- 20 Nisan 2007
- 4.038
- 10.389
- 44
Evet argo da böyle çenesi olanlara mahalle birşeyi diyorlardı ama yazmayacağım kural tanımam lazım.Bi de güzel safa ve mağdura yatıyor ki tadından yenmiyor zaten. Diliyle kurtulur bu.
Arkadaşlar delirmek üzereyim lütfen bana yardım edin 9 yaşında kızım var ve 16 aylık bir bebeğim ikinci bebeğim plansız bir gebelik hamileliğimde tedavi olamadığım bir depresyon geçirdim.Kizim bebekten önce de hareketli ve şımarık bir çocuktu ben hep babaya karşı onu korur savunurdm çok ilgiliydim ama bebek doğunca tamahhul seviyem azaldı. Kızımın vher hareketine kızıp bazen vuruyorum sonra da vicdanım beni çok rahatsız ediyor ama kızım acayip değişti insanları sürekli rahatsız eden kötü kelimeler söyleyen bir çocuğa dönüştü bazı inslanlar bu nasıl çocuk hayatımızda böyle bir çocuk görmedik falan diyolar psikiyatri götürdüm bir kaç kes ama pek bir faydası olmadı ya da ben dediklerini tam uygulayamadim .Gel gelelim babaya o hep bir problem sürekli küfür edip bana kızıma vuruyor. Bazen de sinirlenince tükürüyor kızıma ve bana yerlere.. tiksiniyorum ne yapacağımı nasıl tepki vereceğimi şaşırdım çok zor durumdayım kızım zor, babası kötü bana yardımcı olun çaresiz kaldım .....
Doğrusu bu değil mi, şiddet gören birinin çocuklarına vurmaması? 40 küsür sene geçmiş ama bugün gibi hatırlamak öfke değil travma. 9 yaşında çocuk unutur mu unutmaz mı kanıt işte size.O yüzden bunu yazdım die beni ezmeye çalışıyorsunuz aslında şiddet görerek büyüğünnz için çok ofkelisnz ben de tam tersi hiç şiddet görmeden büyüdüm.bu arada kızıma vurduğun için aşırı vicdan yaptım derdimi yazdım gelin vurun beni kötü bir anne olsm asla uzulmezdim tıpkı sizin anneler gibi ...
yahu ne kadar utanmaz bi insansınız. 1 yaşında çocuk şiddet görmüyo mu hee tamam o zaman ne mükemmel annesiniz! cevaplarınızı okudukça tiksindim. bir de kötü insan tanımlamasını yapacak en son kişi bile değilsiniz. ağzınıza yakışmıyor, hala da kendinizi düşünüyorsunuz pesYahu bir yaşında çocuğum şiddet görüyor diye bir yazı okudnz mu çok acımasız insanlarsnz çok
seni şiddet görmenden vurabilen birine sence de çok uzun dil dökmüyor musun? yahu kadın yazmış ki iyi yorumlar cesaretlendiriyor vs. o hatasını anlamak istrmiyo ki hata yaptığını da düşünmüyo sadece kabullenilmek istiyo iyi yapmışsın kim olsa öyle yapardı denilmesini. of ilk yorumumdan çok utanıyorum gerçektenDoğrusu bu değil mi, şiddet gören birinin çocuklarına vurmaması? 40 küsür sene geçmiş ama bugün gibi hatırlamak öfke değil travma. 9 yaşında çocuk unutur mu unutmaz mı kanıt işte size.
Siz vurdunuz diye vicdan yapıyorsunuz da eşiniz vurduğu zaman niye vicdan yapmadınız? Çocuğa dokunmasa sadece sizi bile dövse şiddet olmuyor mu? Hadi kocanız çok sinirlendi 16 aylık bebeğe de çaktı bir tane. Ya da kızınız bebeğe vurmaya başladı. Sonrasını soruyorum size. Çocuklarınızın sağlıklı huzurlu büyüyebileceği güvende olacakları bir planınız var mı? Daha doğrusu analı kızlı dayak yemekten ne zaman bıkacaksınız?
Burada bir klasiktir; kocasına - kocasının ana babasına - görümcesine - kaynına mık diyemeyen, korkudan ya da kocası boşar diye sesini çıkaramayanlar 10 kaplan gücünde üyelere saldırır. Miyavlamak ve kükremek diyeyim kısaca.
"Çok ağır eleştirdiniz linçlediniz hakaretler ettiniz ama fark ettim ki hata bende. Ben izin verdiğim için oldu hep bunlar. Çoluk çocuğumu ben koruyamazsam kimse koruyamaz, anneleriyim ben hayatta en çok güvendikleri kişiyim... Öz babalarının bunu yapmasına engel olmazsam ileride hep sorunlu ilişkileri olur. Güvensiz korkak ezik pısırık olurlar. Bu adamın canı cehenneme yarından itibaren uzaklaştırıyorum evden" Bunları yazın da canı gönülden savunalım, bu durumdan çıkmanıza yardım edelim.
Allah en hayırlı zamanla sağlıklı bi evlat nasip etsin size inşallahBen ne okudum yaÇocuğa vuruyorsunuz,tahammülünüz yok,baba küfür ediyor,yere tükürüyor.Böyle ortamda büyüyen çocuktan normal olmasını beklemeyin.Yazık üzüldüm,senelerce tedavi gördüm çocuğum olmadı,bundan sonrada olmayacak gibi duruyor,sinir oluyorum Allah çocuk vermiş ama kimlere…
1 yaşında şiddetin nasıl uygulandığını görüyor ama!yahu ne kadar utanmaz bi insansınız. 1 yaşında çocuk şiddet görmüyo mu hee tamam o zaman ne mükemmel annesiniz! cevaplarınızı okudukça tiksindim. bir de kötü insan tanımlamasını yapacak en son kişi bile değilsiniz. ağzınıza yakışmıyor, hala da kendinizi düşünüyorsunuz pes
Ay çok üzülüyorum ya dayak yiyen el kadar bebelere çocuklara. İçim katıldı okudukcaBu kadar duyarli olamiyorum. En azindan kendisi vurmayabilir. Tukuren kocasina tokat atabiliyor mu? Hayir. Neden? Cunku korkuyor. Kendisinden daha gucsuz cocuga vurmaktan cekinmiyor. Bunu psikolojiye degil, kötülüğe bagliyorum. Cesareti varsa tukuren kocasinada vursun. O zaman psikolojisi bozuk diyebilirim.
Cocugu dovmektense bir yere birakmasi daha iyidir.
yavrum hepsini okuma sövmeden duramazsın, bunun için banlanmaya değmezAy çok üzülüyorum ya dayak yiyen el kadar bebelere çocuklara. İçim katıldı okudukca
Mesleğiniz nedir?Benim hayatımı bilmiyorsunuz mesleğimi hakkımda hiç birşey burada yazdıklarımdan yola cikarak acımasızca yorum yapamazsınız ben eğitimli bir anneyim çaresizim diyorum size burda iyi insanlarda destek bekliyorum sizin gibi ön yargılı insanlardan deil
konuyu oku, olay çok farklı. hatta ilk yazdığını da değil cevaplarını oku, kendini acındırmış. 10 yaşında çocuğu kocasıyla beraber döven ve bunu bizim normal karşılayıp kendine destek olmamızı bekleyen bi insan kısacaKonunu okumadım başlığa yazıyorum. Lama mı bu hödük. Ezdirme kendini
Mesleğiniz nedir?
O çocukta gider sokakta ki çocuğu döver evde kardeşi dover, şiddet şiddeti doğuruyor. Davranış biçimi haline geliyor çünküSizin onceki konunuza baktim simdi,1 yil once acmissiniz, bu konunun aynisi. Esim dovuyor, tukuruyor, vs. Tek fark siz de kizinizi dovmeye baslamissiniz. Sayfa sayfa yorum yazilmis, bu konuya da yazilacaktir eminim. Dikkate alacak misiniz tavsiyeleri?
Sosyoloji okudum pedagojik formasyon aldım fg öğretmen oldum neden yalan konuşayım istersen kişisel hesabımi paylaşayim bakabilirsin. Delirmedim henüz ewet bir yıl önce herşey aynı daha kötü oldu kızımı zaten çok seviyorum ,elimden geleni yapicam ortamı düzeltmk için