Eşim,siniri ve mutsuzluk...

omdeca

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
27 Ocak 2018
284
234
18
Arkadaşlar merhaba, benim esimle ilgili tek sorunum fazla sinirli olmasi.. Olur olmadık herşeye sinirleniyor bende sürekli onun sinirini yatıştırmaya çalışıyorum. Bazen haliyle bende sinirleniyorum. Normalde çok sinirli birisi değilim yani ailesi bile seni bile sinirlendiriyor diye bana hak veriyorlar. Dün ve bugun yaşadığımız iki olayı paylasicam sizlerle. Dün tam yemek masasına oturduk dışarıdan bir motor sesi geldi ve sinirlendi. Söylenip duruyor sürekli bende yemek yicez lütfen bunları konuşmayalım dedim. Başladı daha fazla sinirlenmeye. Bugun sabahta daha ortada hiç bir şey yokken bir tartışma çıkardı ve sabah sabah gerildik durduk yerde. Kısacası ben bu sinirle nasıl başa çıkabilirim. Artık beni de bu durum boğmaya ve mutsuz etmeye başladı. Yardiminiza ihtiyacım var...

Hmn... sen sinirlerine hakim olacaksin... yok olamiyorum diyorsan mutsuz yaşamaya devam ediceksin yok mutsuz yaşamak istemiyorum diyorsan boşanacaksın.

Başka yolu yok

Hmn... sen sinirlerine hakim olacaksin... yok olamiyorum diyorsan mutsuz yaşamaya devam ediceksin yok mutsuz yaşamak istemiyorum diyorsan boşanacaksın.

Başka yolu yok

Eşimin yalnızca sinirinden dolayı kendisinden bosanamam. Çünkü tek olumsuz yanı bu düşünün. Yoksa mutluyum. Sinirli olması beni mutsuz eden çözüm arıyorum o yüzden

senin amacın ne beni şirazeden çıkarıp boşanmak mı istiyorsun yoksa diye bir sinirlensene.

Onu tetikleyen olaylardan uzak durmaniz gerek dicem ama mOtor sesine bile sinirleniiyomus

Eşim de aynı.
Alelade bir şeye bile söylenme potansiteline sahip.

Kendisi de farkında bu durumun.
İlk dönemlere nazaran baya yol almış durumda
Fakat ne kadar istese de tabiatını temelli değiştiremiyor insan.

Ben içinde bir kazan kaynadığını düşünüyorum.
Devamlı ve fokur fokur..
Kime, neye denk gelirse sıçrıyor arada.

On yılın sonunda onun çabalaması dışında

Kendimce bulduğum çözümler
Önceleri söylendiği sırada hiç ses çıkarmıyordum
Ama öfke bulaşıcı birşey
Zamanla o sinirlenince sen de geriliyorsun.
Şimdilerde onunla birlikte
"Evet ya, ne biçim iş, ne insanlar, aaa" şeklinde tepkilerle paslaşıyorum

Direk bana sinirlendiğinde de susardım önceden.
Şimdilerde susamıyorum
Kendimi aynı şekilde yüksek ses ve sinirle cevap verirken buluyorum.
Bu ara farkettim o susuyor
Anlamadım

Konuşacaksın bol bol
Sen dır dır edince evin enerjisi değişiyor
Benim bile gülen yüzüm düşüyor.
Kendini hiç sevmiyorsun.
Ivır zıvır şeyleri ne çok takıp, geriliyorsun.
İnsan bünyesine acır vs diye.

Eşinizde farkındalık yaratmak lazım. Kişisel gelişim kitapları alabilir, metitasyon veya spora yönlendirebilirsiniz.

Bir de aynı tip kişilerden izole etmek lazım.

Benim eşim de böyle hayat enerjinizi sömürecek kadar karamsar olabiliyor, huyu o ama farkındalığı olduğundan bunun üzerine dalga geçebiliyoruz sonrasında. Bir de aile olarak öyleler, ben mesela ilk evlendiğimiz zaman şok olmuştum, adam memlekete gidince bildiğin somurtkan, hayattan nefret eden birine dönüşüyor. Fark ettim ki zaten meyilli bu duygu durumuna bir ailesi de öyle olunca kombo oluyor, o konuda da konuşarak örneklendirerek farkındalık yaratmaya çalıştım. Şimdi gene memlekette fabrika ayarlarını zorlasa da eskisi gibi değil.

Diyeceğim şu ki, özünde sinirlidir ama bu kötü huyunu törpülemesi gerektiğini öğrenmeli. Siz eşinizi seviyor ve fedakarlık yapmak istiyorsanız bu uğurda, bıkmadan usanmadan güzel güzel anlatıp, örneklendirip, arada sertçe eleştirerek de yönlendirmelisiniz.

Ayyy cok benzer neredeyse aynı biz dedim işte (

Bunun tedavisi var; öfke kontrolü terapisi alsın, almalı. Sizi kaybetmek istemiyorsa çözüm yolu aramalı.
Bunun dışında sinirlendiğinde asla müdahale etmeyin. Uzak durmaya çalışın.

Ben olsam hic tepki vermem duymamazliktan gelirdim.

Benim esim de bazen kücücük seylere sinirleniyor ilk basta tepki veriyordum daha cok sinirleniyordu
Simdi öyle oldumu hiiicc bisey yapmiyorum sanki bisey dememis gibi kendi gelip sirnasiyor saninlesiyor

Ayyy cok benzer neredeyse aynı biz dedim işte (

Çocukluğuna bağlıyorum ben bu durumu.
Ailesiyle ilgili anlattığı anılardan vardım bu kanıya.
O yüzden üzülüyorum da onun için.

Şimdi bi kızımız var
Ordan da yürüyorum.
Bak kızın da seninle benzer anılar mı yaşasın?
Sinirlenince nasıl davranılacağını senden öğreniyor.
Ona hakkını savunmayı güzel öğretmeliyiz falan diye.
Ama bunları ders verir gibi söylemiyorum tabii.
(Zaten ne haddime ders vermek falan.
Daha benim bir sürü derse ihtiyacım varken)

Sohbet etmeyi seviyoruz biz.
O esnalarda söylüyorum.
Çocuk yetiştirme üzerine okuduklarımı anlatıyorum falan.

Eşim birşeylere söylenmeye başladığında
Kızımla birbirimize bakıp "yine mi ya" minvalindeki göz devirmelerimiz yetiyor ona zaten :)

Öfkesini direkt size yöneltmiyorsa şu yöntemi deneyebilirsiniz:

Diyelim ki motor sesine sinirlendi..
“Sinirlenme de ağız tadıyla yemek yiyelim, boşver” demek yerine
“O motorcuyu bulsam da ümüğünü sıksam, ağız tadıyla bi yemek yiyemicez mi lann!!!!” demeyi deneyin.
Öfkesinin paylaşıldığını hissederse yükü hafifleyebilir.

Ama yok öfkesine hakim olamıyor ve her seferinde size patlıyorsa boşanmakla tehdit edip bi doktora götürün Bu adamla bi ömür geçmez.

Eşimin yalnızca sinirinden dolayı kendisinden bosanamam. Çünkü tek olumsuz yanı bu düşünün. Yoksa mutluyum. Sinirli olması beni mutsuz eden çözüm arıyorum o yüzden
Aslında psikiyatriye gitmeyi kabul etse, çok ufak dozda ilaçlar mucizeler yaratabiliyor.

İşi çok mu stresli?

Size karşı değil ama etraftaki başka bir şeye sinirlendiğinde, hiç cevap vermeyin, tepkisiz kalın bence. Örneğin, motor geçmiş sinirlenmiş söylenmiş, orada sizin , şimdi bunları konuşmayalım yemek yicez demeniz bana gereksiz geldi. 1 2 söylensin susar, her şeyde sürekli yatıştırmaya çalışmanız da boğabilir onu.

Huy maalesef. Var böyle en ufak bi şeye sinirlenip bıdır bıdır söylenerek yaşam Sevincini emen insanlar. Benim eski sevgilim de böyleydi. Tepki versem ben sana mı söyleniyorum diyordu e bana söylenmiyorsun da ben duyuyorum yani. Duymazlıktan geleceksin başka çaresi YÖK. Bi duvar öreceksin çevrende bu hırsını atana kadar söylenecek söylenecek duymayacaksın. Tabi söylenmek dışında daha saldırgan sinir alametleri gösteriyorsa o başka

öfke kontrol sorunu var yardım alacak
o da sizi seviyorsa suyundan gidip yavaş yavaş konuşun
seni sevmemeye dayanamam.. lütfen bişeyler yap gibi

Mantikli aslinda eskiden oyle yapiyordum ama simdi bebegim de var. Bende sinirlenmeden duramiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…