Özel bi asit vardı evde, fazla dökülmemesi lazım, nasıl bulduysa onu bulmuş dökmüş tesisatı yakmış, kendini de zehirlemiş. Aklım oynadı yerinden düşünsenizi kime dert anlatırsın, bide diyorki zehirlendim sizin yüzünüzden. Dua et kayınvaliden sadece ütü yapmış.

anlasildi bulasmakicin yer aradiniz buldunuzda
simdide siyrilmaya calisiyosunuz
nedense siz bitek tepki gosterdiniz yazdigima,
olsun bakalim cocukla cocuk olunmaz hadi size
bol sanslar

Bu cumlenizi unutmayın ayrıca o cumledeki yazım hatasını gordunuz herhalde
Arkadasın konusunu tartısmaya cevırmek istemiyorum..

ahahahaha cok komiksiniz SAHTEHAYAT hanim
acicaniz konuyu dort gozle beklicem
neyse cok sey yazardim ama yeri degil hadi canim
isine

ahahahaha cok komiksiniz SAHTEHAYAT hanim
acicaniz konuyu dort gozle beklicem
neyse cok sey yazardim ama yeri degil hadi canim
isine

ne var ne güzel işte.kayınvaliden bi işin ucundan tutayım demiş.bir köşeye oturup hizmet beklese iyi kaynana mı olacak.ben severim samimi gelir bana böyle yardımlaşmalar.işime karışıyor diye düşünmek aklıma bile gelmez. kadının aklından zoru mu var sırf hakimiyet kurayım diye ütüye kalkışsın?
annemiz yapsa 'annecim yazık kızı yoruluyor diye her işime koşuyor' diye de övülür.... oğulları nasıl bir tepki koyabilir ki anne hiçbişeye dokunma.yemeği yiyip gidin mi demeli.yoksa surat mı asmalı ya da kibarca yol mu vermeli?

öneri ve görüşlerini soyleyen hatalarımı bana gösteren arkadaslarıma şukranı borç bilirim. ben hatalarım oldugu icin burada paylaştım. sinirliyim asırı evet ama 1,5 yılda 1 kere sinirlendim ve bunu da atlatıcagıma eminm. kocam dunyadaki en mukemmel koca oldugu icin de sanslıyım. kayınvalidem kötü niyetli oldugunu dusunmuyorum sadece cok rahat ve dusuncesizlikleri beni yıprattı. orta yolu bulucagımıza eminim. cok fazla bu konuyu surdurup kimsenin huzurunu kaçırmak istemem. cunku baslıgım altında tartışmalar surmus bayagı. tekrar tesekkur ediyorum öneriler icin

kayınvaldenlerinki düşüncesizlik değil tam tersi çoook ince düşünmüşler,darısı herkesin başına. çünkü çalışıyorsunuz diye hafta arası gelmemişler hafta sonu gelmişler. ilk dikkatimi çeken bu oldu.
bu konuda haklısın evet misafir gibi hissetmeleri ileride hayatınıza müdahil olmalarını önler ama yazdıklarınızdan anladığım gayet iyi niyetli bir yaklaşım. çünkü ben de yakınıma gittiğimde kendimi yük olmuş gibi hissetmemek için yardımcı olmak isterim amacım karışmak değildir.
anlattıklarınızdan çıkardığım sizin şuan bi derdiniz yok ve kendinize dert arıyorsunuz.
size tak söyleyebileceğim böyle kayınvalide tüm dostların başına
insanlar öyle şeyler yaşıyorlar ki anlatamam sana şaşar kalırsın arkadaşım

bugune kadar hep dert dinledim. meslegim gereği de yaptım bunu. haklısınız tabii şukretmek lazım. daha kötülerini de gördüm duydum. benim derdim dert değil farkındayım.yarın geçecek birseydi belki de konu açıp paylaşmakla bencillik de yapmıs olabilirim. sağolun görüşleriniz için

yoo asla bencillik olarak bakmadım.bence siz de öyle düşünmemelisiniz
ben sadece farklı bir boyuttan görmeni istedim

Ben burda sizin bi bencillik yaptığınızı göremiyorum ..

Yani şöyle diyebilirim ki .

Ben dayımı çok severim ki benim ikinci babam gibidir. Bikeresinde arayıp onlara gitmek istediğimi söylemiştim. Bana aynen şöyle demişti .
"Yengeni ara sor dayıcım yada ben sorayım"
Ki ben yatılı felan kalmadım ..

Bu birazda size duyulan hürmettir. Benim dayım doğru olanı yaptı . Sonuçta yemek hazırlayacak olan vs vs yengem .
Dayımın bekar evi değil ki orası . Sonraları kırılma veya gücenme olmamıştı bende .Yengemi aramıştım .

Maalesef insanlar sizi düşünmüyorsa sizin kendinizi düşündürmeniz gerekiyor ..

bence burda bir bencillik yok canım tam tersi takdire şayan bir durum var hatalıysan hatanı görmeye çalışıyorsun öneri istiyorsun. inş. çok güzel çözeceksin canımmm

--
iki mesaj olmuş.

bence burda bir bencillik yok canım tam tersi takdire şayan bir durum var hatalıysan hatanı görmeye çalışıyorsun öneri istiyorsun. inş. çok güzel çözeceksin canımmm

evet hatalıyım. eşimin üstüne gittim. ilk defa gittim ve uzgunum. ama onlar da hatalı beni evın hanımı yerine koymadan ogullarının evi diye ona haber vermeleri müsait misin demeden cıkıp gelmeleri. bakın farkındaysanız cuma öğlen geldiler köyde oyalanırken onlar ben ev temizledim yemek yaptım. basit bir yemek yapmak istemem asla. kapasitem de belli. ugrastım yaptım bişeyler. eşimin bana sormadan daveti hoşuma gitmedi. onların da dusuncesizligi üstüne gelince ben cıldırmısa dondum. neyseki cok uzun surmedi. simdi sadece ne yapmam gerektigini bilmiyorum boyle dusumlarda

kesinlikle sukuneti öneryorum eşine sakın patlama tatlı dille söyle hayatım keşke öncedne haberim olsa ydı hazırlık yapmak isterim de, geldiklerinde evimi dağını görmelerini istemem annenleri dinlendirmek isteirm gelip iş falan yapıp yormasını istemiyorum dersin. Başımıızn üzerinde yerleri var, onlarında evi sayılır burası de ama benim bilgim olursa sevinirim bana yönlendir yada bana mutlaka haber ver canım de. ama sakın kızma eşinee heleki anlayışlı bir eşsse üzdüğüne değmez inan.
En iyi kaynanın ruhunda bile birazcık karışma huyu vardır bunu kötü niyetli olduğundan dyaptığını sanmıyorum sadece büyük oldukları için kendilerini daha tecrübeli daha bilmiş görüyorlar karşısındakide çaylak. :)) bütün skainliğinizi koruyun 5 yıllık evliyim (eşim bana çok düşkündür kesinlikle istemediğim birşey yapmaz ailesine karşı bana sormadan birşey yapmaz) bu sür eiçinden öğrendiğim en büyük şey erkeklere annelerini kesmek onlar hakkında hatalıda olsalar kötü şekilde tepki gösterilmemesi gerektiğidir.

ya pardon ama neden bencil düşünüyosunuz. senin annen eşini arayıp geliceni söylese sen bunu sorun yaparmıydın. HAYIR... eşin yaparmıydı sorun HAYIR..
kendi ailen geldimi etrafında pervane olmazmıydın EVET... peki annen senin ev işlerine yardım etmek istese hatta zorla yapsa hoşuna gitmezmiydi EVET..
bence siz kendinize sorun arıyosunuz gelmişler iki gün kalmışlar oğulları gelininin evi el evimi ki kendilerini misafir hissetsinler. Milletin onca sorunu var yapmayın buna sorun demeyin halinize şükredin biraz forumu gezerseniz ne demek istediğimi anlarsınız...

Ne yemek yapıcam ben diye ağlamışsınız..

Ütü yapıyor kaynananız diye sinirlenmişsiniz..

Kadın gelmiş 2 gece kalmışş eviniz temiz değilmişş felan filan..

Çözebildiğim bunlar..

Kadın temizmi pismi sorun etmiyo aksine size yardımcı olmaya çalışıyo..
Ne yemek yapcam derdi de neyin nesi eşiniz mangal yapcakmış pilav salata yaparsanız olmadı bide hazır çorba 20 dk alır.. bunun için ağlanır mı?
Gelmiş 2 gece kalmış altı üstü aylarca kalırdı kaynanam elinide bişe sürmesdi aksine döker saçardı halılarımın üstünde domatesler, oturma odasında elinde tabak yemek yerdi, yattığı yatağın içinde çay büskivi meyve yerdi bunlar olsa sizde naparsınız bilemedimm

Ben bi sorun göremedim

senı su konuda gayet ıyı anlıyorum ve de hak verıyorum.esının aılesı sıze emrıvakı yapıp gelmısler ve mısafırlıgı ıyıce uzatmıslar.ustelık 20 km nedır kı sankı cok uzaktaymıslar gıbı gelıp gunlercr kalıyorlar.sanırım ıstanbul trafıgınden hıc haberlerı yokama su konuda sana katılmıyorum.kadın sana yardım etmek ıstemıs utunu yapmıs.yanı senın yaptıklarını begenmedıgı ıcın degıl bence sadece yardım amaclı.bu kadar uzulme.ama su kalma muhabbettıne bıraz cekı duzen verın ya da alısın ne dıyım

benim ailem biz gelmek istiyoruz demezler. davet edersem kırk naz yaparak gelirler ki eşim rahatsız olmasın. evet kalmaları cok rahatsız etti beni farkındayım gereksiz bu rahatsızlık. ama ben misafir onlar ev sahibi gibi olmasaydı bendimi evimde yabancı hissetmeseydim bunu da sallamazdım fazla . arkadasların dediği gibi eşimi üzmeden dogruyu bulmam şart. halime sukrediyorum. sorunlu tum arkadaslarım icin uzuluyorum. ama takdir edersniz ki konu acarken mutsuzken baskalarının mutsuzlugunu dusunup bu zamana kadar hiç konu açmadım. ben de bugun cok sıkıştım paylaşmak ve hatalarımı görmek istedim bu cok doğal değil mi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…