Her iki tarafında yanlışları çok fazla
Annenizin evlenmeden önce yanlışı olmamış kim olsa kzıı için evi olsun ister
Bunu bi şekilde dillendirmişler ama evde yoksa da illa ev olsun diye diretmenin bi manası yok
Ki zaten ailende öyle yapmış ,ev konusunda çok ısrarcı olmamışlar
Evlerine giden misafire,dünürlerine,güzel hizmet etmek,onu memnun etmek kv ve eşinin göreviydi
Onların davranışları çok çekilmez ve itici geldi bana
İnsan sabah misafirinin kahvaltısını hazırlamadan,nereye gider selamsız sabahsız
Kızı alana kadar iyiler aldıktan sonra bitiyor ilişki yok artık !
Bu konularda sonuna kadar haklısınız amaa
Ama annenizin davranışları da hiç normal değil bu raddeden sonra
Eşinize ailesini şikayet ediyor,resmen tahrik etmeye çalışıyor devamlı
İçinde çok kaldıysa sana söylerdi sen uygun bi dille konuşurdun eşinle
Bize bile kayınvalidemiz annemizi şikayet etse sanane der çıkarız
Hoş değil ve yanlış anneniz burda kusurlu ...
evet çok doğru söylemişsiniz evet annem orda kusurlu ben de farkındayım ben onun annesinin hatalarını hoş görebilirim istiyorumki o da hoşgörsün he deyip geçsin bizim ikimiz arasında hiç bi sorun yok çok eğlenceli bi çiftiz ama ben istiyorumki eşim de biraz alttan alsın onun da yapısında yok
evet çok doğru söylemişsiniz evet annem orda kusurlu ben de farkındayım ben onun annesinin hatalarını hoş görebilirim istiyorumki o da hoşgörsün he deyip geçsin bizim ikimiz arasında hiç bi sorun yok çok eğlenceli bi çiftiz ama ben istiyorumki eşim de biraz alttan alsın onun da yapısında yok
Ben ailesinin kahrını her gün cekiyorum o 2 gün cekemedi demişssiniz
bilemedim siz ev olsun istemişssiniz tapuya kadar dayanmış iş anneniz yani o evde onların alt katında çıkmış şikayet etmek neden şimdi
Birazcık fazla üstüne gidildi galiba konu sahibinin. Zaten içini dökmeye gelmiş kız, biz de üstüne gittik.Aslında hepimiz aynı şeyi düşünüyoruz.Ben bir kere daha kendi adıma özetleyeyim, bazı davranışların hatalı, bazı şeyleri görmeyeceksin bu tavrını mutlaka değiştir yoksa evliliğinde çok üzülürsün.Bak halen daha annem eşime annesini şikayet ettiğinde he,ya deseydi diyorsun.Nasıl yani benim kayınvaldem bana annemi şikayet edicek ben de he ya dicem.Annemin adını nasıllar diye sormaktan başka ağzına aldırtmam, iyi bile konuşturtmuyorum ben.Ya aslında elindeki nimetin farkında değilsin, En iyisi resmilik , mesafeli olsunlar boşver.Eşinin annene tavrı tabi ki ayıp, bunu da az çok kabul ediyoruz. Ama sen eşini hoşnut tut o sana borçlu olsun.zamanla annene surat yapmak veya kötü davranmak hakkını kendinde bulamayacak.Sana gebe olacak çünkü.Annen size geldiğinde daha iyi vakit geçirecek emin ol, yani sen annenle kol kola girer gezmeye tozmaya gider, pişirir taşırır kahve keyfi yaparsın hiç kimseye eyvallah etmezsiniz apartmanda.Bak o zaman da onlar nasıl ezik, büzük olur. Zamanla tecrübe kazanacak, demek istediklerimizi anlayacaksın.Kendini üzme, beklentilerini azalt.Annenin tavırlarında da sen araya girip anneni yatıştır, tepkilerini bastır biraz.Eminim annen de iyi bir insandır, her şeyden önce annen, ona da kötü bir şey söylemeye hakkımız yok.
annemin ağzından bile çıkmadığı kelimeye ne kadar da takıldınız kimsenin derdi tapu değil benim hiç değil bana kalsa kiraya bile çıkardım ailem ısrar dahi etmedi ama eşim bu evin onun hakkı olduğunu söylüyor yıllarca babasının yanında maaş olmadan sigortası yapılmadan çalıştı babası elemanların sigortasını yaptı kendi oğluna yapmadı
İşte biraz empati yapabilsek aslında, ki konu sahibi annesi karşısında bu kadar hassasken, aynı şeyi kayınvalidesi yapsa nasıl he diyebilir ki kayınvalidesi annesini kendisine şikayet ederken? Diyebilecek olsa bu kadar hassas olmaz zaten. Kaldı ki kimse annesini birine karşı kötülemek istemez, şikayette duymak istemez, şaşırdım zaten, konu sahibine şikayet etse kayınvalidesini anlayacağım da, direkt damadına etmesi garip geldi bana? Konu sahibi arkadaş herşeyi eşinden bekleyip anneme şuna he de, git gönlünü al vs. demek yerine hem eşini, hemde annesini idare etmesi gerekiyor.
kaynanam benim ailem için ne demediki ağzımı açıp bişey demedim büyüğümdür diye inanırmısınız nişan için eşime para verdim diyorum ya biz beraber yaptık herşeyi sen ben olmadı bizde.dedimki babama bi sor bakalım yapılcak bişey var mı paraya ihtiyaç var mı diye o da annesine vermiş anneside anneme geldi soordu yapılcak bişey varmı diye annemde yok gerek yok dedi biz hallettik
ve sonra benim kaynanam bana ne dese beğenirsiniz senin annen de nişanı az kalsın bize kakalayacaktı dedi nasıl bir ağır sözdür nasıl zoruma gitti ama sesimi çıkarmadım
ben bana yapılanları unuttum çoktan hiç bişey olmamış gibi hergün görüşüyoruz eşiminde senede 1 defa gittiğimizde ailemle iyi olmasını istiyorum hepsi bu
dikkat ederseniz benim annem direk tapu mevzusunu açmadı eşim dedi ev benim üstüme dğilki diye annemde evet doğru dedi olay bundan ibaret kiiii o büyük kavkada kaynanam bizi evden kovu çıkın gidin kiraya dedi kovacaklardı madem neden ev oğlumuzun diyorlar