eşim ve ailesi

eslaaa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Eylül 2010
957
0
kızlar uzun zamandır siteyi takip edemedim. derdimi sizlerle paylaşmak ve akıl almak çözüm aramak icin yazıyorum.

yaklaşık 1,5 yıldır evliyim. evlendiğimiz ilk ayda eşim ailesini bana sormadan davet etmiş, onlar da gelip 2 gece bizde kalmışlardı. evlerimiz arasındaki mesafe 20 km. bir yıl böyle ara ara gelip kalmalar devam etti. ben çalışan bir bayanım ve evime ayda bir temizlik için yardımcı alıyorum. evim her zaman duzgun temiz olmuyor. yine son olarak geçen hafta bahçemizden sebze meyve topladık. 22 yasındaki görümcemi aradım(eşim arabayı kullandığı için) evdeyseniz size geliyoruz dedim. annem evde yok dedi. neyse sonra konusur öyle geliriz dedim. evde yoklar diye spor salonuna gittik. eşim benden önce yapmış sporunu bitirmiş beni bekliyordu. kardeşi mesaj atmış" abi yarın size gelmek istiyoruz, müsait misiniz?" diye. benim canım kocam da yarın(yani persembe) benim canlı müzik dinlemek istediğimi düşünerek "cuma gunu gelin" demiş. bana söyledi. sinirlendim. evimiz musait değil dedim. bana sorsaydın keşke dedim. cuma günü misafir mi gelirmiş çalışıyoruz gibisinden ufaktan birseyler soyledim. "arayıp gelmeyin mi diyim yani" dedi. artık cok geç diye düşündüm. ayıp olur öyle soylersek dedim ve cuma gununu bekledik.

cuma işten 12 de cıktım eve gittim temizlik yapıcam. kocam akşama mangal yakıcam bahcede demişti. yanına ne yapsam diye dusundum. karar verdim. temizlik bitmek üzereydi, oruc tutuyorlarmış, mangal yapmayalım sen yemek hazırla dedi. ben evde cok yemek yapan biri değilim. basit pratik şeylerle geçiştiriyoruz cogu zaman yemekleri. soruyorum "ana yemek ne yapıcam" diye cevap yok. aklıma birsey gelmiyor. bana son dakka golu attıgı icin yine cok sinirliyim. stres yaptım oturdum ağladım . neyse bir yemeğe karar verdim. yaptım. akşam getirdi kocam onları. ellerine kavun almış gelmişler. soruyoru kalıcaklar mı diye. bilmiyorum diyor. belki bir gun kalırlar diyor. neyse iftar yapıldı. hizmet ettim. yüzüm gülüyor. misafire kötü davranmak asla yoktur bizde. ne kadar kötü olsa da moralin yüzüne gülmelisin. bir taraftan da kayınvalideme kızıyorum. "ben bu evin hanımı değil miyim. neden bana sormuyor musait misin diye de oglunu arıyor., cuma gunu calısan insana misafir gidilir miymiş, bu ne dusuncesizlik" diye kızıyorum.ama hiç surat asmıyorum yuzum gülüyor.

gece oldu. gitmicekleri anlaşıldı. hiç doğrulmadılar yerlerinden cunku. yatak açtım. yattık.
sabah 2 de uyandılar. eşim bugun gidecekler sabret filan diyor. öğlen büroda birkaç işim vardı geçicektim. kayınvalidem ütülukleri ütülüyüm zaman geçsin dedi. ben de kesinlikle izin vermem dedim. anladım ki bugun de iftara kalacaklar. gittim büroya işlerimi hallettim geri dondum. bir baktım ki ütü yappıyor. cinlendim yine. eşimi cagırdım"neden annene ütü yaptırıyorsun dedim"" yapma dedim dinlemedi diye cevap verdi"."annene sözünü geçiremiyor musun yani dedim" stres sinir akşam yemegi hazırlamaya basladım. neyse yine yemekler yenildi filan. bunların gideceği yok. sanırım pazar gunune kalacaklar. eşimin suratı asıldı neden gitmiyorlar diye. benim ütü meselesi ve diğer meselelerden suratım asıldı. evimde kendimi yabanci hissettim, sanki onlar ev sahibi ben yabancıyım misafirim. o kadar rahat davranıyorlar. yaptıkları tek şey ise oturmak ve televizyon izlemek. cok dusundum yıprattım kendimi. kocama kızdım neden kontrolu ele almadıgı icin. neden bu kadar rahat davranmalarına izin veriyor diye. bir daha yatılı gelmelerini istemediğimi söyledim kocama. ben isteyerek davet edeyim isteyerek hizmet edeyim dedim. kontrolu ele al bundan sonra yoksa benim yüz göz olmama az kaldı sabrediyorum saygısızlık yapmamak icin dedim. o koca 3 gun içinde daha cok sey oldu ama hepsini detaylı anlatırsam cok uzun surecek.

yani anlayacagınız derdim şu: eşimin ailesi cok rahatlar. ogullarının evi olarak goruyorlar beni yabancı hissettiriyorlar kendi evimde. birlikte kalma mecburiyetimiz varmıs gibi davranıyorlar. alışmanız lazım vs gibi laflar ediyorlar. eşim ise kimseyi kırmamak icin susuyor. ailesi hakkında bana açık olamıyor. derdini dile getirmiyor. sabretmekle yetınıyor. eşimin ailesine tepki vermesi cok zor ama bu rahatsızlıgı baska nasıl dile getirebiliriz bilmiyorum.

offf yaaa keşke benim kayınvalidemde gelsee ütülerimi yapsaaa, yemek pişirse yesek birlikte, bana yardım etsee hamile hamile bayram temizliği yapıyorummmm:18:

bence kayınvalıdene laf arasında...
-biz çalışıyoruz biliyosunuz anne bundan sonra gelirken banada haber etki bende işten erken gelıyım etrafı toplıyım, yemek için hazırlık yapıyım.
çalıstıgımız için herşeye yetişemıyorum.ayıp oluyo böyle çekiniyorum..
hazırlıklı olunca ben zaten davet ederım sizi tarzında konuşursan

gelırken sanada haber vermesini anlar belki.

yardımcı olmasını istememe nedenim şu. yeterince rahat davranıyorlar artık misafir olduklarını anlasınlar sitiyorum. bir de ayrıca benim çamaşırlarımı ben izin vermeden ütülemesi benim sözümün ezilip geçilmesidir. umursamıyor diye dusununce cok sinirleniyorum

şu yazdıkların varya hiç dert edilecek türden değil lütfen diğer yazılan başlıklara bakıp tekrar yazdıklarını okuman ,eşin maşallah hiç bişey dememiş sana kızmamış heralde ben ağzımı açsam savunmaya kalkardı

kizlar allah nazarlardan korusun

ben kayinvalidemden cok cok cok memnunum
hayatta kayinvalidemin gelipte benim evimde is yapmasini istemem,
kiyamam.
ben hamileyim sagolsun gorumcem olsun kayinvalidem olsun hamisim diye
evime yardim etmek isterler kesinlikle kabul etmem,
ha nolur cok kotulesirim hasta olurum evim lesss gibi olur gorumcemi cagiririm
beraber yapariz.
alllah hepinize kayinvalidem gibi kayinvalide nasip eder insallah

Bence abartıyosun. Fazlasını yazmak istemiyorum.Bu konuyu neden açtın anlamadım.Anladığım tek şey bahçeli bi evin, büron var, maddi durumun iyi, spor salonuna gidersin, canlı müzik dinlemeyi seversiniz vs. şimdi wooow etkisi yaratman lazım sanırım da güzelim ben anladım senin derdini.

Kayınvalideniz kontrolu eline geçirmek istediği belli ama dediğin gibi 3 gunse ve sureklı bu zıyaret tekrarlanmıyosa sabretmen lazım esinle bu konuda ne zaman gıderler dıye sorman tuhaf ama sonucta onun aılesı senın aılen kalsa sana oyle dese napardın.. Evet dogru ama kız annelerı daha dusuncelı olur rahatsız etmek ıstemez ama malesef erkek annelerı oyle degıl kızı gıbı dusunmez cunku gelınını hızmet etmek zorundadır.. Aslında bir bakıma guzel utunu yapmıs ama rahatsız olmussun cunku orası senın evın kontrol senın elınde olsun ıstıyosun haklı olarak ama yapcak birşey yok... Dua etki kaynananla kalmıyorsun yada yakın değilsin.. Herkesin derdi türlü türlü valla kaynanalar her yerden işgal edebiliyor gelinini pes valla... Ama son birşey soylıyeyim eşine karşı ailesini yadırgama işe yaramıyor cunku

yoo bahceli evim yok. köyde ekip biciyorum. spora gidiyorum cunku cocuk istiyorum obezite riskonden korkuyorum. calısıyorum evet ama işlerim iyi anlamına gelmiyor. bence önyargılı okumussunuz. üzüldüm

Maalesef kayınvalidelerde "oğlumun evi" tabiri çok yaygın!
Sanki oğlunun bekar evi!
Şu gelip kalma için bir şey diyemiycem,engel olunamıyor çünkü.
Ama şu ütü meselesine el atın,gerekirse rahatsız olduğunuzu söyleyin. Elalemin iç çamaşırlarına,kıyafetlerine dokunmaya ne meraklılar Yarabbim!
Tövbe estağfurullah!!!

bitmiyor şu kaynana olayları.. canım öncelikle yaptıklarını hizmetini ağırlamanı çok iyi anlıorum bizde de öyledir çünkü. gelene git denmez kusursuz hizmet edilir.. eşinin de aslında bişey diyememesi çok normal.. ailesi sonuçta kırgınlık olmasın.. geldikleri 2-3 gün, onun için de kırılmaz diyodur içinden.. ne olacak gelmek istedikleri zaman başka plan olduğunusöliceksiniz.. yada gelin ama biz ertesi günü için şu planı yaptık diye kalmalarına engel olucaksınız.. artık ne bahane bulursunuz orasını bilemem.. siz gidin ki onların gelmesine fazla gerek kalmasın.. eve iş getircek kadar oyun olduğunuzu evde rahat olmanızı ima eder gibi konuşun.. yada ne bileyim böyle şeyler işte

canım seni rahat tavırları sinirlendiriyor anladığım kadarıyla yoksa bu kadar kızmaz gelmesine sinirlenmezsin diye düşünüyorum...

evet baskı altında yetiştirmişler eşimi. artık rahatsızlıgını dile getirmesini istiyorum cunku kendi de yıpranıyor. aylık gelip kalıyorlar cok sık sayılmaz belki ama bir ay nasıl geçiyor ben de anlamıyorum. tavsiyene uyucam. ilk ve son kez konustum onunla bu konuları cunku

bence biraz abartmışsın olayıı ynai şöyle sinir küpü olmakta abartmışssın olayı. ne gerek var sakin ol içinde öfekini büyüttükçe onlar akarşı sevgin azalır eşine kızarsın eşine kızdıkça eşin ailesine döner onları istmeiyormusun diye sana tepki gösterir ve zincirleme devam eder evet bukadar basittir aile için anlaşmazlıklarıın ortaya çıkması.Biz kadınlar akıllıyızdırr bir şekilde işin içinden çıkarız ben seni anlıyorum snein tepkin sana sormadan ütünüypması falan filan çünkü aynı şeyleir bende yaşadım kaynanam her geldiğinde ütümü yapmak ister dolabımdaki sebzeleir çıkartıp yemek yapmak ister vs... bende ilk zamanlar çok kızıyordum benim düzneim benim evim nedne karışıyor ben onun evine karışıyormuyum diye ama oda kendince bana yarıdmcı olmakistiyordu işte çalışıyorum diye neyaparsa bana kardır diye düşünüyordu. Birde onlar şöyle düşünüyor sanırım ynei gelin evi herşey çok güzel orda iş yapmak yemek yemek uyumak zevkli oluyor sanırım. BEnce çok büyütme akıllıyakşalımlarla çözersin durumu kayınvalidme birşey olduğu zaman direk beni arıyor yemeğe geleceklerinde bizi davet edeceklerinde herşyde direk bnei arıyor çünkü eşim onu aradıkça anne nura sormam lazım bir plan varmı bilmyiorum anne sen nuru ara vs.. dedikçe artık onu aramıyorlar. hareketli birisyse oturamıyorsa iş yapmayı seviyorsa onun yapaiblceğiişleri koy meydana mesala ben bulaşıkmakinasını onlar geleceği zaman boşaltmam annem meşgale olsun diye yada çamarşırlar var askıda kuruyan kaldırmam annem toplar, yatak odmaın kapısını kapatırım kapalı olunca girmez açıksa izin alır onun orda ihtiyacı oalcğaı şeyler seccade çamaşır sepertni flaan küçük odaya aldım odayagirip alacğaı şeyler olmasın diye. bıraksma günlük gelip evimi silip süpürcek bende 15 de bir kadın aldım hatta ona söyledim kendi buldu bana birini biliyorki işlerim düzenli yapılıyor teklif etmiyor o yüzden. Başta bize batıyor bana çok batmıştı amaiyi niyetini korurusan sinir olma duyma görme ozaman aşıyorsun.

1,5 yıldır evlisiniz ve eşinizin ailesi geliyor diye şikayet ediyorsunuz. hani ilk aylarda anlarım da, 1.5 yıl olmuş evleneli.

ne yemek yapıcam diye ağlamanız da tuhaf geldi doğrusu. çalışıyorsunuz tamam da, ani biri çıksa gelse tavuk pilav salata çorba yapabiliyor olmalısınız? İlla buzlukta hazır birşeylerin olması da gerekmiyor. Ayrıca, önyargılarınızdan kurtulursanız karşınızdaki insanların belki de çok fazla bir beklentisi olmadığını bir güleryüzün tatlı dilin mükellef bir sofradan daha değerli olduğunu görebilirsiniz. Kayınvalidenin ütü yapmak istemesinin ne gibi bir garipliği var anlayamadım..

Ben de geçen ay buraya başlık açmıştım, 2 aylık evliydim ve kayınvalidem gelip evimde mutfağa giriyor diye huzursuz oluyordum. yeni gelin psikolojisiydi benimkisi. hatalarımı beceriksizliklerimi görmelerini istemiyordum. Önyargısız bakmayı denedim,kendimi de geliştirdim. artık gayet güzel misafir ağırlayabiliyorum. bilmediğim şeyleri kayınvalideme sormaktan çekinmiyorum. o da bana ilk başlardaki kadar önyargıyla bakmıyor. başlarda aşağılıyordu artık takdir ediyor.

ortada hiç büyütecek bir şey yok. gelip 1-2 akşam yatmışlar sorun etmeye değmez.

İyide size kimse kayınvalidenizi sormadı...

canım seni rahat tavırları sinirlendiriyor anladığım kadarıyla yoksa bu kadar kızmaz gelmesine sinirlenmezsin diye düşünüyorum...
misafir olduklarını hissettirseler sinirlenmem ama babası kapı calmıyor. atletle gormek hosuma gitmiyor annesi kendi evi gibi davranıp oğluna bakıyor sanki
evet ben gitmeyı azalttıkca o daha sık gelmeye basladı haklısın

gelince okucam onerilerini canım cıkmalıyım şimdi.

detaylı gelince okucam senin önerilerini de canım.

çok takdir ettim seni canım karşılıklı güzel dialoglarla aşılmayacak birşey yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…