Eşim sözünü tutmadığı için çok kırgınım.

Ayrıca haftada bir yardımcı gelse bile , aradaki bir sürü angarya işleri yine sen yapacaksın.

Seninki elini asla bir şeye sürmez , bir şey desen nasılsa yardımcı var daha ne işi deyip duruyorsun der.

Parasını o ödesin , yok öyle ortak falan, ev işine gelince sen yap ne olacak , geleneksel roller filan diye çalışan karısına vızıldanırken düşünseydi.

Evin tüm gideri onda, senin paran da cebine kalıyorsa o zaman başka.

Offf ben de böyle feminist bütün fikirlerimi döktüm önüne. Yani anladığım kadarıyla sen benim zamanımı satın mı almak istiyorsun dedim. Daha da sinirlendi 🤣

Temizlikçiye bile para koymayan adam kimi nereye satın alıyor, hadsiz herif boş konuşacağına versin parayı🙄

temizlikçiyi finanse edemeyen adam (maddi olarak demiyorum mental olarak söylüyorum) sizi nasıl finanse edecekmiş

Siz aylık temizlik masrafının 4-5 katı kadar kazanıyorsunuzdur diye sanıyorum ( fiyatlar ve ücretler hakkında hiç bilgim yok) bu kadar büyük bir maddi kaybı nasıl göze alabiliyor
Göze aldığından değil de sadece konuşuyor. Eğer en baştan erkek sadece ben çalışırım, sen de evi çek çevir dese ve kadın kabul etse tamam.

Ama sonradan dur ya ben seni aslında finanse ederim diyen bir erkeğin ortalamanın çok üstünde kazanıyor olması lazım. Zorunluluk, annelik, hastalık gibi durumları es geçiyorum tabiki.

Offf ben de böyle feminist bütün fikirlerimi döktüm önüne. Yani anladığım kadarıyla sen benim zamanımı satın mı almak istiyorsun dedim. Daha da sinirlendi 🤣
Kalın kafaya bak.. Çok sinirlendim, erkeklerin hepsi mi aynı olur yahu bir şey dese de kendi kocama saldırsam.

Ayrıca haftada bir yardımcı gelse bile , aradaki bir sürü angarya işleri yine sen yapacaksın.

Seninki elini asla bir şeye sürmez , bir şey desen nasılsa yardımcı var daha ne işi deyip duruyorsun der.

Parasını o ödesin , yok öyle ortak falan, ev işine gelince gelince sen yap ne olacak , geleneksel roller filan diye çalışan karısına vızıldanırken düşünseydi.

Evin tüm gideri onda, senin paran da cebine kalıyorsa o zaman başka.
Masrafları bölüşüyoruz. Ama arabanın bakım giderleri, aidat vs. ekstra giderlere karışmıyorum.

Karadul örümceğin eşini yemesini çağrıştırdı nickiniz... 😅
ay çok yaşayın🤣 + gerçekten canınız nasıl istiyorsa öyle yapın, bunca yıllık evlilikte onu gördüm erkekler dedikleri olsun diye her şeyi yaparlar yüz asma trip vs… Bu manipülasyona gelmeyin lütfen. Sakin kalıp her hafta yardımcı çağırıp parasını da tatlı dille isteyin. Tartışmadan bir sonuç çıkmıyor. Sakin sakin isteğinizi yaptırırsanız o mutlu siz mutlu :)

Eee masrafları bölüşürken nerdeymiş geleneksel roller ?

Bak güzel kardeşim ben daha fazla yazıp sizi gaza getirmek asla istemiyorum ( ben çok katıyım bu konularda ) iki vileda yapacak diye işten çık evde otur diyen bir zihniyetle umarım bahşedebilirsin.

Size layık gördüğü hayat bu mu yani, neyi finanse ediyor ya üç kuruş maaşıyla , karın tokluğuna evde otur ee sebep çünkü benim pembe gö.üm ev işi yapmak istemiyor oldu.

Kalın kafaya bak.. Çok sinirlendim, erkeklerin hepsi mi aynı olur yahu bir şey dese de kendi kocama saldırsam.
Gaza getirmeyin beni lütfen, temizliği beraber yaparız (Üstelik çalışmıyorum sezona kadar) ama benim de uyuyan eşime tokadı basasım geldi. Çok sinirlendim konuya, Mazlumu getirin bana.

Eee masrafları bölüşürken nerdeymiş geleneksel roller ?

Bak güzel kardeşim ben daha fazla yazıp sizi gaza getirmek asla istemiyorum ( ben çok katıyım bu konularda ) iki vileda yapacak diye işten çık evde otur diyen bir zihniyetle umarım bahşedebilirsin.

Size layık gördüğü hayat bu mu yani, neyi finanse ediyor ya üç kuruş maaşıyla , karın tokluğuna evde otur ee sebep çünkü benim pembe gö.üm ev işi yapmak istemiyor oldu.
Şuan maaşlarımız yakın ama benim yazdan sonra iyi bir sıçrama yapma şansım olacak. O zaman istediğimi kat kat yapabilirim. Yok gaza gelmedim. 😅 Bir kerelik bir şey olsa alttan alırdım. Ama saçma sapan açıklamalar yaptığı için ("keşke temiz kıyafetim kaldı mı diye kontrol etmek zorunda olmasam" gibi) kendisi beni gaza getirdi. Teşekkür ederim size yorumlarınız için 😇

Bu sıralar saçma sapan konuşan sosyal medya hesapları var redpillciler. Böyle fikirleri var. Benim eşim de asla yapılacak işi görmez mesela. İlla yap diyeceksin. Eskiden 1+1 evde yaşıyorduk sevgiliyken de aynı evde yaşadık. Temizliği beraber yapar haftada 3-4 gün dışarıdan yerdik. Şimdi evim 4 yatak odalı 2 salonlu müstakil. Haftada 1 temizlikçi geliyor ama yetmiyor. Onun parasını da eşim ödüyor çünkü asla aynı mesaiyi yapmıyoruz ev emeğinde. Bugün yemek yedik mutfağı topla dedim 3 tabak 1 tencere var onu lavabo içine koymuş tezgahı masayı silmiş. Bu ne dedim böyle mi temizleniyor mutfak e makine çalışıyor diyor. Elinle yıkamak zor mu diyorum. Ocağı niye silmedin diyorum temiz diyor. Sabah o benden erken kalkar ben kahvaltı hazırlıyorum sen akşam yemeği diyor hazırladığı kahvaltı benim doldurduğum kahvaltılığı masaya koymak. Boşalınca da doldurmaz 3 zeytin kalmış mesela onu dolaba koyar. Bugün akşam yemeği sadece pırasalı yumurta ve brokoli salatası vardı. Her gün et yemek ister mesela doymadı kalktı kavurmalı tost yaptı. Açık açık söylüyorum benden geleneksel bi ev hanımlığı bekleme olamam. Masayı her zaman mükemmel yapamam.

Bazı yorumlara bayıldım. Asla erkekleri kırmadan halletmek için tavsiye vermişler. Aman prenses ruhlu kocalarınızın kırılgan egolarına zeval gelmesin.
Tanıdığım erkekler var hem her işi yapıyorlar hem de eşlerini kraliçe olarak görüyorlar. Hani tanımasam gözümle örnek görmesem, diyeceğim ki tüm erkekler aynı. Yok değil ya. Neyi hak ettiğimizi biz seçiyoruz.

Bizim ev işleri paylaşımıyla ilgili sıkıntılarımız vardı. İkimiz de çalışıyoruz. Bu paylaşım meselesi son bir yılda çığrından çıktı çünkü son sene eşimin işleri çok yoğunlaştı. Benim de ondan daha az yoğun değil.

Bulduğumuz çözüm şöyleydi. Haftalık yapılacaklar listesi hazırladık. Ayda bir kere de dip köşe için birini çağıralım dedik. Bir süre güzel gitti ama yine bozuldu.

Eşim hem kendi işlerine hem ev işlerine vakit ayıramayacağını söylüyor. Ama ben de ev hanımı değilim ki dedim. (Yanlış anlaşılmasın, ev hanımı olmanın nasıl bir fiziksel ve duygusal emek gerektirdiğinin çok farkındayım.) Kırıldığım şey de bu zaten. Keşke ev hanımı olsaydın diyor bana. Yani ne alâka? Bir tek erkeklerin mi hedefleri hayalleri olacak bu dünyada?

E hadi bütün ev işlerini yaptım diyelim, senin katkın nedir dedim. Ekmek getirmek diyor. Yani asla böyle geleneksel kafada biri değildi. İşleri yoğunlaşınca kafa yapısı değişti anlayamıyorum. "Sen zaten kendin için ev işlerini yapıyorsun ya o esnada benim için de yapmış olmuyor musun?" diyor. Böyle saçmalık mı olur o zaman evli olmanın anlamı ne dedim. Şuan tripli bana. Ben de adım atmıyorum. Çok üzüldüm kızlar ya.
Siz niye ev arkadaşı gibi liste yapıyonuz madem ekmek getiriyo ayrıl ücretsiz izne getir ekmeği de o eve tek başına ekmek soksun belki akıllanır

Ben feci ayar oldum kocanıza. "Ekmek getirmek" ha, doğru cünkü siz kazandığınız parayı orda burda pavyonda yiyonuz eve bi katkınız yok, o yüzden getirdiği üc kuruşla rahat rahat ev reisi moduna sokabiliyo kendini paşam. Ohh ne ala memleket ya, tek maaşa düsüp kahvaltıdan ezineler ballar kaymaklar eksilince görürüm ben onun "ekmeğini", davara bak. Ne halden anlıyo ne insan olmaktan ne kendini gerçekleştirmekten, sanki siz dünyaya onun kıcını rahat ettirmeye gelmissiniz de bi de piskin pişkin keske ev hanımı olsaydın diyor. İki yorgunluğa gelememiş, hemen geleneksel koca rolüne sığınmış papucumun erkeği

Bu sıralar saçma sapan konuşan sosyal medya hesapları var redpillciler. Böyle fikirleri var. Benim eşim de asla yapılacak işi görmez mesela. İlla yap diyeceksin. Eskiden 1+1 evde yaşıyorduk sevgiliyken de aynı evde yaşadık. Temizliği beraber yapar haftada 3-4 gün dışarıdan yerdik. Şimdi evim 4 yatak odalı 2 salonlu müstakil. Haftada 1 temizlikçi geliyor ama yetmiyor. Onun parasını da eşim ödüyor çünkü asla aynı mesaiyi yapmıyoruz ev emeğinde. Bugün yemek yedik mutfağı topla dedim 3 tabak 1 tencere var onu lavabo içine koymuş tezgahı masayı silmiş. Bu ne dedim böyle mi temizleniyor mutfak e makine çalışıyor diyor. Elinle yıkamak zor mu diyorum. Ocağı niye silmedin diyorum temiz diyor. Sabah o benden erken kalkar ben kahvaltı hazırlıyorum sen akşam yemeği diyor hazırladığı kahvaltı benim doldurduğum kahvaltılığı masaya koymak. Boşalınca da doldurmaz 3 zeytin kalmış mesela onu dolaba koyar. Bugün akşam yemeği sadece pırasalı yumurta ve brokoli salatası vardı. Her gün et yemek ister mesela doymadı kalktı kavurmalı tost yaptı. Açık açık söylüyorum benden geleneksel bi ev hanımlığı bekleme olamam. Masayı her zaman mükemmel yapamam.
Böyle tek tek söylemek tam sinir krizi offf. Sabır diliyorum size. Eviniz büyükse haftada 1 yetmeyebilir haklısınız. Robot olsa dayanmaz. O sosyal medya hesaplarını görmedim ama çocuk gibi etkileniyorsa benim yapacağım bir şey kalmaz ki

Ben feci ayar oldum kocanıza. "Ekmek getirmek" ha, doğru cünkü siz kazandığınız parayı orda burda pavyonda yiyonuz eve bi katkınız yok, o yüzden getirdiği üc kuruşla rahat rahat ev reisi moduna sokabiliyo kendini paşam. Ohh ne ala memleket ya, tek maaşa düsüp kahvaltıdan ezineler ballar kaymaklar eksilince görürüm ben onun "ekmeğini", davara bak. Ne halden anlıyo ne insan olmaktan ne kendini gerçekleştirmekten, sanki siz dünyaya onun kıcını rahat ettirmeye gelmissiniz de bi de piskin pişkin keske ev hanımı olsaydın diyor. İki yorgunluğa gelememiş, hemen geleneksel koca rolüne sığınmış papucumun erkeği
Ben bu arada ona işinde manevi her desteği de veriyorum yaparsın, başarırsın diye. Işi yoğunlaştı, zorlaştı diye beni günah keçisi belledi. Bu arada konunun ilk sayfalarında bahsettiğim arkadaşından ilişki terapisti numarası almış. Ilişki terapisti benim fikrimdi ama bu temizlik konusu için değil, farklı bir sorunumuz vardı onun için düşünmüştüm. Sapla samanı da ayıramıyor sunduğu çözüme de kuruldum.

Tanıdığım erkekler var hem her işi yapıyorlar hem de eşlerini kraliçe olarak görüyorlar. Hani tanımasam gözümle örnek görmesem, diyeceğim ki tüm erkekler aynı. Yok değil ya. Neyi hak ettiğimizi biz seçiyoruz.

Ben eşime nazaran oldukça gevşek bir çalışma şekline sahibim. İşimi öteleme ya da bazı günleri es geçme şansım var ve genelde de evde çalışmayı tercih ediyorum. Buna rağmen günü nasıl geçerse geçsin ev işlerinde sürekli paslaşıyoruz. Evet, evdeki işlerin varlığına benim kadar farkındalıkla yakalanıyor ama ben neyin yapılmasını söylersem yapar. Yapmak isteyen erkek gerçekten yapıyor. Şayet yapamayacak kadar vakti yoksa da bunu zaten görüyoruz.
Dolayısıyla erkeğin yükünü hafifletici tavsiyeler gelince bi sinirle doldum. Ne yaşıyor bu kadınlar? Erkek olmadan hayatta kalamayacaklar herhalde.

Böyle tek tek söylemek tam sinir krizi offf. Sabır diliyorum size. Eviniz büyükse haftada 1 yetmeyebilir haklısınız. Robot olsa dayanmaz. O sosyal medya hesaplarını görmedim ama çocuk gibi etkileniyorsa benim yapacağım bir şey kalmaz ki
Bizde mesela bulaşık makinesini boşaltır ama gördüm 1-2 kere makineyi tekrar çalıştırdı 🤣 üşengeç ben de öyleyim. Evdeki bahçe cam işi hep onda ama benim yaptığım ev mesaisini asla yapmıyor. Benim işim home office bazen 2 saatte bitiyor bazen 12 saatte bitmiyor. Onun işi çok yoğun. Bu yüzden anlıyorum ama yine de sinir oluyorum kavga da ederiz. Ama şikayet etmez ev pis demez yemek yok demez. Eve her türlü teknolojik aleti aldık. Cam silme robotu hava temizleyici buharlı temizleyici koltuk silme makinesi robot dyson vs. Ben günlük işi yapıyorum mecbur buzdolabı temizliği akşam yemeği vs. Sürekli dolap içi çekmece baza altı temizlerim. Bu yüzden haftada 1 yetiyor ev sürekli temiz kalıyor. Ona da anca görev verirsen yapar. Ama söyleme kısmı eksik olması canımı sıkıyor. Ne olacak kafasında hep. Haftasonu bir tek akşam yemeği yapar. Onda da yapmasa daha iyi bir yandan yap bir yandan topla diyorum yok.

Back