eşim ve ailesi

Eşiniz sizi önemseyen biri ve siz aynı şekilde davranmıyorsunuz ona. O sizin isteklerinizi önemsemiş ki perşembe günü olmaz demiş. Yani sizinle olan programı daha önemli. Öyle de olmalı ona birşey demiyorum. Ama sizin eşinize tavır almanızı doğru bulmadım.
Ütü meselesine gelince. Eşiniz söylemiş annesi dinlememiş. ne yapacaktı gerçekten zorla mı alacaktı elinden. Bazı anneler öyledir. Çocukları için birşey yapmak isterler. Doğru ya da yanlış. Oğlunun eşyalarını çok özel görmemiş demek ki. Sonuçta evlenene kadar bunları o yapıyorduu.
Uzun süreli misafirlik çalışan insanlar için zor. Ama onlar da sonuçta eşinizin ailesi. Biraz hoşgörü gösterebilirsiniz.
O size çok değer veren eşinizin hatırına

İyide size kimse kayınvalidenizi sormadı...

nevar bunda güzel birşey paylaşmış yani açıkcası oluluörneklere ihtiyacımız var şu formda neler neler varr arada güzel örnekler çıksın. Allah daim etsin inş. Allah herkesi güzel insanlarla karşılaştırsın.

[SUP][/SUP]
sizi ne ilgilendiriyor anlamadım yorumu yapan kişi istediği yorumu yapar eleştirmek size kalmadı bence ne kadar agrasifsiniz siz ya sizde yorumunuzu yapar çıkarsınız kimseyi eleştirmek hakkınız değil

Burda insanlar eleştirilmek için konu açıyor elleştiriye tahammulu olmayanın burda konu acmasıda sacma.. Konu dısında yorum yapmış ayrıca sızde beni eleştiriyorsunuz farkındamısınız birşey söylerken devam ettiğiniz cümle geri kalanıda haklı göstermesi lazım... Sadece gülüyorum şuan yaşamakzor değilde insanları anlamakta zor :KK76:

ben bazı kadınların haal cok şanslı

ve sabırlı esları oldugunu dusunuyorum arkadaş vallahi ya

nevar bunda güzel birşey paylaşmış yani açıkcası oluluörneklere ihtiyacımız var şu formda neler neler varr arada güzel örnekler çıksın. Allah daim etsin inş. Allah herkesi güzel insanlarla karşılaştırsın.

Konı sahibine yardımcı olacak bir açıklama değildi tabikide güzel birşey ben kötü demedim ki:KK53:

arkadasim yazdiklarini okudum benim gorusum:

kayinvalidene sinirlenmene hala anlam veremedim,
kadincagiz kotu olsaydi evde huzurunuzu bozardi esinle senin aranida bozmak isterdi,
diyosunki calisiyorum, bende calisiyorum gunde on saat hemde,
benim kayinvalidem yatiliya gelse basimin uzerinde yeri var isime gider gelirim,
iftara yemegimide hazirlarim,
kadincagiz sana yardim etmek istemis utu yapmis ne var bunda,
ben olsam yorulmasin diye elinden alirdim,
ama sinirlenipte neden utu yapiyo demem,
senin annen evine gelse musafir gibi gelip gitse zoruna gitmezmi,
demezmisinki anne rahat ol benim evim senin evin,
senin dusunceni ben pek anlamadim,
hele kocaninkini hic.
insan kendi anasindan babasindan sIKIlirmi
tabiki bu dusunce farkliligi
anlasilan kayinvalideni hazmetmiyorsun,
ama bence haline sukret ne kayinvalideler var:-)

Haklısınız ama bence bu tip ilişkilerde araya eşi sokmak hata...
Nazikçe ve net olarak söyleyin rahatsızlığınızı...
Kimsenin size aracı olmasına gerek yok ki...
Teşekkür ederim yorulmuşsunuz ama ben çamaşırlarıma dokunulmasını istemem deyin...
Arayıp oğlunuz gelin dedi ama bana sormadı ben sürpriz bir plan hazırladım kusura bakmayın başka zaman görüşelim deyin...
Çalışan insanın cuma misafir ağorlaması zor oluyor deyin...
Biz misafir miyiz derse tabi anne babalarımız bizim en kıymetli misafirlerimiz deyin...:KK52:
İstemediğiniz hiçbişeyi yapmayın...

Bana biraz aşırı tepki veriyorsunuz gibi geldi. Sonuçta habersiz gelmemişler, üstelik eşiniz size uygun olmayan günü rahatlıkla dile getirip misafirliği ertelemiş. Yani saygılı davranmak için eşiniz de ailesi de çaba göstermiş. Ha siz kendi ölçülerinize göre daha mesafeli bir ilişki tercih ediyor olabilirsiniz, bu da saygı duyulacak birşey ama bu kadar sinirlenmenizi gerektirecek birşey yok ortada. Mesela mangal fikrini siz ve eşiniz düşünmüşsünüz; oruçluk olunca uygun olmayacağınıza da siz karar vermişsiniz. Eşinizin ailesi size ne mangal yakın demiş ne de mangal yakmayın biz orucuz demiş. Dolayısıyla kızgınlığınız kime yemek son ana kalınca?
Evde atletle dolaşma ve ütü konusunda ben de tedirgin olurdum. Ama kavga sebebi olacak birşey yok. Benim kayınvalidem de annemin başka işi olunca çocuğuma bakıyor, ben sürekli "ütüyü elleme anne" dediğim halde ütü yapıyor. Ben bozuluyorum ama eşimle kendi aramızda gülüp geçiyoruz. Haklı olduğunuz noktalar olsa bile tepkiniz normal değil.
Bir de naçizane bir önerim olacak. Başka bir aile bambaşka bir kültür demek. Size uygun olmayan şeyler olabilir. Ama ortada saygısızlık yoksa, iyi niyet varsa bence ufak tefek şeyler tolere edilmeli. İnsanlarla kötü olmak o kadar kolay ki! Zor olan iyi anlaşmak.

İyide size kimse kayınvalidenizi sormadı...

bana bak ne bicim yazis ahlaki bu?
burada milllete sorupta konular acilmiyor herkes
problemlerini istedigi sekilde yaziyor,
bu konuyu acan arkadasa soruldumu kayinvalidesiyle
iliskisi nasil diye?
ne bicim dusunceyle yazmisssiniz biraz mantikli olun
kayinvalidemi sevdigimi saydigimi nasil guzel anlastigimi yazdim
ve altina allah sizede versin diye yazdim!
anlasilan yazdigimi cekemediniz ondan boyle birsey yazma gereginde bulundunuz,
kayinvalidemi kotuleseydim heralde bu yaziyi yazmazdiniz :-)

bana bak ne bicim yazis ahlaki bu?
burada milllete sorupta konular acilmiyor herkes
problemlerini istedigi sekilde yaziyor,
bu konuyu acan arkadasa soruldumu kayinvalidesiyle
iliskisi nasil diye?
ne bicim dusunceyle yazmisssiniz biraz mantikli olun
kayinvalidemi sevdigimi saydigimi nasil guzel anlastigimi yazdim
ve altina allah sizede versin diye yazdim!
anlasilan yazdigimi cekemediniz ondan boyle birsey yazma gereginde bulundunuz,
kayinvalidemi kotuleseydim heralde bu yaziyi yazmazdiniz :-)

Direk kendini savunmaya aldıgınıza göre bence sızın kendınızı yuceltmeye ıhtıyacınız var... Arkadas orda sıkıntısını anlatıyor Siz direk Allah nazarlardan kalsın benım kaynanam soyle boyle dıyorsunuz.. Konu sahıbıne soyle yaparsan boyl olur demeden resmen kendınızı anlatıyorsun... Magdem oyle arkadasım ac konu bızde cekemeyelım kaynanızı hayret birşey:KK1:

kızlar ikinizde çok hoşsunuzzz bence gereksiz yere yoruyorsunuz parmaklarınızı hadi bakim öpüşün koklaşın:) belki baka bir konu altındaaa birbirinizin tavsiyelerine ihtiyacını olacak :))

bence konu sahibi arkadaş haklı çünkü aynı şeyler benimde başıma geliyor.görümcemler bana hiç sormazlar ben bu evin hanımı değilim sanki eşimi ararlar gelebilirmiyizde demezzler,geliyoruz derler tamam.bana soran yok
eşlerimizin ailesi o evi bizim değilde sadece oğullarının kardeşlerinin evi olarak görüyorlar,bizi yok sayıyorlar
daha pazar günü aynı şeyleri yaşadım
saygı göstermiyorlar karşılarındakilere

KK.yı keşfedip üye olduktan sonra, gerçekten erkek anneleri için üzülmeye başladım. Tamam erkek annelerinde gelin önyargısı olabilir ama, gelinlerde de acaip bir kaynana önyargısı var.

Hayır yani anlamıyorum, ne yapsa yaranacak bu kayınvalideler? Hiç aramasın, sormasın, gelmesin gitmesin, beni düşünmesin.. kısacası çıksın hayatımızdan.. öyle olsa, bu sefer de hiç ilgilenmez oğluyla, bir şeye ihtiyacın var mı sormaz diye düşünürüz..

Kayınvalidenizi anne gibi sevin diyemem, ben de öyle sevmiyorum zaten. ama dışarıdan bir gözle bakıyorum ilişkimize. eğer bile bile kötülük yapan, oğlunu doldurup gaza getiren, sizi birey olarak kabul etmeyen saygısızlık eden bir kayınvalideniz varsa haklısınız.

ama bunun dışında kötü huyları, arada ufak tekef laflar sokmak ve bazen oğlunun hayatındaki 1. sıradaki kadın artık kendisi olmadığı için ufak tefek kıskançlıklar göstermek olan bir kadınsa tolere edilebilir kayınvalideler.

ben o yaziyi beni cekemeyesiniz diye yazmadim,
hem sanami sorcam nereye ne yazcami,
boyle yazilar okuyunca halime sukreiyorum,
ve yazdimda aynisini allahtan sizler icinde istedim ne var bunda,
allah bilir yasiniz kac yazdigin soruya bak
,,size soran oldumu"
bunu okuldaki kucuk cocuklar yazar:-)
cok komiksiniz
bana diyosunuz konu ac diye,
sizde konu acin adi komiklerin efendisi olsun,
sizinle boyle konusmak istemezdim fakat
bana yazmis oldunuz yazi cok ayip,
bu ayiba ben ayipla karsi vermek zorundayim:-)

kızlar ikinizde çok hoşsunuzzz bence gereksiz yere yoruyorsunuz parmaklarınızı hadi bakim öpüşün koklaşın:) belki baka bir konu altındaaa birbirinizin tavsiyelerine ihtiyacını olacak :))

Valla ben birşey demedim hemen negatif oldum konu acana destek olmak yada yanlısını soylemek daha hayırlı dıye dusunuyorum bu konuda.. Düşünsenize ben şimdi dert yanıyorum biri geliyo bana kendini anlatıyorr ee banane senden benım derdım var demezmı ınsan :KK60::KK60:

ben o yaziyi beni cekemeyesiniz diye yazmadim,
hem sanami sorcam nereye ne yazcami,
boyle yazilar okuyunca halime sukreiyorum,
ve yazdimda aynisini allahtan sizler icinde istedim ne var bunda,
allah bilir yasiniz kac yazdigin soruya bak
,,size soran oldumu"
bunu okuldaki kucuk cocuklar yazar:-)
cok komiksiniz
bana diyosunuz konu ac diye,
sizde konu acin adi komiklerin efendisi olsun,
sizinle boyle konusmak istemezdim fakat
bana yazmis oldunuz yazi cok ayip,
bu ayiba ben ayipla karsi vermek zorundayim:-)

Eee sende benim yazdıklarımdan birşey bulup bir şekilde kendini tatmin etmen gerek:KK60:
Sen bilirsiniz :KK60::KK60::KK60::KK60:

anlasildi bulasmakicin yer aradiniz buldunuzda:-)
simdide siyrilmaya calisiyosunuz
nedense siz bitek tepki gosterdiniz yazdigima,
olsun bakalim cocukla cocuk olunmaz hadi size
bol sanslar:KK66:

X