Eş ailesi yüzünden boşanma düşüncesi gitmiyor

Merhaba. eşimle 5 yıldır evliyiz küçük denilecek yaşta evlendik. Evlenmeden 2 sene aynı evde yaşadık memleketlerimiz aynı, birbirimizi liseden beri tanıyorduk. Üniversitede sevgili olduk. anne babalarımız ayrı. Eşim babaanne sonrasında da baba ve üvey annesiyle büyümüş. Annesi ablası abisi hayatında yoktu. Sevgiliyken görüşmezdi de. Ama üvey annesi babasıyla hep görüşürdü.

2019 yılında evlendik. İkimiz de çalışıyorduk. pandemi oldu eşim işsiz kaldı. eşimin ailesi eve misafirliğe geldi. Eşimin abisi altınları borç istedi. işsiz kalmışız. Vermedik. Sonra 30 küsür yaşındaki görümcem paralar istemeye başladı. Formasyon parası dershane parası ameliyat parası vs. Eşim işe girmişti çok büyük paralar değildi. Sonuçta günde kaç saat çalışıyor ailesine harcama yapabilir dedim.

Eşimle her şeyi konuşuruz. Eşimin ailesi olmadan aramız çok iyiydi.Hala çok iyi bu arada kavga vs etmiyoruz. Beni çok sever ben de onu çok seviyorum. İstanbuldan memlekete taşındık. Öncesinde iletişim yoktu. Sadece bayramlarda arardım. Genelde bayramlarda tatile gittik. Memlekete gidince uğrardık.

Kaynana rahatsızlık geçirdi eşimi kaybetme korkusu sardı ve görüşmeye başladık. Ardından talepleri arttı gelin aldık hayrını göremedim diyor.Evini temizlemem lazımmış misafiri gelince misafirine hizmet etmem lazımmış. gülerek şaka yapıyorum diye söylüyor ama yapmıyor. kendi evimi temizlemiyorum anne dedim. Eve çat kapı gelir(evimizi kayınpeder arsasına yaptırdık. İnsan gurur yapar gelmez) eşim annesine söyledi habersiz gelme ara diye. Bu sefer hadi 5 dkya geliyorum diye haber verdi. 2-3 oldu bir gün işim var dedim evden gittim. O gün eşim söylemiş böyle de yapma diye. Randevu mu alacağım diyor.

Annesinin evinde tartıştık görüşmeyi kestik. Anneanne vefat etti tekrar başladık. Yine bizden maddi talep oldu. Anne dedim bak eşimin annesisin. İlla kavga mı edelim illa kötü mü olalım. Biz neden seviyeli bir ilişki kuramıyoruz. Bu olaylardan çok mutsuzum. Boşanma düşüncesi aklımdan gitmiyor. Ama eşim olmadan onsuz bir hayat düşünemiyorum. Çocuğu bile erteliyorum. Boşanırsam onlar hayatımdan gider diyorum. Bıktım neler neler var ne kötülükleri. Hep kıskançlar hep gözleri üstümüzde. Çok uzun oldu okuyana teşekkür ederim
Elin naptıkı şimdi? Adam hep senın yanında.

Tamam işte araba almışsınız onun üstüne demişler ya, onu kastettim aslında. İşte böyle bir cüreti gösterememeleri lazım. Ne münasebet? Kazanırken yanınızdalar mıydı da bu kadar rahat isteyebiliyorlar? Onu diyorum.
Evet işte o söyleyince normal ben söylenince kötü. Hiç kavga etmeyi de bilmem böyle anlarda elim ayağıma dolaşıyor gözlerim doluyor. Ki bizim aylık 70 bine yakın ödememiz var. Hala borç istiyorlar kaynanam da memur. Emekli olunca başlayacak asıl çile herhalde

Evet bir de bana laf söyler kadın dediğin şöyle böyle işte tutumlu ol çok harcama eşime bir gün yanında ütü yapılmadı abla gelince yapacak dedim insan kocasının ütüsünü yapar evden çalışıyorum arada işini gör vs madem çok iyi kadındın 2 koca niye eskittin dememek için zor tutuyorum ama bu Kadına terbiyesiz olmak lazım
Zaten gorusesin yok kaliteli bir kavgayla içini bosalt ki bir daha adını ağzına alınca üç kez düşünsün

Engelle gitsin be ya, onların gideceğini bildiğin düğünlere de ya gitme ya kısa tut, ya onlar gelince başka masaya geç. Bir de terapi al, bunları savuşturmaya çelik gibi irade ve sinir lazım
Konuşunca evet haklısın ben oğlumla aramı düzeltmek istiyorum ilk torunum olacak aynı şeyler olmayacak ben sana şaka yapıyorum dedi tamam dedim. Ama yine böyle ufaktan başlandı düşük yaptım babaannem ksç yaşında kadın geldi patik giy kızım karnını sıcak tut diyor ağız burun eğiyor oğlum sen ne yiyeceksin diyor. Anksiyetem var terapi aldım ama olmadı. Neden onlar yüzünden kısıtlanayım o gelmesin aramasın istiyorum insan içinde yanaşmasınlar istiyorum

Ailesi yüzünden eşinizle arayı bozmayın. Ama o da artık para yedirmesin ailesine

Ailesi yüzünden eşinizle arayı bozmayın. Ama o da artık para yedirmesin ailesine
Yedirmiyor şuan zatrn borcumuz çok istese de edemez. Ben görümceme çok acıdım çok kötü bir hayatı var diye dershane ödedim atanamadı. Bölümü 70-80 ama alamıyor. Çok kilolu iş bulamıyorum dedi tüp mide oldu destek çıktık. 4 sene olacak hala 100 kilo. dgs dedi eşim de ben seni okutamam abla dedi

işte o patlamadan korkuyorum bu yüzden onları görmek istemiyorum eşimle de konuşmasınlar istiyorum
Buna karisamazsin ama sadece seninle muhattap etmemesini isteyebilirsin ,maddi yardım taleplerini reddetmesini isteyebilirsin ama annenle tüm bağlarını kopar kardesinle konuşma diyemezsiniz. Siz boşanmaya evli kalmaktan daha yakın olduğunuz için inceldigi yerden kopsun istiyorsunuz.

Gelin alinca parasini ve hizmetini somurecegini sanan kayinvalideler kapatilsin. Nefretlikler.

işte o patlamadan korkuyorum bu yüzden onları görmek istemiyorum eşimle de konuşmasınlar istiyorum
Bence bu talebiniz biraz eşinize haksızlık olur.
Eşiniz onlarla ilişkisini sürdürmek istiyorsa surdursun ama mesela siz yokken sizin dedikonuzu yapmanızı yasaklasin para borç isteme konularını tamamen kapatsın.
Böyle net sınırlar cizsin yani.
Israrla anlamıyorlarsa görüşme sıklığını azaltacak mecburen.
Siz görüşmek zorunda değilsiniz zaten mesafe koyun geçin terapiye de devam edin ihtiyacıniz var çünkü bu çok net.

Buna karisamazsin ama sadece seninle muhattap etmemesini isteyebilirsin ,maddi yardım taleplerini reddetmesini isteyebilirsin ama annenle tüm bağlarını kopar kardesinle konuşma diyemezsiniz. Siz boşanmaya evli kalmaktan daha yakın olduğunuz için inceldigi yerden kopsun istiyorsunuz.
Sanki tüm yük üstümden kalkacak gibi geliyor ama eşimden ayrı kendimi hayal edemiyorum 10 senedir birlikteyiz. 100 sene gibi sanki kolum bacağım gibi. Ama ayrılsak ben tekrar mutlu olur muyum bilmiyorum ama o yalnız kalmaz yskışıklı anlayışlı ekonomik durumu iyi tutkulu vs çok olmadan biri girer hayatına. O zaman ne olurum bilmiyorum. Şimdiden düşünüp ağlıyorum

Sanki tüm yük üstümden kalkacak gibi geliyor ama eşimden ayrı kendimi hayal edemiyorum 10 senedir birlikteyiz. 100 sene gibi sanki kolum bacağım gibi. Ama ayrılsak ben tekrar mutlu olur muyum bilmiyorum ama o yalnız kalmaz yskışıklı anlayışlı ekonomik durumu iyi tutkulu vs çok olmadan biri girer hayatına. O zaman ne olurum bilmiyorum. Şimdiden düşünüp ağlıyorum
🥹🥹 Ya deveyi gudeceksin ya bu diyardan gideceksin.

Gelin alinca parasini ve hizmetini somurecegini sanan kayinvalideler kapatilsin. Nefretlikler.
bir de çok gelenek görenek yaptı gibi beklenti bu neymiş misafiri varken gidip feni feni dönecekmişim eşim çok beklersin anne karım garsonun mu dedi. evime geldiği zaman yemek yaptım mutlaka kusur buldu dışarıdan söyledim laf etti. Bizi çağırır 1hafta önceden gideriz yemek olmaz. Benden bekler. Bayramda yardıma gelmiyorsun der neden geleyim kendi evime temizlikçi geliyor. Hasta oldu yanında kaldım kızı varken kızı kalmadı. hastanede rezil etti herkesi azarladı. Kayınpederimin emeği çok yalan söyleyemem düğünü altını yaptı ev için arsa verdi yardım etti üvey kaynanam düğün sürecinde kaynanamdan daha çok hevesliydi. Buna rağmen eve gelirler üvey kv elinde börek çörek buzluğumu doldurur. Kayınpederim kendi kahve yapar getirir. Onlarda kalınca ben uyanır yardım ederdim yok sen misafirsin otur derler

Bence bu talebiniz biraz eşinize haksızlık olur.
Eşiniz onlarla ilişkisini sürdürmek istiyorsa surdursun ama mesela siz yokken sizin dedikonuzu yapmanızı yasaklasin para borç isteme konularını tamamen kapatsın.
Böyle net sınırlar cizsin yani.
Israrla anlamıyorlarsa görüşme sıklığını azaltacak mecburen.
Siz görüşmek zorunda değilsiniz zaten mesafe koyun geçin terapiye de devam edin ihtiyacıniz var çünkü bu çok net.
Zaten yaptıtmaz annesini azarlar sürekli örneğin kv kıyafetime laf etti sana ne anne koca kız sana mı soracak der vs yanana ne konuşuyorlar anlatmaz ama

Anksiyeteli biri olarak bu kadar takmanızı ve tüm bağları koparmak istemenizi çok iyi anlıyorum. Ancak bu genelde fazla takıntı yaptığımızda oluyor. Sizin de dış görünüşünüze kadar yansıdığına göre gerçekten fazla takmışsınız anladığım kadarıyla. Bi süre terapi veya ilaç desteği alsanız rahatlarsınız aslında. Eşinizden boşanmayı gerektirecek hiç bir şey yok ortada. Siz görüşmeyebilirsiniz, evinize istemeyebilirsiniz ama eşinize müdahale edemezsiniz. Bence kendinizi rahatlatmaya çalışın ve bu konuya daha fazla odaklanmayın.

Eşinizin babasının maddi durumu iyi ve eşiniz tek çocuk olduğu için bağlantıyı koparmıyorlar. Yani adam sokakta kendi başına büyüse, bir gün aç bir gün tok olsa kimse evladım kardeşim demezdi gibi. Başka kardeşi yok, çocuğu da yokken yolabildiğimiz kadar yolalım diyorlar. Ya da ben fesat düşünüyorum.

Siz de ne cenaze ne düğün geri durmuyorsunuz, gitmeyin. Kadın normal değil devamlı rahatsız edici davranıyor, laflar sokuyor. Eşiniz anam da anam diye dört dönmüyormuş, gitme görüşme konuşma diyormuş. Tüm sülaleyle irtibat halinde olmak zorunda değilsiniz. Üvey annenin hakkı daha çok diyorsunuz. Gitmeyin görüşmeyin, eşiniz de böyle düşünüyorken siz niye irtibat halindesiniz? Ben olsam hamile kalsam da söylemem düşük yapsam da söylemem. Bebek doğunca isteyen gelir görür.

Merhaba. eşimle 5 yıldır evliyiz küçük denilecek yaşta evlendik. Evlenmeden 2 sene aynı evde yaşadık memleketlerimiz aynı, birbirimizi liseden beri tanıyorduk. Üniversitede sevgili olduk. anne babalarımız ayrı. Eşim babaanne sonrasında da baba ve üvey annesiyle büyümüş. Annesi ablası abisi hayatında yoktu. Sevgiliyken görüşmezdi de. Ama üvey annesi babasıyla hep görüşürdü.

2019 yılında evlendik. İkimiz de çalışıyorduk. pandemi oldu eşim işsiz kaldı. eşimin ailesi eve misafirliğe geldi. Eşimin abisi altınları borç istedi. işsiz kalmışız. Vermedik. Sonra 30 küsür yaşındaki görümcem paralar istemeye başladı. Formasyon parası dershane parası ameliyat parası vs. Eşim işe girmişti çok büyük paralar değildi. Sonuçta günde kaç saat çalışıyor ailesine harcama yapabilir dedim.

Eşimle her şeyi konuşuruz. Eşimin ailesi olmadan aramız çok iyiydi.Hala çok iyi bu arada kavga vs etmiyoruz. Beni çok sever ben de onu çok seviyorum. İstanbuldan memlekete taşındık. Öncesinde iletişim yoktu. Sadece bayramlarda arardım. Genelde bayramlarda tatile gittik. Memlekete gidince uğrardık.

Kaynana rahatsızlık geçirdi eşimi kaybetme korkusu sardı ve görüşmeye başladık. Ardından talepleri arttı gelin aldık hayrını göremedim diyor.Evini temizlemem lazımmış misafiri gelince misafirine hizmet etmem lazımmış. gülerek şaka yapıyorum diye söylüyor ama yapmıyor. kendi evimi temizlemiyorum anne dedim. Eve çat kapı gelir(evimizi kayınpeder arsasına yaptırdık. İnsan gurur yapar gelmez) eşim annesine söyledi habersiz gelme ara diye. Bu sefer hadi 5 dkya geliyorum diye haber verdi. 2-3 oldu bir gün işim var dedim evden gittim. O gün eşim söylemiş böyle de yapma diye. Randevu mu alacağım diyor.

Annesinin evinde tartıştık görüşmeyi kestik. Anneanne vefat etti tekrar başladık. Yine bizden maddi talep oldu. Anne dedim bak eşimin annesisin. İlla kavga mı edelim illa kötü mü olalım. Biz neden seviyeli bir ilişki kuramıyoruz. Bu olaylardan çok mutsuzum. Boşanma düşüncesi aklımdan gitmiyor. Ama eşim olmadan onsuz bir hayat düşünemiyorum. Çocuğu bile erteliyorum. Boşanırsam onlar hayatımdan gider diyorum. Bıktım neler neler var ne kötülükleri. Hep kıskançlar hep gözleri üstümüzde. Çok uzun oldu okuyana teşekkür ederim
Eşin görüşmen için zorluyorsa ve seni anlamıyorsa sakın çocuk yapma ve boşan...

X