Eşim sinirlenince tükürüyor !

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Herkes konu açmakta özgür, herkes de fikrini belirtmekte özgür. Siz çocuk döven kadınları savunun bizler de ailesinden şiddet gören çocukların hakkını arayalım. Herkes kendine yakın bulduğuyla ilgili yorum yapsın. Hadi kendini kontrol edemiyor psikolojisi çökmüş vicdanıyla yüzleşiyor; kocasının çocuğuna vurmasına tükürmesine niye göz yumuyor? Bir annenin gözünün önünde çocuğu dövülüyor ve engel olmuyor. Bunun bahanesi ne size göre?

Hatasının farkında mı? Her yoruma bahane buluyor, ikinci çocuktan sonra böyle oldu diyor sonra da şimdiye kadar hep kocamdan korudum kızımı diyor. Niye korumuş ki durduk yere, hani önceden yoktu dövmesi tükürmesi? Kocasını kaybetmemek için kocasının ailesinin 2. çocuğu yapacaksın emrini yerine getirmiş. Ya çocuk ya boşan demişler, niye boşanmayı seçmemiş? Çocuklarım babasıyla büyüsün diyor. Bu ne demek, ben kocamdan olmak istemiyorum döver de sever de demek değil mi?

Evimde kocaman kitaplığım çocuk gelişim kitaplarım var diyor atar gider yapıyor. Vicdanıyla yüzleşmiyor polise şikayet etmekle tehdit ediyor üyeleri. Çocuğunu pedagoga götürdüğü bile yalan. İlk bir iki seansta anlaşılır çocuğun niye böyle davrandığı. Koşun hemen duyarınızı kasın. Ben herkesten farklı düşünüyorum siz en iyisi beni dinleyin diye sempatik olun. Çocuğundan utanmayan, çekinmeden vuran, vurulmasına izin veren kadın sizi dinler belki.

O zaman kocanız hakkında da bu yazıya bakarak yorum yapmayalım
Belki adam sizden daha iyi ?

Almaya çalışmayın almaya devam edin.
Yargılanacak kadar yaşam tarzınız var ama gerçekler değişmiyor!
Çocuğunuzu nasıl bir topluma sokuyorsunuz ki bu içi boş sözleri sarf ediyor gerçi içi boş insan da olabilirler

Siz benim nasıl bır anne olduğumu bilemezsijiz lütfen buradan destek almak ii cin fikir almak için yazdım neden acımasızsınz bu kadr
Niye bilemeyelim ki?
Sinirine hakim olamayıp çocuk dövüyorsan çöp gibi bir annesindir.
Kocandan dayak yiyor yiyorsan eziksindir, çocuğunun da yemesine izin veriyorsan kötü bir annesindir. Boşanma imkanın varken, işin gücün varken,hatta öğretmenlik gibi bir diplomaya sahipken hala yillardir sistematik olarak kocanın dayagini yiyip oturup, tükürüğü tenine degince 'meşeden yagmur mu yağmış?' diye görmezlikten gelip bir adım atmiyorsan demek ki dayak yemeyi seviyorsun demektir
Çocuğu da üç psikologa götürmüşsún. Böyle deliler evinden nasıl normal bir çocuk çıkabilir ki? Ona da sevgi dolu bir anne baba verseniz, çocukla insan gibi ilgilenseniz,kendi hirslariniz için dövmeseniz böyle olmazdı.
Insanlar çocukları şiddeti geç öğrensin diye 7 sene TV izletmiyor çocuklarına, siz evde korku şiddet unsurlarıyla yasatiyorsunuz.
Bu yazdıklarım acımasızlık mi?
Çocuğuna vuran, çocuğununun tokat yemesine seyirci kalana az bile

Çare var.
Kendini döv ağzına ağzına vur canın acıdıkça vurmayı bırakırsın kendini savunamayan güçsüz bir çocuğa.
Meslek sahibi olmak para içindir eğitimli olmak diplomaya göre degil ki.
Gerçi bunu da begenmezsiniz ben ev hanımı 3 çocuk annesi meslek sahibi olmayan lise diplomalı biriyim

Ailecek psikolojik tedavi görmeniz gerekiyor gibi görünüyor. Eşiniz yatarak tedavi görse iyi olur, belli ki akli dengesi yerinde değil. Size burada boşan diyenler çıkacaktır, onları kaale almayın ve lütfen boşanmayın.

Ben kuşumun kedimin köpeğin tüyü için bile dünyayı yakarım, bir fiyk etseler kucaklayıp veterinere götürüyorum. Siz kendi doğurduğunuz çocuklara nasıl şiddet uyguluyorsunuz? İnsanın sinirleri zıplayabilir bakıyor sesi yükseliyor, kendini odadan atar, çocuğu etkilensin istemez; nefes alır, anne olduğunu sorumluluklarını hatırlar, sakinleşip gider çocuğuna sarılır. Sürekli bir bahaneniz var, sürekli kurbanı oynuyorsunuz, birilerini suçluyorsunuz; el kadar sabi bile suçlu. Çocuklar ebeveyn şiddetiyle tükürükleriyle büyüyorlar, akıl alır gibi değil.

Kendinize saygınız yok, bazen hemcinslerim çaresiz kalıp evlilik sürdürebiliyorlar, şartları gereği de mecburlar;ama işi gücü olan bir kadın 10 senedir kendine ve çocuğuna bu hayatı nasıl layık görür? Bana da çocuğuma da kimse şiddet uygulayamaz, yakar yıkarım; boşanırım. Çok netim bu konuda. Derhal boşanın, psikiyatrik yardım alın.

Nereden biliyorsunuz evimdeki kitaplığa bir bakın çocuk gelişim kitapları dolu ama bazen hayata geçirmek zor oluyor kimseden destek olmayınca size laf anlatamam derdim yeter bana
Buraya dert konusu açmak da inan ki ayrı dert, üstüne dert ekliyorlar , psikoloğa gittiğimizde psikolg sen ne biçim annesin der mi ? Ama buradakiler diyor , ne biçim anne olsan zaten kızına davranış şeklini dert edip burda konu açmazsın
Saçma sapan sadece saldırmak İçin bekleyen o kadar çok kişi var ki ! Sen için yanarak konu açarsın , senin üzüldüğün şey onun egosunu tatmin eder , ego tatmini için yorum yapar
Düşmez kalkmaz bir Allah , saldırıp durmayın şurda insanlara , bir akıllı bir merhametli bir en iyi sizsiniz de mi !
En gazla psikolojik yardım al der geçilir ! Ne kötüsünüz

Eşin pislik olduğundan sen de senlikten çıkmışsın, şiddete başvurmaya başlamışsın, evin içi kabus gibi, çocuk saçma davranmasın da ne yapsın?
Eşin tedavi falan olmaz, çocuğu psikoloğa psikiyatra getirip götürmek de bu koşullarda işe yaramaz. Evde dayak, hakaret, tükürük? olayı devam ettikçe sen de çocuklar da daha kötü olacaksınız.
Ayrılık ihtimali yok mu? Koşulların nasıl? Ailen ne diyor duruma?

napayım napayım napayım. Off sıktınız artık. Madem bu kadar eğitimlisiniz naapmanız gerektiğini siz bilirsiniz. Mesela kızınızı bir pedagoga götürebilirsiniz. Eşiniz ve siz de bu şiddet uygulama ve için bir terapiye gidebilirsiniz. İlkokul mezunu gibi konusuyorsunuz alınmayın ama. Eşinizi karşınıza alıp şiddet ve tükürme konusunda ve bunun cocuga ileride açabileceği psikolojik yaralar konusunda hiç ciddi ciddi konustunuz mu, tedavi görelim diye önerdiniz mi? Baktınız olmuyor boşanıcaksınız tabi. Yani kusura bakmayın ama hem eğitimlisiniz hem de o kadar kitap okudum diyorsunuz.. Ülkenin eğitim sistemi ne hallere gelmiş...

tamam ya ozaman sinirlendiğimiz zaman herkese bir tane cakalim bana uyar, git patronuna cak bakalim bitane, sana laf sokan kaynanana cak bakalim bitane, cakamazsssiiin! Ama cocuguna cakiverirsin iki tane!

Valla herkesin bin tane derdi sıkıntısı var giriselim o zaman cocuklara pata küte, o kadar zorlanıyorum ki bazen iki erkek cocukla, alayim çarpayim duvardan duvara madem, ne kadar zor şartlarda olursan ol cocuga vurmayacaksin bitti, bunun izahati falan yok, tartismaya acik bir konu da değil.

pedagog a götürdünüz mü? çocuk yardıma ihtiyacım var diye bağırıyor resmen siz karı koca başedemiyoruz diye dövüyorsunuz..

Yazık o kızcağıza küçücük yaşında katlanmak zorunda olduğu hayata bak, tutunmaya çalıştığı anneye bak

Evet kurban rolünü mükemmel oynuyor, küçücük kızında bile hata buluyor da kendine toz kondurmuyor

Burda gelipte ne acimasiz yorumlar var diye de sacmalamayin. Cocuguna vuran anneye de hak verilmez ama abartmayin. Karisina vuran herifleri de guzelleyin madem.
Kimse kimseye vuramaz kardesim, vuramaz bitti. Hele ki çocuğuna ya, en guvendigi en sevdigi kisiden sille yiyor, ve bazıları gelip acimasiz yorumlar yapiliyor diyor.
Psikolojisi bozuk olan alsin kendini vursun duvardan duvara, kimseye zarar vermesin.

Eee sizin yaptığınız da eleştirmek degil mi?
Yermek degil mi?
Saldırmak kelimesi sizin yaptığınız gibi mi?
Çok soru sordum umarım kötü ilan etmezsiniz

Yok kocasından başlasın yeterli çakmaya ama yapamaz çünkü gücü yetmez!
Ama çocuk öyle mi savunmasız korunmasız bir cennet nimeti,Allahın emaneti al vur bakalım vurabilir misin?

Kocasıyla dövüşürse anlarım ki hakikaten sıkıntılı, hakikaten psikoloji gitmiş derdim üstüne varana ben de kızabilirdim. Ama adam vuruyor, lama gibi tükürüyor onun gözüne bakamıyor, çocuğu bi güzel silkeliyor gücü ona yetiyor. Demek ki basit kâr zarar denklemi yapacak kadar kafa çalışıyor hala, kendi canı tatlı. Kusura bakmasın kimse.

Siz nerden biliyosunuz bnm evimdeki ne mücadeleler verdiğimi hakikaten millet olarak ön yargiliyiz

Çünkü bir selilde kızıma yansitmadan geçinip gidiyorduk o zamanlar daha kolaydı hayatım daha kolay idare ediyodum etmeye çalışıyodum

Ben en iyi doktorun insanın kendisi olduğunu düşünüyorum ben mutlu olsam çocuklarımı da mutlu yetiştiririm yani bunun için tedaviye gerek yok ortamımın iyi olması lazım yoksa faydasiz
Maya28,
yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla siz bu evliliğe devam edeceksiniz, bazı konularda sağlıklı düşünemiyorsunuz maalesef, tedaviye gerek yok diyorsunuz ama ailece psikolojik destek almanız şart.
2. bebeğe kadar eşinizle olan tartışmalarınızı kızınıza yansıtmadığınızı bir şekilde idare ettiğinizi yazmışsınız lakin yansımadığını sandığınız sorunlar çocuğunuza yansımış, ilk yorumunuzda şöyle bir cümleniz var
“Kizim bebekten önce de hareketli ve şımarık bir çocuktu ben hep babaya karşı onu korur savunurdm”
Korumak ve savunmak? Bu iki kelime baba-çocuk ilişkisi için normal kelimeler değil, hem de küçük bir çocuk için.

Çocuklar bizim aynamızdır, anne babadan ne görürlerse onu yaparlar. Babası küfürbaz annesinin üstüne yürüyen tüküren bir adam, çocuk babasından ne görüyorsa onu yapıyor, çocuğunuz ben yardım istiyorum diye bas bas bağırıyor, okulda her yerde dikkat çekmek için çabalıyor bunu görün artık.

Ya boşanırsınız ya 2. çocuk denmiş size, neden boşanmayı tercih etmediniz? 2. Çocuk olacak mı diye eşinize sorup kaç çocuk doğuracağınızın kararını ve korunmayı niye eşinize bıraktınız?

Hayatınız 2. çocuktan evvelde kötüymüş, yaşadığınız kötü evliliği idare etmeye çalışıyormuşsunuz, kendinize güveniniz yok çünkü eşiniz tarafından hep ezilmişsiniz bence ama birçok kadının düştüğü yanlışa düşüp çocuğum babasıyla büyüsün savunması geliştirerek kötü bir evliliği devam ettirmek için zorlamışsınız.

Yetişkin bir birey olarak hayat sizin hayatınız ama tedaviye gerek yok, ben idare ederim, çocuklar babasız büyümesin, ben güçlü değilim, ben yapamam dediğiniz müddetçe şu an bebek olan evladınızda kızınız gibi davranmaya başlayacak, ikisi de babasından şiddet görecek, küfür işitecek, huzursuz bir evde bozulmuş psikolojileri onları sizden uzaklaştıracak, ergenlik döneminde çok daha hırçın, kendini sokağa atmış, hiç tasvip etmeyeceğiniz insanlarla arkadaşlık eden bir kız çocuğunuz olacak.

Ben formasyon, çocuk gelişimi vb bilmiyorum, üniversite okumadım, mesleğim yok, evladımıza ne verdiysek onu aldığımızı tecrübe etmiş bir anneyim sadece.

En iyi doktor insanın kendisidir sözü başa çıkılabilen ufak tefek sorunlar için geçerlidir sizin için değil, kızınız 9 yaşında bundan 1 sene sonrası bile geç olacak, bu sebeple bir an önce hem kendiniz hem kızınız için psikolojik yardım almaya başlayın, üzülerek söylüyorum kendi benliğinizi kaybetmişsiniz bari çocuklarınızınki kurtulsun o yüzden yarından tezi yok tedavi şart.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…